Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, ogromne kciuki za dzisiejszą wizytę ✊❤️
Meggi, jutro badasz betę? 😘
Suszi, Karolina u nas też Mikołaj przyszedł w weekend 😁 mój brat się przebrał, ale Oluś nawet nie tyle się go bał, co jakoś mega kiepsko nam się czuł i ostatecznie robiliśmy szybką akcję rozdzielenia prezentów, a nie rozdawania 🙈 Od nas Olutek dostał tą zabawkę "Nakarm ptaszka" i super to załapał, od moich rodziców skrzynkę z narzędziami i wkrętarkę która wygląda jak miniatura prawdziwej- to też hity, bo do tej pory kradł mój pistolet do kleju na gorąco i udawał że wkręca tym śrubki 😂💙 a od mojego brata zestaw Lego Posterunek Policji, ale to dopiero będziemy otwierać i testować czy klocki mu podpasują czy nie 🤔
Mam też do Was pytanie w temacie LEGO 🤭 czy przechowujecie każdy zestaw osobno w oryginalnym kartonie+instrukcja i przy ewentualnej zabawie jeden chowacie, a następny wyciągacie, czy tworzycie "Pudełko na LEGO" i lądują tam wszystkie klocki razem, a zachowujecie instrukcje żeby ewentualnie móc bez problemu odtwarzać zestawy?
My z bratem mieliśmy w dzieciństwie ledwo po jednym zestawie, ale np moi kuzyni mieli dosłownie wór klocków i mimo że na to składały się różne zestawy to trzymali je wymieszane i my tak się nimi bawiliśmy, że budowaliśmy co tylko nam fantazja podpowie 😉 -
Lalia wrote:Zulu, ogromne kciuki za dzisiejszą wizytę ✊❤️
Suszi, Karolina u nas też Mikołaj przyszedł w weekend 😁 mój brat się przebrał, ale Oluś nawet nie tyle się go bał, co jakoś mega kiepsko nam się czuł i ostatecznie robiliśmy szybką akcję rozdzielenia prezentów, a nie rozdawania 🙈 Od nas Olutek dostał tą zabawkę "Nakarm ptaszka" i super to załapał, od moich rodziców skrzynkę z narzędziami i wkrętarkę która wygląda jak miniatura prawdziwej- to też hity, bo do tej pory kradł mój pistolet do kleju na gorąco i udawał że wkręca tym śrubki 😂💙 a od mojego brata zestaw Lego Posterunek Policji, ale to dopiero będziemy otwierać i testować czy klocki mu podpasują czy nie 🤔
Mam też do Was pytanie w temacie LEGO 🤭 czy przechowujecie każdy zestaw osobno w oryginalnym kartonie+instrukcja i przy ewentualnej zabawie jeden chowacie, a następny wyciągacie, czy tworzycie "Pudełko na LEGO" i lądują tam wszystkie klocki razem, a zachowujecie instrukcje żeby ewentualnie móc bez problemu odtwarzać zestawy?
My z bratem mieliśmy w dzieciństwie ledwo po jednym zestawie, ale np moi kuzyni mieli dosłownie wór klocków i mimo że na to składały się różne zestawy to trzymali je wymieszane i my tak się nimi bawiliśmy, że budowaliśmy co tylko nam fantazja podpowie 😉i jest to zabawa, w która potrafią się naprawdę długo razem bawić.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia moi chłopcy mają lego w jednym wielkim pudle, a instrukcje wszystkie trzymam ja ☺️
Z tym, że moi chłopcy są już starsi i oni często też tworzą swoje budowle z tych klocków, nie patrząc na instrukcje, budują wg swojej wyobraźni i pięknie im to wychodzi ☺️Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Lalia, moja mama kupiła Poli nakarm ptaszka i bardzo jej się podoba, super zabawka z Twojego polecenia
A co do Duplo to Pola ma zesstaw tego pociągu z cyferkami, jaką# peppe i wymieszałam jej z zestawem takim podstawowym gdzie buduje się rybki, domki itp ale widzę że średnio to buduje.
Teraz dostała zestaw kolejke i rozdzieliłam jej do pudła od zestawu i z innymi tematycznymi mam plan również tak robić. Wg mnie jak to się wymiesza to takiemu maluchowi jest trudnio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 10:51
Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
My z bratem mieliśmy w dzieciństwie ledwo po jednym zestawie, ale np moi kuzyni mieli dosłownie wór klocków i mimo że na to składały się różne zestawy to trzymali je wymieszane i my tak się nimi bawiliśmy, że budowaliśmy co tylko nam fantazja podpowie 😉
O takie mają:
(Tu akurat Duplo i po lewej zestawy do ciastoliny, też zmieszane w jednym pudle, do zwykłych lego też mają takie pudło)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 12:08
-
Anet.kaa wrote:Lalia, moja mama kupiła Poli nakarm ptaszka i bardzo jej się podoba, super zabawka z Twojego polecenia
A co do Duplo to Pola ma zesstaw tego pociągu z cyferkami, jaką# peppe i wymieszałam jej z zestawem takim podstawowym gdzie buduje się rybki, domki itp ale widzę że średnio to buduje.
Teraz dostała zestaw kolejke i rozdzieliłam jej do pudła od zestawu i z innymi tematycznymi mam plan również tak robić. Wg mnie jak to się wymiesza to takiemu maluchowi jest trudnio.
Ja tez takie specyficzne raczej rozdzielam, jak wlasnie duplo pociag bo potem sama bym sie pogubiła xD autka duplo akurat zlozone sa w uzyciu wiec tu problem sam się rozwiązuje -
My pierwszy zestaw lego duplo kupiliśmy farma, potem dokupiliśmy zestaw samych klocków i te dwa zestawy mamy zmieszane. Teraz na urodziny dostał zwierzęta świata i pociąg towarowy i na razie chyba te dwa zestawy będziemy trzymać oddzielnie. Chociaż te zwierzęta świata pewnie później zmieszają się i tak z resztą :p
-
My z bratem mieliśmy w dzieciństwie ledwo po jednym zestawie, ale np moi kuzyni mieli dosłownie wór klocków i mimo że na to składały się różne zestawy to trzymali je wymieszane i my tak się nimi bawiliśmy, że budowaliśmy co tylko nam fantazja podpowie 😉
Dzisiaj zrobiłam, bo musiałam na jutro rano mieć badania do endokrynologa i od razu zrobiłam bete, żeby nie kłuć się dwa razy. Beta negatywna, ale w sumie niczego innego się nie spodziewałam. Pewnie znowu torbiel mi się zrobiłaO ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyGustaw 100 lat ❤️❤️❤️❤️.
Zulu 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞 i nie puszczam aż napiszesz co i jak po wizycie.
Karolina Maria dziękuję ❤️❤️❤️.
U nas LEGO to jest szał ciał. Starszy syn ma kilkadziesiąt zestawów, ale on woli tworzyć sam jakieś tam budowle co super mu idzie. Od niego bakcylem zaraził się Haris. Pilnie uczy się od starszego brata.Zulugula, Inga28 lubią tę wiadomość