Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka jest to tania firma Rossmanna, klient płaci za taki krem ( butelka, korek,zawartość, praca człowieka i transport) około 2 euro, więc fabryka, gdzie są zamawiane 2.000.000 rocznie jednego produktu, ma tak stworzony kontrakt,że ten olejek arganowy czy pyłki złota to są zamiatane z podłogi , nie mówiąc już ile razy są wlewane szampony czy olejki sprzed 2 czy 3 lat🙄 öko test jest łatwo załatwić,więc tym też nie ma co się sugerować. Nikt się nie przejmuje czy coś jest dla dziecka czy alergika, wleja alkohol przez pomyłkę, zgłoszą problem do Rossmann, Rossmann za 10% zniżki wszystko klepnie, a Ty to kupisz potem w sklepie. Oczywiście takie rzeczy tylko idą do Polski czy Rumunii, Niemcy muszą dostać produkt idealny od nas🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 22:26
Annia, Enigvaa, Tajka, emdar lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Ounai wrote:A co powiesz na temat kosmetyków do włosów? Na grupie wlosingowej często są polecane, zwłaszcza olejki. Co do kremów ja nie pracując w fabryce też nie jestem przekonana.
Ogólnie ja nic z tego nie polecam,ale te olejki do włosów wiele osób sobie chwali🤷♀️emdar lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Ounai wrote:Przeglądnęłam pobieżnie i bardzo mi się spodobał ten profil. Kupowałaś u niej któregoś e-booka?
Tak, kupiłam jak wyglądać piękniej w 30 dni i zastosowałam się do planu z tego e-booka, nigdy nie miałam lepszej cery 💪Ounai lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:O też będzie Gabi? 🥰
A u Ciebie będzie Gabi? Nawet nie wiedziałam 🙈
Ale tak, u nas będzie Gabrysia, obojgu nam podobało się to imię i nie szukaliśmy innegoAnnia, Lalia, emdar, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:A u Ciebie będzie Gabi? Nawet nie wiedziałam 🙈
Ale tak, u nas będzie Gabrysia, obojgu nam podobało się to imię i nie szukaliśmy innego
Ula to ja chyba kupię, chyba że chcesz odsprzedać za pół ceny swojego, coś kosztów Ci się zwróci;)Ulaa lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Jakie polecacie otulacz do fotelika i rożek dla noworodka? Z jakiej firmy?
Otulacz miałam jukki, w sumie był ok, ale Maja mało go używała, bo kupilam poncho i sprzedałam. I chyba kupię te same chyba że coś polecicie fajnego 😊
Otulacz z Beztroski miałam z tej serii dla MKTP, dwie warstwy grubej dresówki. Trochę żałuję że go sprzedałam, też fajny był. A kupiłam go na vinted w stanie idealnym i później się jeszcze sprzedał drożej niż za niego zapłaciłam 🤭Tajka lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai wrote:Ja chciałam zeby Marta była Gabrysią, ale mój mąż kręcił nosem,więc jak się domyślacie, uważam że piękne imię wybrałyście;)
Ula to ja chyba kupię, chyba że chcesz odsprzedać za pół ceny swojego, coś kosztów Ci się zwróci;)
Ja się chętnie podzielę, nie chcę nic w zamian ☺️
Podaj mi maila to podeślę Ci -
Ulaa wrote:A u Ciebie będzie Gabi? Nawet nie wiedziałam 🙈
Ale tak, u nas będzie Gabrysia, obojgu nam podobało się to imię i nie szukaliśmy innego -
Ale Majcia ma słabe noce jak jest po żłobku ☹️ dziś przez kilka godzin co 20 minut sie przebudzala z krzykiem ☹️
-
Annia wrote:Ja uważam, że nie da się sobie polecić kosmetyków, żeby każdemu pasowały. Wśród moich koleżanek ostatnim hitem jest krem lipidowy z phDoctor, a dla mnie to było "meh".
Annia lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Tak, już przy Mai zastanawialiśmy się nad tym imieniem, ale mąż nie był przekonany a Maja podobała nam się obojgu. Teraz już bardziej mu sie podoba to imię i tak zostało 😊 Chociaż teściowa uważa, że te imię jest jak dla "baby ze wsi" i "skrzywdzimy dziecko"... 😀 Przez moment zastanwialismy się jeszcze nad Jagodą lub Nadią.
My też myśleliśmy nad Jagodą, ale teraz to bardzo popularne imię w moim otoczeniu. Mi osobiście podoba się też Ania i pasowałoby do nazwiska idealnie, ale mąż nie był zbyt zadowolony z tego pomysłu 😉
Także nie drążyłam już tematu, ja bardziej wybierałam imię dla Julka jak byłam w ciąży, a teraz już dałam mu "wolny" wybór tak żeby czuł, że też zdecydował 😂Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dzięki za cynk o promce w rosku. Ja to widzialam ale myslałam, że to na jakies produkty eko, bo akcja nazywa się "czujesz klimat?" 🙈
Kupiłam m.in 20 musów na urodziny do żłoba 😁 wyszły po 2zł 👌
Annia powtarzasz betę? Mąż już wie?
Ja nie ogarniam całej tej pielęgnacji twarzy , włosow.. myję twarz, myję włosy i to na tyle 🤭😂
Ja tak samo 😂, a jak skończy się szampon czy coś to podkradam mężowi xDZulugula lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Dzięki za cynk o promce w rosku. Ja to widzialam ale myslałam, że to na jakies produkty eko, bo akcja nazywa się "czujesz klimat?" 🙈
Kupiłam m.in 20 musów na urodziny do żłoba 😁 wyszły po 2zł 👌
Annia powtarzasz betę? Mąż już wie?
Ja nie ogarniam całej tej pielęgnacji twarzy , włosow.. myję twarz, myję włosy i to na tyle 🤭😂
Ja do twarzy używam mleczko do demakijażu, żel do mycia, raz na jakiś czas peeeling i krem jak jest źle albo jak sobie przypomnę 🤭
Do włosów co prawda zwracam bardziej uwagę, bo kreciolki są trochę bardziej wymagające, ale w chwili obecnej udało mi się zejść do szamponu, maski i żelu do włosów 🤣
Do ciała żel, sporadycznie peeeling i pianka do golenia, haha 😂Zulugula lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Ja się chętnie podzielę, nie chcę nic w zamian ☺️
Podaj mi maila to podeślę Ciwysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, zaakceptuj wyślę Ci w wiadomości prywatnej. A Ty prześlij mi numer konta a za przelew kup coś Gabrysi
-
Dzięki za opinie o tych gofrownicach 3 w 1:) Kupię jednak mamie coś innego,bo sama nie wiem na czym jej najbardziej zależy:)
Co do kosmetyków, to zgadzam się że polecenie komuś czegoś "zdalnie" jest mało możliwe. Każdej cerze pasuje coś innego. Na pewno warto dokładnie czytać składy, no i ( niestety) metoda prób i błędów najlepiej działa. Trochę się interesuję tematem,i niestety nie ma jednej uniwersalnej zasady w stylu " apteczne kosmetyki są super" czy " drogie kosmetyki są super". Napiszę co ja ( właśnie metodą prób i błędów) oraz dogłębną analizą odrzucilam, a co( u mnie)sprawdza się idealnie. Moja cera : tłusta, gruba, z rozszerzenyni porami, skłonna do zanieczyszczeń, teraz już praktycznie bez syfów.
Marki jakie polecam: BasicLab ( praktycznie wszystkie ich kosmetyki mają super składy); ja mam ich żel do mycia twarzy, serum z peptydami, serum z witaminą C, krem nawilżający.
Nacomi: krem na dzień z filtrem 50, kwas szikimowy, peelingi do twarzy, maseczki ( tez praktycznie wszystko mają bardzo spoko)
Bielenda SupremeLab ( tylko ta seria): krem na noc z ceramidami ( taki żółty): uważam ten krem( wiem że nie tylko ja) za absolutne mistrzostwo świata.
Geeg&Gorgeous: serum z retinalem ( są dwie noce, niższa i wyższa, oba swietne), serum Stress Less.
Neutrea: ultranawilżający krem bazowy, Retinol ( też są dwie moce, oba ekstra).
Czego nie polecam:. Ziaja ( totalnie badziewne składy), Isana ( tony plastiku i silikonów), La Roche, Vichy, Nivea, Miya.
Tak jak pisałam,ja mam cerę problematyczną ( w dodatku po ciąży z przebarwieniami) , moja pielęgnacja wygląda ( w dużym skrócie tak): rano> oczyszczanie, serum z wit C, krem z filtrem ( Iwostin ma też dobre filtry). Wieczorem> oczyszczanie ( trzy fazowe), Retinal ( lepiej dziala niż Retinol,ale tylko jak cera ma już zbudowaną tolerancję!!!), na koniec albo ceramidy albo peptydy. W dni w które nie stosuję retinalu kwas hialuronowy ( Nacomi ma spoko).
Co ponadto w pielęgnacji cery? Demakijaż ( porządny) i picie dużej ilści wody, mało syfu w jedzeniu. Temat jest obszerny, ale widzę po sobie że przyłożenie się do niego działa ,moja cera odkąd myślę o tym co na nią nakładam nigdy nie była lepsza:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 10:09
Ounai, veritaa, Suszarka, Lalia, Gela093 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙