Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 18:59

Wik89 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    To u Nas takim słowem jest "tati", nie oznacza tata bo tata to tata. Nie mam pojęcia co to, bo często to mówi ale w różnych kontekstach 🙈

A mama chyba do 18stki się nie doczekam 🙈

Meggi mój mama to bardzo sporadycznie wolała mama, woli wołać tata ( na mnie i męża). Jak prosze żeby powiedział mama to on cały czas ,,tata,, 🫣😂😂.

Mam dla was zagadkę co to znaczy ,,biboł,,? 😁😁😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snu to u nas drzemek brak w ciągu dnia. Nawet jak jest padnięty, włącza wtedy tryb regeneracja na baterii, 10min później (max) wraca do pełnej baterii i znowu biega, bawi się. Chciałabym mieć taki tryb, bo ja padam na twarz już koło 20 🫣

• asias86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki od 2 do 3 godzin

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Clover Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja bym zakładała że to może oznaczać "bidon", ale to pewnie zbyt oczywiste 😅 Zwłaszcza, że pisałaś, że Harisek lubi rozmawiać po angielsku, więc pewnie to nie to :D

U nas ostatnio bardzo bawi mnie "jedzalka", co w Olusiowym języku oznacza zjeżdżalnię 😅 Lubi też mówić "badanan", czyli bałagan. Bo ja bardzo często mówię "ale tu bałagan" i mały cwaniaczek zaczął powtarzać. Widocznie mamy taki bałagan, że nawet dziecko musi to skomentować 🤣

A ulubione słowo to chyba "manana", czyli banan. On zawsze wszędzie wypatrzy że jest banan - w sklepie, w kuchni, w książeczkach (czasem to nie jest banan tylko księżyc, ale on się upiera że banan). Kiedyś mówił "bamam", a teraz ciągle tylko manana i manana 😅

nick nieaktualny, Lalia, Zulugula, veritaa, KarolinaMaria, Ewa88 , emdar, Suszarka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj z Olusiem w dwóch żłobkach, rozmawiałam z paniami na temat warunków itd. Jeden z nich jest publiczny, a drugi prywatny. W sumie oba zrobiły na nas dobre wrażenie i w obu mielibyśmy miejsce na dzień dzisiejszy. Tylko niestety oba tylko do godziny 16 są czynne, a mój mąż pracuje do 16.15 i jeśli ja byłabym po południu w pracy, to ciężko byłoby to ogarnąć logistycznie. Ale możliwe, że mężowi już niedługo zmienią się godziny pracy na 7 - 15.15, więc wtedy by było lepiej. Ogólnie trochę lepsze wrażenie zrobił na mnie ten publiczny żłobek, widać było, że panie są bardzo ciepłe, obserwuję też ich stronę na fb i widzę, że dzieci mają tam naprawdę super zajęcia. No i pracuje tam moja znajoma :) Minusem tego żłobka jest to, że niestety jest w miejscowości nie po drodze do pracy mojego męża i mi też raczej nie będzie po drodze jeśli pójdę do pracy, więc będziemy musieli poświęcić dodatkowy czas na dojazd. O tym prywatnym słyszałam opinie, że panie krzywo patrzą jak ktoś zabiera dziecko później niż 14-14.30, ale nie wierzę do końca że faktycznie tak jest, bo w takim razie dla kogo by był ten żłobek? 🙄 Pytałam pań, czy nie będzie problemu jeśli w niektóre dni dziecko będzie odbierane przed zamknięciem i twierdziły, że oczywiście że nie i że sporo rodziców tak zabiera 🤔 W żadnym z tych żłobków nie robią też problemu z alergii na bmk, dziecko ma po prostu inne posiłki. Tego się akurat obawiałam najbardziej, że tu będzie problem. Jestem zadowolona ze pojechaliśmy porozmawiać. Olkowi w obu żłobkach najbardziej podobało się oświetlenie, bo były fajne kolorowe lampy 😅

emdar lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, ja w temacie żłobków kompletnie się nie znam, ale wydawało mi się, że większość ludzi pracuje od 8 do 16, to jakim cudem dzieci mają być do 16 zabrane? 🙈

Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Clover, ja w temacie żłobków kompletnie się nie znam, ale wydawało mi się, że większość ludzi pracuje od 8 do 16, to jakim cudem dzieci mają być do 16 zabrane? 🙈

To prawda. Ja się sama dziwie jak to jest bo u nas w żłobku do 16 nie ma już żadnego dziecka … żłobek jest czynny do 17. To samo w przedszkolu. Ja przychodzę tak koło 15,30 to jest Max 5 dzieci na sali. Nie wiem jak to rodzice ogarniają . Ja teraz pracuje 6,5h wiec dzieci są tak Max 7,5 h w placówce ale niedługo się skończy ….ale nasze placówki czynne od 6.30 do 17

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2022, 16:32

Annia, emdar, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też drzemki w dzień od 2 do 3 godzin 😁 w żłobku śpi ok 1,5 godz ale szczerze mówiąc nie widzę różnicy, żeby wcześniej poszła spać wieczorem 🤔
    U nas żłobek czynny w godz 6.30 do 17, ale sporo rodziców odbiera do 15. Więc chyba albo pracują na mniejszy etat albo własna działalność...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2022, 17:10

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie przebije naszego żłobka; oddaję Julka tak 8:00-8:10(dzieci przychodzą do 8:30, ostatnie 10 minut jest w szatni istny armageddon) i jest jednym z pierwszych dzieci. Odbieram go ostatnio tak 16:00-16:15( żłobek czynny do 17:30) i jest jedynym z ostatnich 🤯

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, zapomniałam w pt Ci napisać że super że u lekarza wszystko ok ❤️👏. Jak się czujesz?

Annia lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, od kiedy chcielibyście puścić małego do żłobka?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Emdar, jednego dnia czuję się totalnie normalnie, a innego dnia mam paskudne popołudniowe mdłości. Czytam Was regularnie, nawet jak nie odpisuje. 😚

emdar lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, nie zazdroszczę mdłości 😔. Ja nie miałam w ciąży pół mdłego dnia, tym bardziej czuję się przez matkę naturę zrobiona w konia,że po naprawdę świetnej ciąży dostałam dziecko, które w wieku 2,5 lat funduje mi takie noce beznadziejne...

Lalia, ciszę się,że u Was poprawa spania. U nas rzecz jasna jest jak było, żadna aktualizacja systemu nie działa jak powinna 😂.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, dobrze, że już po wymiotach, może to być jelitówka, Matyldzi zdarzało się, że wymiotowała raz, a ja po niej umierałam 3 dni. Dzieci szybko się zbierają. Pytałaś, czy Mati zasnęła, tak, padła o 5 na śpiewających brzdącach. Wiem, że usypianie przed tv to zło, ale oboje jesteśmy chorzy, ja miałam w nocy gorączkę i nie mieliśmy już siły na pilnowanie jej, żeby nie spadła z kanapy, gdy bawiła się w najlepsze....

Nasz żłobek publiczny jest czynny od 6 do 16, można wydłużyć czas, ale wtedy każda dodatkowa godzina kosztuje 20 zł, nie wiem, czy ktoś z tego korzysta. Ja zawożę Matyldę ok 6.40 i też zazwyczaj jest pierwsza, co mnie dziwi. Na razie odbiera ją babcia o 11.30, ale docelowo będę ją odbierać po pracy, czyli ok. 15.15. i myślę, że będzie jednym z ostatnich maluchów. Wg mnie dzieci są w placówkach krócej, bo:
    - rodzice pracują w różnych porach, np. tata 6-14, mama 8-16, mama zawozi przed 8, tata odbiera po 14. Albo pracują na zmiany lub na niepełny etat.
    - jest babcia/ciocia/niania, która odbiera wcześniej,
    - ludzie pracują zdalnie, 'wyskakują' w czasie pracy i zawożą/odbierają dzieci.
    - jeden rodzic nie pracuje.
    Ja pracuję sztywno 7-15 i Matyldzia będzie spędzać w żłobku/przedszkolu ponad 8h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2022, 18:48

🦄 2021 r.

Wysłany: 4 października 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, a jak wygląda różnica w kosztach? Jaka jest kuchnia, własna czy catering? Akurat w kwestii diety bez bmk żłobki i przedszkola są w temacie, teraz sporo dzieci jest na diecie. Ja dostarczyłam zaświadczenie od lekarza (pewnie masz ciarki na słowo 'zaświadczenie' 🤣 ) i Matyldzia dostaje roślinne zamienniki. Też wrzucę swój kamyczek do #niezesrajsie! Matylda ma super apetyt, chętnie je wszystko w żłobku, nawet z dokładką, ostatnio jak dostała gorączki to panie od razu wiedziały, że coś jest nie hallo, bo nie chciała jeść 🤭 #duma #szpinaktonieproblem
    Ja cały czas jestem pod wrażeniem jak dzieci są różne. Mam takie wrażenie, że we wszystkich poradnikach i artykułach parentingowych ustawia się dzieci pod jeden szablon, proponuje się rady które powinny zadziałać na każde dziecko, a potem przychodzi rozczarowanie. U mnie taką radą jest 'dziecko potrzebuje rutyny' 🥴🤯

Matylda na bank ma jakąś aktualizację systemu, bo chodzi na paluszkach, zaczęła sama budować bazy z poduszek, wymyśla zabawy, ustawia krzesła i sądza po kolei misie. Może przez to ten problem ze snem, jest nadzieja, że będzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2022, 19:29

Lalia, Zulugula, emdar, Clover, patrycja92, dmg111 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.

Wysłany: 4 października 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, to było ryzykowne tak rozgrzewać krzesiwo! 😈🔥🤣
    Edit a raczej pocierać 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2022, 19:28

emdar, Lalia, Zulugula, Suszarka, Ewa88 , Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina,mnie też uruchamiało przez długi czas hasło "dziecko potrzebuje rutyny"🤯🤯🤯
    Też w jestem w Twoim teamie #niezesrajsie w temacie jedzenia. Nie ma takiej rzeczy, której Julek by nie zjadł, a smaki ma przedziwne czasem ( dziś jadł rosół z...
    awokado, przegryzając kanapką z hummusem).

Clover lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Toms od Zulu, prawie dwa lata, 4h drzemki.
    Jagoda od Suszi, pół roku, trzy drzemki po 20min. Dosłownie, nie przesadzam 😵

Gdzie tu sprawiedliwość 😂😂😂

Przecież drugie dziecko będzie spało jak złoto. Bez żadnych cyrków jak z pierwszym dzieckiem 😅🎪 /(Tak sobie wmawiam😂😂😂,)

Lalia, Suszarka, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, odebrałam buty zimowe ze Smyka. Zamówiłam 24 i 24 zostawiam. Ale już wiem, że nienawidzę kupować zimówek 🙈 tam nawet nie ma jak pomacać palców 😩 wkładka 24 ma na pewno zapas, ale dzięki temu ociepleniu te buty dobrze "siedzą ' na stopie 👍

Zulugula lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 5165 5166 5167 5168 5169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ