X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ogromne kciuki za dzisiejszą wizytę ✊❤️

Meggi, jutro badasz betę? 😘

Suszi, Karolina u nas też Mikołaj przyszedł w weekend 😁 mój brat się przebrał, ale Oluś nawet nie tyle się go bał, co jakoś mega kiepsko nam się czuł i ostatecznie robiliśmy szybką akcję rozdzielenia prezentów, a nie rozdawania 🙈 Od nas Olutek dostał tą zabawkę "Nakarm ptaszka" i super to załapał, od moich rodziców skrzynkę z narzędziami i wkrętarkę która wygląda jak miniatura prawdziwej- to też hity, bo do tej pory kradł mój pistolet do kleju na gorąco i udawał że wkręca tym śrubki 😂💙 a od mojego brata zestaw Lego Posterunek Policji, ale to dopiero będziemy otwierać i testować czy klocki mu podpasują czy nie 🤔

Mam też do Was pytanie w temacie LEGO 🤭 czy przechowujecie każdy zestaw osobno w oryginalnym kartonie+instrukcja i przy ewentualnej zabawie jeden chowacie, a następny wyciągacie, czy tworzycie "Pudełko na LEGO" i lądują tam wszystkie klocki razem, a zachowujecie instrukcje żeby ewentualnie móc bez problemu odtwarzać zestawy?

My z bratem mieliśmy w dzieciństwie ledwo po jednym zestawie, ale np moi kuzyni mieli dosłownie wór klocków i mimo że na to składały się różne zestawy to trzymali je wymieszane i my tak się nimi bawiliśmy, że budowaliśmy co tylko nam fantazja podpowie 😉

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Suszi, Karolina u nas też Mikołaj przyszedł w weekend 😁 mój brat się przebrał, ale Oluś nawet nie tyle się go bał, co jakoś mega kiepsko nam się czuł i ostatecznie robiliśmy szybką akcję rozdzielenia prezentów, a nie rozdawania 🙈 Od nas Olutek dostał tą zabawkę "Nakarm ptaszka" i super to załapał, od moich rodziców skrzynkę z narzędziami i wkrętarkę która wygląda jak miniatura prawdziwej- to też hity, bo do tej pory kradł mój pistolet do kleju na gorąco i udawał że wkręca tym śrubki 😂💙 a od mojego brata zestaw Lego Posterunek Policji, ale to dopiero będziemy otwierać i testować czy klocki mu podpasują czy nie 🤔

Mam też do Was pytanie w temacie LEGO 🤭 czy przechowujecie każdy zestaw osobno w oryginalnym kartonie+instrukcja i przy ewentualnej zabawie jeden chowacie, a następny wyciągacie, czy tworzycie "Pudełko na LEGO" i lądują tam wszystkie klocki razem, a zachowujecie instrukcje żeby ewentualnie móc bez problemu odtwarzać zestawy?

My z bratem mieliśmy w dzieciństwie ledwo po jednym zestawie, ale np moi kuzyni mieli dosłownie wór klocków i mimo że na to składały się różne zestawy to trzymali je wymieszane i my tak się nimi bawiliśmy, że budowaliśmy co tylko nam fantazja podpowie 😉
    Ci do LEGO - u nas dzieci maja tego tyle, ze mamy 2 duże pudełka i tam wrzucamy wszystko. Przy nadpobudliwe Kornelii nie było możliwe, żeby trzymać gdzieś wszystko skompletowane. Instrukcji tez nie mamy, dzieci budują co im głowa podpowie :) i jest to zabawa, w która potrafią się naprawdę długo razem bawić.

Lalia lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia moi chłopcy mają lego w jednym wielkim pudle, a instrukcje wszystkie trzymam ja ☺️
    Z tym, że moi chłopcy są już starsi i oni często też tworzą swoje budowle z tych klocków, nie patrząc na instrukcje, budują wg swojej wyobraźni i pięknie im to wychodzi ☺️

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu ✊✊✊✊

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, trzymam mocno kciuki! Bedzie dobrze!

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, moja mama kupiła Poli nakarm ptaszka i bardzo jej się podoba, super zabawka z Twojego polecenia :)

A co do Duplo to Pola ma zesstaw tego pociągu z cyferkami, jaką# peppe i wymieszałam jej z zestawem takim podstawowym gdzie buduje się rybki, domki itp ale widzę że średnio to buduje.

Teraz dostała zestaw kolejke i rozdzieliłam jej do pudła od zestawu i z innymi tematycznymi mam plan również tak robić. Wg mnie jak to się wymiesza to takiemu maluchowi jest trudnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 10:51

Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Jedno wielkie pudło na Lego, kartony wyrzucam (poza zestawami minecraft bo są kolekcjonerskie). Instrukcje mam w osobnym pudełku. Nie będę sprzedawać klocków więc nie potrzebuję pudełek. Jeśli dzieci wyrosna to klocki damy kolejnym dzieciom w rodzinie.

O takie mają:
    20221204-132828.jpg
    (Tu akurat Duplo i po lewej zestawy do ciastoliny, też zmieszane w jednym pudle, do zwykłych lego też mają takie pudło)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 12:08

age.png

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Lalia, moja mama kupiła Poli nakarm ptaszka i bardzo jej się podoba, super zabawka z Twojego polecenia :)

A co do Duplo to Pola ma zesstaw tego pociągu z cyferkami, jaką# peppe i wymieszałam jej z zestawem takim podstawowym gdzie buduje się rybki, domki itp ale widzę że średnio to buduje.

Teraz dostała zestaw kolejke i rozdzieliłam jej do pudła od zestawu i z innymi tematycznymi mam plan również tak robić. Wg mnie jak to się wymiesza to takiemu maluchowi jest trudnio.

Ja tez takie specyficzne raczej rozdzielam, jak wlasnie duplo pociag bo potem sama bym sie pogubiła xD autka duplo akurat zlozone sa w uzyciu wiec tu problem sam się rozwiązuje :)

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu....kciuuuuuuki ❤❤❤❤

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 09:27

Wik89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu trzymam mocno kciuki! Wszystkie przesyłamy Ci dużo spokoju dzisiaj <3

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwszy zestaw lego duplo kupiliśmy farma, potem dokupiliśmy zestaw samych klocków i te dwa zestawy mamy zmieszane. Teraz na urodziny dostał zwierzęta świata i pociąg towarowy i na razie chyba te dwa zestawy będziemy trzymać oddzielnie. Chociaż te zwierzęta świata pewnie później zmieszają się i tak z resztą :p

age.png

age.png

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Gucia! Rośnij zdrowo przystojniaku i jak najmniej upadków 😘😘😘🥰

Inga28 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, kciuki ❤️😍🥰😘

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Sto lat dla Gucia! Rośnij zdrowo przystojniaku i jak najmniej upadków 😘😘😘🥰

Haha dziękujemy! 🤭❤️❤️

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Dzisiaj zrobiłam, bo musiałam na jutro rano mieć badania do endokrynologa i od razu zrobiłam bete, żeby nie kłuć się dwa razy. Beta negatywna, ale w sumie niczego innego się nie spodziewałam. Pewnie znowu torbiel mi się zrobiła

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 09:27

Inga28 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gustaw 100 lat ❤️❤️❤️❤️.

Zulu 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞 i nie puszczam aż napiszesz co i jak po wizycie.

Karolina Maria dziękuję ❤️❤️❤️.

U nas LEGO to jest szał ciał. Starszy syn ma kilkadziesiąt zestawów, ale on woli tworzyć sam jakieś tam budowle co super mu idzie. Od niego bakcylem zaraził się Haris. Pilnie uczy się od starszego brata.

Zulugula, Inga28 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, dużo radości i miłością dla Gucia!

Inga28 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio, sto lat! 🥰 Inga, czekam na foto urodzinowe 😍

Inga28 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 5326 5327 5328 5329 5330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ