X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Czy też tak wasze dzieci mają, że w ciągu dnia są momenty ze są kochane, że zjeść je można z tej słodkości, przytulają się, grzeczne są. A później za 2h tak nie współpracują, rozwalają, jęczą, że macie ochotę wyjść i zamknąć drzwi za sobą? 🙈😜
    Tak

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super wyglądasz i wydaje mi się, że Kuba jest do Ciebie bardzo podobny ;) macie już imię dla drugiego synka?

asias86 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, jakie 2h! Czasami po 10 min jest taki zwrot akcji, że zastanawiam się czy to ja mam dwubiegunówke czy Olek 😵😵😵

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Asia, super wyglądasz i wydaje mi się, że Kuba jest do Ciebie bardzo podobny ;) macie już imię dla drugiego synka?
    Jeszcze trwają negocjacje, ale dla mnie na 100% Bartosz. Dziękuję, Kuba ma coś z nas obojga i czasem bardziej do mnie podobny czasem do taty

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Potrzebuję sobie ustawić pielęgnację. Miałam od 11 roku życia trądzik, przeszło mi dopiero w ciąży. Leczyłam się dermatologicznie wiele lat. Mam zniszczoną skórę, pory dramatyczne, przy tym skóra jest mega sucha, a nieodpowiednio pielęgnowana od razu odpowiada pryszczami 😵 trochę dziwnie mieć jednoczenie zaczątki zmarszczek i pryszcze jak nastolatka 😅 jesteś w stanie coś doradzic?
    Miałam identyczny problem jak Ty. Pomogło: zmywanie plynu micelarnego (niby oczywiste, ale długo o tym nie wiedziałam), używanie tylko emolientow, nawet pod makijaż nawilzajacy podklad i puder z tej samej serii i .. dieta znikoma ilość fast foodów, to samo ze slodyczami, zero alkoholu. Jak sobie folguje to od razu wysyp pryszczy. Nie jest idealnie, nadal ta skora nie jest tak nawilzona jak powinna ale jest dużo lepiej. Makijazystka kiedyś mi poleciła też maske z cleanic. Podobno czyni cuda i nie trzeba jej zmywac na noc ale jakoś ciągle się zbieram do zakupu.

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ale piękny brzusio już masz. Przygotowujecie już synka na rodzeństwo?

asias86 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalia to po prostu zwykła kontrola ? Nie podejmie się absolutnie interpretacji ale poszukaj dobrego pediatry i zgłoście się na kontrole. Wyglada niepokojąco ale to tez nie musi być nic poważnego. Nie chce Cię absolutnie straszyć. Po prostu pójdźcie do lekarza. Pediatry bądź hematologa dziecięcego. Jak sama widzisz ma dość dużo odchyleń w morfologii . Bardzo mało płytek krwi oraz leukocytów. Hemoglobina za wysoko z kolei ale jeśli przyjmował żelazo to może tez tak być.

Lalia lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super wyglądasz 🥰 przypomnij na kiedy dokładnie masz termin?

Ja w tej ciąży to mam może tylko z 5 zdjęć brzucha 😀 może jutro coś cyknę to dodam.

Meggi, tak ja tak mam, u nas ostatnio ciężki okres, naprawdę nie miałam co narzekać, ale Majka zmienila się bardzo po pobycie u dziadków w sierpniu 😀 może to przypadek akurat, ale teraz strasznie się buntuje na wszystko co nie jest po jej myśli, płacze i kładzie sie na podloge. I na wszystko jest "ee" "yyy" i wskazywanie palcem co mamy robić, mimo że sama może to zrobić, np podnieść lalke 😀 i szybko się denerwuje, nawet nie zacznie np układać klocka to już nerw, walenie tym klockiem i płacz 😀 i najgorsze jest wyginanie się na rękach, to ja już z tym brzuchem opadam z sił ☹️

asias86, Ewa88 lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Asia, ale piękny brzusio już masz. Przygotowujecie już synka na rodzeństwo?
    Tak ale on woli unikać tego tematu. Jak mu mówimy że niedługo będzie braciszek to mówi nie. Szczerze boję się jak to będzie, on jest taką przylepa. Grzegorz pracuje całe dnie, do tego wykańczanie domu, więc popołudniami i w soboty jesteśmy sami

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Asia, super wyglądasz 🥰 przypomnij na kiedy dokładnie masz termin?

Ja w tej ciąży to mam może tylko z 5 zdjęć brzucha 😀 może jutro coś cyknę to dodam.

Meggi, tak ja tak mam, u nas ostatnio ciężki okres, naprawdę nie miałam co narzekać, ale Majka zmienila się bardzo po pobycie u dziadków w sierpniu 😀 może to przypadek akurat, ale teraz strasznie się buntuje na wszystko co nie jest po jej myśli, płacze i kładzie sie na podloge. I na wszystko jest "ee" "yyy" i wskazywanie palcem co mamy robić, mimo że sama może to zrobić, np podnieść lalke 😀 i szybko się denerwuje, nawet nie zacznie np układać klocka to już nerw, walenie tym klockiem i płacz 😀 i najgorsze jest wyginanie się na rękach, to ja już z tym brzuchem opadam z sił ☹️
    25.11 ale mam nadzieję że będzie wcześniej. Ja też dosłownie mam 3 zdjęcia

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Majka byla 2.5h w zlobku. Super sie bawila. Dzisiaj miała w nocy 2h przerwy.... Nie kogla zasnąć od 3 do 5 się kręciła i popłakiwała... Spala az do 8.30,więc poszła później do żłobka (zapisana jest na 7 do 11),ale moglam odebrać ją o 12. Ja w tym czasie posprzatalam mieszkanie 😀 jutro też idzie planowo 7-11. Dzisiaj mieli gordkonki, jutro zumba. W piątki będą zajęcia z fizjoterapeutą, też czasem pójdzie. Cieszę się, że tak sobie świetnie radzi, nie płacze. No tylko ta dzisiejsza noc, to pewnie emocje z dnia wczorajszego.. Ciekawe jak dzisiaj...
    Może zaraz skończyć się jej "kariera" tam chwilowo, bo dzisiaj byl chlopiec z gilem i juz mama pisala, że do końca tyg go nie bedzie, bo chory... No może Majcia nie zlapala... Zobaczymy.
    Wczoraj pełen wzrusz na placu zabaw... Majka skakala na trampolinie i podeszla dziewczynka lat 4 i zapytala czy moze się nią zaopiekowac i złapała ją za rączki i skakały razem. Majka oczywiście banan i zaciesz. Później chodziły razem za rączkę, zjeżdżały razem, ona huśtała Majkę a jak tylko odeszła czy puściła rączkę to Maja płacz i histeria... Potem odprowadzilismy ją do bloku (szły za rączkę) i oczywiście pożegnanie ciężkie... Tak to Maja jeszcze nie płakała, serio. Łzy jak grochy, krzyk, histeria. Dobrze, że był mąż to ją niósł chwilę ale się wyrywała, musialam przekupić ją chrupkiem w wózku, to chwila spokoju. Niemożliwe, jak ona kocha dzieci 🥰

Zulugula, Lalia, Suszarka, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja myślę to samo co veritaa. Pilnie do pediatry idźcie 😕

Tajka, widzę że Maja to przeciwieństwo Michałka, on nie lubi dzieci. Aż się boje jak on się odnajdzie w przedszkolu za rok😕 On wydaje takim indywidualistą, wszystko po swojemu robi, no i długo przyzwyczaja się do zmian.
    Mamy nocnik od miesiąca i nie usiadł na nim ani razu bo "nie nie nie!".

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Olek długo brał to żelazo?
    Oliwka brała 2 miesiące i miała kontrolę badań.
    Trochę wygląda jakby za dużo tego żelaza, bo hemoglobina wysoką, hematokryt też. A żelazo i ferretyne, b12 badałas?
    Ale ja się nie znam, takie wolne myślenie.
    Kiedyś też miałam wysokie te parametry u siebie i tak było prawie całe życie, dopiero w ciąży mi zaczęły spadać i w sumie tak zostało, ostanio nawet pod anemie podeszło.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    teraz strasznie się buntuje na wszystko co nie jest po jej myśli, płacze i kładzie sie na podloge. I na wszystko jest "ee" "yyy" i wskazywanie palcem co mamy robić, mimo że sama może to zrobić, np podnieść lalke 😀 i szybko się denerwuje, nawet nie zacznie np układać klocka to już nerw, walenie tym klockiem i płacz 😀 i najgorsze jest wyginanie się na rękach, to ja już z tym brzuchem opadam z sił ☹️
    Normalnie jakbym widziała swoją córkę 🤦‍♀️

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 15:24

Annia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja bym powtórzyła morfologię, ale tym razem z rozmazem ręcznym. Standardowo badania krwi robione są w automacie, ręczne są droższe, ale mają lepszą wartość diagnostyczną. Verita, dobrze mówię? Jeśli masz w mieście szpital, to przy szpitalu na pewno jest laboratorium i badanie powtórzyłabym właśnie tam. Pracownicy szpitalnych labów mają duże doświadczenie z różnymi wynikami. Nie umniejszam ludziom z innych, komercyjnych laboratoriów, ale tam przychodzi statystycznie więcej zdrowych ludzi. Szpitalne laby badają przede wszystkich chorych ze szpitala i mają wprawne oko. To absolutnie żadne straszenie, po prostu jakbyście chcieli powtórzyć wynik i kłuć Olusia jeszcze raz to najlepiej w dobrym labie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 21:34

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi 😘

Oczywiście, wyniki skonsultujemy z pediatrą, już dzisiaj bym nas umówiła, tylko czekałam na ten wynik żelaza i ferrytyny i nadal nie ma 🤨

Ostatnie badania robiliśmy w lutym i wyszły tak:
    received-662178631585682.jpg received-1647753405567126.jpg

Dostaliśmy zalecenie że przez pół roku mamy podawać Wit D w podwójnej dawce i do dzisiaj Wit D urosła z 19 na 40, czyli mieści się w normie ale dolnej granicy.

Natomiast żelazo mieliśmy wprowadzane stopniowo, najpierw przez tydzień 0,5ml, potem kolejny tydzień 1ml, potem przez dwa tygodnie 2x1ml i dopiero później wskoczyliśmy na 1x2ml i te właściwą dawkę mieliśmy podawać przez 3 miesiące, czyli teoretycznie do końca czerwca, ale my (chyba przez głupotę) dawaliśmy do sierpnia.

No i dzisiaj tych wyników żelaza i ferrytyny nie ma, ta morfologia mocno pogorszona i przyznam się szczerze że zaczęłam świrować...

Tu jeszcze raz dzisiejsza morfologia..
    IMG-20220913-171632.jpg

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    Tak ale on woli unikać tego tematu. Jak mu mówimy że niedługo będzie braciszek to mówi nie. Szczerze boję się jak to będzie, on jest taką przylepa. Grzegorz pracuje całe dnie, do tego wykańczanie domu, więc popołudniami i w soboty jesteśmy sami
    Nawet nie wi co Ci doradzić bo pomiędzy moimi dziećmi jest większa różnica wieku więc poniekąd było łatwiej.

Lalia, znalazłam gdzieś artykuł, że mniej więcej w taki sposób sypia się wyniki przy niedoborze witamin więc może to tylko to dołożycie suplentacje i będzie ok:) choć wierzę, że stres okropny

Tajka, to normalny etap, ona sprawdza granice. Pocieszę że po jakimś czasie przechodzi ale ten jakiś czas trwa niestety dość długo

Zulu, Iryska, mój Tymek taki był. A w przedszkolu adaptacja zajęła 2 tygodnie a nie miał lekko bo w sobotę się przeprowadziliśmy a w poniedziałek poszedł do przedszkola. Niektóre dzieci potrzebują wiecej czasu. Za to teraz pozwalamy mu na dużo samodzielnością i on wchodzi do szkoły i nas zlewa, wchodzi na półkolonię do obcych ludzi i dzieci i my możemy nie istnieć. Tak, że nie martwcie soe na zapas

A tak w ogóle to proszę jutro o mega mega kciuki. Jak się uda to się pochwalę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 21:57

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia a Oluś nie byl ostatnio chory?

🔸28 lat

Wysłany: 13 września 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do teamu niedotykalskiego bobasa. Malwina od razu wrzeszczy i zbiera zabawki jak tylko jakas podejrzana osoba jest w poblizu. Tak reaguje na moja jedna siostre 🤣 na placu zabaw obserwuje inne dzieci z zaciekawieniem ale nie lubi jak do niej podchodza i chca sie z nia bawic lub co gorsza jej zabawkami 🫣

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ