Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka, wydaje mi sie, ze to moze byc od oil olbas… sprawdz ale chyba jest na ulotce ze powyzej 3 roku zycia mozna stosowac (zeby nie bylo, ja tez ten olejek stosuje przy przeziebieniach Gucia;) w kapieli. Ale pamietam ze bylo na ulotce jakies takie ograniczenie)
Wspolczuje tej szalonej nocy!
Verita, witaj w klubie 😀 ja w ogole nie lubie z wyprzedzeniem wybierac prezentow i tylko sie denerwuje, jak ktos mnie pyta „co dla Gucia” Moze mi sie zmieni to kiedys 😅II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Lalia to karmienie ptaszka spoko jest, logo miała i Toms karmil😃
Padły gdzies misie układanki ubranka. T dostal kiedys i u nas akurat zero zainteresowania tym ale jesli mogę doradzić to lepiej kupic układanke jednego misia. My namy takie większe pudło 3 czy 4 misiow i tego jest multum, że łatwo zgubic, latwo robi się bajzel i ciężej się skupic. Natomiast logo miala jednego misia i łatwiej wtedy o uwagę
Jak tak Tomuś i logo? Wiesz już jakieś progres?
Sama się zastanawiam czy nie iść z Oliwką na takie cotygodniowe spotkaniaO ❤️
Z ❤️ -
Lalia rozumiem zupełnie u nas moje dzieci to któreś wnuki z kolei wiec nie ma szału po prostu
U nas tez przebierają się zazwyczaj sąsiad za Mikołaja ale w wigilieLalia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Meggi110818 wrote:Suszi podasz link do tej konkretnej lalki?
Jak szukam jestt ich bardzo dużo, a chve zobaczyć dokładnie tą co Ty kupiłaś 🙈
https://allegro.pl/oferta/lalka-paola-reina-amigas-blond-wlosy-w-pizamce-12033246942
Jeszvze się zastanawiałam nad tą z krótszymi włosami ale uznałam że na bank nadejdzie faza na czesanie a wtedy dłuższe włosy=więcej możliwości 😁 mogę potem zrobić zdjęcie "na żywo" jeśli chceszLalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Wzięłam tą
https://allegro.pl/oferta/lalka-paola-reina-amigas-blond-wlosy-w-pizamce-12033246942
Jeszvze się zastanawiałam nad tą z krótszymi włosami ale uznałam że na bank nadejdzie faza na czesanie a wtedy dłuższe włosy=więcej możliwości 😁 mogę potem zrobić zdjęcie "na żywo" jeśli chcesz
Wow😍 ale włosy to ma długie 😮
A tą sukienkę gdzie kupiłaś? Myślałam że ona w zestawie może jestO ❤️
Z ❤️ -
A odnośnie prezentów, zabawek itd., w tym roku wyszło tego u nas dużo, ale ja poza tym okresem w roku nie kupuję zabawek prawie wcale. Z ręką na sercu, przez ostatni rok kupiłam tylko puzzle czuczu, wodną malowankę, kilka książek i jakieś drobiazgi w stylu kredki. Zabawki mojej dwójki mieszczą się w dwóch niedużych wkładach do kallaxa 😂Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Meggi110818 wrote:Wow😍 ale włosy to ma długie 😮
A tą sukienkę gdzie kupiłaś? Myślałam że ona w zestawie może jest
https://allegro.pl/oferta/manolo-hiszpanska-lalka-sofia-xxl-32-cm-12151137937Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu super, że widzicie efekty! Myślę, że dzięki temu za jakiś czas Tomuś ruszy z mową tak, że nie nadążysz zapisywać jego nowych słów
U nas ostatnio właśnie nagle zaczął sam z siebie bardzo dużo powtarzać, chociaż ja widzę, że niestety ten język często układa niepoprawnie. Więc i u nas bez logo się nie obędzie.
Ostatnio ułożył pierwsze długie zdanie: Gucio nie ma czapki
A tak to też zazwyczaj łączy ze sobą dwa/trzy wyrazy.Zulugula, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Zobaczymy. We wtorek o 9 mamy wizytę w poradni u profesora. Mam nadzieję, że to nic takiego
Qunai, pisałaś o poradni... Tymek miał w przeszłości jakieś zaburzenia si? -
Mam w pracy właśnie dziewczynę której syn ma 2,5 roku a nie mówi nawet jednego słowa. Ostatnio ktoś im zasugerował autyzm. Ale od kilku miesięcy jeszcze nie zrobili diagnostyki. I niestety ja uważam, że to jest zaniedbanie. Bo w takiej sytuacji nie muszą mieć jeszcze pełnej diagnostyki żeby zacząć coś działać. A ona wyluzowana i kompletnie nic z tym nie robi. A mały nawet za dużo dźwięków nie wydaje…
-
Oliwka nie mówi jeszcze zdań, albo ja tego nie wyłapuje. Wiem, że ma jeszcze poand 2.5 miesiąca na to, ale już zaczynam myśleć o tym. Też jestem świadoma, że ona przez tego migdała ma 5 miesięcy w plecy i musi też nadrobić ten czas.
Nowe słowa pojawiają się, ale nie jakieś wielkie ilości. Doszło trzy jak pytamy ile ma lat, pokazuje na siebie i mówi dzidzia, fee na kopę jak chce, Ela na siostrę męża, czyta jak chce żeby czytać.
Nie wiem jak zaliczyć "nie ma", bo mówi nieee i rozkłada ręce, takie łączenie mowy z gestem.O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Nam ostatnio pediatra kazala zbadać migdały, bo cos jej się nie spodobaly.. niby byl wtedy chory więc to normalne, że są powiększone ale i tak to zasugerowała. Nie była to typowo nasza pediatra ale z naszej przychodni
Po infekcji warto poczekać te 4 tygodnie żeby zrobić badanie.O ❤️
Z ❤️