Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi siostra dzisiaj przywiezie rosół, bo jak ona robi to wielki gar i zawsze się ze mną podzieli (i na odwrót, jak ja robię to dzielę się z nią 😍), a na drugie danie myślałam żeby zrobić placki z cukinii, bo dostałam od mamy i tak leżą i proszą się o zrobienie 😃
Jutro w planach mam pomidorową (po rosole, klasyk), a na drugie schabowe z piersi kurczaka, ziemniaki i ogórek kiszony
Środa krem z dyni i pulpety w sosie koperkowym, ziemniaczki i mizeria
Czwartek zupa krem serowo-czosnkowa, a na drugie spagetti
Piątek zupa burakowa i jakaś ryba (mąż przyniesie od siebie z restauracji, halibut dla nas, a dla dzieci pewnie łosoś)
W sobotę i niedzielę prawdopodobnie będzie mama (przyjedzie w piątek po pracy) więc może zrobimy gołąbki na 2 dni 🥰Lalia, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:O Depulol też polecam. Jak Iga? A Jagoda? Nie zaraziła się?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
veritaa wrote:Ja Napisze Ci cały tydzień bo jestem typem
Który planuje wszystko 🙈
Dzisiaj mamy makaron z sosem bolońskim
Wtorek zapiekanka ziemniaczana z boczkiem papryka i cebula 🤭
Środa zupa krem z cukinii a na drugie kluski leniwe
Czwartek zupa krem plus naleśniki Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i feta
Piątek dorsz pieczony z marchewka i porem, ziemniaki i fasolka szparagowa
Wow, podziwiam, zawsze chciałam mieć tak rozplanowane 🙈
A możesz tak pisać co tydzień? Będę miała rozkald jazdy co gotować xDLadyo, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ulaa wrote:Mi siostra dzisiaj przywiezie rosół, bo jak ona robi to wielki gar i zawsze się ze mną podzieli (i na odwrót, jak ja robię to dzielę się z nią 😍), a na drugie danie myślałam żeby zrobić placki z cukinii, bo dostałam od mamy i tak leżą i proszą się o zrobienie 😃
Jutro w planach mam pomidorową (po rosole, klasyk), a na drugie schabowe z piersi kurczaka, ziemniaki i ogórek kiszony
Środa krem z dyni i pulpety w sosie koperkowym, ziemniaczki i mizeria
Czwartek zupa krem serowo-czosnkowa, a na drugie spagetti
Piątek zupa burakowa i jakaś ryba (mąż przyniesie od siebie z restauracji, halibut dla nas, a dla dzieci pewnie łosoś)
W sobotę i niedzielę prawdopodobnie będzie mama (przyjedzie w piątek po pracy) więc może zrobimy gołąbki na 2 dni 🥰
Też super.
Ja to nie mam pomysłów 🤨
Kiedy Wy to gotujecie? Nov wcześniej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 10:38
O ❤️
Z ❤️ -
Veritaa, szacun za planowanie posiłków👏 Też miewam takie loty, ale przeważnie na spontanie jadę. Zawsze mam w domu naprawdę solidne zapasy, umiem i lubię gotować, więc wymyślenie obiadu nigdy nie stanowi dla mnie wyzwania.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Meggi110818 wrote:Wow, podziwiam, zawsze chciałam mieć tak rozplanowane 🙈
A możesz tak pisać co tydzień? Będę miała rozkald jazdy co gotować xD
Jasne mogę tylko nie wiem czy dziewczyny maja ochotę to czytać 🙈 ja planuje wszystko łącznie z jedzeniem na wynos dla mnie i małżonka do pracy i kolacja tez chociaż tutaj sobie czasami pozwalam na improwizacje. Tylko tez inaczej gotuje dla mnie i męża jak dzieci jedzą w placówkach a inaczej jak jesteśmy wszyscy wtedy bardziej pod dzieci.
Nie no ja musze planować pracując bo inaczej nie daje rady. Gotuje wieczorami jak dzieci śpią niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 10:54
Wik89 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Meggi110818 wrote:Też super.
Ja to nie mam pomysłów 🤨
Kiedy Wy to gotujecie? Nov wcześniej?
Ja jestem w domu więc gotuję na bieżąco, ale jak pracowałam jeszcze to wieczorem dzień wcześniej -
veritaa wrote:Jasne mogę tylko nie wiem czy dziewczyny maja ochotę to czytać 🙈 ja planuje wszystko łącznie z jedzeniem na wynos dla mnie i małżonka do pracy i kolacja tez chociaż tutaj sobie czasami pozwalam na improwizacje. Tylko tez inaczej gotuje dla mnie i męża jak dzieci jedzą w placówkach a inaczej jak jesteśmy wszyscy wtedy bardziej pod dzieci.
Nie no ja musze planować pracując bo inaczej nie daje rady. Gotuje wieczorami jak dzieci śpią niestety.
Pomysły na kolację też możesz dawać 🙈
Serio ja chyba jestem ch****ą Pani domu 🤣
Jak Oliwka chodziła do żłobka, to mniej miałam do myślenia, bo ona tam dużo ladnie jalda, jedzenie urozmaicone, a teraz już nie wiem co gotować, jeszcze włączyl jej się bunt na jedzenie i wszystko jest nieeeeO ❤️
Z ❤️ -
Ulaa wrote:Ja jestem w domu więc gotuję na bieżąco, ale jak pracowałam jeszcze to wieczorem dzień wcześniej
A w ciągu dnia kiedy? Tak pytam bo ja mam 45 monit jak młoda jest na drzemce to nie zawsze zdążę zrobić obiad plus posprzątać, a z nią nic się nie da, to mały kamikadze i jej pomysły łapiące mnie o zawał serca się nie kończą...O ❤️
Z ❤️ -
Meggi kolacja to u nas często resztki z obiadu , często gofry, naleśnik pieczony , muffiny jajeczne, omlety, parówki , czasami chleb z pasztetem 🤭 ale robię własny samaCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Meggi110818 wrote:A co na śniadania robicie?
Dodam że młoda gardzi owsiankami na różne sposób, nalesnikow, placuszków też nie tknie.
Ona tylko by jadła jajka na twardo, jak zrobię jajecznicę też nie ruszy 🤦♂️
Ja nie wiem co się stalo. Tak ładnie jadła
Zaczyna się etap wybiórczości , neofobi.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Meggi110818 wrote:veritaa wrote:Zaczyna się etap wybiórczości , neofobi.[/QUOT
A to jest normalne? Czy muszę iść gdzieś z tym?
Na tym etapie to normalne . Poczytaj w wujku Google neofobia zywieniowaCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Ja mam dzisiaj pad thaia z kurczakiem z tm 😀 mąż robił o 7 😀 u nas często mąż robi rano właśnie o 7, przed pracą (idzie ok 9), a jak nie idzie to później. Ale zazwyczaj on gotuje. Ja gotuję dla Mai. Dzisiaj ma kopytka twarogowo-ziemniaczane-szpinakowe z wczorajszej kolacji i krem warzywny. Na śniadanie jadła gofry szpinakowe. Dla Mai zazwyczaj jak gotuję, to wychodzi więcej i mrożę. Polecam kotleciki ala pizza 😀 pierś w kostkę, papryka w kostkę, mozarella lub ser żółty, jajko, trochę mąki. Można dodać inne warzywa, np często przemycam brokuł, bo samego nie zje. Bardzo jej smakują takie placki. Kiedyś zjadła 5 😀
Zdrówka dla chorowitków. Też się boję o katar, bo ona szybko łapie, ale póki co, po tych 2 dniach jest ok. Dzisiaj idziemy na 14 na 3h a jutro od 7 do 11. Jak będzie ok, to podpisujemy umowę na miesiąc albo od razu na 3...na 3x w tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 11:41
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ja puszczam z katarem. Gdyby miała z katarem zostawać to chodziłaby 3 dni w miesiącu
-
Suszarko, chyba też bym poszła w kurs księgowości. Moja koleżanka z pracy zwolniła sie, podjęła się takiego kursu, bo zawsze ją to kręciło, zdala egzamin i od razu znalazła super robotę. No wiadomo, jak sie trafi, ale na tym chyba łatwiej dorobić niż na makijażu. Możesz też świadczyć dodatkowe uslugi księgowe, a na codzień pracować gdzieś w firmie. W makijażu chyha ciężko się przebić, konkurencja jest bardzo duża. Dużo czasu i hajsu trzeba poświęcić.
-
Kurcze dziewczyny, zostały mi 3 miesiące do porodu, chyba zaczyna mnie łapać stres... Nic jeszcze nie mam ogarnięte. Muszę zrobić milion prań, poprasować, zamówić chemię dla siebie i bobo, a totalnie mi się nie chce za to zabrać.....no i kiedy? z Majka to już miałam większość ogarnięte o tej porze... Ogarnęłam tylko większą szafę do ich pokoju.
Może jak ogarnę, to trochę stres zejdzie? Ale najbardziej to mnie stresuje kp i to jak zniosę niewyspanie przy dwójce oraz to że będą się budzić nawzajem... Im bliżej, tym jestem bardziej przerażona...
Asia, jak u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 11:51
-
Ja też się chętnie zainspiruje kulinarnie bo u nas wieje nuda 😁
Meggi na śniadanie u nas owsianka, jaglanka lub płatki jaglane. No i placki lub gofry.Zmieniam tylko owoce i dodatki.
Czasem od biedy wjedzie parówka ale staram się mocno ograniczać.