X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, nie planowałam tu tego opisywać więc powiem tylko, że rozważaliśmy rozwód, ale postanowiliśmy zawalczyć i myślę, że dopiero teraz naprawdę powoli nasze małżeństwo nabiera sensu. Jak będziesz chciała to możemy więcej na priv pogadać, ale tu wolałabym nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 21:10

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia ja brałam tylko tabsy dwuskładnikowe, czułam się bardzo dobrze, miałam piękną cerę, problemów z libido nie miałam wcale 😁 do tego zniknął PMS i miałam totalnie bezbolesne "okresy". Kilka razy sobie połączyłam opakowania żeby uniknąć @ np. na wakacjach czy na weselu. Plastry mnie jakoś nie przekonywały, w sensie takim że nie lubię jak coś takiego jest widoczne, można to niby przykleić sobie na pośladku ale wtedy kontrola czy się nie odkleiło jest dość utrudniona i zdaje mi się że może się gorzej trzymać.

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 22:27

KarolinaMaria, Zulugula, Clover, dmg111, Wik89, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Suszarka pamiętam jak mowialsz, że dawałaś Idze pyrantelum. Jak się po tym czuła? Jakieś objawy?
    Zastanawiam się czy jutro nie podać Oliwce. Ostanio śpi niespokojnie, plus drapie się po tyłku, wkłada ręce w pampersa...
    Wszystko było spoko, żadnych objawów nie miała 👍

A odnosnie relacji małżeńskich to u nas całkiem spoko, wiadomo że się zgrzyty zdarzają ale jest ok.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, ale czemu nie powinnaś tak mówić? Ja uważam, że czas dla siebie i to, że można się wtedy w spokoju wyciszyć, jest bardzo ważne. To nie jest oznaką egoizmu, czy jakichś innych negatywnych rzeczy. To, że jesteśmy żonami czy matkami nie oznacza, że musimy tylko poświęcać się komuś. Czas samemu ze sobą jest bardzo potrzebny dla własnej higieny psychicznej - więc korzystaj z tego ile masz możliwość :) Zwłaszcza, że na co dzień ogarniasz tyle spraw. Bardzo Cię podziwiam!

MoTyLeK🦋, Suszarka, Wik89 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Motylku, ale czemu nie powinnaś tak mówić? Ja uważam, że czas dla siebie i to, że można się wtedy w spokoju wyciszyć, jest bardzo ważne. To nie jest oznaką egoizmu, czy jakichś innych negatywnych rzeczy. To, że jesteśmy żonami czy matkami nie oznacza, że musimy tylko poświęcać się komuś. Czas samemu ze sobą jest bardzo potrzebny dla własnej higieny psychicznej - więc korzystaj z tego ile masz możliwość :) Zwłaszcza, że na co dzień ogarniasz tyle spraw. Bardzo Cię podziwiam!
    Dziękuje, dobrze mi to czytać! Screena sobie walne i jak kolejny raz będę miała wyrzuty, to przeczytam znów :)

Clover lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. Jeśli chodzi o "te sprawy", to u nas jest jak zwykle. Od lat nic się nie zmienia jeśli chodzi o jakość i częstotliwość. Nawet w okresie ciąży. Ale widziałam poruszony temat zabezpieczeń. To my po czwartym będziemy stosować npr. Chyba żadna z was na to się nie zdecyduje, prawda? :)

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Hmm.. Jeśli chodzi o "te sprawy", to u nas jest jak zwykle. Od lat nic się nie zmienia jeśli chodzi o jakość i częstotliwość. Nawet w okresie ciąży. Ale widziałam poruszony temat zabezpieczeń. To my po czwartym będziemy stosować npr. Chyba żadna z was na to się nie zdecyduje, prawda? :)
    Ja mimo że jestem wierząca nie, bo mam bardzo niskie libido i jedyny czas kiedy mam ochotę to okres płodny. W okresie niepłodnym w ogóle nie mam ochoty. Tak więc stosując npr musielibyśmy się pogodzić z celibatem. Natomiast rozmawiałam z wieloma księżmi i podejście Kościoła do niektórych metod antykoncepcji powoli się zmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 21:21

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    . To my po czwartym będziemy stosować npr. Chyba żadna z was na to się nie zdecyduje, prawda? :)

U nas tez odpada. Najwieksza ochota w połowie cyklu. Dwa razy byl seks pod koniec cyklu bez zabezpieczenia. Ale pozniej naczytałam się że owulacja może sie przesunąć. Ze może być nawet przed okresem. Więc narazie podziekuje 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 21:30

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 08:57

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym co 3 dni testy pewnie robila i miala wszystkie objawy ciazy. Nie dla mnie takie rzeczy 😅 inna sprawa ze my nie mozemy sobie na to pozwolic to juz w ogole bym bzikowala.

Wiecie ze nigdy nie mielismy stosunku przerywanego, przez te ponad 10 lat co jestesmy razem 😅

🔸28 lat

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

• MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie przerywany od początku znajomosci… chwile były tabsy - ale ja zapominam. Później plastry. Później ciąża. Jazda hormonalna. I już do anty nie wróciliśmy. Mój mąż nie toleruje prezerwatyw (okej, jego wygoda). Ale tez nigdy wpadki nie mieliśmy…..

Mi to się marzy jeszcze mały bejbik za 5-7 lat. Ale mój mąż jest na nie, wiec raczej zakończyliśmy reprodukcje :)

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dla mnie to spoko opcja żeby ciążę zaplanować, w sensie w nią zajść, ale żeby unikać poczęcia to już niekoniecznie. :) Natomiast baaaardzo szanuję za niezłomne poglądy w dzisiejszych czasach, bo to już bardzo rzadko spotykane :)

KarolinaMaria, edka85 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Anetka, nie planowałam tu tego opisywać więc powiem tylko, że rozważaliśmy rozwód, ale postanowiliśmy zawalczyć i myślę, że dopiero teraz naprawdę powoli nasze małżeństwo nabiera sensu. Jak będziesz chciała to możemy więcej na priv pogadać, ale tu wolałabym nie

Ehhh mi też takie myśli przez głowę co jakiś czas przechodzą... Chyba każdy przez coś takiego przechodzi jak się nagle okazuje że jednak więcej jest do pracy niż kiedyś i trzeba zrezygnować ze swojego komfortu, tylko nie zawsze to dwie strony rozumieją 😬

O ❤️
    Z ❤️
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoTyLeK🦋 wrote:

Mi to się marzy jeszcze mały bejbik za 5-7 lat. Ale mój mąż jest na nie, wiec raczej zakończyliśmy reprodukcje :)

Sorki musze bo się uduszę 🤭😅

Motylku jesteś "szalona" 🙉

MoTyLeK🦋, Suszarka, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja mam pingwinka i że tak powiem muszelki nie urywa 🤣 ale może to kwestia braku czasu na większą przyjaźń 😎 dostałam go w prezencie

U mnie podobnie 😂 ale ostatnio sobie wlasnie o nim przypomnialam i pomyslalam, ze trzeba o te relacje zadbac 😂

Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Wszystko było spoko, żadnych objawów nie miała 👍

A odnosnie relacji małżeńskich to u nas całkiem spoko, wiadomo że się zgrzyty zdarzają ale jest ok.

To chyba jej podam jutro, coś mi podpowiada że w tym może być problem.

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Marta powoli jest odpieluchowana. Cały dzień bez wpadki. Oczywiście na drzemkę ma pieluchę. W sumie szybko poszło i totalnie bez parcia 😁

Suszarka, KarolinaMaria, Clover, asias86, Iryska, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, u mnie libido jest w pierwszej fazie cyklu do owulacji wlacznie, wiec wiem o czy mowisz

Problemy malzenskie - widze ze wiele z Was ma podobnie, tzn ze sie denerwujecie ze Wy wiekszosc ogarniacie, a to mezowie/partnerzy twierdza, ze sa zmeczeni
    U mnie to podobny problem, mielismy kilka rozmow na ten temat, ale na dluzsza mete nie pomagalo. Jedyne co pomaga, to jak sama czasem odpuszcze, ale musze wtedy pogodzic sie z tym, ze bedzie inaczej/gorzej niz wg moich standardow
    Ale to dziala w naszym wypadku

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 5374 5375 5376 5377 5378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ