Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo wrote:Nowastaraczka Mela ma teraz drugi raz bostonke i ma o wiele więcej krostek, za pierwszym razem miała kilka na buzi i dłoni, a teraz ma wysypana cała twarz, język, raczki, nóżki i właśnie miedzy pośladkami. Ewidentnie teraz ma agresywna formę. Do tego zapalenie ucha… w pierwszej chwili myślałam ze to nie bostonka a uczulenie na antybiotyk, ale to jednak bostonka po raz drugi. Chyba nie ma reguły, może być taka sama, lżejsza (jak u Maksa Kic) albo właśnie mocniejsza.
Czyli raczej w pon wizyta u lekarza nas czeka zeby ogarnąc -
#nie💩sie 🙈
Olek dzisiaj na grillu u moich rodziców podając mi kawałek chleba powiedział "mama mniam" 🤭 i pewnie wzięłabym to za własne urojenia i senne marzenie, ale słyszał to głośno i wyraźnie mój mąż i mój brat, więc nie ma mowy o pomyłce 🥺💙😍Ewa88 , Ladyo, Annia, emdar, Nowastaraczka, Zulugula, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Ounai, jak Marta miała bostonkę po raz2 to wygladala podobnie do pierwszego razu czy mnien chrostek etc? Leo ma kilka kropek przy buzi ale duzo w okolicy pieluszkowej i się martwie czy to znowu to cholerstwo... bo apetyt tez ma słabszy katar i troche marudniejszy 😵💫
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2022, 23:01
-
Dzięki dziewczyny za info
wprowadzam sprawdzanie czy to nie odparzenie po prostu i zobaczę rozwoj sytuacji
Zawsze tu wpadam ni z tego ni z owego ale czasem Was podczytuje.
Annia gratulacje! Super ze sie udalo niech rośnie mały fasolek zdrowo❤️
Emdar uśmiałam się z Julka i chudej pani 🤣
Leoś na wakacjach bajerował babeczkę starszą(rosjankę) w autobusie ze się przysiadła przed niego po czym powiedział jej sio i machnąl ręką 😋
Teraz jak już mówi zdaniami to się zaczynam obawiać co jeszcze palnie 🤣
To chyba niestety wszystko co wylapałam. A i jeszcze widziałam rozkminkę o butach :d ja tez się zdecydowalam na zdrowe ze smyka a na lższejsza opcję z h&mAnnia, Lalia, emdar lubią tę wiadomość
-
Gucio tez do niektorych osob, np w metrze, mowi b glosnio „pani NIE!” czy „pani juz idzie!” i macha rozkazujaco, ze maja wysiasc… i czasem powtarza to az do skutku 😬 🙈
Zulugula, Nowastaraczka, Suszarka, Iryska, Annia, emdar, KarolinaMaria, Lalia, Ounai, Clover, Ewa88 , edka85, dmg111 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Gucio tez do niektorych osob, np w metrze, mowi b glosnio „pani NIE!” czy „pani juz idzie!” i macha rozkazujaco, ze maja wysiasc… i czasem powtarza to az do skutku 😬 🙈
Wik89 lubi tę wiadomość
-
To odblokowała się klapka w głowie na dwusłowne "zdania" u nas. Już było chyba z 10 różnych. 😄 Wiem, że pewnie dla połowy z Was to żadne osiągnięcie, bo dużo Waszych maluchów gada już od dawna, ale ja jestem dumna, że Miki się wreszcie rozgadał.
Nowastaraczka dziękuję.
Zulu jak tam wasz weekend? T dał rodzicom popracować nad rodzeństwem? 😈Lalia, emdar, Iryska, Suszarka, Clover, Wik89, Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
ZielonaHerbata wrote:Mamity, czy Wy w jakiś sposób przygotowujcie się do zmiany czasu ? 😁😁chodzi mi o godziny wieczornego snu.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Brawa dla Mikiego Annia, każde osiągnięcie jest dumą dla mamasity nie ma mniejszych wiekszych gorszych czy lepszych
Dzieciaczki idą każdy swoim tempem i rożne umiejętnosci nabywają po swojemu i z każdego możemy być dumne
Tutaj zauważam również same świadome mamasity które na prawde dużo czytają i dają 100procent siebie w wychowaniu maluchów.
Mam sąsiadkę której synek miał ponad 3latka i nie mówił nic a nic i dopiero ogarneła (chyba widząc inne dzieciaki) ze pasuje coś zadziałać. Ale i tak najgorszym było dla mnie jak mi mówiła że jej syn też nie lubi jazdy autem to go wyciągała z fotelika😵💫Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulu, byłam wczoraj i przedwczoraj w mieście celebrytek, wypatrywałam szarego Baliosa, ale tak myślałam, że pewnie składacie jajo 🤭
Nowastaraczka, Lalia, Annia, Clover, Ewa88 , Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Moja Matylda w temacie mówienia to mistrz. Jej ulubione zdanie "idź mama siusiu" i pokazuje mi na wc 🤣
Ale mówi zdaniami od około miesiąca. Na zasadzie: gdzie jest miau miau, nie ma Bibisia (Filipa), tata auto praca (tata pojechał autem do pracy), mama chodź tu, daj piciu mama itd.
I to mówi całkiem sprawnie.
Ostatnio dzwoni do babci i mówi: "oć ciacia a awe" (chodź babcia na kawę)
Także ja też team #niezesrajsie 🤣Iryska, Nowastaraczka, emdar, KarolinaMaria, Clover, Ewa88 , Ounai, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Emdar u nas właśnie i drzemki i spanie nocne są bardzo stale. Maks 15 minut czasem się różnią więc muszę się jakoś przygotować bo wiem że potem będzie ciężko.😁gdzieś kiedyś czytałam żeby stopniowo wydłużać czas chodzenia spać. Tak jak u nas sen nocny zawsze jest on19:30 to teraz przeciągac i kłaść np. 15 minut później itp. I tak to zwiększać.
Wow ale niekore maluchy już pięknie mówią!! Mega! Też czekam na ten czas 😁
U nas jeszcze nie ma takich zdań ale też do obcych krzyczy Nie,Nie,Nie i macha im palcem (nunu). -
Herbatko, u nas też stałe pory, ale jakoś jeszcze o tym przestwieniu nie myślę.
U nas Majka też się rozgadała, osttanio to ciągle mama tata i mniam mniam a ostatnio jak jechaliśmy autem to krzyczy:mama mniam!
Ale to chyba taki przypadek bo więcej się nie powtórzyło 😀
A ja wchodzę w temat... Sanek 😀 teściowa zapowiedziała, że chce kupić, a chyba leoiej wcześniej, bo pamiętam jak rok temu w sezonie, jak tylko pojawił się śnieg, to ceny 3x poszly w górę, albo w ogóle były braki 🤦♀️ no więc... Jakie polecacie? Drewniane, metalowe? Z pchaczem, bez? Ze śpiworkiem?Annia lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj idziemy do kina pierwszy raz od chyba ponad 2 lat, bo wcześniej pandemia, później Maja i dopiero się wybieramy 🤦♀️😀 na Anię.
Suszarka, KarolinaMaria, Lalia, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Dzisiaj idziemy do kina pierwszy raz od chyba ponad 2 lat, bo wcześniej pandemia, później Maja i dopiero się wybieramy 🤦♀️😀 na Anię.Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Nowastaraczka wrote:Tak...42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙