Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:A dziękuję, nie jest źle, chociaż ciężko już fizycznie. Brzuch mnie ciagnie, spina sie, twardnieje, mam wrażenie, że jest za mały na dziecko i tak go "rozsadza" 😀 i zgaga męczy..
Wizytę mam w środę. Nie mam pojęcia czy sie obróciła, kopniaki i ruchy czuję w każdym miejscu, nie wiem gdzie głowa, nogi, tylek 🤔
Tajka
spojrzałam na Twój suwaczek i nie wierzę, że tak mało już zostało Ci do rozwiązania! 😱
Nie wiem czemu, kiedy i jak to się stało ,że ten czas tak pędzi.
Przesyłam Ci dużo pozytywnej energii 😘Tajka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Tajka, wydaje mi się że w Smyku rabaty naliczają się proporcjonalnie na wszystkie produkty które kupujesz, więc nie ma znaczenia które rzeczy oddasz, bo te co zostawisz powinny zachować naliczony rabat.
Annia, ja miałam mdłości, w zależności od ciąży, od 6 do 14/15 tc. Na początku pomagało częste jedzenie, ale bardzo częste, dosłownie co 1,5-2h. Jak sobie robiłam kanapki, to jadłam jedną a dopiero po jakimś czasie drugą, moja mama (równie doświadczona w mdłościach) nie mogła się nadziwić, że można tyle jeść tak fatalnie się czując (chodziło o częstotliwość a nie o ilości). Pomagało też, jak rano, jak tylko otworzyłam oczy, zjadłam coś drobnego zanim jeszcze podniosłam głowę (wafla ryżowego, chrupke kukurydzianą, kawałek bułki itd). Przez jakiś czas ulgę przynosiły też cukierki imbirowe z firmy Verbena. Niestety, przyszedł też taki moment, gdzie nie pomagało nic, dosłownie nic i zaczynało się życie nadzieją, że w końcu to przecież minie. Wtedy jadłam rzeczy, po których wiedziałam że nie jest gorzej (niestety nie było rzeczy po których było lepiej). Ja unikałam owoców, jogurtów, słodyczy, kawy, miałam ogromny problem z piciem bo mnie mdliło po wszystkim, jedynie zimna lekko gazowana woda jakoś wchodziła. Ciut lepiej, a na pewno nie gorzej, było po rzeczach tłustych, a zwłaszcza po mięsie. Ale myślę że to akurat kwestia indywidualna, że tu musisz wyczuć po czym jest Ci lepiej. U mnie jak nie było kabanosa/tosta z szynką/kotleta to mdlosci były tragiczne.Annia lubi tę wiadomość
-
Anniu wiem przez co przechodzisz i współczuję. Mi na mdłości pomagały banany 🍌, zimna woda i częste jedzenie, tak jak Lalia pisze. Jak brzuch był całkiem pusty to było najgorzej, mdliło mnie, bo nie zjadłam, i nie mogłam nic zjeść, bo za mocno mdliło 🙈 pamiętam że dobrze mi wchodziły też kwaśne zupy, np. ogórkowa.
Annia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Mi też pomagało częste jedzenie.
Jakie macue stoliki i krzesełka dla dzieci? Zastanwiam się nad takim z podnoszonym blatem, zawsze to dodatkowe miejsce na trzymanie kredek, kartek itd, ale kosztują 2x więcej niż te bez, bo ok 500 zł i nie wiem czy warto 🤔Annia lubi tę wiadomość
-
Ja bym nie brała podnoszonego blatu, bo to dla mnie ryzyko że dziecko przytrzaśnie palce sobie, albo młodszemu rodxzestwu np. podczas nauki chodzenia 🙈 zwłaszcza że mając dwójkę maluchów czasem ciężko ich upilnować tak na 10000%
KarolinaMaria, Annia, dmg111, Enigvaa lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Ja bym nie brała podnoszonego blatu, bo to dla mnie ryzyko że dziecko przytrzaśnie palce sobie, albo młodszemu rodxzestwu np. podczas nauki chodzenia 🙈 zwłaszcza że mając dwójkę maluchów czasem ciężko ich upilnować tak na 10000%
-
Zulugula wrote:Ja planuję teraz kupic z ikei Latt.
-
Mi też na mdłości pomagało częste jedzenie 😌 nawet w nocy przy łóżku zawsze miałam takie tubki owocowe dla dzieci i w razie potrzeby zjadłam i spałam dalej 😊
Annia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zulugula wrote:Ja planuję teraz kupic z ikei Latt.
Też odradzam z podnoszonym blatem, właśnie z uwagi na paluszki. Poza tym myślę, że łatwo o pierdolnik w środkuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 11:53
Tajka lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
https://allegro.pl/oferta/stol-stolik-2-krzesla-4-pojemniki-regal-dla-dzieci-11369873487
Znalazłam też takie rozwiązanie, tylko czy dzieciom będzie wygodnie mając nóżki przy tym zamknietym boku 🤔
Albo takie cos
https://swiatbajek.pl/pl/products/meble/stoliki-z-krzeselkami/stompm002-bialy-stol-stolik-2-krzesla-pojemniki-dla-dzieci-8553.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLNWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 12:25
Belie lubi tę wiadomość
-
To drugie rozwiązanie jest kiepskie. Ta szuflada z tego co widzę jest z tkaniny (pewnie takiej jak pudełka Ikea skubb). Więc po pierwsze wystarczy że dziecko w to kopnie, a zaraz szufladka będzie brudna, a po drugie wydaje mi się że będzie wypadać i wkurzać. A ten pierwszy moim zdaniem średnio wygodny, plus idę o zakład że wszystko z tych pojemników będzie rozwleczone po całym domu. Są na takiej wysokości że Zaraz jak Malutka zacznie się przemieszczać to się nimi zajmie 😁 poza tym...może jestem dziwna ale wolę trzymać kredki i inne brudzące rzeczy poza bezpośrednim zasięgiem dziecka, bo niby wiem że farby do ścian są teraz zmywalne...ale już pranie obicia kanapy z niektórych kredek, albo nie daj Boże farb, jest dość problematyczne. A naprawdę wystarczy moment. Kiedyś przewijałam Jagodę a Iga mi w tym czasie porysowała kredkami panele laminowane w kuchni, nie polecam 🙈
Tajka lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu idź raz a potem Ci lekarz powie kiedy przyjść i myślę że ustalicie zasady. Np. do mojej dr na monity wchodziło się bez kolejki, minuta w gabinecie i nara. Może też nie będziesz musiała się nawet zapisywać na kolejną wizytę tylko zwyczajnie Ci powie kiedy przyjść i weźmie na USG między pacjentkamiIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Dziewczyny apropo jeszcze tego monitu, mam zadzwonić zapytać kiedy mam isc czy sama sobie wybrać np 11dc i (i tu nie wiem bo na pt przypadnie 14dc a potem weekend wypada)
Ja byłam pod koniec cyklu i mniej więcej dostałam plan na kolejny, ja mam 7dc przyjść na pierwszą wizytę terazO ❤️
Z ❤️