Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy też nie skorzystamy. Po pierwsze kwestie finansowe a po drugie, nawet jakbyśmy już mieli olać finanse to nie ma opcji, żeby mąż nie był tyle czasu w pracy. 🤷🏻♀️
Podejrzewam że mimo wszystko to prawo to takie będzie nie dla wielu. Szkoda, że nie mogą po prostu wydłużyć tego urlopu rodzicielskiego, ale przecież dążymy do równości. 🥴 -
Dziewczyny, Gabi pokazuje termometr brauna w jednym uchu 36.6 a w drugim 37.8 i swieci się na czerwono. Czemu dwie różne temperatury? Podać jej czopka? Już ma katar 😭
-
Tajka wrote:Dziewczyny, Gabi pokazuje termometr brauna w jednym uchu 36.6 a w drugim 37.8 i swieci się na czerwono. Czemu dwie różne temperatury? Podać jej czopka? Już ma katar 😭
Ja podaje przecigoraczkowe od 39. Lekarka mówiła żeby nie paytzyla na tem a na to jak dziecko się czuje i zachowuje. Moja przy 38. 5 zachowuje się normalnie, lata szaleje, od 39 jest już taka przybita i wtedy daje, a tak pozwalam żeby organizm walczył sam. I zależy też jak długo się utrzymuje wysoka temTajka lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dziewczyny, ale dlaczego to się finansowo nie opłaca? Ile to ma być płatne? 80% czy mniej? Mi się wydaje, że się opłaca finansowo skoro do wyboru jest 2 miesiące wychowawczego dla mamy (0 procent pensji), albo żłobek bądź niania za który się też płaci? Oczywiście mówimy o etacie, bo DG to niestety inna bajka.
Ladyo, Suszarka, Ulaa, Ounai, emdar lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Karolina wszystkiego najlepszego ❤️❤️❤️❤️ dla Ciebie mamusiu również!!!!!! Ounai my rozmawialiśmy tak czysto teoretycznie i mąż mówił ze mógłby skorzystać
on i tak większość czasu jest z Mela, bo ja pracuje od pon-pt 8.00-16.00, a on pracuje na zmiany 12h - dzień, noc i dwa dni wolnego. W związku z tym większość czasu jest w domu, jak ja pracuje, bo jak ma noc to Mela i tak tego nie odczuwa. Dlatego myśle ze bardziej teraz docenia to, jak ja siedziałam rok w domu. Zreszta czasami jestem w pracy a on mi pisze np „nie nooo od jutra Mela idzie do żłobka, mam dość” 😂 po czym ja wracam uradowana, ze wreszcie dorósł do tej decyzji a on zaczyna się wykręcać, ze może jednak nie, ze może od września, bo mu przechodzi 😂 Myśle ze jakby przyszło co do czego to rozwazalibysmy wszystkie za i przeciw. Zarabiamy w sumie bardzo podobnie, wiec to nie stoi na przeszkodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 10:50
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Mój mąż może by i skorzystał, ale nie wiem czy ja bym chciała. U nas jest identycznie jak u verity. Nie zapomnę jak w lipcu poszłam na paznokcie, nie było mnie godzinę, a sprzątałam potem dwie. Nie wiem co by było po całym dniu 🙈Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lalia, doczytałam o porodzie. Cudnie🥰 fajnie się to czyta, wszystko się przypomina... Mimo że oba porody były niełatwe.. To chciałabym jeszcze 😀
Trochę żałuję, że poród Gabrysi skończył się jak się skończył...a bardziej tego, że jednak nie poczekałam na naturalne rozpoczęcie się i nie wybrałam innego szpitala. No ale już trudno 😊
Ostatnio jak byłam u swojego lekarza, to chciałam z nim o tym porodzie chwilę pogadać, powiedzialam, że najgorszy scenariusz, dwa porody itd a on szybko uciął "no tak czasami bywa".. Trochę się rozczarowałam, mogłam pociągnąć temat sama, ale czekał na mnie mąż z Mają i płaczącą Gabrysia, bo wyszliśmy na spacer, i sie stresowałam płaczem Gabi 😀 a i tak bylo opóźnienie.
Omówiłam też z nim antykoncepcję. Niestety na wkładkę muszę poczekać do miesiączki. Wkładka mirena, hormonalna, koszt z założeniem 1300zl. Na razie przepisał tabletki ale nie wiem czy będę brać. Chyba poczekam do miesiączki, i tak pewnie zaraz laktacja się zakończy i przyjdzie. -
Lalia tak to opisałaś, ze z checia poszlabym rodzic jutro gdyby nie polog po 🤣 moj porod byl spoko, choc to nie bylo to co chcialam, w pelni naturalnie i swiadomie tak jak mialas to Ty z Kacperkiem.
Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Tajka, ja myślę że 99% lekarzy traktuje swoje pacjentki jako "250zł i następny proszę". Mało jest lekarzy którzy się przejmą tym co pacjentka chciała, i co w związku z tym czuje. Dla nich efekt pożądany to przyjście na świat dziecka, a co się dzieje w porodzie to raczej nikogo nie obchodzi. Dla większości nawet stan zdrowia matki i dziecka po porodzie nie ma znaczenia, bo wychodzą z założenia że oni prowadzili ciążę, a poród to inna para kaloszy. Oczywiście są wyjątki, ale bardzo nieliczne. Mój lekarz z pierwszej ciąży wydawał się sympatyczny i do rany przyłóż, a po tym co się działo ze mną i Igą w szpitalu nigdy do mnie nie zajrzał, nie zadzwonił (choć obiecał jedno i drugie), o jakimkolwiek tłumaczeniu czy przepraszaniu nie wspomnę. A lekarka z drugiej ciąży też była dobra, po 9 miesiącach wizyt nie poznała mnie na sali przygotowawczej tylko się spytała "a pani to kto?"
Dodam jeszcze że do lekarza nr 1 chodzi teraz moja ciężarna szwagierka, oby się na nim nie przejechała tak jak ja.
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Suszarko do tego tornado da się przyzwyczaić 🤣🤣 są minusy ale plusy tez są
jak wszędzie
Tajka ja z temperatura czekam ale moi przy 38’sa w dobrej formie . Podaje lek tak od 38,5 srednio. Ale to zależy od dziecka.
Co do rozmowy o porodzie myśle ze trochę za duzo oczekujesz od lekarza… co miał powiedzieć ?
Zdrowia dla Gabi
Karolina sto lat dla Matyldy🎂🎂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 12:01
Annia, Suszarka, KarolinaMaria, Ounai lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
A ja uważam, że powinno być jak w Niemczech, że lekarz pracuje albo ma NFZ albo w prywacie. Wtedy by się skończyło to poszukiwanie prowadzących, co "lepiej" traktują swoje pacjentki, a cała reszta... 🤷🏼♀️ Tylko do tego to by w państwowej ochronie zdrowia musieli zacząć płacić jak w Niemczech. 🤣
Suszarka lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Laila gratuluje synka i mega mega szybkiego porodu ❤️
Tak to pięknie opisałaś ze aż mi się oczy zaszklily, bo oczywiście przypomniałam sobie mój poród i emocje z tym związane 🙈🙈 dobrze ze pracuje na HO to przynajmniej nikt nie widzi jak mi łzy lecą 😁
Teraz to mam takie parcie na drugie bobo jak nigdy! 😳😂starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379