Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Czy Wasze dzieci umieja bawic sie w grupie? Malwina wlacza syreny jak jakies dziecko zbliży sie na metr i chowa zabawki 🫣 nie daj zeusie ktores dotknie 🙈12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Tajka wrote:Aha, a rodziłaś naturalnie? Jaki blok dostałaś? Jak tam z porodem, pozycje wertykalne, czy każą leżeć plackiem?
Ja też rodziłam na Zaspie i nie polecam. Chociaż poród miała łatwy i przyjemny, ale to tylko moja i męża zasługa. Co się działo potem to już bez komentarza. -
Enigvaa, Mikołaj był podobny, ale ostatnie 2/3 miesiące widzę, że zaczyna się trochę bawić z dziećmi. Tylko u nas to on zabierał innym dzieciom zabawki.
Gdańszczanki, a to u Was jest gdzieś ordynatorem ten słynny dr Socha?
Tajka, to coś mi się pomieszało, myślałam, że może masz cukrzycę ciążową, stąd duży bobas i wtedy indukcja w 39 tyg jest zalecana.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyTajka wrote:Aha, a rodziłaś naturalnie? Jaki blok dostałaś? Jak tam z porodem, pozycje wertykalne, czy każą leżeć plackiem?
Rodziłam naturalnie. Wertykalnie z całkowitą ochroną krocza. Byłam na tym starym bloku, no szału nie ma, ale dla mnie liczyło się najbardziej to, jak urodzę a nie w jakiej sali będę. Toaleta na korytarzu to chyba największy minus. Personel w trakcie porodu i na poporodowej sali był na medal. -
Enigvaa wrote:Czy Wasze dzieci umieja bawic sie w grupie? Malwina wlacza syreny jak jakies dziecko zbliży sie na metr i chowa zabawki 🫣 nie daj zeusie ktores dotknie 🙈
Tak, bawi się w piachu z innymi, w kopanie piłki.
Ale to chyba zależy od dziecka, sąsiadki córka jak zobaczy ttlko inne dziecko to albo krzyczy jak opętana albo zaczyna opluwać dzieci 🤦O ❤️
Z ❤️ -
https://zapodaj.net/ad7ace5b08257.jpg.html
Bartus 2970 g 54 cm 14:49
Porod z mega skurczami przy 6 cm wzielam znieczulenie i od tego w ciagu 40 minut urodzilam. Parte trwaly 10 minut
Bartus narazie na patologiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 16:40
madziulix3, Annia, Belie, Zulugula, Tajka, emdar, Wik89, KarolinaMaria, Enigvaa, Ewa88 , Clover, Iryska, Inga28, Ania81, Lalia, Ulaa, MoTyLeK🦋, kic83, dmg111, edka85, Suszarka lubią tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja nie wiem jak Wam lekarze zgadzali się usuwać 2 czy nawet 4 ósemki na raz. Byłam dzisiaj się zapisać i Pani mi powiedziała, że absolutnie nie zgodzą się na więcej niż 1 zab bo mogą być powikłania, krwotok, czy różne inne rzeczy i ryzyko jest zbyt duże. I do mnie to przyznam szczerze trafia.
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Enigvaa, Mikołaj był podobny, ale ostatnie 2/3 miesiące widzę, że zaczyna się trochę bawić z dziećmi. Tylko u nas to on zabierał innym dzieciom zabawki.
Gdańszczanki, a to u Was jest gdzieś ordynatorem ten słynny dr Socha?
Tajka, to coś mi się pomieszało, myślałam, że może masz cukrzycę ciążową, stąd duży bobas i wtedy indukcja w 39 tyg jest zalecana. -
nick nieaktualny
-
Asia, gratulacje 🥰🥰
Co do tych szpitali i opieki to co człowiek to opinia. Mi zależy przede wszystkim na porodzie wertykalnym, niekoniecznie z ochroną krocza i dobrej opiece po porodzie, zwłaszcza jeśli chodzi o kp. Ale to wiadomo jak się trafi... Prawda jest taka, że wszędzie trzrba liczyć na siebie.asias86, Belie lubią tę wiadomość
-
Belie wrote:Rodziłam naturalnie. Wertykalnie z całkowitą ochroną krocza. Byłam na tym starym bloku, no szału nie ma, ale dla mnie liczyło się najbardziej to, jak urodzę a nie w jakiej sali będę. Toaleta na korytarzu to chyba największy minus. Personel w trakcie porodu i na poporodowej sali był na medal.
-
Iryska wrote:U nas takie samo zachowanie. Trzyma się z daleka i najlepiej żeby żadne dziecko nic od niego nie chciało bo wtedy jest płacz. Najgorzej jak któremuś dziecku spodoba się jego zabawka i chce sobie dotknąć. Afera na całego 😕
Oj tak, dzisiaj dziewczynka dotknęła jej wiaderko to pozniej nawet mi nie pozwolila, normalnie otchłań rozpaczy 🙈🔸28 lat