Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, fajnie ze się udało z tymi zajęciami rannymi! Mówię Ci za chwilę będziesz tęsknić za chwilą kiedy dziecko nie mówi....( ja już tęsknię, a tak czekałam aż się rozgada🙄).
Zulugula lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Aaa,zapomniałam,zdaniem mojej mamy to że bardzo pilnuję cukru w diecie Julka to naprawdę jakieś nowoczesne wymysły 🤯. A że po paru dniach jestem już lekko zmęczona( zawsze tak mam jak jestem dłużej w rodzinnym domu) ,to muszę się serio powstrzymywać żeby jej nie odpowiedzieć,że po prostu chciałabym by w dorosłym życiu nie był na wiecznej diecie jak jego matka, która od małego cukier ( w każdej postaci) jadła wręcz kg 🥺. Wiem ,że to nie jej wina, świadomość żywienia dzieci 40 lat temu była lata świetlne od tego co jest teraz, ale tak mnie to wnerwia że masakra.....Sorka za żal post,ale już mi się ulało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 11:56
Wik89 lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Ooo, u nas żywienie na tapecie ostatnio 😁 oczywiście jak Jagoda nie przybiera poprawnie=dosyp jej kleiku do mleka 😂 spoko, dziecko ma problem zrobić 💩, ale dajmy jej coś zapierającego, żeby miała jeszcze gorzej. F*ck logic. I to nic że ona na raz nie wypija więcej niż 60ml mm (3-4x na dobę). Na pewno te wielkie ilości kleiku by jej pomogły w kłopotach trawiennych i by zaczęła kokosowac jak Pudzian. Druga złota rada to oczywiście rozszerzać dietę, marchewki jej dać! Zje może pół łyżeczki, bo resztę wypluje, ale w końcu z 10kcal się uzbiera 😵 i żeby nie było, Idze rozszerzałam dietę wcześnie, ale ona była głównie na mm, interesowała się jedzeniem i ładnie jadła z łyżeczki. Jagoda nie czai w ogóle że to co my robimy przy stole to jedzenie, ma to centralnie w poważaniu co mamy na talerzu 😅
Do Igi to ma moja mama problem o to że jej daję czasem polizać loda (zimne to ją będzie gardło boleć). Nie wiem czy pamiętacie jak na Wielkanoc mi kazała ZAGRZAĆ sałatkę jarzynową, bo gdzie to dziecku takie z lodówki dawać 😂😂 oczywiście do picia powinna być herbatka, albo chociaż woda z sokiem. Na początku RD był szum o samodzielne jedzenie, teraz jest zdziwko skąd ona umie sama jeść tak ładnie! Babcia oczywiście jest zawsze zdziwiona że Iga nie może jeść Nutelli ani nie zje całej czekolady. Teściowa przy każdej wizycie (czasem jesteśmy tam 2x w tygodniu) daje Idze paczkę kinderkow, mam już chyba z 20paczek w szafce 😁 ojjj długo by opowiadać 😅Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Emdar trafilas dzis 🫣 moja Malwina to raczej niejadek, zyje cyckiem i sucharkami ostatnio. To moja mama stwierdzila ze powinnam ja na sile karmic! Bo ona je za malo! Ale jakos nie czai ze podanie jej kawalka czekolady przed obiadem to jest cos zlego 🤦♀️ I zdziwiona ze nie pozwalam 🤦♀️ Bo przeciez nie je nic to niech chociaz zje slodycze bo zawsze to cos zjedzone 🤦♀️
🔸28 lat
Enigvaa, przyjaciółka( ma 3 córki, każda niejadek raczej) mi ostatnio opowiadała, że jej mama na wakacjach codziennie na śniadanie chciała dawać dzieciom pączki i gęsty taki sok Kubuś albo jakąś Oranżadę" żeby chociaż coś słodkiego zjadły"🤯😂🤯42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Moje dziecko jest jedynym dzieckiem w karierze Pan w przedszkoli które nie lubi nic z czekolada . Moja mama uparcie kupuje Ani a to kinderki a to jakieś lubisie i proponuje . Ostatnio Ania do niej „babciu kiedy Ty w końcu zapamiętasz ze ja nie przepadam za czekolada. Rozumiesz ?? „
Zulugula, emdar, Wik89 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ja nie mam hitów żywieniowych od babć Za to moja mama jest dumna jak paw, że Mikołaj jak prawidzwy Polak od małego zajada się kiszonymi i małosolnymi ogórkami. 🤣
Suszarka, KarolinaMaria, Zulugula, Lalia, emdar, Ewa88 , Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ah, No i to ze nie chce zostawiac Malwiny z nikim po za mezem to tez sprawia, ze wychowują ja na odrzutka i bedzie cyt.”niedorobiona” 🤦♀️ No ale moja mama wzorem nie jest, wrecz przeciwnie wiec zlewam ja, chyba ze sie wtraca i sama probuje wychowac Malwine to interweniuje.🔸28 lat
Kiszone ogórki, kapusta i zakwas z buraków 💪 uwielbia ❤️
Dziadek chodzi dumny i opowiada jak Julek zdrowo je 🙈 ale teściowa z kolei lubi od czasu do czasu kupić Julkowi np wafelki cytrynowe, od razu tłumaczy się, że są bez czekolady więc Julek może jeść 🤦♀️😂Annia lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Meggi a stacjonarnie gdzies kupowalas ten papier jadalny?
Na necie widziałam że są z cukrem i bez, ale te co mamy od logo nie wiem jakie są.
Mamy 6 czy 7 płatków, a z tego setki tych mikro kwadratów wyjdzie, więc do kolejnej wizyty nie będę kupowała.O ❤️
Z ❤️ -
Hej ja dzisiaj byłam skontrolować raz jeszcze bete I proga
Dzisiaj mam 415,2bete a próg 29,130
Przyrost ponad 196%
Szybko rośnie I duże te przyrosty czy to tak może być 😯
Edit teraz już czekam za wizyta u ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 16:08
Ounai, Suszarka, dmg111, Lalia, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja94 wrote:Hej ja dzisiaj byłam skontrolować raz jeszcze bete I proga
Przyrost ponad 196%
Szybko rośnie I duże te przyrosty czy to tak może być 😯Spokojnej ciąży.
Nadzieja94, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Przyrost ponad 196%
Szybko rośnie I duże te przyrosty czy to tak może być 😯spokojnej ciąży! ❤️
A jak Wam idzie z odstawieniem?
Nadzieja94 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Przyrost ponad 196%
Szybko rośnie I duże te przyrosty czy to tak może być 😯
Edit teraz już czekam za wizyta u gina
Z córką miałam przyrosty po ponad 250%O ❤️
Z ❤️ -
Enigva, zagladam tu czasem poczytać wasze rady na temat wszystkiego😉
U nas wszystko dobrze, mała zaraz kończy roczek😥😥kiedy i jak?😥 cieszę się oczywiście,że rosnie, ze nabiera nowych umiejętności,ale boję się,że jutro jak się obudzę to będę mieć 70 lat 🙈🙈
Niestety zlobek= choroby, więc jak nie zapalenie oskrzeli to ropiejace oczka a jak nie to zapalenia ucha🤷♀️ niestety za granicą dziecko ma się wychorowac,więc nic nie dostajemy prócz nurofenu,który jej sama podaje na zabicie temp🤷♀️🤷♀️
Jak u was? Jak Malwinka się odnalazła w nowym miejscu? Trzymam bardzo mocno za was kciuki🤗🤗Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gela, na razie ciezko. Nie chce nic jesc, upaly tez jej chyba nie pomagaja. Ma problem ze spaniem, nie moze sie wyciszyc, jest troche słabsza, mniej ruchliwa niz zazwyczaj. Mam nadzieje ze niedlugo to minie i wrocimy na dawne tory
Mi tez jest ciezko, bez jezyka, nic nie rozumiem. 🫣🔸28 lat