Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:No właśnie chodzą w wózkach. Mają jeden poczwórny. Reszta pojedyncze co rodzice przyprowadzają w nich dzieci. Czasem nawet idą na osiedlowy olac zabaw w wózkach, a mają tam 5 min, nawet nie. I gąsienicę mają. W sumie dobre pytanie czemu nie chodzą. Te dzieci tam ciągle w wózku im przysypiają, potem albo przenoszą dziecko na leżaczek albo zostawiają wózek w holu.
No dobra może z tą gołą nóżką przesadzam, może jestem przeczulona, chociaż staram się jej nie przegrzewać. Dzieci tam już noszą zimowe buty i kurtki a Maja ma softshellowy kombinezon i adidaski. Ale dzisiaj naprawdę miała zmarzniete nóżki i rączki jeszcze długo jak wróciła.Teraz taka pogoda że rączki chyba często będą chłodne, mimo że ogólnie dziecku jest w sam raz.
Tajka, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wracając do tematu mieszkania, to cieszę się, że nie tylko mnie to "przeraża". Oczywiście cieszę się, nie że jestem jakaś niewdzięczna czy coś, ale ja po prostu w ogóle tego nie czuję i jestem zdana na architekta niemal we wszystkim. Poza tym mam czasami naturę Kubusia fatalisty i już się martwię co może pójść nie tak... 😌 Na szczęście tak jak któraś z Was pisała, mamy ten komfort, że mamy gdzie mieszkać i nie mamy presji czasowej.
Gela, gratuluję.Kiedy w Holandii chodzi się na pierwszą wizytę?
Suszarko, Jagoda jest przeurocza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 18:17
Suszarka, Gela093 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, dziekuje 😊
Dla Ciebie również gratulacje.
Jeżeli chodzi o pierwszą wizytę to tutaj dopiero po skończonym 8 tygodniu przyjmują.Annia lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Annia wrote:Lalia, ty miałaś dzisiaj wizytę? Jak twój crazy doktorek?
Anniu, miałam w czwartek wizytę 😘
U dzidziulka wszystko w porządku, kopie jak szalony 😵
A co do doktorka, no to cóż..w formie 🤣
Mówiłam mężowi, że jako lekarz jest naprawdę fantastyczny 👌 robił mi prenatalne, mega dokładnie, na wizycie też jest szczegółowy, ostatnio jak mu powiedziałam o tych twardnieniach brzucha to mnie zbadał i na fotelu i USG przez brzuch i jeszcze sprawdził szyjkę na usg przez Bożenke 😅
Ale jako facet, to pacan 🙈 powiedział mi, że po porodzie mam pić 60l wody dziennie żeby na starość mi się pić nie chciało bo nie będzie miał mi kto podać szklanki wody i takie inne pierdoły 🤦
Ale ja to jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam, jak mi coś głupio mówi, to mu równie głupio odpowiadam. Dla mnie najważniejsze, że ja i junior jesteśmy pod dobrą opieką 💪 no i mam go blisko, nie bierze dużo za wizyty, pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić, zleca dużo badań itd 🙂Annia, emdar, Zulugula, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Lalia, super że wszystko ok u małego:) Macie typy co do imion? ( Jeśli już pisałaś,to przepraszam za moje gapiostwo 😁).
Annia, gratulacje dla Mikołaja 👏💪. U nas pierwsze "zdanie" to było " mama am am"( mamo daj jeść). I generalnie to nadal jedno z jego ulubionych zdań 😅. Tyle,że mówi je już tak zupełnie dobrze,i taki wzrusz mnie czasem ogarnia, że już jest takim dużym chłopcem 😭🥰( team #matkawariatka).Annia, Zulugula, Lalia, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
#niezesrajsie 😂🤭
A w temacie mówinia....Julek bardzo chętnie powtarza terez jak się go o coś poprosi, potem sobie powtarza, utrwala itd...Mąż ostatnio przegląda przy kawie jakieś moje babskie pisemko ( kupuję raz na ruski rok dla resetu głowy), patrzy na jakąś modelkę i mówi " patrz Julek, ładna pani, ale za chuda, mama jest ładniejsza"( mój mąż zdecydowanie woli krągłe kształty u kobiet). Julek nic, nie zareagował zupełnie ( tak myślałam...). To było z tydzień temu. Byliśmy wczoraj wszyscy w przychodni, przychodzi jakaś kobieta ( bardzo atrakcyjna, super figura itd); siada na przeciwko nas. Julek tak po minucie patrzenia się na nią mówi donośnym głosem "ładna pani, ale za chuda,mama jest ładniejsza".... Myślałam,że umrzemy ze śmiechu 😂😂😂Babka na szczęście bardzo spoko:) Także tak, trzeba już bardzo uważać co się mówi przy Julku, nigdy nie wiadomo co sobie przyswoi 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 11:32
Annia, Zulugula, Wik89, Tajka, Lalia, Enigvaa, Suszarka, KarolinaMaria, Ounai, Gela093, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar, niezły gagatek z Julka😄 Ale faktycznie dzieci tak mają, że niby nie słuchają jak dorośli rozmawiają, ale mózg wszystko rejestruje i im się przypomina w najmniej odpowiednim momencie .
U nas teraz na topie jest ulica Czereśniowa. Ostatnio oglądal Lato i nagle sobie zaczyna opowiadać: "Kuba sieje trawę", " bocian ma żabę"😄
Lalia, emdar, Zulugula, Wik89, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Emdar, Julek mistrz 🤣💙 co do imienia, to na 80% będzie...Kacper 🤭 mąż to entuzjastycznie zaproponował, a ja w sumie nie mam argumentu przeciw 🙈 mi się jeszcze Tymon podoba, ale że musimy wybrać jedno, więc chyba chyba ustąpię mężowi, zwłaszcza że Olek to była moja propozycja 😁
Anniu, gratki dla Mikołaja ❤️ nie wiem ile waży obecnie junior, bo nie zapytałam 😂 wiem że na połówkowych ważył 10g mniej niż Olcio w tym samym czasie więc chyba rosną podobnie 😅
Zulu, super postępy robi Tomson 👌😎emdar, Annia, Nowastaraczka, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:powiedział mi, że po porodzie mam pić 60l wody dziennie żeby na starość mi się pić nie chciało bo nie będzie miał mi kto podać szklanki wody i takie inne pierdoły 🤦
-
Ounai, jak Marta miała bostonkę po raz2 to wygladala podobnie do pierwszego razu czy mnien chrostek etc? Leo ma kilka kropek przy buzi ale duzo w okolicy pieluszkowej i się martwie czy to znowu to cholerstwo... bo apetyt tez ma słabszy katar i troche marudniejszy 😵💫
-
Nowastaraczka Mela ma teraz drugi raz bostonke i ma o wiele więcej krostek, za pierwszym razem miała kilka na buzi i dłoni, a teraz ma wysypana cała twarz, język, raczki, nóżki i właśnie miedzy pośladkami. Ewidentnie teraz ma agresywna formę. Do tego zapalenie ucha… w pierwszej chwili myślałam ze to nie bostonka a uczulenie na antybiotyk, ale to jednak bostonka po raz drugi. Chyba nie ma reguły, może być taka sama, lżejsza (jak u Maksa Kic) albo właśnie mocniejsza.