Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Do tych którzy mają odkrywcze domek dumel 😁Wczoraj nam przyszedł ale wydaje mi się, że ma bardzo mało funkcji.. I albo nie umiem ich włączyć albo są zepsute albo faktycznie jest ich tak mało.
Co się robi w sypialni, czy tylko jest chrapanie po naciśnięciu łóżka? Bo w tej sypialni jest dużo rzeczy ale tylko ten ludzik chrapie.
Czy schody i lodówka coś robią? Bo u nas nie.
Generalnie jak za taka kwotę jestem mega zawiedziona. Pies szczeka, ptaszek śpiewa, kubełek chodzi bardzo mało tych funkcji do odkrywania. Niby wszędzie ten domek jest mocno polecany i myślałam, że to będzie coś wow😁
Chodzi szop pracz w kominie, przycisk na piętrze i ptak na drzewie (piosenki); poza tym światełko przy drzwiach się zapala. Wierszyki są przy otwieraniu drzwi, naciskaniu dzwonka,a kaczki w wannie, otwieraniu toalety, naciskaniu łóżka w sypialni, kuchenki, telefonu, pchaniu psa do budy.
Poza tym jest wiewiórka do spuszczania z drzewa i autko do kręcenia.
Dla mnie zabawka mega, Iga uwielbia.Nowastaraczka lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
U Igi wgrała się jakaś aktualizacja oprogramowania. Nauczyła się skakać. Poza tym obserwuję od wczoraj gigantyczny przeskok jeśli chodzi o mowę. Z tym akurat nigdy nie było problemów, ale teraz to jakiś kosmos. Wczoraj moja mama wyjmowała pranie z pralki, a Iga mówi: babusiu czekaj, Igi pomoże Ci. Albo wieczorem oglądamy pucia: Mamo patrz, tu jest kot, on robi akuku. Cały ten przeskok powoduje kosmiczne trudności z zasypianiem, wczoraj przez godzinę się mościła, układała, kręciła i i tak nie usnęła. Zasnęła ostatecznie grubo po 22, nawet nie wiem o której dokładnie bo sama zasnęłam wcześniej 🥱
Iryska, Lalia, Zulugula, Wik89, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Wiem, wiem że są wierszyki i piosenki ale to po 5minutach tej dyskoteki miałam dość 😁Małej też nie służą takie mówiące i grające zabawki więc my zostajemy tylko przy tej funkcji odkrywania 😁😁
Suszarko megaaaa ale to musi być coś pięknego jak dziecko nagle zaczyna tak mówić i to dosłownie całymi zdaniami!! Czad!! -
Suszarko, czytam jak Iga mówi i myślę: "oo nie wierzę!"😱😍❤️
A ja się wczoraj jarałam jak Olek mnie zaciągnął na placu zabaw na taką dużą zjedzalnie, najpierw sam zjechał, odwrócił się, pokazał na mnie palcem i mówi: "Ty!" 🤣 Jak zapytałam kto ma teraz jechać to powiedział: "Mama ziii!" 🥺💙
I dla mnie to taaaki mega postęp u niego 🤭😅💪Suszarka, Nowastaraczka, Zulugula, Wik89, Clover lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Oo fajny ten króliś, zamowilam serię trzech tych książeczek 😁
Zamawiam tez spij dobrze króliczku i "nie chce spać " hania i stas poznają świat:) i chyba jeszcze Jadzia pętelka idzie spać (bo Staś pętelka nie idzie 😃)Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
-
Zulu, a jesteś pewna że on niby chce do taty, nie chce do Ciebie a tak naprawdę to mogą być lęki nocne?
U Olka właśnie teraz bliżej drugich urodzin się aktywowały i to wygląda tak jakby on płakał, wręcz zawodził. Przez moment wtula się we mnie jak małpeczka, a po chwili odpycha mnie, wypreża się, zaczyna krzyczeć. Sprawia wrażenie jakby z jednej strony był świadomy, ale z drugiej widzę że nic do niego nie dociera: światło, mówienie, tulenie. -
Enigvaa wrote:Moti trzymam mocno kciuki aby znalezli przyczyne!
Jestescie tez w zdrojach Jak wtedy czy inny szpital? -
MoTyLeK🦋 wrote:Nie, tym razem na Unii Lubelskiej. Tutaj pracuje też moja mama, więc głupio mówić, ale od razu jest inna gadka jak wiedzą,że ona tu jest..
Trzeba z tego korzystac! Niestety taki „mamy klimat” ze bez znajomosci jestes jak gorszy sort… 😕MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Doszło jeszcze baba i dziada, ale "mama" ma pierwszeństwo do achów 😂
Wiem, że to nie ślimak, czy zdania Iguśki, ale myślałam że mama to się nie doczekam 🙈Suszarka, Zulugula, Ewa88 , Lalia, Wik89, Ania81, Nowastaraczka, Ounai, Enigvaa, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Herbatko dla mnie ten domek dumel to trochę taka zabawka z dawnych czasów, ale u nas się sprawdza 😊
Ale sprawdzałam w Google, że teraz kosztuje prawie 300 zł 😯😯 w zeszłym roku jak kupowałam była chyba za 180 zł na jakiejś promce.12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Dziewczyny, ogłaszam nowy hashtag:
#świątecznypierdolec🎄🤣
W ramach powyższej akcji zaczęłam szukać dla Olcia jakiś książeczek o Mikołaju i świętach tak żeby go od listopada wprowadzać w klimat, żeby się nie bał ale też później cieszył np.z ubierania choinki 😁
Szukałam, szukałam, tych książek jest od groma 🙈 i jedną (z kilku 🤣) jakie zamówiłam jest "Boże Narodzenie z Manią i Tyniem" i miłość od pierwszego wejrzenia 😍
Format książki taki jak duży Pucio i w ogóle cała książka to taka gruba kartonówka. Ma w sobie sporo okienek, np. otwieranie kartonów z ozdobami świątecznymi, piekarnika w którym są pierniki. Ma wysuwane i obracane elementy. Porusza temat ubierania choinki, pieczenia pierników i przygotowywania świątecznych potraw, wieczerzy wigilijnej w tym wizyty niespodziewanego gościa, otwierania prezentów, a na koniec oglądania bożonarodzeniowej szopki. Tekstu jest sporo, ale można albo go skracać, albo po prostu opowiadać co widać na stronach bo ilustracje są piękne i bardzo intuicyjne.
Jeśli dla kogoś to ważne, to jedyny aspekt religijny to na początku tata mówi że święta Bożego Narodzenia są obchodzone na pamiątkę narodzenia Jezusa, a na końcu jest szopka. Reszta książki to głównie przedstawienie przygotowań i tradycji.
A druga książeczka której NIE POLECAM, to "Spójrz, tu jest Jezus!". Zamówiłam ją żeby nie płacić za przesyłkę, skusił mnie element sensoryczny i to, że mega prosto przedstawia historię narodzin Jezusa.
I o ile ilustracje są śliczne, historia na ilustracjach przedstawiona super prosto (anioł przychodzi do Maryji, Maryja i Józef jadą na osiołku do Betlejem, Aniołowie budzą pasterzy, Trzej Królowie podążają za gwiazda, na końcu jest Dzieciątko w szopce), o tyle fabuła łomatkomoja 🤦 świadkiem tego wszystkiego jest owieczka, ale to jaką historię do tego napisali to porażka 🤦 przez to że książeczka kosztowała 11zl, to mam plan sama napisać opowieść do tych ilustracji i zakleić ten tekst, który tam jest 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 12:45
Suszarka, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość
-
Ja polecam mowic o sobie mamusia i tatuś teraz leoś jak o nas mowi to wlasnie taaatus i mamamusia i to mega rozczula 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 13:18
Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Lalia dobry hasztag, ja właśnie oglądam ubrania dla dziewczynek i rozglądam się za prezentami 😅
Moja bratnia duuszo 😁❤️🎄Suszarka lubi tę wiadomość