X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzyłam się i postawiłam sprawe na ostrzu i chyba w sobotę przyjdzie do nas Pani. Mój mąż oczywiście standardowo hak usłyszał stawkę powiedział że za tyle on sam wysprząta. Tylko, że ja tak słucham już od 2 lat o tym sprzataniu a to jest zaufana Pani która sprząta u znajomych. A wiecie, ja wróciłam do domu 30 min temu, jeszcze nie usiadłam, chyba że sedes też się liczy i nawet w połowie ogarniania kuchni nie jestem. O reszcie nawet nie wspomnę nawet.

dmg111, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, to może zaproponuj mężowi, że skoro chce sprzątać, to niech sprząta? W ten sposób nawet jeśli mu zapłacisz, to pieniądze zostaną w Waszym budżecie ;)

A tak na serio - dobrze, że się postawiłaś. Według mnie to nic złego, że się korzysta z takich usług. Wiadomo, że to kosztuje, ale nie możesz się tak zarzynać, bo długo tak się nie da funkcjonować i ta sytuacja będzie się na Tobie odbijać zarówno fizycznie, jak i psychicznie. Myślę, że jeśli spróbujecie z tą panią sprzątająca to za jakiś czas i Twój mąż dostrzeże zalety tego rozwiązania.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek niestety zwymiotował po obiedzie wszystkim, co zjadł w ciągu dnia (nie było tego wiele, bo nie ma apetytu). Bardzo się wystraszył, w sumie pierwszy raz mamy taką sytuację. Nie wiem, czy to faktycznie ta jelitówka, czy po prostu stało się tak z powodu ogólnego osłabienia. Niedawno wypił trochę rosołku, bo nie chciałam mu dawać lekarstwa na pusty żołądek, na razie się "przyjęło". Temperatura cały czas się utrzymuje w okolicach 38, dałam mu teraz Ibum bo wcześniej próbowaliśmy zbijać paracetamolem (do tej pory zawsze był skuteczny) a mąż kupił ten Ibum jak wracał z pracy. Położył się znowu i zasnął w minutę, ogólnie większość dnia dzisiaj spędziliśmy w łóżku. Nie wiem w sumie co robić za bardzo, pewnie jeśli temperatura nie będzie spadać i dalej będzie taki słaby to podjedziemy na opiekę nocną.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ounai, to może zaproponuj mężowi, że skoro chce sprzątać, to niech sprząta? W ten sposób nawet jeśli mu zapłacisz, to pieniądze zostaną w Waszym budżecie ;)

A tak na serio - dobrze, że się postawiłaś. Według mnie to nic złego, że się korzysta z takich usług. Wiadomo, że to kosztuje, ale nie możesz się tak zarzynać, bo długo tak się nie da funkcjonować i ta sytuacja będzie się na Tobie odbijać zarówno fizycznie, jak i psychicznie. Myślę, że jeśli spróbujecie z tą panią sprzątająca to za jakiś czas i Twój mąż dostrzeże zalety tego rozwiązania.
    Chętnie bym zaproponowała, tylko u niego na obiecywaniu się kończy. Jak obiecał że posortuje skarpetki to codziennie mu przypominałam przez 2 tygodnie i codziennie słyszałam, że przecież mówił że to zrobi to o co ja się czepiam?

Co do zdrowia to tak jak pisałam, ja już jestem tak przemęczona, że mam zawroty głowy, migreny, problemy z porannym wstawaniem, zasypiam usypiając dzieci, w pełnym ubraniu i makijażu:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 18:42

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam i w sobotę Pani do nas przyjdzie

Enigvaa, Anet.kaa, Iryska, KarolinaMaria, emdar, Nowastaraczka, veritaa, MoTyLeK🦋, Suszarka, Clover, asias86, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 15:32

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tak, 10

Ja teraz nawet 7 nie brałam. Miałam zacząć 6 dni od zastrzyku, wczoraj już skoczyłam. Czekam na @. To czekanie najgorsze, takie nic nie robienie 🙈😅

O ❤️
    Z ❤️
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po lekarzu. Gabrysia waży już niby 4kg 😀😀 ale ma dużą głowę, więc może to ten wymiar trochę zawyżać. Może być jak z Mają, całą ciążę była z wymiarów 2tyg do przodu, a ostatecznie ważyła 3700g. Więc no trochę biorę poprawkę, ale na czymś trzeba się opierać, zlecając dalsze działania. No i jeśli za 2tyg waga dużo się zwiększy, to będziemy rozważać indukcję. Już będzie 39tc, w sumie nawet 38+5. Jeśli oczywiście nie urodzę wcześniej.
    Trochę porozmawialiśmy też o szpitalu, gdzie on pracuje, i nad którym się ciągle zastanawiam. Niby jest tam codziennie, oprócz jednego dnia, i jak będzie wiedział, że jestem to mi pomoże. To szpital, który ma duży odsetek cc, w porównaniu z innymi, ale jak coś się dzieje, to po prostu nie cisną, za wszelką cenę, z porodem sn. Nie wiem już co robić, bo inny szpital, nad którym się zastanawiam ciśnie z porodem sn (a na nim mi zależy), tylko z powodu dużej wagi dziecka, chciałabym czuć się bezpiecznie, a nie martwić w trakcie porodu, że przeciągną poród sn i coś się wydarzy..

asias86 lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, zdrowia dla Olusia!

Dmg, chyba jeszcze Ci nie pisałam, że trzymam kciuki za Twoje 2 kreski. Endomenda to paskudna i przemilczana choroba, bardzo mi przykro, że staje na drodze do waszego upragnionego drugiego maluszka 😔

Zulu, wiem o co Ci chodzi z tymi standardami sprzątania. Kiedyś wzięłam kogoś do sprzątnięcia łazienki i efekt był średni. W tym roku trafiłam na panią, która sprząta bardzo dokładnie. Bierzemy ją do mycia okien, bierze 100 zł za 6 okien. Kiedyś sprzątnęła nam generalnie łazienkę i też był super. Akurat jesteśmy umówieni na okna w ten weekend, bo potem w grudniu nie damy rady. Ona ma stałych klientów i przed świętami pełny grafik, a mi nie zależy, żeby okna były umyte akurat na BN. Jak ona myje okna to ja ogarniam sobie w tym czasie pranie zasłon, myję lampy itd. Może kiedyś będziemy mieli kogoś ma stałe. Na razie widzę, że jestem jak moja mama kiedyś, wkurzona w każdy sobotni poranek, że trzeba robić porządki 😬

Zulugula, Clover, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Olek niestety zwymiotował po obiedzie wszystkim, co zjadł w ciągu dnia (nie było tego wiele, bo nie ma apetytu). Bardzo się wystraszył, w sumie pierwszy raz mamy taką sytuację. Nie wiem, czy to faktycznie ta jelitówka, czy po prostu stało się tak z powodu ogólnego osłabienia. Niedawno wypił trochę rosołku, bo nie chciałam mu dawać lekarstwa na pusty żołądek, na razie się "przyjęło". Temperatura cały czas się utrzymuje w okolicach 38, dałam mu teraz Ibum bo wcześniej próbowaliśmy zbijać paracetamolem (do tej pory zawsze był skuteczny) a mąż kupił ten Ibum jak wracał z pracy. Położył się znowu i zasnął w minutę, ogólnie większość dnia dzisiaj spędziliśmy w łóżku. Nie wiem w sumie co robić za bardzo, pewnie jeśli temperatura nie będzie spadać i dalej będzie taki słaby to podjedziemy na opiekę nocną.

U Leosia tak wlasnie wygladala jelitówka. Szło dołem i górą i praktycznie przez 1.5dnia wiekszosc przesypiał i niestety nawet chrupki czy cokolwiek mslego zjadl to zwracal ( raczej nie odrazu po jedzeniu tylko po godzinie, poltorej). Tylko temp chyba nie miał wtedy. U nas pomogł lek przeciwymiotny, wtedy zaczał wracać do normy. Biegunka jeszcze sie utrzymywała ale zaczal jesc i odzhskiwać siły. Trzymam kciuki żeby Olusiowi szybko sie polepszylo, wiem co przezywasz - to bylo w moim top najgorszych chorób

Clover lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Emdar a robili ci te badania w kierunku mutacji BRCA (te co Angelina Jolie miała)? Bardzo się cieszę, że udało się szybko przejść ten etap diagnostyki i zaraz zaczynasz leczenie. :) Ciągle wysyłamy pozytywne fluidy do Ciebie!
    Zrobią jakoś w międzyczasie.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Niestety Olkowi po chwilowej poprawie znowu skoczyła temperatura tym razem na 39.2 i zwymiotował. Jedziemy na nocną opiekę. Mam nadzieję, że będzie jakiś sensowny lekarz bo niestety tu u nas różnie to bywa...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Jestem po lekarzu. Gabrysia waży już niby 4kg 😀😀 ale ma dużą głowę, więc może to ten wymiar trochę zawyżać. Może być jak z Mają, całą ciążę była z wymiarów 2tyg do przodu, a ostatecznie ważyła 3700g. Więc no trochę biorę poprawkę, ale na czymś trzeba się opierać, zlecając dalsze działania. No i jeśli za 2tyg waga dużo się zwiększy, to będziemy rozważać indukcję. Już będzie 39tc, w sumie nawet 38+5. Jeśli oczywiście nie urodzę wcześniej.
    Trochę porozmawialiśmy też o szpitalu, gdzie on pracuje, i nad którym się ciągle zastanawiam. Niby jest tam codziennie, oprócz jednego dnia, i jak będzie wiedział, że jestem to mi pomoże. To szpital, który ma duży odsetek cc, w porównaniu z innymi, ale jak coś się dzieje, to po prostu nie cisną, za wszelką cenę, z porodem sn. Nie wiem już co robić, bo inny szpital, nad którym się zastanawiam ciśnie z porodem sn (a na nim mi zależy), tylko z powodu dużej wagi dziecka, chciałabym czuć się bezpiecznie, a nie martwić w trakcie porodu, że przeciągną poród sn i coś się wydarzy..

Tajka jakie to szpitale 😀
    Bo ten co nastawienie na Sn to mi Zaspą pachnie, a ten drugi?
    Mojemu młodemu też wychodziła duża głową w USG, ale ostatecznie nie była wcale duża. 32 cm w 37+6. Lekarka mi tłumaczyła że ten obwód głowy czasami nie jest do końca miarodajny w USG, bo dziecko może być tak ułożone, że jest trochę przekłamany.

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Dzięki dziewczyny. Niestety Olkowi po chwilowej poprawie znowu skoczyła temperatura tym razem na 39.2 i zwymiotował. Jedziemy na nocną opiekę. Mam nadzieję, że będzie jakiś sensowny lekarz bo niestety tu u nas różnie to bywa...
    Dużo zdrówka dla Olusia.

Niestety wygląda to na jelitówkę.
    Przede wszystkim niech pije, jeść nie musi. Chociaż po łyżeczce wody mu dawaj + elektrolity. To jest najważniejsze bo może się odwodnic.
    Z lekiem przeciwwymiotnym też bym uważała bo organizm musi pozbyć się wirusa poprzez wymioty lub kupę a jak dasz lek to zahamujesz ten proces. To samo że smectą.

Porozkladaj na łóżku gdzie śpi ręczniki aby wszystko nie było brudne od. wymiocin.

Clover lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Tajka jakie to szpitale 😀
    Bo ten co nastawienie na Sn to mi Zaspą pachnie, a ten drugi?
    Mojemu młodemu też wychodziła duża głową w USG, ale ostatecznie nie była wcale duża. 32 cm w 37+6. Lekarka mi tłumaczyła że ten obwód głowy czasami nie jest do końca miarodajny w USG, bo dziecko może być tak ułożone, że jest trochę przekłamany.
    Tak, chodzi mi o Zaspę i Redlowo.

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Veritaa, moja teściowa płaci (w Bytomiu) za mycie 4 okien: balkon, dwa zwykłe i kuchnia 70 zł w sumie. Więc cena 50 zł za jedno okno... Wow. :D
    U mnie uwaga! 25 zł za umycie 1 skrzydła. Mam 4 okna 2-skrzydlowe, więc za samo mycie okien jest 200 zł. Sprzątanie takie raz w tyg ogólnie 150-200zl. Jeśli chce jakieś czyszczenie kuchni extra,piekarnika, łazienek (fugi itd), to dopłatą około 150 zł.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Z lekiem przeciwwymiotnym też bym uważała bo organizm musi pozbyć się wirusa poprzez wymioty lub kupę a jak dasz lek to zahamujesz ten proces. To samo że smectą.
    Zgadzam się. Szczególnie pierwszego dnia warto pozwolić wirusowi wyjść z każdej strony. Zatrzymywanie tego procesu przedłuży tylko chorobę. Jedynie trzeba pilnować nawadniania.

Clover lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #swiatecznypierdolec
    Wracam w temacie zabawek. Jak lubicie drewniane zabawki, albo w ogóle szukacie jakiś upominków pod choinkę w dobrej cenie, to bardzo polecam zajrzeć do Lidla. Dziś byłam, wybór jest olbrzymi. Pociągi z Lidla to już klasyk, mnóstwo było torów, wagonów, akcesoriów do rozbudowy. Świetne są takie zestawy np. ekspres do kawy, toster, gofrownica albo zestaw do herbatki. Wszystko bardzo pięknie wykonane. Te zestawy po 50zł. Jest też świetna pizza i tort urodzinowy z elementami na rzepy, to jest chyba inspiracja zabawkami Melissa&Doug. Tylko oryginał z Melissy ok. 70-100zł, a w Lidlu 29.99. dziś jeszcze przy zakupie dwóch rzeczy na drugą było -30%, ja wzięłam serwis do herbatki i tą pizzę dla dzieciaków z rodziny, mocno mnie kusiło żeby wziąć coś dla dziewczynek ale rozsądek chwilowo wygrał 😀 aha, wszystko porządnie wykonane, to pudełko z zestawem do herbatki jest serio ciężkie.

Lalia, veritaa, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 15:32

dmg111 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam zabawki z lidla. Od kilku miesięcy mamy ekspres, nic się z nim nie dzieje, farba nie odchodzi, a misie uwielbiają kawusię z niego ☕🐻

Mamy zestaw kawowy z little dutcha i jest w opłakanym stanie... drugi raz bym go nie kupiła.

Było ostatnio pytanie o piżamy, również polecam te z lidla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 07:28

veritaa, Suszarka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 5269 5270 5271 5272 5273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ