Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, dzięki za polecenie tych zwierzaczków do sortowania z miseczkami, Pola jest nimi zajarana jak pochodnia od jakiegoś czasu.
Na milion sposobów można się nimi bawić
Niedługo idziemy do Kacperka Domi na urodziny i chyba tez mu kupie takie.Zulugula, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Kic, nie ma co zmieniać pracy w imię udowadniania sobie czegoś, w sumie niewiadomo czego 🤷♀️ jak jesteś zadowolona z tego co masz teraz to jest ok. Czasem lepsze jest wrogiem dobrego! Ja pracuję do 15 i bardzo to sobie cenię.
Zulugula, kic83, Annia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
emdar, jesteś mega silną babką. Dawaj nam znać jakie decyzje będą podjęte po konsulium.
Mam pytanie, ten guzek w piersi to był włókniak, włókniakogruczolak czy coś innego?
On był tylko pod obserwacją USG?
Wczoraj też mi wykryto małęgo guzka 1x0,5 cm, wg radiolog włókniakogruczolak i radiolog kazała tylko badać co pół roku.
Nie wiem czy powinnam z tym iść gdzieś dalej czy faktycznie zatrzymać się na razie na jej opinii, przynajmniej do czasu kolejnego USG za pół roku. -
dmg bardzo mi przykro z powodu endometriozy, to okropne dziadostwo.
Może skonsultuj to jeszcze z dr Karmowskim ? To podobno najlepszy specjalista od tego typu spraw w PL.
Jestem przekonana że Julcia będzie mieć rodzieństwodmg111 lubi tę wiadomość
-
Polcia też jest już zainteresowana nocnikiem, często na niego siada i zawsze coś tam siknie, natomiast mam wrażenie że to jest troche takie wymuszone sikanie więc jej nie naciskam aby nie nauczyła się nieprawidłowych nawyków. Bardzo często musimy razem siadać ja na WC a ona na nocnik i patrzy jak lecą moje siki...
Najlepsze jest to, że do sikania musi zawsze się cała rozebrać.
A kupe jak zrobi ( zawsze rano po przebudzeniu) to mnie woła mówiąc takim poważnym tonem "mamooooo kupaaaaaa" i idzie na przewijak szeroko jak Lucky Luke. Nie ma opcji aby pochodziła chwilę z kupą.
Ja wezmę się za jakiś czas za kwestię odpieluchowania mimo że gotowość już widzę, ale średnio mam ochotę wracać ze spacerów zimą bo ona się posika w majtki.
Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Czy jest tu jeszcze poza mną jakaś mama której dziecko nie przespało jeszcze bez pobudki ani jednej nocki?
Powiem Wam, że mam już totalnie dość. niby 1-2 pobudki ale mimo wszystko to jest cały czas przerywany sen.
Mam wrażenie, że przez to permanentne niewyspanie posypało mi się zdrowie: mam anemie, zaburzenia hormonalne przez co trądzik, wypadają mi włosy garściami i ogólnie czuje się do dupy. Nie moge schudnąć ani 1 kg choć trenuje 4 razy w tygodniu i w miarę ogarniam co jem (bez treningu to bym chyba w psychiatryku wylądowała)
Dodatkowo wczoraj jeszcze ten guzek, niby nic takiego, nie ma cech złośliwych ale mimo wszystko popsuło mi to humor.
ahhh... musiałam się pożalić
-
Aneta a badałaś ostatnio tarczyce? Bo zmęczenie, wypadające włosy i trądzik to może być tez oznaka zawirowań z tarczycą.
Gustaw przespał już kilka nocy całych, ale tez jeszcze często budzi się 1/2 w nocy a niekiedy i częściej. Ale ja mimo wszystko wstaje wyspana. Więc może to właśnie kwestia jakiś hormonów? -
Iryska wrote:Okolica piękna, ale nie wiem czy wiesz ale są plany że przez naszą wieś będzie przechodzić linia kolejowa dla szybkich kolei. Jeszcze decyzja nie jest podjęta ale możliwe że tak będzie.
Kic ja złożyłam papiery i biję się z myslami czy dobrze. Też ledwo ogarniam 2 dzieci. Tyle dobrze, że Tymek odrabia zadania sam w świetlicy i wieczory mamy wolne. Młoda jesteś, masz czas na karierę i zmiany -
Lalia, przyszedł mi Cruzee i regulacja siedziska jest "płynna" nie co 10 cm.
Powiem Wam, że jest najlżejszy na rynku a i tak "trochę" czuć tą wagę, więc cieszę się, że ostatecznie się zdecydowałam na niego, bo już widzę siebię w zaawansowanej ciąży targającą ten rowerek, więc waga JEST istotna. Łatwo się składa. A poza tym to rowerek jak rowerek, popołudniu Miki będzie testował.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Lalia, przyszedł mi Cruzee i regulacja siedziska jest "płynna" nie co 10 cm.
Powiem Wam, że jest najlżejszy na rynku a i tak "trochę" czuć tą wagę, więc cieszę się, że ostatecznie się zdecydowałam na niego, bo już widzę siebię w zaawansowanej ciąży targającą ten rowerek, więc waga JEST istotna. Łatwo się składa. A poza tym to rowerek jak rowerek, popołudniu Miki będzie testował.
Jaki wzieliście kolor?
U nas czeka na urodziny.
Daj znać jak spodobał się Mikołajowi. -
Ps. Mamuśki, jakby którąś z Was dojechały nudności i wymioty, to gin mi przepisał lek Xonvea dla ciężarnych i OMG działa. Musiałam być na chodzie do pracy, wzięłam pół dawki i ... nie nudzi mnie!
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anet.kaa wrote:też uważam że czuć go mimo tej najniższej wagi.
Jaki wzieliście kolor?
U nas czeka na urodziny.
Daj znać jak spodobał się Mikołajowi.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inga28 wrote:Aneta a badałaś ostatnio tarczyce? Bo zmęczenie, wypadające włosy i trądzik to może być tez oznaka zawirowań z tarczycą.
Gustaw przespał już kilka nocy całych, ale tez jeszcze często budzi się 1/2 w nocy a niekiedy i częściej. Ale ja mimo wszystko wstaje wyspana. Więc może to właśnie kwestia jakiś hormonów?
Czekam na wizytę u endo i dermatologa aby dali mi skierowanie na coś więcej bo spodziewałam się, że te wyniki wyjdą dobre. Myslę, że to problem gdzieś głębiej w hormonach, szczególnie że od 3 miesięcy wysypuje mi twarz i wygląda to na trądzik androgenny.
Włosy mogły też wypadać z powodu niskiej ferrytyny bo to jeden z głównych objawów (poza samopoczyciem).
Ja różnie czasami wstaje wyspana, czasami nie, ale o 21 jestem już na maxa zmęczona i gdybym mogła to chodziłabym już o tej godzinie spać. -
Annia wrote:Żółty (choć dla mnie to jest złoto pomarańczowy) z czarnymi felgami. Ja byłam aż zaskoczona tą wagą, więc jeśli następny w kolejce wagi Cariboo Magnesium Pro waży 1/3 więcej to naprawdę cieszę się, że wzięłam to Cruzee. A wy jaki kolor macie?
Ja właśnie chciałam sprawdzić ten i myślałam aby zamówić jeszcze Cariboo dla porównania ale po złożeniu Cruzee uznałam że nie ma sensu.
Pola waży 10 kg (kilka dni temu dobiła) i dla niej to szczególnie ważne jest aby rowerek był mały i lekki.
-
Anet.kaa wrote:badałam. USG ok, TSH, ft4 ok.
Czekam na wizytę u endo i dermatologa aby dali mi skierowanie na coś więcej bo spodziewałam się, że te wyniki wyjdą dobre. Myslę, że to problem gdzieś głębiej w hormonach, szczególnie że od 3 miesięcy wysypuje mi twarz i wygląda to na trądzik androgenny.
Włosy mogły też wypadać z powodu niskiej ferrytyny bo to jeden z głównych objawów (poza samopoczyciem).
Ja różnie czasami wstaje wyspana, czasami nie, ale o 21 jestem już na maxa zmęczona i gdybym mogła to chodziłabym już o tej godzinie spać.
Ja właśnie chodzę o 21 to może dlatego się wysypiam 😅
Ale to dobrze, że robisz badania bo może faktycznie to kumulacja nie wyspania plus hormony i może jakieś braki witamin -
Zulugula wrote:W krk pojutrze otwierają primarka🤑, wybiorę się w przyszłym tygodniu. Chociaz ja akurat nie bylam zadowolona z ubrań stamtąd. Ale to dla siebie, nie dla dzieci.
Jeju Wasze dzieci juz tak ogarniają nocnik? T myślę że wczesniej niz w wakacje to nie wyjdzie z pieluchy. Ja Kocham pajace ale tej zimy to juz ostatni raz, potem się juz przerzucimy na dwuczęściowe też -
Suszarka wrote:My też już na dwuczęściowych, mam jedną z Lidla i kilka z sinsaya, wszystkie spoko. Ta z Lidla z wyprzedaży była, za 4.99 🤭😂
Suszarka lubi tę wiadomość