Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Annia wrote:4te siku też na nocnik! 💪
Lalia, piękny chłopczyk ❤️ ja bardzo lubię czytać historię wyboru imion dla dzieci, bo zazwyczaj się za tym kryje coś ciekawegoLalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Belie wrote:Dziewczyny macie jakieś polecajki na prezent dla dziewczynki 2 letniej? Budżet 100-150 pln
Plecaczek Metoo z lalką personalizowaną (ja mam opcje z ukrytym imieniem, nie widać go n pierwszy rzut oka)
Nieśmiertelne klocki LEGO Duplo
Tablet graficzny do rysowania
Był tu wczoraj wspominany rowerek biegowy Cariboo Classic - w empiku są teraz na apce za niecałe 150zł
Wózek dla lalki
Coś z zabawek drewnianych np. zestaw do herbatki, zestaw do robienia kanapek albo grilla, Iga ma ten i jest wspaniały, uwielbia do niego wracać. Powiem szczerze że ja też się lubię tym bawić 😂
https://allegro.pl/oferta/zestaw-grillowy-dla-dzieci-grill-drewniane-dodatki-11386723335
Dzieci w tym wieku zaczynają ogarniać puzzle więc może być np. układanka magnetyczna Janod, albo układanka drewniana w stylu przebieranie misiów
Książki wyszukiwanki - Ulica Czereśniowa, Rok w...
Z takich małych dodatków do prezentu polecam naklejki wielorazowe, książeczki z magnesami, wodne malowanki wielorazowe i książeczki o Kici KociLalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annia, nie, to juz ktorys z kolei cykl
mąż musi zaczac chyba badania, ale juz sie boje, pierwsze starania byly dlugie i ciezkie psychicznie, teraz niby to mie to samo, bo mam juz dziecko, ale wiadomo jak jest, jak juz sie nastawimy na mysl o ciazy. Emocje robia swoje 🙈
Super z odpieluchowaniem! U nas tez jest wszystko na b dobrej drodze, brakuje mi tylko takiego jednego weekendu zebysmy byli w domu bez zadnych wyjazdow i wtedy bysmy poszli na caloscII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziewczymy co to? Juz po poludniu sie pojawialo ale znikało. Myslalam ze to jakies podrażnienie czy coś. Teraz nie może spać tylko swedzi ją, dwie stópki i buźka, drapie się, wzdryga czasem
Taka pokrzywka
W ogóle dziwnie sie zachowuje, wstała i lata jak szalona, taka pobudzonaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 21:26
-
#światecznypierdolec
Dziewczyny, macie już kupione i skitrane prezenty na 2 urodziny/mikołajki/święta? 😂
U nas w końcu stanęło na:
-Ciastolina Play Doh
-Samochodziki kłódki z kluczami
-Lego Duplo
-Garaż Wader
-Stolik z krzesełkami
-Rowerek biegowy Cariboo Magnesium Pro
-Zabawka magnetyczna "Nakarm ptaszka"
-Autko zdalnie sterowane
Wiem, że wydaje się tego dużo, ale to jest na trzy różne okazje (urodziny, mikołajki, święta) z czterech różnych źródeł (rodzice, teściowie, chrzestny, my) 🤣🤣🤣Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Tajka, to wygląda na pokrzywkę. Dałaś jej ostatnio coś nowego? Może leki?
Ale te pobudzenie jest dziwne, ona lata teraz biega jak nakręcona, jakby pod wpływem, bawi sie, koloruje, myje ręce, bawi sie lalką no wszystko narazGela093 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:#światecznypierdolec
Dziewczyny, macie już kupione i skitrane prezenty na 2 urodziny/mikołajki/święta? 😂
U nas w końcu stanęło na:
-Ciastolina Play Doh
-Samochodziki kłódki z kluczami
-Lego Duplo
-Garaż Wader
-Stolik z krzesełkami
-Rowerek biegowy Cariboo Magnesium Pro
-Zabawka magnetyczna "Nakarm ptaszka"
-Autko zdalnie sterowane
Wiem, że wydaje się tego dużo, ale to jest na trzy różne okazje (urodziny, mikołajki, święta) z czterech różnych źródeł (rodzice, teściowie, chrzestny, my) 🤣🤣🤣
Póki co mam dla Igi kupione/wskazane do kupienia:
-lalkę Paola Reina i welurową sukienkę dla lali+opaskę
-Lego Duplo 10913 Pudełko z klockami
-sanki
-ksiazeczkę Rok w lesie
-puzzle Trefl z Kicią Kocią
-pod choinkę poluję na drewnianą lodziarnię z Melissa&Doug, zobaczymy czy się uda ją dostać w dobrej cenie. Jeśli nie, to będę szukała czegoś innego.
Na urodziny myślę o rowerku biegowym, drewnianym zestawie do herbatki i tej układance magnetycznej, a co jeszcze wybiorę to nie mam pojęcia 🙈 najgorsze jest to że mamy ograniczoną bardzo przestrzeń więc np stolik z krzesełkami albo kuchnia odpadają
Dla Jagody miałam kupować Linkimalsy, ale słowa Zulu mi dały do myślenia. Poza tym wzięłam pod uwagę że ona jest wrażliwym dzieckiem i się łatwo przebodźcowuje, więc postawiłam na bardziej klasyczne zabawki. Kupiłam jej na Mikołaja mini tablicę manipulacyjną Radio z Lilliputiens, dziś przyszła i na pewno mogę powiedzieć że jest bardzo ładnie wykonana. Czy się spotka z zainteresowaniem to się okaże 🙈 do tego dobrałam jej wieżę Dimpl Stack z Fat Brain Toys, to jest taka kubeczkowa wieża a każdy kubeczek ma element popit. Od chrzestnej ma dostać zabawkę Kot na odkurzaczu z Fisher Price. Dostanie też mini lalę Metoo, taką samą jak ma Iga i moja siostrzenica. Pod choinkę myślę o pianinku albo bębenkach z Hape, a jeśli nie to BARDZO mnie kusi wieża Spin Again z FBT 🙈Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Kurde nie mogę Was czytać z tymi prezentami bo czuje sie jak najgorsza matka świata 😂😂
Moi od Mikołaja dostaną po czapce z wełny I kominy 🤣🤣 do tego nowe szczoteczki do zębów 😅
A pod choinkę córka zestaw Lego Friends a Bartek pewnie jakiS większy zestaw duploalbo te klocki które emdar polecała .
U nas w rodzinie jest dużo dzieci samego kuzynostwa jest 6 dzieci w wieku 2-7 lat… składamy się po symbolicznym 50 zł i kupujemy prezent do Max 300 zl jeden . A Mikołaj to zawsze był taki dzień kiedy po prostu dostawało się upominek w stylu czekoladowy Mikołaj i mandarynka 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 22:10
Wik89 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Suszarko, meeega te prezenty ❤️❤️❤️ bardzo przemyślane i..urocze 🤭😍
Verita, u mnie w domu mikołajki to zawsze był szał, bo przez lata za Mikołaja przebierała się... moja babcia 🤣💙 jest niska i trochę tęższa i ciocia jej uszyła mega strój (to było ponad 20 lat temu) i była niesamowita 🤩 przychodziła do mnie i brata oraz do moich kuzynów którzy mieszkali po drugiej stronie ulicy 😁 jak znajdę zdjęcia to później wstawię 😅
I zawsze na Mikołaja dostawaliśmy dużo prezentów,bo po prostu dziadkowie się dorzucali rodzicom i mieli większy budżet 😉 pod choinkę zazwyczaj dostawaliśmy coś dużo mniejszego, jak właśnie czapka i rękawiczki, piżamy, jakieś słodycze 🙂
Olek dostaje "aż" tyle prezentów, bo po prostu dziadkowie i mój brat jako chrzestny są bardzo zaangażowani 🤭 Oluś to pierwszy wnuk i pierwszy siostrzeniec więc szaleją 😅
Tyle tylko, że przez te dwa lata udało nam się wypracować taki system że wszyscy pytają co kupić i podają konkretny budżet, albo ja podaję kilka rzeczy w różnych cenach i sobie wybierają 😉 więc te prezenty są przemyślane i celowane w to co lubi i w moim odczuciu jest warte 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 07:11
Zulugula lubi tę wiadomość
-
To co się działo u nas w nocy to jakas komedia z koszmarem... Wyobraźcie sobie, że Maję zmuliło po 3h,czyli ok północy. 3h biegała po chacie, śmiała się, zaczepiała, bawila się wszystkim czym popadnie, nawet zapomnianymi zabawkami, wołała o jedzenie itd. Wulkan energii x100 niż normalnie. Bardzo dziwne to dla mnie było naprawdę. Od północy spala może godzinę, potem do 4 "szukała miejsca do spania"... Na kanapie, w łóżeczku, u nas w lozku, na podłodze, no wszędzie... Kręciła się tak, że w jednej pozycji wytrzymywała max 3min. I to naprawdę rzadko. Coś tam przykimała w tym wszystkim, ale... O 4 znowu ją siekło szaleństwo... Zaczęła biegać, całować nas, klepać po buzi, upomniała się o mleko i znowu tak samo... Przez jakąś godzinę... W końcu padła może ok. 5...i śpi.
Ja spalam moze godzinę, od 6 do 7....ale w tym wszystkim jakoś też nie chciało mi się nawet specjalnie spać, nie byłam śpiąca jak zawsze...
Wyczytałam neta wzdłuż i wszerz...
Jedyne na co się natknęłam to to, że mógł pobudzić ją tak olbas oil... Dałam na noc kilka kropel na wkładkę i przykleiłam do łóżeczka... Może się przez tą godzinę tak bardzo nawdychala tego.. Jedna matka na forum pisała, że jej dwuletnia córka po tym pół nocy nie spala....
Nie mam innego pomysłu. Mucosolvan i ten syrop raczej spoko, no ale też nie wiadomo.
A ten olejek może i tak działa, może za dużo dałam kropel, jak ją usypialam to może też sie nawdychalam trochę i dlatego nie chciało mi się spać.
Naprawdę te zachowanie nie było normalne. Znam ją i wiem, że normalnie by się tak nie zachowywała.
Ten olejek dawałam tez poprzedniej nocy, ale może mniej, a i też nie spala, tylko nie była aż tak pobudzona, żeby biegać po chacie.
Musze skonsultowac to z lekarzem dzisiaj i chyha zadzwonię do producenta tego olejku, może mi coś wyjaśnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 07:28
-
Ja też już zaczynam myśleć nad prezentami, bo właśnie w grudniu i urodziny, dzień później mikołajki i jeszcze święta. My chyba zrobimy tak jak w tamtym roku, że wybierzemy jakieś droższy prezent i po prostu się na niego złożymy. I coś właśnie może przydatnego jak fajna szczoteczka do zębów
Myślałam o tym dużym zestawie lego duplo pociąg albo żurawie. Mamy już duplo i Gustaw lubi się tym bawić
Na Mikołajki mamy tradycję z naszymi znajomymi, że się spotykamy, co roku inny tata przebiera się za Mikołaja i robimy imprezę Mikołajkową, ale już ustaliliśmy, że każdy rodzic kupuje prezent swojemu dziecku. Bo kupować znowu 7 prezentów, to według nas po prostu za dużo i dziecko nie ma z tego nawet żadnej radości. A tu chodzi po prostu o takie symboliczne małe drobiazgi. Bo u nas zawsze prezenty dawało się w ŚwiętaLalia lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny u córki 3 podejrzane kropki na czole, uchu i karku 🤔 powiedzcie mi jeśli to ospa to kiedy tych kropek będzie więcej? Jutro mamy iść na wesele....
Może być więcej a nie musi, ostanio dziecko sąsiadki miało ospę z 10 kropkami na krzyż. A ja pamiętam sama swoją ospę w wieku 12 lat... Kropka na kropceO ❤️
Z ❤️ -
Suszarka wrote:Siostro 🥰 miałam zadać to samo pytanie 😂 poszłam o krok w dalej i dziś kupiłam w Pepco świąteczne papiery do pakowania i etykiety do podpisania prezentów 😂😂
Póki co mam dla Igi kupione/wskazane do kupienia:
-lalkę Paola Reina i welurową sukienkę dla lali+opaskę
-Lego Duplo 10913 Pudełko z klockami
-sanki
-ksiazeczkę Rok w lesie
-puzzle Trefl z Kicią Kocią
-pod choinkę poluję na drewnianą lodziarnię z Melissa&Doug, zobaczymy czy się uda ją dostać w dobrej cenie. Jeśli nie, to będę szukała czegoś innego.
Na urodziny myślę o rowerku biegowym, drewnianym zestawie do herbatki i tej układance magnetycznej, a co jeszcze wybiorę to nie mam pojęcia 🙈 najgorsze jest to że mamy ograniczoną bardzo przestrzeń więc np stolik z krzesełkami albo kuchnia odpadają
Dla Jagody miałam kupować Linkimalsy, ale słowa Zulu mi dały do myślenia. Poza tym wzięłam pod uwagę że ona jest wrażliwym dzieckiem i się łatwo przebodźcowuje, więc postawiłam na bardziej klasyczne zabawki. Kupiłam jej na Mikołaja mini tablicę manipulacyjną Radio z Lilliputiens, dziś przyszła i na pewno mogę powiedzieć że jest bardzo ładnie wykonana. Czy się spotka z zainteresowaniem to się okaże 🙈 do tego dobrałam jej wieżę Dimpl Stack z Fat Brain Toys, to jest taka kubeczkowa wieża a każdy kubeczek ma element popit. Od chrzestnej ma dostać zabawkę Kot na odkurzaczu z Fisher Price. Dostanie też mini lalę Metoo, taką samą jak ma Iga i moja siostrzenica. Pod choinkę myślę o pianinku albo bębenkach z Hape, a jeśli nie to BARDZO mnie kusi wieża Spin Again z FBT 🙈
Suszi podasz link do tej konkretnej lalki?
Jak szukam jestt ich bardzo dużo, a chve zobaczyć dokładnie tą co Ty kupiłaś 🙈O ❤️
Z ❤️ -
U nas lista juz zrobiona. drewniany zestaw doktora (ostatnio ciagle nas maca po czole i pokazuje ze mamy goraczke), lodziarnie M&D.
Chce jej kupic kalendarz adwentowy z peppy, mialam robic sama, ale chyba w tym roku kupimy a w przyszlym zrobie
Na urodziny dostanie lalke, jeszcze nie wiem czy baby born (moje niespełnione marzenie z dziecinstwa) czy miniland 🤔🔸28 lat