Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, pod względem wchodzenia/schodzenia i samego spania to to rozwiązanie wydaje mi się super, ALE podobnie jak dziewczyny, mam obawy czy gdyby Miki schodził "na śpiocha" to czy dalej byłoby to bezpieczne.
Przyszło mi coś jedno jeszcze do głowy, luźny pomysł, może trochę szalony 🤣
https://pracowniawoodpassion.pl/produkt/antresola-ze-sznurkiem/
Skoro będziecie robić i tak na wymiar, to może warto rozważyć taką zabudowę, ALE materac położyć na podłodze, a antresolę przeznaczyć na miejsce do zabawy? Wtedy na górze, jeśli liny będą do samego sufitu, będzie dość wysoko żeby mógł siedzieć, a nawet stać w wieku 3,5 roku na antresoli, można tam rozłożyć wykładzinę, poduszki, może tam się bawić autami, układać itd, a spać na dole. Jak podrośnie, czyli w wieku tych 5-6 lat, po prostu wrzucacie materac na górę a miejsce do zabawy organizujcie na dole, bez konieczności wymiany łóżka, a nawet materaca, bo po prostu przenosicie go na antresolę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 22:04
Annia lubi tę wiadomość
-
Zulu, no dokładnie tak!!!! Przecież te wszystkie pierdololo o kreatywnym "wykorzystywaniu rzeczy codziennego użytku" czyli wszelkie przelewanie zabarwionej farbkami wodą,malowanie paluszkami i inne przesypywania ryżu, makaronu,kaszy i innej mąki do pojemników to dobrze na IG tylko wygląda 🙄🤯(no inaczej, nie na moje nerwy to jest na pewno 🙃)
Annia, KarolinaMaria, Suszarka, Zulugula, Iryska, Wik89, Nowastaraczka, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia wrote:Ania, pod względem wchodzenia/schodzenia i samego spania to to rozwiązanie wydaje mi się super, ALE podobnie jak dziewczyny, mam obawy czy gdyby Miki schodził "na śpiocha" to czy dalej byłoby to bezpieczne.
Przyszło mi coś jedno jeszcze do głowy, luźny pomysł, może trochę szalony 🤣
https://pracowniawoodpassion.pl/produkt/antresola-ze-sznurkiem/
Skoro będziecie robić i tak na wymiar, to może warto rozważyć taką zabudowę, ALE materac położyć na podłodze, a antresolę przeznaczyć na miejsce do zabawy? Wtedy na górze, jeśli liny będą do samego sufitu, będzie dość wysoko żeby mógł siedzieć, a nawet stać w wieku 3,5 roku na antresoli, można tam rozłożyć wykładzinę, poduszki, może tam się bawić autami, układać itd, a spać na dole. Jak podrośnie, czyli w wieku tych 5-6 lat, po prostu wrzucacie materac na górę a miejsce do zabawy organizujcie na dole, bez konieczności wymiany łóżka, a nawet materaca, bo po prostu przenosicie go na antresolę 😅O tym kompletnie nie pomyślałam, a masz rację.
Ja właśnie ciągle odczuwałam niepokój z tym spaniem na górze, stąd się właśnie was pytałam co sądzicie.
Ale twój pomysł jest bardzo dobry!
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tymek miał niecałe 5 lat jak dostał normalną antresolę, wysoką, dokładnie taką
https://www.ikea.com/pl/pl/p/vitval-rama-lozka-na-antresoli-bialy-jasnoszary-10411242/
Annia myślę że jak już będzie w pełni odpieluchowany to może tam spać. Wersja która pokazujesz jeat bezpieczna, jedynie nie chciałabym tam zmieniać poscieli przy posikiwaniu nocnymAnnia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Annia, ja popieram schodki, bo oprócz względów bezpieczeństwa, to drabina jest po prostu strasznie niewygodna 🙈 i mówię to z doświadczenia, bo połowę studiów zaocznych przespałam w schronisku na łóżkach piętrowych i wchodzenie/schodzenie było mega wkurzające jak się te szczeble (a zwłaszcza okrągłe jak u Ounai) wbijały w stopy 🙈 ale to może moje subiektywne odczucie 🤣
-
Zulu No dokladnie tak ja wygladam! 🤣 ryz, fasola i ciecierzyca byly przez dobre 2 miesiace na porzadku dziennym u nas 🤣 nawet juz nie chowałam odkurzacza do szafy w dzien 🤣
Zulugula, Nowastaraczka, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Myślę że tymbardziej będzie to utrudnione zadania dla niego w tym wieku jeszcze schody pokonać. Dodatkowo czasem dziecko w tym wieku może mieć wpadki w nocy, wygodniej będzie jak materac będzie nisko.
Laila ma dobry plan, ale moi znajomi którzy mają dzieci dwa lata różnicy bardzo chwalili łóżko z wysuwanym materacem, mimo że pokój miał 10m2, i mieli parkę to dali tak radę przez 8 latAnnia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kic, ale u Anni chyba dzieciaczki będą mieć osobne pokoje, więc ta antresola to nie po to żeby dwoje dzieci spało, tylko żeby jak najwięcej miejsca wygospodarować, chyba że ja źle zrozumiałam 😅
Annia lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Annia
oprócz obawy o wysokość, pamiętaj jeszcze że dziecko w nocy wstaje siusiu czy na nocnik czy na toaletę.
Myślę że tymbardziej będzie to utrudnione zadania dla niego w tym wieku jeszcze schody pokonać. Dodatkowo czasem dziecko w tym wieku może mieć wpadki w nocy, wygodniej będzie jak materac będzie nisko.
Laila ma dobry plan, ale moi znajomi którzy mają dzieci dwa lata różnicy bardzo chwalili łóżko z wysuwanym materacem, mimo że pokój miał 10m2, i mieli parkę to dali tak radę przez 8 latAle zakładam, że pewnie przynajmniej z 1.5 roku pośpi w sypialni z nami.
Dzięki dziewczyny, nie przemyślałam tego z tym nocnym wstawaniem. Bo przecież całe życie nie będzie spał w pampersie. Ja koniecznie chce schodki, bo sama nie wyobrażam sobie się wspinać po drabince.Ale macie racje jeśli antresola to na początek z materacem na dole a zabawą na wysokości.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Kic, ale u Anni chyba dzieciaczki będą mieć osobne pokoje, więc ta antresola to nie po to żeby dwoje dzieci spało, tylko żeby jak najwięcej miejsca wygospodarować, chyba że ja źle zrozumiałam 😅
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wik89 wrote:U mnie 6 dpo i juz czuje giga PMS, wiec chyba znowu pudło
Wik89, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wik89 wrote:U mnie 6 dpo i juz czuje giga PMS, wiec chyba znowu pudło
Ja w tej ciąży znain zrobiłam test mega warczałam na męża, chodziłam podminowana, ciągle wkurzona.
I to mnie w sumie skłoniło do zrobienia testu 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 10:10
Wik89 lubi tę wiadomość