Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny podajecie dziecku coś na jelitówkę jeśli dziecko je w miarę dobrze przechodzi?
Ewa ja nic nie podaje. Dbam o odpowiednie nawodnienie po prostu. Jeśli by wymiotowali po wodzie ( nie Zdarzyło się ) to można ewentualnie orsalit dla dzieci podawać.Ewa88 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Tam po operacji jest wszystko dobrze. Mi się wydaję że to 2 różne sprawy są, że przy okazji tego bólu ktory nadal mam wykryto tamto ognisko zapalne w macicy. A ten ból pochodzi z innego ogniska juz nie w macicy.
Generalnie, łącze się w bólu, dosłownie. Ciąża to też wybawienie właśnie od tego, także trzymam kciuki
Zulu a Tobie nie zrobiła się po prostu endometrioza w bliźnie ? Ty miałaś CC ? Przepraszam ale nie pamietam. Masz to wykluczone ?Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny, mam pytanie.
Jestem w 6tc. Od 3 dni zrobił mi się brzuch jak balon. Pod samym biustem już mi się powiększył i stopniowo w dół. Nie bardzo wiem od czego.
Już się wyczytałam w internecie mnóstwa rzeczy ale pomyślałam że napiszę tutaj może któraś tak miała.
Zazwyczaj rano miałam dosyć płaski brzuch a teraz nie wiem czy to od wzdec czy coś. Miała z Was któraś tak że pod biustem ten brzuch zrobił się większy. I gdy dotykam tak na środku to delikatnie taki dyskomfort. Mało jem bo czuję się właśnie ciągle najedzona, taka pełna że tu burczy w brzuchu a brzuch i uczucie jakbym się już najadla.
Co myślicie ?
Wizytę mam w poniedziałek dopiero. -
różyczka wrote:Dziewczyny, mam pytanie.
Jestem w 6tc. Od 3 dni zrobił mi się brzuch jak balon. Pod samym biustem już mi się powiększył i stopniowo w dół. Nie bardzo wiem od czego.
Już się wyczytałam w internecie mnóstwa rzeczy ale pomyślałam że napiszę tutaj może któraś tak miała.
Zazwyczaj rano miałam dosyć płaski brzuch a teraz nie wiem czy to od wzdec czy coś. Miała z Was któraś tak że pod biustem ten brzuch zrobił się większy. I gdy dotykam tak na środku to delikatnie taki dyskomfort. Mało jem bo czuję się właśnie ciągle najedzona, taka pełna że tu burczy w brzuchu a brzuch i uczucie jakbym się już najadla.
Co myślicie ?
Wizytę mam w poniedziałek dopiero. -
Zulugula wrote:Tak cc. Sama nie wiem, z tym profesorem mega ciężko się gada. Ale myślę że właśnie tak jest. To ognisko które zrobiło się na rozejściu blizny w macicy mi usunęli ale wygląda na to że mam jeszcze poza macicą, w powłokach brzusznych
Hmmm. Nie pamietam skąd jesteś ale spece od endometriozy to są w Medicus Wrocław (dr Rubisz wspaniały polecam ) i dr Siekierski oraz Jacko w Medicover w Warszawie. Medicus w ogole zajmuje się tylko endometrioza. Specjaliści są wspaniali ale drogo. Moja operacje wyceniono na 45 tys. Może byś sprobowla jeszcze skonsultować się ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 09:44
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny, u nas na USG wszystko w porządku 💙 zdrowy synuś 435g 💙
emdar, Zulugula, veritaa, edka85, asias86, Ewa88 , dmg111, Tajka, Suszarka, Annia, Ounai, Iryska, Ulaa, Belie, Angie1985, MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość
-
Też polecam dr Jacko w Wwie gdyby ktoś szukał. Ale wiem też,że cholernie drogie te operacje ( moja przyjaciółka dwa lata temu płaciła prawie 30 tys, a po roku jej prawie wszystko wróciło😪).42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Też polecam dr Jacko w Wwie gdyby ktoś szukał. Ale wiem też,że cholernie drogie te operacje ( moja przyjaciółka dwa lata temu płaciła prawie 30 tys, a po roku jej prawie wszystko wróciło😪).
No właśnie żeby jeszcze była gwarancja ze to nie wróci …Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Dziękuję dziewczyny 😘
Karolina, imienia dalej nie mamy 🙈 a krzywą muszę zrobić przed 6 października, bo wtedy mam wizytę 😵
Właśnie dzisiaj zwróciłam uwagę, że z Olciem połówkowe miałam 21+3 i ważył 445g, a teraz z Juniorem 21+4 i waga 435g 😁 podoba mi się ta synchronizacja, nie miałabym nic przeciwko żeby do porodu Juniorek był podobnych wymiarów jak starszy braciszek 😅Zulugula, Annia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Co jest w zakresie tej operacji?
Ja wiem, że to podczas kolejnej cc mogą mi wyciąć tego guzka
To jest wycenione indywidualnie wiadomo. Najpierw dobrze diagnozują, wysyłają na rezonans żeby zobaczyć czy jeszcze nie ma gdzieś ognisk których na usg nie widza i przygotowują wycenę. Ogolnie na pewno jest to zrobione u nich porządnie ale no ceny zwalają z nóg a są dziewczyny (wiem bo jestem na grupie ) których operacje wyceniają na 70 tys.
Myśle ze jeśli jest endo tylko w bliźnie po CC to oni nawet się tym nie zajmują, raczej przeprowadzają skomplikowane operacje z naciekami na pęcherz moczowy czy jelita .Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 11:20
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny, w Opolu na NFZ można operować endometriozę - u Pani docent Milnerowicz-Nabzdyk. Kwalifikacja przez gabinet prywatny we Wrocławiu, ale operacja już na NFZ. Z tego co wiem to operacyjnie się specjalizuje w endometriozie. I to chyba jedyne miejsce w Polsce gdzie można zrobić porządna operację na Nfz...
Lalia, Ulaaa gratuluję zdrowych bobasów!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 11:22
Lalia, Ulaa lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Dziewczyny, w Opolu na NFZ można operować endometriozę - u Pani docent Milnerowicz-Nabzdyk. Kwalifikacja przez gabinet prywatny we Wrocławiu, ale operacja już na NFZ. Z tego co wiem to operacyjnie się specjalizuje w endometriozie. I to chyba jedyne miejsce w Polsce gdzie można zrobić porządna operację na Nfz...
Lalia, Ulaaa gratuluję zdrowych bobasów!
Tak masz racje to jedyne miejsce w Polsce , PANI doktor operuje jednak najbardziej beznadziejne przypadki . Ze mną ponoć nie jest tak zle.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021