Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My zaczynamy żłobek od pon i już mam dreszcze.
Chodzimy codziennie koło żłobka, ale Pola ze mną bardzo niechętnie tam chodzi, babie zaprowadzała ale chyba wiedziała ze skoro jest babcia = będzie z babcią i nikt jej tam nie zostawi a z mamą sprawa nie jest tak jasna.
-
Dziewczyny, mam problem z poprzednim żłobkiem. Od lipca wisi nam tam 800 zł do zwrotu, w sierpniu mieli dostać 400 za lipiec i do 20 sierpnia zwrócić (tak pisała Pani kierownik).
Nie wiem czy otrzymali te 400 zł za lipiec bo nie pisali mi wiadomości (zawsze pisali), na ZUSpue też nie mam informacji. Napisałam wiadomość do ZUS to kazali skontaktować się ze żłobkiem czy zgłosili Polę do przyznania za lipiec środków.
Żłobek milczy na moje wiadomości emailowe.
Wkurza mnie to na maxa z samego faktu że po 1 oni co do dnia wymagali wpłaty czesnego, po 2 brak odpowiedzi jest zwykłą ignorancją, po 3 te 800 zł mogli oddać już dawno bo zrobienie jednego przelewu chyba nie jest szczytem osiągnięc technologicznych.
-
Suszarka, zdrowia dla Igi ❤ Może młoda się nie zarazi...
U nas stabilnie, Julek juz nie gorączkuje, ma jakieś zaczątki kataru, ale gdybym nie zrobiła wczoraj testu to bym w życiu nie pomyślała że to Covid... Za to ja czuję się jak fatalnie:( Jakbym była mega przeziębiona😒42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Anetka, ja bym się odezwała do miejscowego rzecznika praw konsumenta. On za darmo sporządzi coś w stylu 'pisma-skargi'. Ewentualnie sama napisałabym przedsądowe wezwanie do zwrotu kosztów, w którym napisałabym, że mają ci oddać do dnia tego i tego, inaczej kierujesz sprawę do sądu.
Edit tak dla ścisłości, to nie jestem za tym, żeby iść od razu na noże, ale skoro żłobek olewa wiadomości, to jest coś nie hallo. Co innego jakby napisali 'Pani Aneto, mamy młyn w księgowości, nowe dzieci, pracownicy na urlopie, problemy z transzami z Zusu (ponoć w wielu miastach tak jest), itd.', ale z tego co piszesz oni olewają temat i takich ludzi się nie żałuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 10:59
Anet.kaa lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai wrote:Mój syn jest wspaniały. Stwierdził, że ma przynajmniej odblokowane osiągnięcie wytrzymania bez picia cały dzień. Powiedział Pani, że chce mu się pić, ale Pani Powiedziała mu, żeby pożyczył od kogoś, ale koledzy z klasy powiedzieli mu że w ich piciu są ich bakterie i nie mogą się z nim podzielić. Jedynie kolega z przedszkola się z nim podzielił, ale Tymek nie chciał go ciągle prosić. Mam paskudne wyrzuty sumienia mimo wszystko:(
Motylek, a mąż? U nas jeśli ja nie mogę to mąż bierze takie rzeczy na klatę i wystawia urlop. Większość chorób takich 2-3 dniowych on spędzał z dziecmi w domu. -
MoTyLeK🦋 wrote:On też nie może. Został mu 1 dzień urlopu nz, cały czas kiedy trzeba to też siedział na L4. No trudno, musimy sobie jakoś poradzić. Z każdą wizyta w żłobku powinno być coraz lepiej. Postaram się ją odebrać po tej 12...
-
MoTyLeK🦋 wrote:On też nie może. Został mu 1 dzień urlopu nz, cały czas kiedy trzeba to też siedział na L4. No trudno, musimy sobie jakoś poradzić. Z każdą wizyta w żłobku powinno być coraz lepiej. Postaram się ją odebrać po tej 12...
Ounai, z tego co wiem na urlop bezpłatny pracodawca musi wyrazić zgodę, a jeśli np Motylek czy mąż są potrzebni, bo nie ma komu ich zastąpić to może odmówić udzielenia urlopu bezpłatnego.KarolinaMaria, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Postanowilam zrobić cos dla siebie. Kupilam rolki i od dzis bede wieczorkiem wychodzic i jezdzic. Sama ze soba.
Ostatni raz jezdzilam 7 lat temu. Nie sadzilam ze tak ciezko bedzie utrzymac rownowage, chyba sie starzeje 🥲
Jedna wywrotka zaliczona, tylek mam obity 🙈
Ale 4,5km w 30min 💪dmg111 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Jakbyście miały do wyboru - kurs dla samodzielnych księgowych, albo kurs makijażu dla profesjonalistów to co byście wybrały? Chcę jeszcze na macierzyńskim zrobić krok w stronę przebranżowienia się. Moje stare miejsce pracy jest w handlu, w firmie-beton, gdzie od 30 lat nic się nie zmieniło. Skończyłam finanse i rachunkowość ale nigdy nie pracowałam w księgowości. A makijaż to taka moja pasja "po godzinach", lubię to robić i nieźle mi wychodzi, ale mam trochę braki w warsztacie. Wybierając księgowość mogłabym szukać zdalnej pracy w firmie z miasta wojewódzkiego, na pewno za lepsze pieniądze niż mam na obecnym etacie (mam 100km więc na rekrutację albo jakieś szkolenie mogłabym podjechać bez problemu). No i nie wymaga to nakładów finansowych poza opłaceniem kursu. Mam kogoś kto mógłby mnie polecić do pracy. Makijaż uwielbiam i chciałabym to robić, ale mam świadomość że ciężko będzie się za to utrzymać, że to raczej byłby sposób na "dorobienie", o ile bym się zdołała przebić. Myśl o życiowych zmianach już długo we mnie dojrzewa, a czas ucieka 😑Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zdrówka dla Waszych pociech 😘
A bostonka, oprócz wysypki, czym sie objawia? Zawsze występuje gorączka? Majcia ma ostatnio na ramionkach, klacie i troszkę brzuszku, ale to takie drobne krosteczki, taka kaszka. Zastanawiam się, czy nie przypadkiem od odplamiacza, bo dodałam jej ostatnio do prania..
-
Annia wrote:Ounai, dużo zależy od specyfiki pracy po prostu. Ale szef musi wyrazić zgodę na taki urlop.
Irysko, a jak Michałek i jego nóżka? Już wszystko ok? Mieliście jakieś badania tej nogi?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Majka była w środę pierwszy raz w żłobku na 2h 😊 chyba jej się podobało, ale był tylko jeden chlopiec, potem doszła jeszcze dwójka dzieci. Oczywiście byłam razem z nią, ale wyszlam na 10 min do sklepu, to jak się zorientowała, że mnie nie ma, to trochę zdezorientowana, ale nie płakała, ani nic, tylko dalej się bawila. W czwartek też byłyśmy, były gordonki i już więcej dzieci. Był trochę chaos, ale bawiła się super. Teraz idziemy w poniedziałek na 3h i wtorek na 4h. Mam nadzieję, że się tam odnajdzie😊 ja chyba bardziej przeżywam niż ona. Bo jednak nie ma tam 100% uwagi jak ze mną..
Jeszcze z nowości, to we wtorek miałam wizytę, Gabrysia waży już 1300g 🥰 wszystko jest ok, cukry też wyszły super 👍 za 3 miesiące rodze!!!
Aaa Ula, gratuluję córeczki 🥰🥰KarolinaMaria, Annia, dmg111, Suszarka, asias86, Ewa88 , Ulaa, Ania81, Clover lubią tę wiadomość
-
Suszarko co do kursu księgowości sie nie wypowiem. Ale jesli chodzi o makijaze to ja jestem po kursach. I zrezygnowalam. Makijaz to praca glownie w weekendy, za sam makijaz ciezko sie utrzymac, tu na pewno trzeba rozwijac warsztat i dokładać np. Henna itp.jesli myslisz o wlasnym studio
Ja mimo ze bylam dlugo samoukiem to na kursie uzupełniłam braki i doszlifowalam male bledy, ktore sie pojawiały a nie potrafilam ich wylapac, wiec polecam. Kufer makijazysty na poczatku to wydatek rzedu 2-3tys na kosmetyki (mozna wziac dofinansowanie na biznes ale nie wszystkie pup zgadzaja sie na zakup kosmetykow).
Ja nie moglam sie pogodzic z praca w weekendy, bo mijałaby sie z mezem a to mi nie odpowiadało. W czasie kiedy mialam wystartować na dobre zaczal sie covid, potem ciaza i Malwina i tak o, czas minal a ja dalej w tym samym miejscu🔸28 lat
Polecicie jakiś fotelik (ten drugi) w dobrej cenie? Myślałam czy by nie kupić czegoś do auta teściowej, bo może sporadycznie by mogła zabierać Majkę, jak Gabi się urodzi, pewnie maks raz czy dwa na miesiąc, ale zawsze coś
a jakby miała fotelik, to my byśmy nie musieli jej wozić.
-
Annia wrote:Moti trzymaj się, bo wiem, że i dla Ciebie jako mamy to nie jest łatwe przetrzymać ten czas w pracy i jeszcze się skupić.
Ounai, z tego co wiem na urlop bezpłatny pracodawca musi wyrazić zgodę, a jeśli np Motylek czy mąż są potrzebni, bo nie ma komu ich zastąpić to może odmówić udzielenia urlopu bezpłatnego.
Ja się chyba zwolnię o 12,zeby ją odebrać o tej 12.30. Szef będzie krzywo patrzył, no ale to jest dziecko... Co mam innego zrobić 😱