Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu ja zauważyłam że Mrugały są bardzo popularne i się bardzo dobrze sprzedają.
Ja narazie zamówiłam jedne z nelli blu ale faktycznie jak tu ktoś wspominał trochę śmierdzą i Mido i faktycznie są fajne (ale nie mam porównania z mrugalami) i chyba je zostawimy 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2022, 15:41
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Chodzi o to ze lekarze maja rekomendacje jak leczyć dane grupy chorób.
No i Np w anginie są wytyczne, ze jako lek pierwszego rzutu czyli po prostu od tego leku się zaczyna jest czysta penicylina , jeśli nie działa to jest kolejny tzn drugiego rzutu czyli silnejszy.Ewa88 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ewa88 wrote:Aniu ja zauważyłam że Mrugały są bardzo popularne i się bardzo dobrze sprzedają.
Ja narazie zamówiłam jedne z nelli blu ale faktycznie jak tu ktoś wspominał trochę śmierdzą i Mido i faktycznie są fajne (nie mam porównania z mrugalami) i chyba je zostawimy 🤔Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, u nas od rana jest Pani Wiola i aż mi wstyd przed nią że tak zapuściliśmy mieszkanie. Ponad godzinę siedziała w sypialni. Teraz ja zostawiliśmy i pojechaliśmy na zakupy ale czuję, że w 200zl to my się dzisiaj nie zamkniemy 😂
Natomiast cieszę się że wyszliśmy bo strasznie mi wstyd było jak patrzyłam jak wymiata te koty zbierane miesiącami z niektórych kątów
Moje mocne postanowienie na teraz to pozbyć się z połowy tych rzeczy które uzbieraliśmy, mniej rzeczy to mniej bałaganu. -
Ounai wrote:Dziewczyny, u nas od rana jest Pani Wiola i aż mi wstyd przed nią że tak zapuściliśmy mieszkanie. Ponad godzinę siedziała w sypialni. Teraz ja zostawiliśmy i pojechaliśmy na zakupy ale czuję, że w 200zl to my się dzisiaj nie zamkniemy 😂
Natomiast cieszę się że wyszliśmy bo strasznie mi wstyd było jak patrzyłam jak wymiata te koty zbierane miesiącami z niektórych kątów
Moje mocne postanowienie na teraz to pozbyć się z połowy tych rzeczy które uzbieraliśmy, mniej rzeczy to mniej bałaganu.KarolinaMaria, Enigvaa, Nowastaraczka, Ounai, Ulaa, Ania81, Suszarka, dmg111, Clover, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Enigvaa wrote:Zlote sposoby na gluta? Mam 10dni zeby Malwine wyleczyć z gluta 😖
odciągaj max 3 razy dziennie, inhalacja że 3x dziennie -
Zulu, ja bym poczekała do pon, po co takie stresy i dywagacje, że biel, że może późna implantacja itd. Oszczędź sobie tego 🤪 ja wierzę, że się udało, po to wychodziliście wcześniej z pracy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2022, 16:11
Zulugula, Lalia, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ewa88 wrote:Ounai ile płaciłaś?
Po raz pierwszy od dobrych kilku lat usiadłam sobie na kanapie bez wyrzutów sumienia nie wściekając sie na moją rodzinę, że nie sprzątają a przecież podłoga taka brudna itd. Naprawdę, decyzja o tym, że stawiam męża przed faktem dokonanym to była najlepsza decyzja ostatnich dni.
Choć nie powiem, stresowało mnie to strasznie i ciągle miałam takie poczucie wstydu, że aż tak zapuściliśmy mieszkanie. Natomiast teraz wreszcie mam wysprzątane i mogę sobie w tym tygodniu wreszcie zacząć przeglądać rzeczy w szafach i zacząć się ich pozbywać.
A tak przy okazji zakupów Marta dorobiła się stroju wróżki. I balerinek na wiosnę, ale zupełnie nie przeszkadza jej to że są za duże i ciągle e nich chodzi bo są brokatowe (musiałam je wziąć jak zobaczyła że są po 25zl)
Annia, Enigvaa, dmg111, Suszarka, Ewa88 , Clover, KarolinaMaria, Zulugula, asias86, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, Pani Wiola ma jakąś tajemną moc. Mój mąż chodzi po domu i krzyczy na wszystkich, że mają po sobie sprzątać, bo Pani Wiola nam tak ładnie posprzątała i mamy nie robić na nowo balaganu 🤯😱😱😱 mówię Wam, te 2 stówki to mają jednak moc!
Tajka, Suszarka, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:A bo w zasadzie nie napisałam jak doszłam do miejsca w którym jestem. Od kilkunastu lat miałam w piersi włókniaka; robiłam jego biopsję gdzieś w 2009 (albo 2010 ), wszystko było ok. To było małe ( około 1 cm) ale tak gdzieś "zakopane" w piersi,że zupełnie tego nie czułam. Co rok( albo nawet co 10 mięsiecy) robiłam usg. Zawsze wszystko było ok. Ostatnie usg robiłam w listopadzie 2021. Gdzieś pod koniec sierpnia zaczęłam to nagle wyczuwać, I myślę sobie"oho,coś się dzieje?". 19.09 miałam usg (lekarka od razu mi powiedziała,że nie wygląda to dobrze, miało z 4 cm). Potem mammografia( wynik niejednoznaczny, ale to się podobno zdarza). 19.10 miałam biopsję gruboigłową;no i diagnoza: rak inwazyjny gruczołu piersiowego. Czuję, że to mi rośnie ( czuję takie rozpieranie tkanek), węzły chłonne mam ok, morfologię póki co też; więc to inwazyjne bardzo( taki jest wynik histopatologii, jakiś tam czynnik jest bardzo wysoki), ale tak jakby na początku drogi, dlatego trzeba szybko działać.
Emdar, trzymam mocno za Ciebie kciuki!
W środę byłam na usg, gdzie wykryto u mnie włókniaki, po 1, ok 5mm, w każdej z piersi. Moja babcia miała raka piersi, wiec wynik badania był dla mnie jak wyrok, nogi zrobiły mi się jak z waty...
Chcieliśmy podchodzić do IVF-długi protokół (mąż jest po 2ch przeszczepach nerki, zespól Alporta, dziedziczenie sprzężone z płcią) ale teraz to już tylko więcej pytań niż odpowiedzi...w środę kolejna wizyta. Zobaczymy co dalej...Ona: '87
Amh: 2,61(05.22) -> 4,21(05.23) -> 4,92 (07.24)
Homocysteina 11,2-> 5,22 (?)
Ferrytyna 33->
Krzywe: G 4,41--9,5--4,87 I 4,0--33,8--24,1
HbA1c❌️ 5,71 (4,00-6,00) -> 04.2024 Metformina 2000 -> 5,22
FV (R2), MTHFR 1298 A>C, PAI-1 4G - hetero
KIR Bx (brak 2DS3)
08.23 CD56, CD138✅️
On: '82
nadciśnienie, łuszczyca
Zespół Alporta (dziedziczenie sprzężone z płcią)-> 2 przeszczepy-Advagraf, Encorton, Myfenax, Tritace, Nedal
morfologia '22 '23 4% -> '24 1%
Kariotypy ✅️
1 ICSI 12.2022 p.krótki -> 16🥚 -> 5xMII-> 1 zaplodnienie -> ❌️
2 ICSI + Zymot 08.2023 p.krótki -> 17🥚-> 3xMII -> ❌️
3 ICSI 01.2024 p.dlugi -> 15🥚-> 8xMII -> 2 zaplodnienia -> 1x ❄️ 5.1.1. -> PGT-A ✅️ ❌️
4 ICSI + Zymot 08.2024 p.długi -> 13🥚-> 9xMII-> 1 nieprawidlowe zaplodnienie -> ❌️ -
Marta prawdziwa wróżka, na czarowaniu się zna 😍
Dziewczyny macie jakieś fajne książeczki z rymowankami? Ale żeby w książeczce było więcej niż 4 rymowanki i dłuższe niż 4 linijki, bo takie to mamy. Logo kazała nam czytać dużo rymowanek.O ❤️
Z ❤️