Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
Cały czas Was podczytuje, ale moje życie to jakiś roller-coaster i nie nadążam!
Zmieniłam prace od grudnia, mam wolne popołudnia dzięki temu, bo dojazd do pracy to 5 min. Ale poświęcam ten czas na dom i wieczorami padam na pyszczek.
U nas chorobowo było od 21.12. Najpierw Kornela z przedszkola odebrana z gorączka, od Wigilii kaszel. W 2gi dzień Świat wszystkich nas położyło konkretnie, aż brałam zwolnienie w pracy, mimo, ze mi się to nie zdarza. Także dramacik!
Po Nowym Roku Zuzia wróciła od matki chora, wiec siedziała ten tydzień tez w domu.
Ja Wam powiem, ze mam wrażenie, ze u nas w domu żyjemy od choroby do choroby i tylko dzieci się wymieniają….
Z chorobowych rzeczy - mam od niedawna wykryta astmę, dostałam giga leki (dusze się nocami). Niestety niezbyt mi pomagają. Robiłam szereg badań (ANA, anca, tk klatki piersiowej) no i w tk wyszły mi jakieś guzy. Wiec 19.02 muszę się położyć na oddział na dalsza diagnostykę.
Dzieci ogólnie w porządku. Matylda zaczęła gadać jak najęta właściwie od urodzin. Nie mogę uwierzyć, ze już w tym roku idzie do przedszkola 🙈
Fifi w szkole radzi sobie nawet lepiej niż starsi koledzy, co tez napawa mnie duma.
Kornelię zmieniamy okularki, czekamy na odbiór nowych opraweknatomiast przeraża mnie kwestia dentysty… Kornelia nie daje się dotknąć, różnymi sposobami próbowaliśmy. Zasugerowano nam leczenie w narkozie. Byłam na konsultacji i koszt to 7000 zł 🤪 myślałam, ze z butów wypadne. No ale trzeba to zrobić
wiec jesteśmy umówieni na 15.03.
Mieliśmy tez jechać na ferie do Zakopanego, ale przez ten mój szpital nam się to nie uda
A poza tym wszystko dobrze!
Spóźnione życzenia dla wszystkich naszych dzieciaczków!
Brzuchatkom życzę spokojnej ciąży (po cichu Wam zazdroszczę)
A starającym się życzę owocnych, szybkich starańWik89 lubi tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Jeny, ale jestem zacofana. Nadal nie ogarnelam wizyty u ginekologa w kwestii spirali. No i kupujemy gumki. I za kazdym razem jak ja kupie to stary narzeka ze jakies ciasne.
Wiedzialyscie ze sa rozmiary szerokosci?! 🤣
Ale my na żywioł, bez finiszu w środku 😂😂😂 -
Anet.kaa wrote:Ounai
Jak przekonałaś Martę aby zrobić jej test? Ja boję się że zrobię Poli krzywdę -
Ounai wrote:Nawet nie próbowałam przekonywać. Mąż przytrzymał głowę, ja pomazialam w jednej, potem w drugiej dziurce, oddałam mężowi paleczke żeby robił test a ja tulilam Martę. Tego patyczka nie wkładasz głęboko, tylko tyle żeby złapać gluta.
-
Zulu, jedno przełożenie mus malinowy, drugie to dżem porzeczkowy+krem oreo. Wyszedł klasyk, czyli "dobry, taki nie za słodki" 😅
O rozmiarach gumek wiedziałam. Zresztą już praktycznie nie karmię, libido wróciło i trzeba było sobie szybko przypomnieć wiedzę na temat antykoncepcji 😂😂Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
KarolinaMaria wrote:Enigva, jak już ogarniesz temat to daj znać, sama się do tego zbieram. Możemy nawet na priv 😁
W poniedzialek w koncu otwieraja po swietach (wszyscy prawie urlopy mieli) to sie dowiem jak to wyglada. Troche sie rozejrzałam i chcialabym laparoskopowo, jesli wyjde w tej samej dobie do domu. Jesli nie to odrocze dopoki Malwina sie nie usamodzielni troszke
Wiem,ze tu jest pelna refundacja, w naszym przypadku na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 12:43
🔸28 lat
Dziewczyny, dziękuję za wasze życzenia, na pewno pomogą nam na tej nowej, ale już trochę udeptanej, drodze życia. Wczoraj było super. Totalnie jak chcieliśmy. My dwoje i nasze dwie przyjaciółki. Jak zaczęły nam składać życzenia to Lucek nie wiedział, której najpierw podawać chusteczkę 🥲 potem obiad z karafką prosecco, a potem wieczór w domu (Mati spała u dziadków, a my siedzieliśmy i... oglądaliśmy jej zdjęcia i filmiki sprzed roku 🤣)
Oczywiście wiele z planów nie wyszło, od nowego roku miałam bakteryjne zapalenie spojówek, byłam na L4, musiałam odwołać fryzjera, wczoraj było już lepiej i po tygodniu mogłam się pomalować, a dziś mam nawrót i jutro idę do okulisty, może da mi inne krople 🙄 dlatego tym bardziej cieszymy się, że było kameralnie i nie musiałam się martwić, że zarażę iluś tam gości, albo, że włosy nie podcięte, albo makijaż nie taki. Oklepane, ale życzmy sobie przede wszystkim zdrowia, bo od startu żłobka ledwo zipiemy. Ja oprócz tych spojówek, miałam też straszny kaszel i czerwone gardło, w czwartek miałam wizytę w luxmedzie ok. 22🤯 dostałam leki, jest lepiej, ale znów te oczy 🤪 za 2 tyg jedziemy nad morze i przed robimy Matyldzi obowiazkową tygodniową kwarantannę od żłobka, żeby mieć spokojny, zdrowy wyjazd.
Ounai, Annia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Enigvaa wrote:W poniedzialek w koncu otwieraja po swietach (wszyscy prawie urlopy mieli) to sie dowiem jak to wyglada. Troche sie rozejrzałam i chcialabym laparoskopowo, jesli wyjde w tej samej dobie do domu. Jesli nie to odrocze dopoki Malwina sie nie usamodzielni troszke
Wiem,ze tu jest pelna refundacja, w naszym przypadku na pewno'90
06.05.2020 r. II 🦄
KarolinaMaria wrote:Miałam na myśli spiralę 😁
Aaa, Noo, na pewno jak juz to chce bez hormonow. ale to musze dokladnie wypytać co i jak
Edit, w ogole logiczne ze o to pytalas bo tak napisalam, ale jakos koj mozg nie połączył faktów 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 12:57
🔸28 lat
Suszi, od razu po zdjęciach było widać, że dobry i nie za słodki!!! ❤ u nas też Kicia jest jedną z ulubienic, coś w sobie ma ten nabazgrany kociak, ze dzieci go kochają. Ja w tym roku zamiast tortu kupię okrągły sernik wiedeński, bo chętniej go zjemy. Ale za rok obiecałam sobie, że się bardziej postaram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 12:51
Suszarka lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Karolina spóźnione ale szczere wszystkiego najpiękniejszego dla Was
cieszę się ze ten dzień wyglądał tak jak tego chcieliście
Suszarko sto lat dla Igi. Cudowna dziewczynka a tort czadowy , ślinka aż leci 🥳🥳
U nas Bartus tez chory od wczoraj, okropny glut i kaszle. Temperatura nie za wysoka tak do 38. .. ale ten tydzień wycięty ze żłobka. Ja mam sajgon w pracy, mąż to samo. Jutro wzięłam urlop bo mam spotkanie ze stolarzem w nowym mieszkaniu ale co od wtorku … nie wiemKarolinaMaria lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021