Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu
wszystkiego najlepszego, świętuj świętuj, korzystaj!🥂🍾Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulu, wszystkiego najlepszego! 🎉 Dużo radości i spełnienia wszystkich marzeń ☺️
Ounai, polubiłam za urlop. Oby okres jak najszybciej przyszedł i poszedł 😁 I bawcie się dobrze na wyjeździe! ☺️ Mi się ostatnio zaczęło plamienie jak jechaliśmy na koncert, a okres w pełni rozkręcił się w dniu wyjazdu nad morze 🙄 Dwa pierwsze dni się czułam fatalnie. I tak dobrze, że mi się nie rozkręciło na koncercie, bo tam ciężko by mi się było ogarniać w tych publicznych toaletach 🤣
Z wakacji kredytowych nie możemy skorzystać bo nasz kredyt nie jest hipoteczny, ale gdybyśmy mieli taką możliwość, to na pewno byśmy skorzystali. Ogólnie w umowie kredytu, który spłacamy był zapis, że za niewielką prowizją można było sobie takie wakacje kredytowe zrobić i skorzystaliśmy z tego kiedy byłam w ciąży i mieliśmy wtedy masę wydatków (nie tylko w związku z narodzinami Olka, ale też popsuł nam się dość poważnie samochód i jeszcze wyszło kilka innych niespodziewanych rzeczy). Uważam, że to była dobra decyzja
Jeśli chodzi o wyjazdy wakacyjne, to przyznam, że nigdy jeszcze nie byłam w takim hotelu z basenem i SPA 😅 A z samym basenem to byliśmy jedynie w Grecji w podróży poślubnej i to była nasza jedyna tego typu wycieczka do tej pory. Po pierwsze, na razie nie stać nas na takie wyjazdy, a po drugie, nie jestem, delikatnie mówiąc, fanką lotów samolotemTeraz byliśmy nad Bałtykiem i udało się akurat trafić z pogodą, tak samo zresztą jak w zeszłych latach - widocznie mamy szczęście bo wiem, że różnie to bywa. Ale my ogólnie niezbyt lubimy wyjazdy wakacyjne - tzn. cieszymy się że jedziemy, ale chyba jeszcze bardziej, jak wracamy. Typowi z nas domatorzy 😅 Ale nie powiem, do takiego hotelu z basenem i SPA chętnie bym się wybrała. Mój szwagier zabrał teraz teściową na taki wyjazd, chwaliła się ostatnio, że będzie miała masaż czekoladą 😅 My z mężem później się śmialiśmy do siebie, że ropucha to raczej powinna mieć masaż błotem 🤣 Tak, wiem, jesteśmy okropni, ale tyle nam już krwi napsuła, że między sobą się nawet nie hamujemy...
Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Zulugula, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń 🙂
Ja nad Bałtykiem byłam kilka razy w życiu, tylko raz była jako taka pogoda, a tak to zawsze deszcz, wiatr, chmury. Bałtyk kojarzy mi się z kurtkami przeciwdeszczowymi i szarością.
W ogóle Michałkowi powoli chyba odpada drzemka w dzień, częściej jej nie ma niż jest. Myślałam że dzieci mają drzemki tak do 2.5-3 rż ale chyba jednak nie😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 22:35
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Clover, jak robisz te ogórki w plasterkach? Kupuję takie w Lidlu 😁 a szykuje mi się dostawa od cioci to może bym spróbowała zrobić 😁
Irysko, a jak Michaś nie ma drzemki to o której wstaje i o której idzie spać?
Zulu sto lat! 🥳
Anniu, ja uważam tak samo jak Karolina. I myślę że po przeprowadzce będzie eksplozja radości ❤️ albo jak zaczniecie wykańczać i wszystko nabierze realizmu ❤️
My na prawdziwych wakacjach byliśmy ostatnio 4 lata temu, kilka miesięcy po ślubie. Polecieliśmy do Tajlandii na Phuket. Faaaajnie było 😁 jakby się ktoś zastanawiał to bardzo polecam samodzielną organizację. Nas samolot (Qatar Airways z przesiadką w Doha) i 11 noclegów (pokój znalazłam na airbnb, był bardzo ok, ale bez luksusów) kosztował śmieszną kasę, 2400 za osobę. Jedzenie na miejscu bajecznie tanie, zwiedzanie także. Byliśmy w grudniu, przed szczytem sezonu. Teraz wszystkie siły i środki finansowe lecą w budowę, za rok sobie może gdzieś pojedziemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 23:00
Enigvaa, Annia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko my bylismy na Phuket 3 lata temu. Jeszcze kiedys tam wrocimy! Bylismy 4 dni na phuket i 5 na Koh Phi Phi. Teraz zorganizowalibysmy to inaczej, ale bylo super! My bylismy we wrzesniu to bylo fajnie, bo ludzi malo, przed sezonem, z cen schodzili bez targowania praktycznie (w tajlandii rzadko gdzie sa ceny stale, podaja ci cene na podstawie twojego wygladu). Ehh, marzy mi sie znowu tam wybrac 😍 my lecielismy do hongkongu i tam mielismy przesiadke. Jedyne co jest drogie to alkohol 😅
Annia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
[/url]
Może ktoś jest w stanie podpowiedzieć co to może być?
Córce jakoś 2m temu wyskoczyła taka czerwona plamka na policzku, i była jakis czas i zniknęła. Potem pojawiła się znowu i jest do teraz i do tego pojawiła się na drugim policzku. Pediatra kazała smarować bepanthenem sensiderm i smaruje kilka razy dziennie ale wydaje mi się, że efektów brak.
Jest taka jakby różowa i tworzy się lekka skorupka jakby przez przesuszenie.
Nigdzie indziej na ciele nie ma żadnych zmian.
Jesteśmy bez mleka i jaj. -
ZielonaHerbata wrote:Może ktoś jest w stanie podpowiedzieć co to może być?
Córce jakoś 2m temu wyskoczyła taka czerwona plamka na policzku, i była jakis czas i zniknęła. Potem pojawiła się znowu i jest do teraz i do tego pojawiła się na drugim policzku. Pediatra kazała smarować bepanthenem sensiderm i smaruje kilka razy dziennie ale wydaje mi się, że efektów brak.
Jest taka jakby różowa i tworzy się lekka skorupka jakby przez przesuszenie.
Nigdzie indziej na ciele nie ma żadnych zmian.
Jesteśmy bez mleka i jaj.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
My po szczepieniu, dziś mieliśmy drugą dawkę na kleszcze i połączyliśmy ją z wzwA.
Maks waży 12 kgLaBellePerle, Ounai, Lalia, Annia, Ewa88 lubią tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:My po szczepieniu, dziś mieliśmy drugą dawkę na kleszcze i połączyliśmy ją z wzwA.
Maks waży 12 kg
Bardzo mnie ucieszyło to co napisałaś. Twoj synek urodził się w terminie a moja córka 3 msce przed terminem. Wika waży już 11,5 kg, więc patrząc po Twoim to ekstra wynik ❤️kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Bardzo mnie ucieszyło to co napisałaś. Twoj synek urodził się w terminie a moja córka 3 msce przed terminem. Wika waży już 11,5 kg, więc patrząc po Twoim to ekstra wynik ❤️
-
Zielona ja się zgadzam z Suszarką. Dobry emolient kup, jesli po miesiącu nie będzie poprawy zmień. Na takie mocno suche placki bardzo fajnie sprawdza się punktowo hagi pod pieluszę z olejem konopnym, jest tłusty, świetnie nawilża a akurat atopowa świetnie reaguje na olej konopny.
Oczywiście to nie jedyny możliwy, ale celowalabym w te mocniejsze typu krem specjalny itdZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:La Belle, moja Marta ma 2 lata i waży 12,2kg. Myślę że teraz to już kwestia wagi jest mocno indywidualna i zależna od genetyki:)
Wydaje mi się, że nie u takich wczesniakow. One często mają problemy z przybieraniem. Z wieloma wczesniaczymi mamami mam kontakt, z jedną się wręcz przyjaźnie. Ona i mąż postury podobnej jak my, raczej nie chuderlaki, ale ich córka urodzona dwa dni przed Wiki waży tyle co moja młodsza. W sumie jak tak pomyślę to żadne inne dziecko urodzone wtedy we wrześniu nie waży tyle co Wiki. Nasz lekarz mówi to samo. -
LaBellePerle wrote:Wydaje mi się, że nie u takich wczesniakow. One często mają problemy z przybieraniem. Z wieloma wczesniaczymi mamami mam kontakt, z jedną się wręcz przyjaźnie. Ona i mąż postury podobnej jak my, raczej nie chuderlaki, ale ich córka urodzona dwa dni przed Wiki waży tyle co moja młodsza. W sumie jak tak pomyślę to żadne inne dziecko urodzone wtedy we wrześniu nie waży tyle co Wiki. Nasz lekarz mówi to samo.
LaBellePerle lubi tę wiadomość