Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, nie odbierz tego za wścibstwo 😘 ale jak się masz? 🙂
Mam wrażenie, że jesteś smutno, nie ma się zresztą co dziwić skoro chorujecie, ale jeśli potrzebujesz jakiś słów wsparcia/otuchy albo ojojania to wiesz, że tu jesteśmy 😉 -
Zulu, wydaje mi się, że jeśli się staramy, albo nawet nie zabezpieczamy licząc że to ok jeśli będzie z tego dzidzi, to zawsze jest to okraszone jakimś ukłuciem rozczarowania, więc doskonale Cię rozumiem 😘
Brak snu T w momencie kiedy oboje z mężem macie pracę, a dodatkowo nie jesteście w pełni zdrowi, też na pewno nie ułatwia tego wszystkiego, to zrozumiałe, że jesteś tym dotknięta 😘
Wierzę, że jak tylko się podkurujecie i odzyskacie siły, to również lepiej się poczujesz i nabierzesz na nowo energii i nadziei 😘 ja jestem pewna, że Wam się uda ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 15:17
Zulugula lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:A nie jest tak, że dostaje się od miesiąca, w którym się złożyło? Jak się prześpi to chyba nie wyrównują 🥴
Wiecie co, dla mnie to jest trochę bez sensu że trzeba co roku składać nowy wniosek. Przecież to dziecko jest już "w systemie", ZUS dobrze wie, czy świadczenie się należy czy nie. Niby to nie jest jakieś skomplikowane, no ale czasem zwyczajnie wyleci z głowy. No, ale nic mnie już nie dziwi w tym kraju, gdzie ludzi np. po amputacji nóg ZUS potrafi co rusz ciągać na kontrole lekarskie, zupełnie tak, jakby nagle miały im te nogi odrosnąć...
U nas teraz wynikła niezła afera z przychodnią, bo po 7 miesiącach wypisywania Olkowi mleka następnego nagle okazało się, że NFZ stwierdził, że jednak refundacja nam się nie należy, bo im się nasze zaświadczenie od alergologa nie podoba. Przychodnia ma pretensje do mnie, w piątek tam byłam i panie się we cztery zleciały i mnie chciały zaszczuć, zupełnie tak, jakbym ja sama sobie Olka alergię wymyśliła i sama sobie wypisywała te recepty. Dziś mam jeszcze wycieczkę do Wrocławia do naszej alergolog w tej sprawie, dopiero na 19.45 bo mąż wraca przed 17 z pracy. Wcale mi się to nie uśmiecha, no ale co robić. Wkurza mnie to, że nie dość, że prawie do wszystkich specjalistów jeździ się prywatnie, to jeszcze kiedy już należy się nam coś z NFZtu to później się okazuje, że może jednak nie. Tak naprawdę to tysiąc razy bardziej bym wolała, żeby Olek nie miał tej alergii, wtedy byśmy mogli sami kupować jakieś zwykłe mleko i nie musielibyśmy się o nic prosić... No ale niestety nasze mleko bez refundacji kosztuje około 150 zł za puszkę, a że Olek na razie dalej chce je jeść przed snem i czasem rano, więc nie widzę powodu, żeby z tego rezygnować i uważam, że skoro alergolog zaleca żeby je jadł, to powinno tak być. No, ale w sumie to już nic nie wiem 🤷🏻♀️ -
Zulu, tulę. Przykro mi, że Was to cholerstwo dopadło... I masz prawo czuć rozczarowanie że się nie udało, sporo przeszłaś przez te problemy z blizną i musieliście przez to czekać ze staraniami. Ta ciąża Ci się "należy", tak po prostu - trzymam z całych sił kciuki, żeby szybko się udało. Mam nadzieję, że do owu na spokojnie wyzdrowiejecie i że będzie ogień 🔥
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulu, ja uważam, że zawsze kiedy podejmuje się decyzję o staraniach/nie zabezpieczaniu się, to mimo, że racjonalnie wiesz, że to dopiero 1 cykl, że jeszcze jest czas, to emocjonalna strona zawsze jest rozczarowana, że nie "siadło". Przytulam Cię mocno. Zwłaszcza, że pewnie gdyby nie ta dziura w macicy to już dawno byście się starali, czyli emocjonalnie tą decyzję, że jesteście gotowi na rodzeństwo dla Tomcia dawno podjęliście.
Clover, to nie jest nowa sprawa: https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/aktualnosci/badania/222758,zaplaca-lekarze-i-chore-niemowleta
Dla mnie to paranoja, że w kraju gdzie emerytom funduje się 100tne emerytury, wiele grup zawodowych ma rozbudowane przywileje emerytalne i ZUSowskie, NFZet przyczepia się do refundacji mleka dla dzieci...Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
500+ jest a rok pewnie ze wzgledu na to ze tak jest budzet gmin ustalany, na jakis okres czasu. Po drodze rozne rzeczy sie dzieja, dzieci dorastają, przeprowadzają sie (wtedy inny zus wyplsca) itp. Nie mieli by nad tym kontroli jakby bylo raz na 18lat ustalane
Co do nfz to sie nie wypowiem, dla mnie to dno, bo jestesmy tu gdzie jestesmy.. wiec szczerze mowiac mnie z nimi nic juz nie zdziwi 😕
🔸28 lat
🔸28 lat
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:Dobre i te drobne 500zł 🤣
Już złożyłam wczoraj jak się zorientowałam..
Próbuję się coś dowiedzieć czy mogę się odwołać ale nie spodziewam się happy endu 😛
Moze jako ze juz bralas wczesniej to dostaniesz zwrot? Skoro teraz dostaja zwrot do 2 lat wstecz Ci co mieszkaja za granica (w sensie maz w de i pobieraja zasilek tutaj, a mama z dziecmi w pl i nie pobierali 500+ bo niby sie nie należało, a teraz doszli do tego ze to sie nie koliduje).🔸28 lat
Herbata my też mieliśmy kubek skip hop ale akurat córka zaczęła pić z normalnego kubka i ja jej w dzień proponuję co jakiś czas poprostu picie a ona sama już też woła "tutu" więc ten skip hop mało co używaliśmy.
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Clover, jeśli dobrze rozumiem, to dostawałaś recepty na mleko z refundacją na podstawie złożonych papierów od alergologa i nagle po kontroli NFZ w poradni rodzinnej się obudzili, że z papierami coś nie gra? Sorry, ale skoro lekarka wypisywała Wam recepty z R, to już jest jej problem. Do tej pory akceptowała to co przynieśliście, Ty nie musisz wiedzieć co ma być dokładnie w zaświadczeniu. Teraz co najwyżej powinni Was uprzejmie poprosić, żebyście dostarczyli dobre zaświadczenie. Wyobrażam sobie ile Cię to kosztuje nerwów 😐 ja nienawidzę takich sytuacji. To jak kopanie się z koniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 05:28
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu, jak miało się przejścia przy pierwszych staraniach to zawsze z tyłu głowy będzie stres, a rozczarowanie z powodu okresu tym większe... Ja myślę że zanim zaczniemy pisać listy do Mikołaja, będziesz śmigać z kropkiem-celebrytą w brzuchu ✊
Clover Wy wciąż na Neocate? Mieliście prowokację Nutramigenem? Pytam tylko z ciekawości, absolutnie się nie wymądrzam, jestem zwyczajnie ciekawa bo mój chrześniak jest w podobnej sytuacji jak Wy.
Ounai, co z tą działką?
Karolina jak tam Matylda? Żłobkujecie?Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022