Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestesmy po pierwszej rehabilitacji w nowym miejscu. Maja 2 innych dzieci z sma, w tym chlopca ktory takze przeszedl ze spinrazy na zolgensma. Mamy fizjo 3x w tygodniu, maja wyposazenie, takze platforme Galileo. Babeczka nam mowila ze blisko maja osrodek rehabilitacyjny dla dzidci z dystrofiami i 1-2 w roku mozemy dostac turnusy 3-4 tygodnie. Wiec zapowiada sie dobrze, maja doswiadczenie
Ounai, Ewa88 , KarolinaMaria, Zulugula, Annia, dmg111, Tajka, Suszarka, Lalia, madziulix3, emdar, Ania81, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Adam 💗28.05.2023 -
dmg111 wrote:A odnośnie książeczek może polecacie jakieś z prostymi wierszykami? Jula ostatnio dużo z pamięci mówi i tak myślę, że może wierszyków ją jakiś nauczyć 😀 Bo póki co mam z rana "mama czas wstać, jak tak spać, wysoko tak, wstań raz dwa", czyli interpretacja tego co jej śpiewałam, ale nie znoszę tego z rana 🤣 więc może coś innego jej wkręcić 🤭
Btw, my też się bzykamy w ten weekend bo płodne, ale w gumce 😂 ( ja po prostu poza płodnymi nie mam ochoty). W ogóle wczoraj w pracy naszła mnie taka ochota na 3 dziecko i potem odebrałam moją 2, poszliśmy do sklepu i cała ochota mi przeszła 😂Zulugula, dmg111, Suszarka, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Moja macica tez wczoraj wariowała i musiałam ja uspokoić bo koleżanka ( poznaliśmy się na tym forum, widziałyśmy się na żywo tez ) urodzila trzecie dziecko 😍 i taki to slodziaczek ze normalnie ach.
Emdar baw się dobrze !
Dmg No to do roboty 😁 mąż hit faktycznie ale dobrze ze w te stronę niż odwrotnie.
dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Annia wrote:Enigvaa czyli to pewne, że przechodzicie na Zolgensma?! Świetne wieści! A jak fizjo ocenili Malwi? Będziecie do nich jeździć czy oni do was? Super, że wreszcie dobrze trafiliście.
Tak, 24.11 mamy termin podania leku.
Mamy testy sprawnościowe w klinice co jakis czas, motoryka mala oceniona na troszke ponad 2 lata, duza wiadomo - slabo. Ale ogólnie Malwina jest silna swoim typie choroby.
A rehabilitacje mamy 5min spacerkiem od domu wiec super bliziutko!
W ogole jestem pod wrazeniem jak to tutaj sprawnie dziala, dostalismy juz terminy kontroli, z opisami co bedzie robione, w ktorym budynku szpitala, na ktorym pietrze, rozpisane do marca. I nawet dostalismy recepte na plastry znieczulające zeby ja pobieranie krwi nie bolalo! Oczywiscie za darmo…
Straszni to biurokraci, ale pewne rozwiazania mi sie podobaja. Np.nie ma tutaj takich kolejek do lekarzy bo za nieodwołana wizyte przychodzi rachunek.
Mamy swoja pielegniarke i lekarza prowadzących i tylko oni sie z nami kontaktują, dodatkowo bedziemy mieli spotkanie z asystentem, ktory pomoze nam ogarnac formalnosci jak orzeczenie o niepelnosprawnosci i poinformuje nas o co mozemy sie starac, co nam przysluguje na Malwine.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2022, 12:36
Zulugula, Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Meggi110818, Ewa88 , Ounai, dmg111, emdar, Iryska, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
edka85 wrote:Qunai, coś często przychodzi ci myśl o trzecim. Może w końcu się przekonasz. A gumka może przecież pęknąć
A poza tym czasami mam też takie czysto egoistyczne myślenie jak np wakacje. Lubię latać za granicę. Za parę lat każde z nas będzie liczone jak dorosły i 3 dziecko to kolejny koszt kilku tys zł do takich wakacji. A tak poza tym to w naszym mieszkaniu już nie ma tyle miejsca chyba że będziemy spać w salonie a ja zwyczajnie nie chcę 😉 -
Ewa88 wrote:Aniu przypomnij jaki Miki miał antybiotyk przy anginie?
Ewa88 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Chciałam zamówić dla porównania śniegowce Mrugała z eobuwie i nie ma ANI JEDNEGO ROZMIARU w rozmiarze Mikołaja. Mamy początek listopada, pogoda była po 10-15 stopni w dzień ostatnio...
Ewa88 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
W pierwszym rzucie anginy zalecana jest czysta penicylina bez żadnego inhibitora. Czyli np Ospen, Duomox
Kolejny rzut to penicylina z inhibitorem najpopularniejsze na rynku to Augmentin czy Amoksiklav.
Ewa88 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021