Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również się z Wami zgadzam że każdy coś tam ma z zaburzeń SI.
W naszym przypadku nie była to specjalna wizyta tylko wizyta przeglądowa postawy, chodu i przy okazji porozmwiałyśmy na ten temat że Pola często nogami macha i kopie nim zaśnie. Widzę, że to dociskanie jej pomaga się wyciszyć więc gdy widzę potrzebę to to wykonuje.
Ja również mam zaburzenia SI, przeszkadza mi coraz więcej zapachów, ubrania mnie gniotą, nie wspomne o hałasie i gdyby był jakiś sposób na pozbycie się tego to chętnie bym go poznała - dlatego nie uważam że wizyty u specjalisty z dzieckiem z tym tematem.są bezsensowne skoro pomagają (jak np w naszym przypadku). Jeśli tylko ktoś czuje potrzebę skonsultowania tego to niech to robi, tylko wg mnie na hasło "dziecko ma.zabirzenia SI" nie ma co się stresować bo tak.jak pisałyście każdy je ma w wkększym lym mniejszym stopniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 15:12
Zulugula, emdar, Lalia, Clover, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj bylismy w klinice na wizycie. Lekarz szczegółowo omówił z nami kazda forme terapii, skutki uboczne, mamy tydzien na podjęcie decyzji jaka forme terapii chcemy zastosować. Oczywiscie ocenił Malwine i jako ze jej stan jest dobry to my mozemy zdecydowac jak chcemy ja leczyc. Tak wiec za tydzien ruszamy z procedura przed dostaniem leku i mam nadzieje, ze juz bedzie bez komplikacji i za miesiac lub dwa bedziemy juz po i zostana nam kontrole 🙏
Zaspana królewna 🥰
emdar, asias86, Ounai, Tajka, Belie, Lalia, Ewa88 , kic83, Annia, Clover, madziulix3, Suszarka, Gela093, Zulugula, Ania81, dmg111, edka85, MoTyLeK🦋, veritaa lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Mąż twierdzi, że to zespół niespokojnych nóg hah i on ma podobnie a to może te Si 🤔
Jakie ćwiczenia dokładnie wam pomagają? -
Nam też babeczka mówiła, że to też kwestia tego na ile takie zaburzenia przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu. Bo czasami jak są mocno nasilone, to wtedy i czynności codzienne moga stać się ciężkie.
Ale także zgadzam się z Wami w tym temacie. -
Annia wrote:Kicku, rozumiem, sama wiem jak to jest jak się wpada w taką "spiralę" biegu w życiu. Trzymam kciuki za poszukiwania nowej pracy.
A jak sytuacja ze starym mieszkaniem? Udało się sprzedać? Jak Wiki podoba się w szkole?
Co do płci: ważne, żeby było zdrowe.Wolałabym chłopca, ale czuję, że to dziewczynka. 😅
Anniu
niestety mieszkanie stoi niesprzedane, małe jest zainteresowanie chociażby przez zmienione regulacje dotyczące kredytów.
Wiki mimo, że nikogo nie zna w nowej szkole, bo przecież się przeprowadziliśmy i wszystkie dzieci z zerówki poszły razem do innej szkoły to się fantastycznie odnalazła. Ona jest charakterna, otwarta i przebojowa, nie zginie
Trzymam kciuki, żeby było tak jak sobie życzysz 😘Annia, Ounai, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulu, dopiero jutro powtórzę betę bo dzisiaj wracam z delegacji w Wawie.
Engivaa, czyli to znaczy, że dostaniecie ten mega drogi lek? 🥺 Super,że jej stan ocenił jako dobry!
Kicku, cieszę się, że Wika odnajduje się mimo nowego otoczenia.Czytałam, że gwałtownie spada ilość rozpoczynanych inwestycji i za rok, dwa po prostu nie będzie nowych mieszkań do zakupu... O ile trzymanie tyle czasu wchodzi dla was w rachubę. Myślicie o wynajmie?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Engivaa, czyli to znaczy, że dostaniecie ten mega drogi lek? 🥺 Super,że jej stan ocenił jako dobry!
Mysle ze w ciagu kilku tygodni bedziemy wiedziec. Dopiero w przyszlym tygodniu chyba pojda papiery do ubezpieczalni. Odetchniemy dopiero jak bedzie po, tak to caly czas zyjemy w stresie..🔸28 lat
Enigvaa wrote:Mysle ze w ciagu kilku tygodni bedziemy wiedziec. Dopiero w przyszlym tygodniu chyba pojda papiery do ubezpieczalni. Odetchniemy dopiero jak bedzie po, tak to caly czas zyjemy w stresie..Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wiecie jak macierzyństwo zmienia człowieka? Skończyłam wcześniej i zamiast szlajać się po Złotych Tarasach i robić zakupy, to przebookowałam pociąg żeby być wcześniej w domu. 🤣
Lalia, Ounai, Enigvaa, Zulugula, Ania81, dmg111, emdar, Suszarka, kic83, Wik89, Ewa88 , KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ale w "międzyczasie" dostajecie Spinrazę? A macie jeszcze zapas "wagi" do podania tego leku? Czy to w Niemczech już nie obowiązuje, to kryterium, że można podać tylko do jakiejś wagi dziecka? Boże, jakie to smutne, że musieliście porzucić swój kraj, żeby móc leczyć dziecko.
Spinraze ma dopiero dostac w grudniu, wiec tu mamy czas. Lekarz powiedzial ze mamy dobry czas i spokojnie zdazymy wszystko przejsc, tu podaja do 15kg, powyzej juz uwazaja ze nie ma sensu. Malwina jeszcze nie przekroczyla 11, szczescie w nieszczęściu ze te dzieciaki malo przybierają, przy jej wzroście to chudzinka
Bardzo smutne, dla mnie polska juz nie jest krajem w ktorym chce mieszkac i aby moje niepełnosprawne dziecko w nim dorastało. Chce zeby jej zmartwieniem bylo do jakiego kraju leciec na wakacje a nie za co zaplacic za rehabilitacje bo od panstwa pomocy prawie zadnej, a opieka medyczna państwowa to tez glownie zart…🔸28 lat
Enigvaa, mega cię podziwiam. Ale czego matka nie zrobi dla dziecka? Przeprowadzi się na koniec świata i poruszy całą ziemię!
dmg111 lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Annia, mam takie same przemyślenia 😔 codziennie myślę o Enigvie, jaka jest dzielna!
Enigva, cudowne wieści, tak powinno to wyglądać wszędzie!
Moti, jak Matylda? Już w domu?
I w sumie tyle.
Męczymy się jeszcze z gilami, liczę na poprawę przez weekend, bo w poniedziałek chce już ich puścić do żłobka, przedszkola i szkoly... -
madziulix3 wrote:Karolina, słyszałam że Matylda miała bostonke w okolicach pieluszkowych? Czy to wyglądało jak odparzenie?
-
madziulix3 wrote:Karolina, słyszałam że Matylda miała bostonke w okolicach pieluszkowych? Czy to wyglądało jak odparzenie?'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm