Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, samych cudowności dla Martusi! 🥳
Ounai lubi tę wiadomość
-
Ounai,
wszystkiego najlepszego od cioci Izy i cioci Dominiki dla Martusi 🎁🎀🎈Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Enigvaa wrote:Kicku ktora taka szybka ze do fotki pol kielicha juz wypila? 🤣 zazdroszcze Wam troche!
Calanthe, Ty jestes w Holandii chyba, prawda? Ja mam rzut beretem 🤣
To ja 😅🤭😱emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Enigvaa ja jestem w nl😊
Enigvaa lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
nick nieaktualny
-
patrycja92 wrote:Dziewczyny mam pytanko do mam które latały samolotem z dzieckiem 😊
Mianowicie jak to jest z wózkami? Bardzo tymi wózkami rzucają jako bagaż? Kupić używkę parasolkę czy zabrac swój wózek spacerowy? Zulu i Anetka chyba latalyscie ale nie pamietam czy coś takiego pisalyscie? Możecie coś podpowiedzieć?
Tyle że nasz wózek to sportowy czołg, pewnie o nasz miejsski bardziej bym się martwiła i kupiła na niego pokrowiec. -
Zulu byłam u neurologopedy wczoraj. Dała patent na ćwiczenie podnoszenia języka. Papier jadalny
Na kwadraty 3x3mm i naklejać na środek podniebienia i na boki z tyłu. Dziecko szuka językiem i zdejmuje. O dziwo działa. To tak jak coś mamy w zębach tak długo językiem robimy aż wyjmiemy xD
Kazała też przed lustrem ćwiczyć, klikanie, ale nie to normalne głośne, a język na wale podniebnym, na razie wersja łatwiejsza. Nie wiem jak, ale na zajeciach to zrobiła. To jako forma zabawy, a nie przymusu. Oczywiście tejp pod broda i pod i nad czerwienią warg.
Ogólnie terapia ale już na oparta na funkcje. Wykorzystać naśladowanie dziecka.Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ja bym chyba brała ho, w aucie bajka żeby nie zasnął i do żłobka. Dyrektor nie może się raczej nie zgodzić. Żłobek i przedszkole to nie szkoła i w zasadzie rodzic decyduje o której przyprowadza i zabiera dziecko.
Dziewczyny, dziękujemy za życzenia.
Jubilatce wczoraj pozwoliliśmy iść do galerii w butach w których chciała więc poszła tak
A wieczorem przygotowaliśmy na szybciocha paczki do żłobka, bo oczywiście wyleciało mi z głowy że wypadałoby
Meggi110818, Suszarka, emdar, Clover lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ounai co jest w tych paczkach? 😁
U nas na urodzinki przynosi się przekąski kupne/owoce i dzieci mają imprezkę, a dmucha się drewniany tort😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 09:22
emdar lubi tę wiadomość
-
Zulu, ja miałam podobną sytuację z fizjo na NFZ, zajęcia były o 14, jak jeszcze byłam na macierzyński to spoko, ale jak wróciłam do pracy to zwalnianie się z pracy dla 25 minut zajęć było bez sensu. Na szczęście to już była końcówka tej fizjoterapii. Sama fizjo było spoko, ale zdecydowanie więcej zyskaliśmy na godzinnym WWRze, albo komercyjnych zajęciach u jeszcze innej babki. Darmowe placówki są zupełnie nieprzystosowane do pracujących rodziców, a popołudniowe godziny trzymane są dla dzieci przedszkolnych i szkolnych...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 10:00
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Z życia matki z dzieckiem na wakacjach u babci: według mojej mamy to naprawdę bardzo źle,że Julek nie je....wędlin🤣. Mało ważne,że naprawdę je prawie wszystko ( w tym trudne dla 2,5 latka smaki jak krewetki, oliwki, czosnek, cebula, humus); waży 15,5 kg i do jedzenia nie trzeba go namawiać. Wszystko to oczywiście ( zdaniem mojej mamy) super i babcia się cieszy,że wnusio je,ale to że nie daję dziecku kupnych wędlin( tylko np. Pieczony schab albo karkówkę)to bardzo źle 😂😂😂. Macie jeszcze jakieś "smaczki" w temacie żywienia od babć?😀
Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙