X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą suszarkę stojącą viledy i na niej mi się mieszczą jakby dwa prania. W weekendy piorę ubrania męża z pracy, z siłowni, ręczniki plus przynajmniej jedno pranie ubrań, w tygodniu jeśli jednego dnia nie piorę zupełnie nic, to następnego dnia pranie murowane, a jak zmienię pościel to już w ogóle 🙈 Moooze jakimś cudem udało by mi się prać trzy razy w tygodniu, ale to by oznaczało nadal 6 pralek prania, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam 😅😅😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore mniej, odkad w duchu eko ;) zaczelam troche uwazniej decydować, co wrzucam do prania. Nie wrzucam juz ubranek dziecka po jednym noszeniu jak leci do prania, dopiero jak cos faktycznie jest brudne. To samo z naszymi rzeczami. Reczniki piore czesto, bo lubie, ale posciel rzadziej
    Na pewno przy duzej rodzinie robi sie tego wiecej

Co do rytmu dnia, to niestety praca zawodowa obojga rodzicow i placowki to uklad, ktory powoduje straszne zagonienie :( tez to odczuwam
    Ja staram sie czasami korzystac z pomocy mamy i bardzo sobie to cenie, wiem ze niektorzy maja tez nianie np na 2 popoludnia w tygodniu
    Z drugiej strony chcesz spedzic czas z dzieckiem, bo i tak malo tego czasu w tygodniu, wiec moze faktycznie lepiej pomoc do sprzatania. Tez o tym mysle

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oprócz #nie💩się oraz #świątecznypierdolec, co powiecie na nowy hashtag: #szajbaksiążkowa? 🙈

Ja nie wiem, czy teraz drukują takie mega książki, czy ja się usprawiedliwiam tym, że będę mieć dwójkę i to się rozłoży na pół, ale Olek ma niecałe dwa lata i naprawdę fajną biblioteczkę już 🤭

Teraz na same święta/zimę mamy:
    -Pucio i ćwiczenia z mówienia
    -Kicia Kocia i zima
    -Kicia Kocia i Nunuś Jaka piękna zima
    -Jadzia Pętelka odwiedza dziadków
    -Jadzia Pętelka piecze pierniki
    -Jano i Wito Zapach świąt
    -Rymowanki grudniowe na adwent gotowe
    -Boże Narodzenie z Manią i Tyniem
    -100 okienek. Święta z Mikołajem
    -Spójrz, tu jest Jezus!
    -Wieczór gwiazdkowy na placu budowy

🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam panią do sprzątania, bez tego nie wyobrażam sobie życia (do tego mój mąż to jest bałaganiarz jak mąż Ounai, który SAM o ile mu się palcem nie pokaże nie widzi brudu...). Gdyby finanse mi nie pozwalały, to wolałabym zrezygnować z paznokci czy czegoś "dla mnie" niż z Pani do sprzątania. Jeden raz w tygodniu mieszkanie mam na błysk. Pani siedzi 8 godzin - nie wiem gdzie ja bym miała te 8 godzin sprzątania wcisnąć przy pracy zawodowej i dziecku. Jedyną opcję to jak Motylek to w sobotę, ale uważam, że sobota powinna być czasem na relaks, dla rodziny. Do dzisiaj mnie telepie na myśl, że jak byłam mała i była sobota to zamiast spędzać czas z rodzicami trzeba było sprzątać. :/

W nowym mieszkaniu będziemy mieć suszarkę bębnową i odliczam dni do tego momentu. :P Pranie puszczam sama, ale to dlatego, że raz Pani mi wyprała sweterki wełniane z całą resztą ciuchów... :P

Lalia, nie miej do siebie pretensji o ksiązki. To inwestycja w dziecko. :) My mamy tyle, że nawet nie spamiętam co mamy. :P Ale uważam, że książki to jedna z niewielu "zabawek", które można kupować bez ograniczeń.

Emdar, kciuki za konsylium!

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 14:04

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounia wiem co czujesz.

U nas wygląda to tak, że jak zaczynam prace o 10 to staram się do tego czasu wszystko posprzątać (nie jest to sprzątanie na błysk, ale staram się odkurzyć, posprzątać łazienki ( sprzątam codziennie - później generalne sprzątanie jest łatwiejsze i krótsze),dzieci mąż zawozi do szkoły (same musza się ubrać, siadanie jedzą jak ja ogarniam, poranna toaleta to też zadanie dzieci muszą uczyć się samodzielności), jeśli muszę to nastawiam pralkę, albo zbieram pranie. Jak zaczynam o 8 to mam ogarnięte przed pracą a odkurzam w trakcie jednej z przerw.
    Obiad gotuje ja lub mąż (często na dwa dni). Dzieci muszą sprzątać zabawki przed pójściem spać.
    Ale sobotę robię generalne sprzątanie zajmuje mi to 2 do max 3 godzin.
    Mimo że pracuje z domu (dla nas to duży plus bo czas dojazdów nam odpadł).
    Wieczorem mogę usiąść i odpocząć, a i tak chodzę na rzęsach.

Jak już czuję że nie daje rady, że nie ogarniam wszystkiego, to odpuszczam. Czasami ważniejsze od czystego mieszkania/domu jest odpoczynek, czas spędzony z rodziną. Dzięki temu później mam więcej energii i jakoś udaje ogarnąć mi się chaos

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Annia 8h raz w tyg??? A ja na 4h na 2tyg narzekam 😂 ale pewnie gruntowne sprzątanie? Okna, w szafach? Placisz od godziny czy od danej rzeczy? Jesli mozna wiedziec ile u Was pani bierze $?
    Płacimy całościową stawkę (najpierw przez długi czas było 150 zł za dzień, teraz jest 200 zł... Inflacja :/). Robi wszystko łącznie z układaniem ubrań w szafach według kolorów, składaniem zabawek, firanki, okna kiedy trzeba. No generalnie takie od A do Z. Ja mam trochę inną sytuację bo to jest zaufana Pani ludzi ode mnie z pracy i miałam ją z polecenia. Wpuszczam ją idę do pracy i mąż ją wypuszcza, więc unikamy błąkania się poza domem. Czasami wyrobi się w 7 godzin to mąż wraca wtedy wcześniej (bo on zaczyna pracę przede mną).

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    To lux, taka opcja jest najlepsza. A stawka super! No i lepsza to opcja jednej zaufanej pani. Ja za 1h płacę 35zł a to i tak dobra cena
    Tak, z tego co orientowałam się to takie stawki "godzinowe" o wiele mniej się opłacają. Nasza Pani nie "przeciąga" bo to nie w jej interesie, jak się uwinie szybciej to szybciej wyjdzie. Dlatego nie jestem fanką stawki godzinowej przy usługach typu sprzątanie...

Zulugula lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Zulu 😎😍✌️📚❤️

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 14:05

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pralka chodzi codziennie raz albo dwa. W soboty pierzemy ręczniki, ścierki kuchenne, ewentualnie pościel, wtedy tych pralek idzie od 4 do 8. Mamy suszarkę, bez tego byśmy nie wyrobili, ale cykl suszenia trwa ok. 2-2.5h więc wypranie i wysuszenie np. 7 pralek w jeden dzień nie jest możliwe. I wiecie, ja jestem na macierzyńskim q też nie ogarniam. Przez to że Jagoda praktycznie nie śpi w dzień, a 90% swojego czasu czuwania jojczy, nie mam czasu na nic. Staram się codziennie sprzątać na bieżąco ale mam wrażenie że się kręcę w kółko. Jeśli macie możliwość wziąć panią do sprzątania to uważam że jest to super opcja. Ja pamiętam z dzieciństwa dialogi na zasadzie mamo pobaw się że mną -pozniej bo muszę posprzątać/ugotować/zmywać/wyprać/zrobić coś w ogrodzie. To "później" nie nadchodziło nigdy, bo prawda jest taka że w domu się zawsze znajdzie coś do zrobienia 🤷 i na pewno nie zafunduję swoim dzieciom tego samego

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po konsylium; miło, sympatycznie, fachowo. Jest szansa na operację oszczędzającą, zobaczymy jak chujek zareaguje na chemię. W pn mam wizytę u chemioterapeuty, wtorek badania krwi do chemii, Środa-czwartek pierwsza dawka chemii💪👍.
    Dziękuję Wam za dobrą energię❤. Jesteście kochane 😘.

Belie, Zulugula, Anet.kaa, Tajka, Clover, Iryska, veritaa, Ewa88 , KarolinaMaria, Lalia, Annia, Ania81, Suszarka, patrycja92, Enigvaa, Ounai, dmg111, Wik89, asias86, MoTyLeK🦋, Lulu83 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ja po konsylium; miło, sympatycznie, fachowo. Jest szansa na operację oszczędzającą, zobaczymy jak chujek zareaguje na chemię. W pn mam wizytę u chemioterapeuty, wtorek badania krwi do chemii, Środa-czwartek pierwsza dawka chemii💪👍.
    Dziękuję Wam za dobrą energię❤. Jesteście kochane 😘.

Emdar nawet z rakiem leci jak burza! Kobieta 🚀🚀
    Szybką wygraną masz jak w banku!
    Cały czas życzę Wam duży siły i myślę o Tobie codziennie 😘

emdar lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Ty to jesteś prawdziwa petarda 🧨 Super, że tak szybko się udało ogarnąć ten temat i że jest konkretny plan działania. Przesyłam masę ciepłych myśli 😘

emdar lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar dzielna babeczki! Super że wszystko tak sprawnie się udaje ogarnąć.

Zrobię tak jak mi radzisz, jutro umówię wizytę dodatkową.

Polcia też ma masę książeczek, mamy obok domu Bonito więc ciągle coś zamawiam i chodzimy po to.
    Muszę teraz ogarnąć temat świątecznych książek- zapisuje Lalia Twoją biblioteczkę.

U nas pranie też masakra, praktycznie codziennie chodzi. Jak nie piore w dni to później wychodzą z kosza na brudne pranie. Staram się np Poli rzeczy prac raz w tyg, jasne raz w tyg ale ciągle coś dodatkowego wypada, bo dziś koce z kanapy i prześcieradło bo Pola zasikała.

Ounai, ja bym nie słuchała męża tylko brała Panią do sprzątania (rozumiem że nie jest też tak łatwo kogoś znaleźć). Skoro on często wyjeżdża to wszystko spada na Ciebie więc jego argument z oszczędzanie na tym byłby dla mnie bez znaczenia.
    Twoje życie nie polega tylko na tym aby ogarniać dzieci i sprzątać tym bardziej że nie macie rodziny do pomocy. Ja bym się nawet nie zastanawiała na Twoim miejscu.

Ja uwielbiam HO za to że jestem w stanie wszystko w domu ogarnąć, choć nie mówię że mi to nie ciąży. Nie wyobrażam sobie teraz pracować po 8h z dojazdem i później ogarniać życie + siebie. Jeśli będę zmieniać pracę to moim głównym kryterium będzie HO. Wiadomo, nie każdy może sobie na HO na wiele pozwolić bo ilość pracy jest różna, dlatego ja na razie nie chce zmieniać pracy bo ilość mojej pracy jest znacząco mniejsza niż przed pandemia i jestem w stanie w trakcie pracy i wysprzatać i ugotować i iść pobiegać.

emdar lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś Olek został w domu, bo rano miał 38.1 i zatkany nosek. Widać było, że jest słaby bo zawsze to on mnie budzi, a dzisiaj nie chciał wstawać i po obudzeniu się i porannym mleku zasnął jeszcze i spał do 10.30. Nie ma za bardzo apetytu, więc pilnuję chociaż, żeby dużo pił. Jak już kiedyś pisałam, on nawet przy 38 stopniach już czuje się bardzo źle. Więc mamy przedłużony długi weekend. No cóż, podejrzewałam że tak będzie, tylko nie myślałam, że już po tygodniu. Ale na razie tragicznie nie jest, oprócz podwyższonej temperatury i lekkiego kataru nie ma innych objawów, więc liczę, że szybko się wygrzebiemy z tego.

A tak w ogóle, to rano napisałam do pani, że Olka nie będzie, a po jakichś dwóch godzinach pani napisała na grupie ogólnej, że w żłobku panuje jelitówka... Ale Olek nie ma na razie żadnych jej objawów, a ze zdjęć ze strony żłobka wydedukowalam (haha, matka - stalkerka 😅), że to nie u nas w grupie, bo w porównaniu do wczorajszej ekipy brakuje tylko Olka, a w drugiej grupie brakuje trzech dzieci. Więc możliwe, że nas to ominie.

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 5267 5268 5269 5270 5271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ