X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lalia, będziecie w Czarnym Potoku czy w Prezydencie? Czy w Eris? :D nie wiem jakie macie plany, ale ogrody sensoryczne w Muszynie są godne uwagi, a z Krynicy to jest niedaleko :) Krynica to są moje okolice, więc jakbyś czegoś potrzebowała to pisz 😘

Hotel Krynica Conference & SPA 😂💙
    Dziękuję Ci bardzo 😘😘😘

Ounai, właśnie dlatego wspominałem o Matyldzi 😅😅

Motylku, my od zawsze jeździmy na budżetowe wakacje, Grażynowo w Polsce i noclegi w prywatnych kwaterach i nigdy nie narzekaliśmy 😁 zaszalelismy raz w podróż poślubną do Grecji, bo mieliśmy kasę z wesela i wiedzieliśmy że długo taka okazja się nie nadarzy (no i tak jest 😂), drugi raz byliśmy na weekend w lepsiejszym hotelu ale tylko dlatego, że mieliśmy bon turystyczny Olka haha, no i teraz hotel ale tak jak pisałam, za kasę którą mieliśmy przeznaczona na wyjazd ale go skróciliśmy o połowę 🤣

Ja z rodzicami nie wyjeżdżałam, bo nie było nas stać, pamiętam że raz zabrali nas na weekend do KRAKOWA do zoo i aqua parku i było tak super że do tej pory z bratem wspominamy 😁💙

MoTyLeK🦋, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Tak Meggi 😁 chyba Twoje rejony? 😅

Byliśmy tam dwa razy i teraz mieliśmy jechać trzeci raz, bo mega nam się tam podoba 💙

Tak moje, nawet mój wujek ma ram domki i pensjonat na wynajem, ale wstyd się przyznać ja byłam tam ostatni raz za czasów liceum 🙈

Ale to były niezapomniane wyjazdy... Znaczy zapomniane xd
    Pierwszy pocałunek za gimnazjum... Imprezy do rana w Kotwicy a później na plaży xD.
    Nawet akcja ratunkowa jak na środku jeziora zaczął nam tonąć rowerek wodny, bo się rozszczelnił 🤦‍♀️
    Ja zawsze wolałam ta spokojniejsza część jeziora, nie centrum

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, mnie to trochę rozbawiło no tak to zabrzmiało jakby posiadanie wiekszej ilości starszych dzieci sprawiało, że to mniejsze już nie sprawia tych problemów co wtedy kiedy się ma tylko jedno. A przecież skoro 1,5 roczny jedynak nie wytrzyma dłużej niz 2h na basenie to 1,5 roczny dzieciak z 3 starszego rodzeństwa też jie wytrzyma, więc ostatecznie fakt, że starsi mogą coś więcej nic nie zmienia, bo nadal jest to młodsze.

Taki przykład naszej rodziny, z Tymkiem moglibyśmy już pojeździć coś pozwiedzać w Turcji, wybrać się na przejażdżkę jeepem bez dachu itd. Ale nie pojedziemy bo musiałabym zostawić Martę 🤷‍♀️ i tak czy siak musimy czekać aż ona dorośnie do tych atrakcji

LaBellePerle lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Miki jeszcze gorączkuje, ale już o wiele rzadziej, o wiele niższe temperatury i dłużej trzymają się okresy bez temperatury. Mam nadzieję, że jutro będzie już dobrze!

Ounai, miłego urlopu! Kiedy wylatujecie? Jest szansa, że okres skończy się przed wylotem? :D

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości, która korzysta z wakacji kredytowych? My dziś złożyliśmy wniosek

Annia, wylatujemy w środę.

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A tak z ciekawości, która korzysta z wakacji kredytowych? My dziś złożyliśmy wniosek

Ja będę korzystać. Chyba głupio nie skorzystać 😁

Ounai, Annia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystam i zaoszczędzoną kasą nadpłacam kapitał kredytu.

Ounai, Iryska, Annia, Suszarka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ja będę korzystać. Chyba głupio nie skorzystać 😁
    Właśnie słyszałam że dużo osób ze starszego pokolenia nie chce korzystać

age.png

age.png

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, oby jutro było już lepiej. Miki ma wysypkę? Czy 'jeszcze' nie? Jak Wasze nowe mieszkanie? Kiedy zaczynacie wykańczać?

Annia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 14:35

Annia, KarolinaMaria, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Annia, oby jutro było już lepiej. Miki ma wysypkę? Czy 'jeszcze' nie? Jak Wasze nowe mieszkanie? Kiedy zaczynacie wykańczać?
    Jeszcze nie. Jak jutro będzie nadal temperatura i bez wysypki to zrobię mu badanie moczu, CRP i morfologię. Mam nadzieję, że obudzi się już bez temperatury, ale za to z wysypką... wieczorem znowu byla trochę wyższa temp, alw to przez mojego męża, bo wziął małego na plac zabaw i nie kontrolował temperatury... bo dziecko chciało się bawić.

Mieszkanie ma być do odbioru w pierwszej połowie sierpnia od dewelopera i jakoś we wrześniu/październiku ma wejść ekipa. Mamy już wybrane i zamówione wszystko do łazienek, podłogi i drzwi wewnętrzne. :)

Co do wakacji kredytowych, nas na szczęście dzięki temu, że udało się sprzedać stare mieszkanie rodziców temat już nie dotyczy, ale na pewno bym korzystała i nadpłaciła kredyt tą kasą.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie, ale jakoś nie umiem cieszyć się z tego nowego mieszkania... Nie wiem czemu. 😶

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jak to powiedziała fryzjerka: "srebrzy się" 😂

Dzięki dziewczyny za życzenia 😘 ja jestem urodzinowym freakiem, uwielbiam świętować swoje urodziny jak małe dziecko 😀

Annia, hotel diament w ustroniu. Dla bombelków tez fajnie, jest plac i sala zabaw, brodzik, tor tubingowy, dla starszych animacje, gry i zabawy, wczoraj byl iluzjonista 👍niedaleko jest taki park, gdzie sarenki chodzą wolno, kozy, świnie, można zobaczyć orła, sowy. Toms zawsze kozami jest najbardziej zachwycony 🐐🐐
    Dużo zdrówka dla Mikiego. Oby to tylko byla trzydniówka

Ounai udanego urlopu!
    Ten park bardzo polecam, Tymek był tam na wycieczce przedszkolnej i jest zaaaaachwycony. To jest Park Niespodzianek:)

Zulu dziękuję! Choć dzisiaj emocje trochę opadły, bo wiadomo, najfajniej jest gonić króliczka i to odliczanie fo urlopu to były emocje jednak 😂

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu sto lat!!

Ja to nie znam osoby które mają kredyt i z wakacji nie korzystają. My korzystamy i dzieki temu chyba mamy pieniądze na wykonczenie. Albo bedzie nam brakować bardzo niewiele.
    Chociaz rate mamy juz taka duża ze powaznie zaczęliśmy zastanawiać się nad sprzedażą obecnego mieszkania i pozbyc sie kredytu.

Co do wakacji my zawsze jezdzimy do apartamentu w sensie zeby byly 2 pomieszczenia i aneks kuchenny bo ja glownie biorę nasze jedzenie. Nie to ze nie idziemy w ogole na obiad do restauracji czy cos tylko z dziecmi jest ciezko, tego nie zje a to zje, a nie chce akurst czrkac a cos tam. Plus mi nie sluzy to jedzenie z knajp. Dzieciaki sa zadowolone cokolwiek bysmy nie robili, zawsze to jakiś spacer nawet i w deszczu wpadnie.
    Fakt ze nigdy nie mielismy wakacji gdzie leje przez caly pobyt. Maks 1 dzien nad morzem.

Ja kocham polskie morze, lubie ten piasek. Wg mnie czy to w Grecji czy w Chorwacji takiego nie ma 😁😁

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.instagram.com/p/CRqRhannuYP/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Nie wiem czy znacie, ale polecam filmiki od niej. Na poprawę humoru xD

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaa też sądzę, że Bałtyk ma jedne z ładniejszych plaż w Europie. :) Ale te ceny... :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023

Wysłany: 29 lipca 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, nie dziwię Ci się, w Twoim życiu zabrakło kogoś bardzo ważnego i pewnie przez to masz problem z odczuwaniem radości, ale wierzę, że jak się przeprowadzicie to poczujesz radość z nowego mieszkania.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Ja tez dzis skladam wniosek jak Malwi usnie :) dobra okazja zeby nadpłacić troche kapitał :)

Milego urlopu! :)

🔸28 lat

Wysłany: 29 lipca 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 14:35

Clover lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, wszystkiego najlepszego! 🎉🎉🥰 Baw sie tam! :)

My z kolei zrobiliśmy sobie prezent walentynkowy i spłaciliśmy połowę, niedawno znowu część, została nam z 1/3, mamy plan spłacić do kolejnych wakacji. Bierzemy kredyt też 😊😊

Muszę pochwalić moją gwiazdę, bo po ponad roku słabego spania, po przeniesieniu do jej pokoju, śpi od deski do deski ok 20-6, jak się obudzi to zazwyczaj coś jęknie i zasypia dalej 😀 spala już u siebie 8 nocy i na te 8 mocy tylko jakieś 5x trzeba było interweniować glaskaniem i ciii 😊 niesamowite 😀 a dzisiaj wstała o 6 wypila mleczko i sama zasnęła w pokoju jeszcze na godzinę... Chyba mi dziecko podmienili? Jak tak falej pójdzie to czekają mnie jeszcze 4 miesiace wysypiania się 😀
    Ale jak cos to nic tu nie pisałam, żeby nie zapeszać 😀😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 21:46

Clover, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
‹‹ 5020 5021 5022 5023 5024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ