WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 18:59

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, ale mnie strach obleciał. Szef mnie zawołał i chce mnie wysłać w delegację. Myślę no spoko. A on że lecę za tydzień na tydzień do.... Maroko!!! 🤯🤯🤯🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 12:05

Suszarka, Iryska, Wik89, emdar, Ewa88 , Enigvaa, Annia, MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 20:28

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie namiot tipi dla dzieci? Korzystają ?
    Powoli zaczynam robić pokój dla Małej i szukam inspiracji 😁właśnie chciałam żeby miała tipi, myślę też nad stolikiem i krzesełkiem ale nie wiem czy będzie Z tego teraz korzystała.
    Pokoik nie jest za duży a pomysłów dużo 😅zbyt dużo bym chciała ale nie pomieszcze wszystkiego bo nie chce też zrobić graciarni.

klz9df9hix7ly771.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka a orientacyjnie jak rozmiar w tych zimowych wypada? Też je dzisiaj widziałam i są spoko, ale mialam czasu sprawdzić rozmiarowki.
    Wkładanie wkładki z innego buta do nowego przerabiałam z gumowcami 😉

O ❤️
    Z ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, tak jak pisałam wczoraj ja myślę, że sporo rodziców pracuje na zmiany, albo ma elastyczny czas pracy, albo pracuje zdalnie i jest w stanie się szybciej wyrobić i odebrać dziecko wcześniej. Albo jest babcia, która nie jest w stanie siedzieć cały dzień z wnukiem, ale odbiera 1-2h wcześniej z placówki. W sumie dużo mam takich przypadków w otoczeniu, np. mama mojej koleżanki kończy ok. 13, odbiera jej córkę z przedszkola (wszyscy mieszkają blisko na jednym osiedlu), idą na spacer albo do domu babci na podwieczorek i moja koleżanka odbiera ją po 15. A mąż tej koleżanki pracuje w systemie 3 zmianowym i układa sobie te zmiany tak, żeby mieć jak najwięcej na popołudnie i odstawiać dzieci do placówek na 8. Każdy orze/kombinuje jak może.

Natomiast w tym, że dzieci otwierają lub zamykają placówki nie widzę nic złego, po coś są te godziny otwarcia. Jak Matylda się zaklimatyzuje na 100% to też będzie siedzieć 8,5h, bo nie widzę sensu ciągać mojej mamy, żeby ją odbierała po drzemce o 13.30 czy tam 14, jak ja będę po nią po 15. Tylko, że u nas ta aklimatyzacja może jeszcze trochę potrwać, wczoraj była zdrowa i miała iść już dziś do żłobka, a wstała znów z katarem i kaszlem 😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 13:21

Ounai, Wik89, veritaa, dmg111, emdar, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny, czy macie namiot tipi dla dzieci? Korzystają ?
    Powoli zaczynam robić pokój dla Małej i szukam inspiracji 😁właśnie chciałam żeby miała tipi, myślę też nad stolikiem i krzesełkiem ale nie wiem czy będzie Z tego teraz korzystała.
    Pokoik nie jest za duży a pomysłów dużo 😅zbyt dużo bym chciała ale nie pomieszcze wszystkiego bo nie chce też zrobić graciarni.
    Dla mnie to strata miejsca. Mamy namiot z ikei ale moje dzieci wolą robić bazę z poduszek niż bawić się tym

Dmg ja nie mogłabym tak chodzić bo mam spotkania w późniejszych godzinach i musiałabym i tak się wyzwaniach z domu. Np wczoraj miałam spotkanie ustawione na 16:30. Jeśli w spotkaniu uczestniczą ludzie z naszych plantów w Chinach albo USA to godziny są jeszcze późniejsze

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai- zazdro, że w pracy masz tyle czasu Żeby na bieżąco pisać na forum, zawsze mnie to zastanawiało 😅 Sauper delegacja Ci się szykuje !!
    No właśnie nie wiem, czy takie piękne tipi, to bardziej nie jest moje marzenie i zbędny wymysl😁
    Ale u Was też pewnie inaczej bo jednak dwójka dzieci,to zawsze większa kreatywność w zabawie i pewnie Marta dużo czerpie od Tymka.

Dziewczyny jeszcze na insta fizjoterapuetka_z_misja wrzuca czasami polecajki butów. Możecie też sobie zerknąć, właśnie teraz też wyrzuciła. Ale czasami wrzuci też te same co fizjomommy i ich np.nie poleca.

dmg111 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai możesz podać link do sklepu na allegro co kupujesz?

O ❤️
    Z ❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, tak, dostal sie Gucio w koncu do tego publicznego, do ktorego chcielismy, i zmienilismy w zwiazku z tym placowke od wrzesnia. Poki co jestem bardzo zadowolona :)
    Co do godzin, to my tez moglibysmy robic tak na zakladke, jak opisujecie, choc powiem Wam, ze lubie ten nasz tryb, tzn ze rano wstajemy, jemy razem jakies male sniadanie, ubieramy sie, szykujemy. Nawet za cene tego, ze Gucio jest do tej 16 (docelowo nawet troche dluzej) w zlobku. Maz zaprowadza Gucia, bo oni sa szybciej wyszykowani, tak na 8.30/8.40 ;) a odbieramy tak na zmiane, w zasadzie maz czesciej, bo ja dluzej zwykle siedze w pracy

KarolinaMaria, dmg111, emdar lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi moim zdaniem wypadają większe niż normalnie. Iga ma teraz kapcie Superfit (tam jest dość standardowa rozmiarówka) rozm. 25, ma w nich ok. 0.7cm zapasu. Z zimowych też kupiłam 25, ale ma większy zapas, nie powiem Ci dokładnie ile ale myślę że ok. 1.5cm. Nie wzięłam 24 bo po pierwsze dobrze chodzi w tych 25 nawet teraz, a po drugie jej stopa tak błyskawicznie rośnie że w perspektywie ten zapas powinien być idealny żeby całą zimę przechodziła. Ciężki temat z tymi butami, zimowe chyba najgorzej kupić.

Zielona ja bym też nie kupowała tipi, moim zdaniem to kurzołap. Fajnie wygląda na zdjęciach ale dzieci szybko się tym nudzą i wyrastają. Baza z poduszek albo koca i krzesła to jest to 😂😂

A z odbieraniem dzieci to jestem zaszkowana tym co mówicie. Moja ciocia pracuje w żłobku i jest tam mnóstwo dzieci które siedzą od 6 do 17 (tak jest czynne). Mam przedszkole naprzeciw domu i największy ruch jest tak 7-8 i potem 15-16.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, ja mam bardzo dużo spotkań na których muszę być ale nie zawsze muszę się wypowiadać, więc słucham sobie co mówią i przerzucam neta w telefonie. Spotkania mam w aplikacji Teams bez użycia kamery ;) Ileż ja zakupów zrobiłam w trakcie takich spotkań!

Generalnie moja praca jest bardzo specyficzna. Czasami mam czas żeby pisać, a są dni kiedy nie mam czasu nawet czytać, ba, nawet zjeść.

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ja odpisałam na Twoją wiadomość, w której pisałaś o "braku godzin pracy". My taki właśnie system mamy jak Ty, byle etat się zgadzał, więc ja chodzę na godziny zombie jak cały świat śpi (i mój mąż i Jula), by ją odebrać wcześniej. No i nie oszukujmy się, większość mam na etacie korzysta z przerwy na karmienie 🤭
    Osoby na trybie zmianowym pewnie też działają tak, że zaprowadza jedno, odbiera drugie. Uważam, że największy problem jest w przypadku dwóch biurowych stanowisk o stałych godzinach pracy typu: 8-16, ale tutaj dochodzi przerwa na karmienie lub pewnie żłobek się dostosowuje. Tak jak wspominałam, nasz był czynny do 18, ale że ostatnie dziecko jest odbierane ok. 15:30, to zamykają o 16. Jakby była potrzeba to na pewno da się dogadać, skoro w umowach mamy inne godziny żłobka 😉
    Dmg powiem Ci szczerze, że wśród moich znajomych nikt niekarmiąc już piersią nie brał tych fikcyjnych godzin na karmienie. A znajomych mam naprawdę dużo. Nie odbierz tego personalnie. :*

Ounai, trzymam kciuki za fajną przygodę! :)

veritaa, Ounai, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lalia lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 23:10

Lalia, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ounai możesz podać link do sklepu na allegro co kupujesz?
    Do którego sklepu?

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 23:10

Lalia, KarolinaMaria, Ewa88 , Ladyo, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata, Olcio u moich rodziców ma namiot z Lidla, on mniej więcej wielkością odpowiada tipi i przyznam szczerze że średnio z tego korzysta. Ale może dlatego, że teraz jednak więcej czasu spędzał na podwórku.

U nas w mieszkaniu jest teraz faza na bazy, zrzuca sam poduszki z narożnika, albo rzuca koc, albo próbuje przechodzić pod naszymi nogami itd.

Dostał kiedyś od moich rodziców taki tunel gąsienice i o ile na początku (na wiosnę) się tego bał, to teraz jest szaleństwo. To jak jest rozłożone, to zajmuje sporo miejsca, ale można złożyć i schować do pokrowca i wtedy się nawet w szafie zmieści. Więc to akurat polecam
    https://allegro.pl/oferta/tunel-dla-dzieci-gasienica-namiot-skladany-torba-12222835734

Tipi mi się osobiście meeega podoba, uważam że może być super kreatywnym miejscem do zabawy, ale raczej dla kilkulatka który zrobi sobie z niego bazę, albo kryjówkę, albo domek dla lalek i pluszaków, albo miejsce do czytania książeczek, więc ja też odpuściłam na razie temat.

Stolik z krzesełkami myślę że super sprawa, można malować, układać puzzle, gotować, naklejać, przeglądać książeczki, a znając mojego Olka wchodzić pod spód i się chować 🤣 u nas uzupełni wyposażenie pokoju na święta, bo Olcio dostanie od moich rodziców na urodziny 🙂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Do którego sklepu?

Buty, tego w Pszczynie jak dobrze pamiętam. U Izy czy jakoś tak. Nie mogę znaleźć tego sama

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 5168 5169 5170 5171 5172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ