X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak usypiacie dzieci na drzemki? 🙈

I nas był taki moment, dość długi, że zarówno na noc jak i na drzemkę wkładaliśmy Olcia do łóżeczka, wychodziliśmy z pokoju i on zasypiał sam tak do 20-25 min, a czasami nawet w 5 min . Oczywiście zdarzało się czasami że się wkurzał i wołał (nie płakał!) żeby go wyciągnąć ale w końcu zasypiał.

Od jakiegoś czasu na noc znowu potrzebuje żeby obok niego posiedzieć aż zaśnie, ale to dosłownie jest siedzenie obok niego, bez żadnej interakcji. No czasami do mnie podchodził po buziaka albo żeby go przytulić.
    Na drzemki nadal kładziemy do łóżeczka i wychodzimy i czasami się trochę buntuje, ale zasypia.

Dzisiaj zdjęliśmy mu bok łóżeczka, a założyliśmy taką barierkę do połowy. Usypianie na noc wyglądało identycznie jak ostatnio, mąż siedział obok, a Olcio początkowo robił obyczajke że można wyjść, ale w końcu zasnął bez problemu.

Jutro czeka nas zasypianie na drzemkę i totalnie nie mam pojęcia, jak to zorganizować. Wydaje mi się, że położenie go w łóżeczku i wyjście z pokoju odpada, bo on na pewno ucieknie. Przetrzymanie go aż będzie tak padnięty żeby pójść na drzemkę może przeciągnąć się w nieskończoność a wolałabym aż tak mu nie rozbijać dnia. Więc chyba zostaje mi tylko siedzieć obok, pilnować żeby nie uciekł i czekać aż zaśnie 🙈

Jak to u Was wygląda?

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, u nas zasypia bujany na rękach. Niestety ale bez bujania nie zaśnie.
    Miał czas że zasypiał sam, odkladalam go do łóżeczka a on po prostu zasypiał. Ale coś mu się odwidzialo jakiś miesiąc temu😕

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Marta zasypia przytulona do mnie albo do męża. I przyznam szczerze, że mam nadzieję że jeszcze długo tak zostanie bo to uwielbiam 😍 A dzisiaj tak leżałyśmy sobie, ona na moim ramieniu, wpatruje się w moje oczy i nagle sama z siebie mówi lekko zawstydzona "kocham ". Moje serce się rozpłynęło!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Clover, Ewa88 , Suszarka, Wik89, Anet.kaa, emdar, Annia, Enigvaa, madziulix3, edka85, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, u nas jeszcze do niedawna Olek zasypiał bujany na rękach, próbowaliśmy przez jakiś czas zasypiania w łóżeczku ale wyraźnie nie był gotowy, więc wróciliśmy do lulania na rękach. Jakieś 2 tygodnie temu nagle zaczął się buntować, płakał, ciężko było go położyć spać. Schodził z rąk i sam się kładł na nasze łóżko. Pozwoliliśmy mu na to, żeby sam sobie wybrał nową formę usypiania. Kładzie się na moją lub męża poduszkę, przykrywa się kołdrą albo pokazuje żeby go przykryć (spać pod kołdrą nie chce, ale do usypiania lubi być przykryty) i w ten sposób zasypia. Kładziemy się obok niego (usypiamy go na zmianę, raz ja, raz mąż) i trochę się tulimy, głaszczemy go delikatnie po głowie czy rączkach. Czasem leży na brzuchu, czasem na plecach, trochę się przekręca, ale nie kręci się jakoś bardzo, po prostu szuka wygodnej pozycji. Włączam mu w dalszym ciągu melodie z wydry Fisher Price, on bardzo lubi przy nich zasypiać. Zazwyczaj usypianie w ten sposób trwa jakieś 10-15 minut, po czym czekam jeszcze około 5 minut żeby zasnął trochę głębiej i wtedy go odkładam do jego łóżeczka. Trochę ciężko jest z tym odkładaniem, bo waży już około 14 kg i źle się go podnosi kiedy już mocniej śpi i ciało się robi takie "wiotkie". Na razie jakoś dajemy radę, a za jakiś czas pewnie pójdziemy krok dalej, czyli spróbujemy żeby zasypiał sam w łóżeczku w naszej obecności.

Myślałam, że na drzemki nie będzie chciał tak zasypiać, ale wygląda to identycznie jak zasypianie na sen nocny. On raczej nie zaśnie na razie sam w łóżeczku, bo widzę, że jeszcze potrzebuje bliskości z nami żeby się wyciszyć, a jeśli nikogo przy nim nie ma, to wstaje i nic z tego 😅 Ma też świetnie opanowane wyciąganie szczebelków i wychodzenie z łóżeczka, więc gdybym go zostawiła samego to pewnie szybko by sobie wyszedł i zaczął biegać po pokoju ;)

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 4 latka na sen nocny zasypia przytulona do mnie i myśle ze długo tak będzie.
    Bartek do drzemki zasypia na łóżku przy piersi a na sen nocny zazwyczaj pije cycka ale nie zaśnie przy nim , kręci się kręci aż się kładzie na brzuchu , tyłek w gorze i spi . Ja go zazwyczaj masuje po plecach dodatkowo.
    Często usypiam ich jednocześnie, kładziemy się do łóżka czytamy z 2 książeczki, po skończeniu gaszę światło , Bartek sam chwile się przystawia , Ania często spi w poprzek i sobie kładzie głowę na moje uda a ja ja głaszcze po włosach bo ona to bardzo lubi. Czesto śpiewam luli luli laj 🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 07:00

Lalia lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bardzo za Wasze odpowiedzi 😘❤️ wszystkie bez wyjątku są dla mnie ważne 😘

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Julek zasypia leżąc ( niestety) tylko przy mnie.
    Jest to dla mnie niezła "próba" bycia dobrą matką, bo jak ostatnio pisałam że nie cierpię miziania po głowie,tak Julek to uwielbia 😭. Gmera mnie, mizia, głaszcze itd... A piszę niestety,bo tata jest do zasypiania totalnie ble. Robiliśmy parę podejść i była taka awantura,że masakra. Co dziwne na drzemki zasypia beze mnie, tylko na noc musi się matką nacieszyć.

Lalia lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    U nas Julek zasypia leżąc ( niestety) tylko przy mnie.
    Jest to dla mnie niezła "próba" bycia dobrą matką, bo jak ostatnio pisałam że nie cierpię miziania po głowie,tak Julek to uwielbia 😭. Gmera mnie, mizia, głaszcze itd... A piszę niestety,bo tata jest do zasypiania totalnie ble. Robiliśmy parę podejść i była taka awantura,że masakra. Co dziwne na drzemki zasypia beze mnie, tylko na noc musi się matką nacieszyć.

Emdar u nas jest to samo a Ania skończyła 4 lata… i to nie tak ze się mąż nie angażował bo się angażował i angażuje zawsE. Nawet jak mnie nie ma bo cos tam to potrafi za mną czekać tak długo aż nie wroce

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na drzemki nadal usypianie na piłce. Do snu nocnego kładę się z nią w jej łóżku, czytamy książeczkę, potem się przytula i zasypia. Jak zaśnie głębiej to odklejam od siebie dziecko i wychodzę 😅
    Edit: u nas też do zasypiania Iga chce mamę, czasem ją mąż usypiał ale zwykle było to okupione krzykiem. Nie będę stresowala jej i siebie 🙈
    Super temat z prezentami. Ja mam takie pomysły:
    -zwykłe klocki (mamy taki mały zestaw i Iga się uwielbia nim bawić, dokupimy jej więcej)
    -ukladanka magnetyczna Janod lub drewniana w stylu przebieranie misiów
    -drewniany zestaw do herbatki
    -ksiazka Rok w lesie albo kolejna część ulicy Czereśniowej
    -lalka z zestawem ubranek i gadżetów
    Może wymyślę jeszcze coś fajnego.
    Staram się rozsądnie podchodzić do prezentów, chciałabym kuchnię drewnianą ale na razie nie mamy na nią miejsca...może za rok, jak przejdziemy spać do drugiego pokoju a dzieci zostaną w obecnej sypialni. Tak samo stolik z krzesełkami.
    Problem mam z Jagodą, ona się jeszcze zabawkami nie interesuje, a muszę jej coś z zabawek kupić, żeby było sprawiedliwie. Mysle o tej zabawce Przeciąganiec Zipee, może też taki sześcianik-gryzak z Fat Brain Toys, ewentualnie coś z Fisher Price znajdziemy. Chyba że macie jakieś fajne pomysły dla dziecka 8 m-cy? Do postów sprzed roku się nie dokopię😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 07:56

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, u nas też do zasypiania tylko mama. Ale chociaż tyle dobrze, że jak jestem w pracy i wie że mnie nie ma to da się uśpić tacie.

Może z prezentów jeszcze warto wymienić rowerek biegowy🙂
    Ja jeszcze o prezentach na święta nie myślę, ale w sumie może trzeba zacząć bo wszystko drożeje dosłownie z dnia na dzień. To może lepiej teraz pokupić póki nie jest gorzej.

Suszarko, kiedyś chyba już pisałaś, ale skąd macie łóżko dla Igi? Powoli się rozglądam za czymś, pewnie po nowym roku kupimy.

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, Olcio dostał na pewno przed roczkiem taką pszczółkę z Fisher Price:
    IMG-20220926-084425.jpg

Te elementy na dole są obracane, a tam na górze jest otwór gdzie wrzuca się te żetony i one wypadają raz z lewej raz z prawej strony.

Oluś na początku się tym bawił w ten sposób że paluszkiem obracał ten niebieski wałeczek (on grzechocze jak grzechotka) albo ten żółty wiatraczek. Cieszył się też jak wrzucaliśmy mu żetony, bo wtedy dzwoni dzwoneczek.

Teraz mimo że ma prawie 2 lata to nadal się tym bawi (jak mu wyniose do innego pokoju to przynosi), bo jest na tyle sprawny notorycznie że jest w stanie sam sobie wrzucać te żetony, cieszy się że wypadają, jak się turlają po podłodze to leci po nie i tak w kółko 🙂

Jeszcze z takich trafionych prezentów, to u nas był taki zwykły bączek do puszczania. Jest w łaskach odkąd Olek siedział, aż do teraz, teraz już sam potrafi nim zakręcić 😁

Dziewczyny, jeszcze z prezentów to super są warzywa i owoce do krojenia, to nie zajmuje tak dużo miejsca jak kuchnia, a mega cieszy 👌😆

Betoniarka kulko mieszarka od Zulu też jest ekstra 😁

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, my mamy Ikea Sundvik rosnące razem z dzieckiem 😁

Lalia dzięki za polecanki, pszczółka wygląda fajnie 😁

Anniu jak się czujesz, masz już jakieś objawy?

Lalia, Annia, Ulaa lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lalia mnie nie chodzi o seks, bo już kiedyś tu pisałam że mam ogromne problemy z mdm (mimo porodu 2x przez CC), współżycie mi sprawia ogromny ból. I też nie mam myślenia sprzed lat, że jak kobieta urodziła sn to ma "luźno na dole" i teraz to już ani ona ani partner nie zaznają satysfakcji. Chodziło mi po prostu o sam fakt istnienia blizny, tak po prostu, po babsku, bez ideologii :) moja blizna po CC jest już w kolorze skóry, chowa się pod majtkami. Ale ja wiem że ona tam jest i mi to przeszkadza, stąd wolę mieć jedną niż dwie 🤷 co do ochrony krocza oczywiście masz rację, jednak osobiście nie znam żadnej kobiety która urodziła bez nacięcia i bez pęknięcia. Wiadomo że te blizny są jakby wpisane w ryzyko i decydując się na ciążę mamy tego świadomość. Jest to tylko moje osobiste zdanie, ktoś nie lubi swoich pieprzyków, piegów, albo się wzdryga na myśl o cellulicie, ja tak mam z moimi bliznami i tyle

Edit: w pierwszej ciąży byłam nastawiona na sn na 100%, wręcz do siebie nie dopuszczałam myśli, że urodzę inaczej. Dwa lata i wiele doświadczeń później jestem po dwóch cięciach cesarskich. Daleka jestem od mówienia co jest lepsze a co gorsze, każdy poród który prowadzi do bezpiecznych narodzin dziecka jest wspaniały. Ja codziennie dziękuję Bogu za to że mam dwie zdrowe córki, a to że mi je "wyciągnęli", cóż, był to jedyny sposób abyśmy były bezpieczne, na ten moment jest mi z tym ok.

Suszi ja miałam poród SN bez nacięcia ani żadnego pęknięcia 🙂

Lalia, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Irysko, my mamy Ikea Sundvik rosnące razem z dzieckiem 😁

Lalia dzięki za polecanki, pszczółka wygląda fajnie 😁

Anniu jak się czujesz, masz już jakieś objawy?
    Mogę o coś zapytać? Ciekawi mnie to od kilku lat co najmniej. Jak wygląda sytuacja z materacem do tego łóżka? Jak rośnie łóżko to wymieniasz na nowy?

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b363ce5b5b01.jpg

Dziewczyny, coś dla nas.
    Ja Polci podaje Viwomix odkąd zaczeła żłobek w kwietniu.

Ulaa lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mogę o coś zapytać? Ciekawi mnie to od kilku lat co najmniej. Jak wygląda sytuacja z materacem do tego łóżka? Jak rośnie łóżko to wymieniasz na nowy?
    Materac masz 3 częściowy 130 cm pierwsza część i dwie dokładki które dokładasz gdy powiększwsz łóżko na 165 i 200 cm.
    My też planujemy Poli kupić to łóżko około 2 urodzin

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, my kładziemy się z Mikołajem do łóżka i go przytulamy i zasypia. Zasypia tak samo ze mną, mężem, nianią (no ona się nie kładzie, tylko siada na brzegu i go głaska, więc mechanizm podobnym), babcią czy dziadkiem. Na noc tak samo zasypia. Mówiąc szczerze uwielbiam to współspanie z takim większym dzieckiem, kiedy nie boję się, że go przydusimy czy coś. :)

Suszarko, ja nie mam żadnych objawów. Kompletnie. Ale chyba z Mikołajem było podobnie i coś koło 6 tygodnia dopiero zaczęło mnie nudzić...

Czy któraś z Was ma porównanie między Cruzee a Cariboo?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam jeszcze różnego rodzaju puzzle jako drobny prezent.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja cały czas bije się z myślami czy Cruzee czy Cariboo.
    Na tę chwilę jestem bardziej za Cruzee ponieważ można do niego dokupić pasek do noszenia co wg mnie jest świetnym rozwiązaniem, jest wg mnie ładniejszy, i najważniejsze starczy na dłużej bo Cruzee ma wysokość siodełka do 50 cm a Cariboo Magnesium Pro czyli ten najlżejszy który nas interesuje do 42 cm.

Annia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, daj znać jak podejmiecie ostateczną decyzję. Ja właśnie ciągle waham się między tymi dwoma modelami co wymieniłaś...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 5140 5141 5142 5143 5144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ