X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, tak z butelki trochę lepiej.

Dzisiaj chyba miała swój najdłuższy czas aktywności, bo prawie godzinę miała otwarte oczy... I to podczas karmienia.. No ale właśnie, mimo to i tak słabo ssała, tzn wyrywała się, łapała dobrze, dwa zassania, albo tylko sutek w buzi, i zaraz szarpanina...tak jakby nic tam nie było i się wciekała... W koncu zasnęła...
    U nas te kp nie jest typowym kp 15 czy nawet 10 min, to walka z prawej na lewą stronę i odwrtonie, z pozycji klasycznej na tą spod pachy, zmieniam co chwilę, żeby coś possała... Nie wiem czy takim sposobem coś się rozhula... Widać, że nie najada się z piersi, bo zaraz duży placz, jest niespokojna itd, wiec musi wlecieć mm...

Lalia, pytałam pediatry(tylko tej w szpitalu) o wypożyczenie lampy, to nie ma takiej możliwości. Może w innym miejscu. Podpytam położnej.
    Mam nadzieję, że w krotce ten problem się skończy, robi dużo kupek i siku, więc ta bilirubina coś się wydala...

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, a może jak masz mało ściągniętego swojego mleka, to mm też dawaj. Szybciej źle szybciej siku i kupa i wypłucze żółtaczkę i nie będzie już ospala. Ja wtedy przez tydzień wspomagała się tak, położna doradziła żeby szybko z żółtaczki zejsc. Najpierw dawałam pierś, później sciagneite a jak mało miałam to mm. Zapisywałam w zeszycie to 2.5h ile zjadła i czy była kopa i siku.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to jestem w szoku jak dobrze czuję się po cc. Minął niecały tydzień, a ja już naprawdę funkcjonuje normalnie, już łatwiej mi wstawać, mniej boli. Sikanie trochę jeszcze boli, ale np "dwójka" bezbolesna, nawet ta pierwsza.. Leki to bralam tylko 2 dni w szpitalu i jedna tabletkę ibupromu w domu. Mąż też mówi, że lepiej to znoszę niż po porodzie sn ten ból krocza.
    Samopoczucie też jakieś lepsze. Nie fiksuje się aż tak na te karmienie, nie miałam aż takiego problemu z podaniem butli i mm, jak przy Mai. Chciałabym być tylko kp, byłoby o wiele prostsze wszystko, nawet logistycznie itd. Bo teraz te karmienie zajmuje wieki..
    Łapie mnie tylko czasami poczucie winy, że może gdybym miała innego lekarza, wybrala inny szpital... To może bym poczekała do terminu, urodzila Gabi z większą wagą naturalnie, albo indukcja w innym szpitalu byłaby inaczrj pokierowana i by się udało... Może laktacja inaczej by ruszyła, gdyby w innym szpitalu nie cisnęli tak na dokarmianie....no teraz tak mogę sobie gdybać..
    Ale mimo wszystko cieszę się, że mam dziewczynki już obie. Są bardzo kochane. Nie mogę się doczekać aż Gabi będzie świadoma i będą się razem bawić. A blizna po cc będzie moją pamiątką po narodzinach Gabrysi 🥰

Wik89, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Tajka, a może jak masz mało ściągniętego swojego mleka, to mm też dawaj. Szybciej źle szybciej siku i kupa i wypłucze żółtaczkę i nie będzie już ospala. Ja wtedy przez tydzień wspomagała się tak, położna doradziła żeby szybko z żółtaczki zejsc. Najpierw dawałam pierś, później sciagneite a jak mało miałam to mm. Zapisywałam w zeszycie to 2.5h ile zjadła i czy była kopa i siku.
    Podaję mm.. Swojego by mi nie starczyło.. Odciagam krople... Bardziej używam laktatora żeby stymulować a nie uzyskać mleko. Dzisiaj w nocy i rano chyba z 3 czy 4 odciągnięc plus kolektor używany na jedną pierś jak leci mleko jak Gabi pije z drugiej piersi, to łącznie może było 50ml...

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, Gabi jednak była już większa niż Majka, więc może dlatego się nie wstawiała? Chciałaś podjąć próbę SN, tak się stało, nie udało się i tyle. Najważniejsze, że Ty i Gabi czujecie się dobrze i jesteście zdrowe. 😚

Tajka, Suszarka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Tajka, Gabi jednak była już większa niż Majka, więc może dlatego się nie wstawiała? Chciałaś podjąć próbę SN, tak się stało, nie udało się i tyle. Najważniejsze, że Ty i Gabi czujecie się dobrze i jesteście zdrowe. 😚
    Masz rację, nie ma już co rozpamiętywać i "płakać nad rozlanym mlekiem" tylko cieszyć się z tego co jest tu i teraz 🥰

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka mi na karmienie bardzo zaspanego syna polecali, żeby go rozbierać. Gdy dziecku zimniej to się trochę rozbudzi. Ja młodego rozbierałam właśnie na początku. On był straszny śpioch, nie szło go dobudzić, albo płakał albo spał.

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 09:26

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja uważam że wszystko dzieje się po coś. I skoro doszło do CC, to była najlepsza decyzja dla Ciebie i dla Gabi. Skąd wiesz co by się stało przy sn? Może by się zaklinowała i miałabyś poród z vaccum albo kleszczami, może dziecko by się urodziło w zamartwicy, a może by miało przez trudny poród sn problem z napięciem mięśniowym, a może byś miała zmasakrowane krocze albo pękniętą szyjkę, albo transfuzję, albo grom wie co jeszvze. Ja urodziłam spore dziecko po terminie i ilość powikłań była przytłaczająca, naprawdę już lepsze CC prawie na zimno bez konsekwencji zdrowotnych.

Annia, Tajka, Lalia, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, dopiero 15.12 bo dzieć o tydzień młodszy. A lekarz powiedział, że przeczuwa (tak, lekarz przeczuwa!), że będzie dziewczynka 🤣

Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesadziłam 2 kwiatki i zasadzilam Benjamina, z galazek które udało mi się ukorzenić po przycięciu mojego dużego. Fajny fikus powinien z niego wyrosnac bo korzenie puściło aż 5 gałązek :)

Jeszcze 1,5 dnia i mąż wraca. Wszyscy już tęsknimy...

A Marta w związku z tym, że nauczyła się już dobrze mówić, nauczyła się też... skarżyć na Tymka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2022, 20:28

Wik89, Iryska, emdar lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, a co tu taka cisza? Pakujecie prezenty na 🎅?
    Melduję,że mam się całkiem ok. Trochę mi się żołądek odzywał przez parę dni, ale bez przesady, i już mi przeszło. Ogólnie czuję się trochę słaba, ale myślę że brak słońca też robi swoje. Leżę sobie i czytam, oglądam seriale; takie tam rozrywki chorujących :) Julek już zupełnie zdrowy, jutro startuje do żłobka. Jakby mi coś znowu przyniósł, to przyjaciółka mi zaproponowała,żebym się do nich przeniosła na parę dni. Mam nadzieję,że nie będę musiała korzystać,ale jakby co to warto mieć alternatywę.
    Tajka, ściskam Cię mocno. Początki bywają trudne z wieeelu powodów,ale pamiętaj że z czasem będzie lepiej❤.
    Zulu, przesyłam dużo spokoju. Wierzę,że będzie wszystko ok❤.

Buziaki dla wszystkich 😘

asias86, Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mikołaj był już dziś w Barbórkę. Matylda nie zna się na kalendarzu, więc prezent dostała dziś, żebyśmy mogli się wszyscy nacieszyć i zobaczyć jej reakcję 😁 dostała piernikowy domek z Lego duplo i nawet coś tam się nimi bawi (zainteresowanie dłuższe niż 5 minut to dużo). Oprócz tego właśnie wróciliśmy z sesji świątecznej. Mamy mało wspólnych zdjęć i to taka nasza coroczna tradycja. Mam nadzieję, że starzy jakoś wyszli i nie popsuli dziecku pamiątki.

Zulu, byłam znów w Krk, ciepło o Tobie myślałam i wiem, że jutro ujrzysz serduszko ❤

Nowastaraczka, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Mikołaj był już wczoraj, dziewczyny zadowolone, prezenty trafione :)

Jakie macie sanki? Na pewno chcę z pchaczem i oparciem ale śpiworek nie jest mi potrzebny... Nie wiem czy brać jednoosobowe czy dwuosobowe, co byście brały na moim miejscu? Zakładam że sanki będziemy mieć raczej do takiej jazdy normalnej, a do zjeżdżania z górki kupimy ślizgi jak dziewczynki będą trochę większe.

emdar lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar cieszę się, że wreszcie nie musisz się ukrywać przed Julkiem 🥰

My już nie możemy zrobić Mikołaja z wyprzedzeniem, bo Tymek zna się na kalendarzu. No trudno, będą musieli jakoś wytrwać do południa, żeby zacząć się bawić prezentami.

Mój mąż od wczoraj zwiedza NYC, a ja dalej przesadzam kwiatki. Już jutro o 13 naszego czasu będzie lądować w Krk 😍😍😍

emdar lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 09:27

Ounai, emdar, Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Karo Emdar dziękuję 😘

Ounai dostajesz ode mnie medal za ten szalony tydzien bez męża;) 🎖
    Myślę, że będą jakies hamerykańskie prezenty:)
    Będą, będą 😁 już wiem że tam bluza CK jedzie w walizce 😂

A z zabawnych historii. Śniło mi się że bzykalismy się z mężem, ja bez orgazmu a mąż oświadczył że on już skończył i jest zmęczony i orgazm dla mnie będzie nastepnym razem. Pokłóciliśmy się o to, obudziłam się i wiedziałam, że to był sen ale tak smutno mi było, że.... rozpłakałam się na jawie 😂🤣😂🤣
    Dobrze, że męża nie było bo jeszcze by zjebkę dostał pewnie 😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2022, 19:55

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, trzymam kciuki za was jutro! ✊🏻😘

Zulugula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtube.com/shorts/_CMg0e_Uow0?feature=share

Mój dzieć miał napływ talentu...
    Proszę jeśli możecie rzucie okiem i polubicie 🤞❤️

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81, masz piękną córkę!

Ania81 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 5325 5326 5327 5328 5329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ