X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My noxnikowanoe jakoś w październiku chcemy zaczac. Na razie Matylda nie kuma po co jest nocnik.

Dobra, jakiś plan na ten tydzień mam...

Poniedziałek - zrywam się z biura o 12 i odbieram Matyldę, później pracuje w domu
    Wtorek - tak samo po 12 zabieram Matyldę i pracuje w domu
    Środa - mój mąż ma wolne więc odbierze ja po 12
    Czwartek - odbieram Matyldę po 14
    Piątek - zależy jak będzie w czwartek, ale chciałabym żeby została do tej 14 minimum

Oby się udało 💜💜💜💜

Mnie chyba to choróbsko że stresu złapało. Często tak mam, ledwo nerwy, parę dni wolnego gdzie stres puszcza i nerwy wychodzą mi choroba. Takie osłabienie organizmu.. :(

We wtorek mamy zebranie w przedszkolu u Kornelii.

W szkole jeszcze nic nie wiadomo. Z nowości to wiemy, że Zuzia ma basen w planie lekcji, w środku zajęć. Fajnie, ale w zimę kiepsko. Jednak jada autobusem kilka ulic do drugiej szkoły na ten basen.... Zobaczymy jak będzie w praktyce.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Anetka, a dzwoniłaś?

U nas Marta też trzydniowke miała w weekend bo dzisiaj patrzę a tu cały brzuch i okolica ust w kropki. To już licząc bostonke 3 taki wirus
    Dzwoniłam w lipcu (po 20) kiedy dostałam info o tym, że te pieniądze wpłynęły (wysyłają sms) i wtedy mieli nam zwrócić od razu, a do tej pory ich nie ma. Korespondowałam sms - też pisali że zwrócą, emailowo wtedy wyznaczyli ten termin max do końca sierpnia i nadal nie ma środków.
    To nie chodzi już o te pieniądze że są nam w tej chwili potrzebne tylko sam fakt ich nieprofesionalnego zachowania.
    Dam im jeszcze tydzień i wyślę PWZ tak jak pisała KarolinaMaria.

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Postanowilam zrobić cos dla siebie. Kupilam rolki i od dzis bede wieczorkiem wychodzic i jezdzic. Sama ze soba.
    Ostatni raz jezdzilam 7 lat temu. Nie sadzilam ze tak ciezko bedzie utrzymac rownowage, chyba sie starzeje 🥲
    Jedna wywrotka zaliczona, tylek mam obity 🙈
    Ale 4,5km w 30min 💪
    Brawo! Super, że postanowiłaś zrobić coś dla siebie. Jestem pewna że będzie Ci duuuużo lepiej dzięki temu. Ja polecam jeszcze podczas czasu dla siebie słuchać podcastów rozwojowych.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, ja również poszłabym w księgowość a później ew w makijaż. Polecam Ci dofinansowania z UE, stronka inwestujwrozwoj.pl, akurat trwa nabór wniosków. Może zostać Ci umożone 25% pożyczki która nie jest oprocentowana. Ja robiłam 3 lata temu podyplomówkę z tym finansowaniem i polecam.
    Też myślę o kursie księgowości :)

Polcia miała po 13 miesiącu MMR i to jedyna szczepionka po której miała NOP po 2 tygodniach.

Ja też bardzo lubię jesień 🍂🍁🍂🍁wszystkie beżowe milusie sweterki, bluzy, dresy :) wieczorne oglądanie seriali z mężem i ciepłą herbatkę.

My mamy garderobę na jesień uzupełnioną. Ostatnia promka z H&M obfitowała w ubranka. Wcześniej też.sporo kupiłam na promkach wię jak ostatnio to wszystko wyjęłam to okazało się, że całkiem sporo rzeczy mam dla Poli.
    Dla siebie muszę kupić jeszcze jakiś płaszcz i adidasy.

Zulu, i jak Bułgaria?

Suszarka lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ma katar, także pochodzone do żłobka...

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 12:17

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja puszczam z katarem. Gdyby miała z katarem zostawać to chodziłaby 3 dni w miesiącu

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja puszczam z katarem. Gdyby miała z katarem zostawać to chodziłaby 3 dni w miesiącu
    Wiesz co, chyba ciężko puścić zestresowane dziecko na adaptację z zatkanym nosem. Szczególnie, że nie mamy dużego doświadczenia w chorowaniu i nie wiem, w którym kierunku to pójdzie. Może taką złotą myśl 'puszczam dziecko z katarem' będę mogła napisać za rok, na dzień dzisiejszy mnie to nie wspiera.

veritaa, dmg111, Ladyo, Annia, Suszarka, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Biedna Matydzial, oby tylko na katarku się skończylo.

Ja specjalnie dałam Pole dopiero od dziś aby pochodziła chociaż tydzień.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Anet.kaa, dmg111, KarolinaMaria, Annia, emdar, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, syrop z porostu islandzkiego (cos w tym stylu, nie pamietam dokladnie;)) albo herbapect junior

Zulugula lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai no kurde bez przesady ze ma zostawić dziecko na adaptacji z katarem… za pół roku to ok ale nie teraz.

Trzymajcie się dziewczyny duZo zdrowia dla dzieciaków i dla Was !
    Karolina i jak zorganiZowaloscie opiekę ? Mama zajmuje się Matyldzia?
    Anetka powodzenia dla Polci.

Moj o dziwo idzie chętnie , sam szykuje buty i te wszystkie sprawy w szatni, niestety dużo dzieci płacze i to go widzę rozstraja zupełnie. Tak było dzisiaj rano.
    Zastanawiam się czy od środy go nie zostawić w domu z Tesciowa (wyjątkowo przyjeżdża ) żeby sytuacja na grupie z nowymi dziecmi się trochę uspokoiła i poszedłby za tydzień od środy. .. bo o jego funkcjonowanie w grupie jestem już spokojna chodzi mi tylko o ten hałas.

Zulu ja napisze niepoprawnie politycznie 🙈 ze te wszystkie syropy to średnio działają 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 07:56

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ulaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    My mieliśmy MMR zaraz po ukończeniu roczku, bo 6 lutego były pierwsze urodzinki Olka, a 9 lutego szczepienie. My mieliśmy łączone z pneumokokami. Olek nie miał żadnych objawów po szczepieniu, ale obserwowałam go później uważnie przez dwa tygodnie, bo różnie to bywa po tej szczepionce. Mój Olek w ogóle dobrze znosi szczepionki, jedynie po Bexsero za każdym razem miał pogorszenie samopoczucia. Ale wiem, że MMR często daje NOPa więc rozumiem obawy.

Ulaa, a wiadomo, czemu starszy synek miał takie powikłania po tej szczepionce? Przykro mi, że macie takie złe doświadczenia :(

Przy okazji, bo jeszcze nie pisałam, bardzo gratuluję córeczki 💗 Cudownie, że marzenie się spełnia 🥰 Ależ malutka będzie miała "obstawę" - trzech starszych braci, super ☺️

Dziękuję 😘
    Mała nie dość, że najmłodsza z całej rodziny, to jeszcze 3 braci i kuzyn xD więc same chłopy 🙈

Co do powikłań po szczepieniu, to w miejscu ukłucia pojawił się ropień w wielkości 3 cm, twardy, bardzo bolący, gorączka 40st, Felek nie mógł ręką ruszać, ból promieniował na szyję i głowę. Zaliczyliśmy sor, w książeczce zdrowia ma wpisany nop po tym szczepieniu i kolejne miał odroczone. Do tej pory niewiadomo co dokładnie poszło nie tak, natomiast ogromnie dużo strachu nas to kosztowało, dlatego teraz tak boję się tej szczepionki i reakcji Julka na nią.
    Ale zdecydowanie bardziej boję się powikłań po ewentualnej chorobie więc mimo strachu zaszczepię ☺️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Wiesz co, chyba ciężko puścić zestresowane dziecko na adaptację z zatkanym nosem. Szczególnie, że nie mamy dużego doświadczenia w chorowaniu i nie wiem, w którym kierunku to pójdzie. Może taką złotą myśl 'puszczam dziecko z katarem' będę mogła napisać za rok, na dzień dzisiejszy mnie to nie wspiera.
    Zgadzam się. Każda z nas jak się źle czuje to najchętniej siedzi w domu a co czuć ma taki przerażony maluszek. Ja też jestem za tym aby w takiej sytuacji gdy dziecko się adapatuje nie puszczać go ze złym samopoczuciem. Później gdy nie ma innych objawów to może i można ale np u nas bardzo na to patrzą i kontrolują.

Zostajesz z nią w domu na HO czy L4?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙
    💗
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Toms wrocil z kaszlem , zimna woda w basenie go zalatwila (kąpac w wannie nadal nie chce).
    Ostatni raz inhalowany byl w maju, wiec teraz nie chce.. polecacie jakiś syrop na kaszel?
    Trochę kicha, ale kataru nie ma , w każdym razie zostalam z nim w domu
    Pola zawsze stosowała lipomal (słodki jak miód) i mucosolvan (niedobry) ale czy one pomagały ....

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku mój Olek miał basen od 2 klasy w ramach lekcji wf w szkole. Nasza klasa wynajmuje busa i mają go na wyłączność. Płacimy za transport 20 zł miesięcznie od dziecka - 4 baseny w miesiącu - 8 przejazdów.
    Wg mnie to super pomysł takie lekcje na basenie, bo nie wszystkich stać, aby zapisać dziecko na prywatne lekcje pływania, a jednak umiejętność pływania jest bardzo ważna, poza tym woda świetnie wpływa na rozwój dzieci i ich poszargane już kręgosłupy 😔
    Dziewczynki mają trochę trudniej, bo muszą dosyć dobrze wysuszyć włosy, szczególnie w takie zimne dni, jesień/zima. U nas każde dziecko musi mieć czepek na głowie więc to też sprawia, że te włosy nie są takie mokre.

Moi chłopcy dodatkowo mają jeszcze lekcje pływania właśnie prywatnie i dziś zaczynamy nowy sezon 💪
    Cieszą się bardzo, bo uwielbiają wodę.

Wik89, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrówka dla maluchów! 😘

Karolina, u nas na katar najlepiej działa psikanie wodą morską i odciąganie albo krople nasivine kids albo ectorhin. I zapas plasterków aromactive! Bardzo ułatwiają oddychanie 😘i jeśli to na razie tylko katar to spędzajcie jak najwięcej czasu na dworze, albo wietrz solidnie mieszkanie, nawet możesz Matyldzie ubrać cieplej niż zwykle, ale niech w mieszkaniu będzie taki przyjemny chłodek, bo to też bardzo pomaga na katar. Trzymam kciuki żeby szybko przeszło!

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia pojechała do S&R do żłoba dość chętnie, w szatni też było ok, bawiła się szafkami gdy inne dzieci płakały ale podczas oddawania już zaczęła płakać delikatnie. Myślę, że teraz jest gruba dramka jak to Polcia potrafi zrobić. Zobaczymy o 10 gdy ją odbiorę.
    Jeszcze czuję że zaraz im strzeli takie kupsko poranne bo nie zrobiła.
    Jutro już pewnie będzie więcej płaczek z rana jak ogarnie o co chodzi.
    Jak mi jej było żal gdy musiałam ją obudzić dziś :(

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używałyście Balsam Lekki Oddech od Klaudyny Hebdy?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 5082 5083 5084 5085 5086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ