Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik, dobrze rozumiem, że Gucio chodzi teraz do publicznego żłobka? Jeśli Wam się udało dostać to gratuluję, bo pamiętam, że prywatny kosztował Was krocie
dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai wrote:To tylko ja kupiłam rudą kurtkę i potrzebuję brązowe buty 🤷♀️
Trochę mnie to przeraża że 1.10 większość ludzi kupuje już zimówki i jak faktycznie zaczyna się sezon wszystko jest poprzebieraneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 09:11
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
dmg111 wrote:Jula też team #rzygamróżem 🤣
Co do żłobka to Marty żłobek też ma własną kuchnię i przedszkole Tymka też miało.
A w ogóle dziewczyny, czy Wasze dwulatki też weszły już w manię czesania Was? Marra codziennie biegnie po grzebień i spinki i namiętnie mnie czesze. I przypina sobie takie same spinki jak ja mam, żebyśmy były matchy matchy 😁
dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Jak naszły mnie wątpliwości i zastanawiałam się w poniedziałek czy nie domówić jeszcze jednego rozmiaru tych zimowych, to już wtedy nie było niektórych.
U mnie stacjonarnie były bardzo mocno przebrane. -
dmg111 wrote:Clo, żłobek z własną kuchnia! U nas już takiego nie ma! Wszędzie catering, a kuchnia służy im do podgrzewania 😀 Super, że gdzies jeszcze są, na pewno jest to przygotowywane na świeżo ❤️
veritaa, dmg111, Wik89, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia wrote:Jak naszły mnie wątpliwości i zastanawiałam się w poniedziałek czy nie domówić jeszcze jednego rozmiaru tych zimowych, to już wtedy nie było niektórych.
U mnie stacjonarnie były bardzo mocno przebrane.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ja w końcu nie zamówiłam tych ze Smyka, ale chyba dobrze zrobiłam, bo mignęło mi gdzieś, że pisałaś, że one niezbyt nadają się na wysokie podbicie?
Anniu, na wysokie podbicie to moim zdaniem nie bardzo 😐Annia lubi tę wiadomość
-
Jak dobieracie rozmiary butów na zimę? Ja szczerze nie umiem mu kupić butów na zaś, tak żeby nie były za małe za ten 1-2 miesiące jak faktycznie będzie ich potrzebował.
On ma teraz wkladke 15.8 cm, to o ile mm więcej należałoby wziąć dla zimowych?
Może też kupię, skoro piszecie że potem będzie wykupione wszystko 🤔12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko, Olek ma teraz stopę ok.13,7-13.8, bo dalej się mieści w Primigi 22 które mają wkładkę 14 cm. Ale te buty to duże 22 i on je teraz "dobija", są tak na styk.
Inne jesienne buty które teraz ma (Nike, Ricosty, Bobbie Shoes) są w rozmiarze 23 i one mają wkładkę tak ok.14.7-14.8. więc na chwilę obecną Olcio ma około 1cm zapasu w jesiennych butach.
Te zimówki ze Smyka zamówiłam w rozmiarze 24, mają wkładkę ok.15,3 cm. Przewiduje, że zimówek nie założy wcześniej niż w połowie listopada, a nawet początkiem grudnia, więc to jeszcze co najmniej 1,5 miesiąca. Jeśli stopa mu urośnie przez ten czas o 3 mm, to będzie miał ok.1,2-1,3 cm zapasu w zimowych i o ile w sandałach, czy trampkach to dużo, o tyle w zimowych które są mocno ocieplane i mają wzmocnione czubki, to tego nie czuć. Ja Olciowi wczoraj przymierzałam te 24 i mimo że na chwilę obecną ma ok.1,5 cm zapasu to już teraz w nich dobrze chodził, więc za te 1,5 miesiąca nie będzie gorzej, tylko lepiej. A znowu jak zacznie mi sezon zimowy z zapasem 1.2-1.3 mm, nawet z 1cm, to jest duża szansa, że wystarczą mu na całą zimę 🙂
Ale powiem Ci, że nie ma się co kierować na ślepo zasadą: wezmę na zimę rozmiar większe niż nosi teraz. Bo dużo zależy od buta (Primigi i Ricosty moim zdaniem mają większą rozmiarówke) i od tego jak jest ocieplany. Np. te ze Smyka myślę, że mają troszkę zaniżoną, ale są bardzo mocno ocieplane i przez to średnio nadają się na szeroką stopę z wysokim podbiciem. Ale te traperki (granatowe, musztardowe, brązowe) już są dużo luźniejsze 👍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 11:30
Iryska lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Jak dobieracie rozmiary butów na zimę? Ja szczerze nie umiem mu kupić butów na zaś, tak żeby nie były za małe za ten 1-2 miesiące jak faktycznie będzie ich potrzebował.
On ma teraz wkladke 15.8 cm, to o ile mm więcej należałoby wziąć dla zimowych?
Może też kupię, skoro piszecie że potem będzie wykupione wszystko 🤔Iryska lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:To jest proste, rodzice chodzą na zakładkę, u nas też żłobek miał być do 18, ale o 15:30 praktycznie nie ma już dzieci, więc zmienili godzinę zamknięcia na 16. Ja znam rodziców popołudniowych i z nimi gadam, ale jakbym poszła rano, to bym nikogo nie poznała, bo tam są "Ci drudzy" 😀 Ja chodzę na 6 do pracy i o 14:30 odbieram Julkę, a mój mąż z kolei zaprowadza ja na 8:30 i siedzi dłużej w pracy. Myślę, że po prostu rodzice tak kombinują 😉 A jak są rzadkie (i cholernie smutne) przypadki w postaci samotnych rodziców, to myślę, że można się z dyrektorka po prostu dogadać 😉
Annia lubi tę wiadomość
-
Nie straszcie tym brakiem rozmiarów bo ja też jeszcze nie kupiłam i nie wyobrażam sobie abym miała kupić już teraz zimowe buty z zapasem, którego nie jestem w stanie przewidzieć.
Suszarko- wizualnie całkiem ok są te buciki. Nie są aż takie mega pstrokate i kiczowate jak większość. Według mnie są bardzo akceptowalne 😁😁Suszarka lubi tę wiadomość