Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Meggi Enigva, teraz skiminiłam, że jesli chcecie to mogę Wam wysłać sporo materiałów/zabaw z printoteki, które dostałam od logo. Właśnie wklejam T do zeszytu:)
Chociaz u Was z samą mową chyba nie ma problemów, ale jakbyscie chciały przyoszczedzic na zabawkach to tu jest sporo puzzli, ukladanek itd
OK, super. Z chęcią przygarnę ☺️O ❤️
Z ❤️ -
Dziekujemy za zyczenia 🥰 wciąż nie moge uwierzyc ze ta moja babka juz skonczyla 2 latka 🥺
Jutro imprezujemy, wlasnie skonczylam robic tort, u nas oczywiscie George ze swinki peppy 🤣
Annia, MoTyLeK🦋, KarolinaMaria, Ounai, Lalia, Tajka, Zulugula, edka85, Martt95, Ewa88 , Nowastaraczka, Wik89, Clover, asias86, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Niezupełnie, tzn nic mi o tym nie wiadomo, a pewnie nawet jeśli byłby jakiś błąd, to mój lekarz jakoś by tego nie potwierdził, bo to jego szpital, a personel to jego ziomki...
Później jak na chłodno spojrzałam na to co się tam działo to pojawiło się kilka pytań, np.czy wody nie zostały za szybko przebite, czy może było za mało oksycotyny, może powinnam więcej pozycji wertykalnych (bo trochę wykończona już leżałam), no i co mogło być powodem braku postępu, oprócz tego że Gabi nie mogła się wstawić, i czy gdybym się nie zgodziła na cc to kilka godzin by jeszcze coś zmieniło...ale to bardziej takie moje rozkminy, lekarz nie znałby raczej na nie odpowiedzi 😊
W ogóle to nie wiem czy Wam pisałam, ale położna w pewnym momencie pokazała, żeby od tyłu ten brzuch tak jakby dociskać mocniej.... I że sama nie dam rady, że musi partner.. Ale mój mąż się bał.. I w sumie sie nie dziwię. Ale nie wiem czemu wtedy nie poprosiłam jej....tak naprawdę ona pokazała mi tylko jedną pozycję, żeby podnosić nogi, kolana wysoko. I tak oczywiście teraz sobie myślę, że może gdybyśmy coś z tym ruchem brzucha podziałali to Gabi by się było łatwiej wstawić.
Pewnie jeszcze trochę czasu minie zanim przestanę tak rozpamiętywać i się doszukiwać. I zanim pogodzę się z tym, że tak widocznie musiało być.. -
U nas chorobowo☹️ dziewczynki katar (wczoraj Gabi miala 38 stopni ale potem zeszło), mąż też katar i gorączka a mnie tylko gardło.
-
Tajka nie obraź się, ale te rozkminy wiele nie wniosą. Może więcej oksy nie można było bo macica się zablokuje, albo i tak nie reagowała? Może dziecko się nie wstawiało bo było za duże? Może jakbyś się nie zgadzała na CC to doszłoby do niedotlenienia a może nie? Może jakbyś czekała do terminu bez indukcji do Gabi byłaby za duża do próby SN? A może, a może...? A może rzeczywiście w terminie urodziłabyś SN ale kosztem krocza? Albo może rzeczywiście wszystko by się udało i byłoby dobrze, ale tego nigdy się nie dowiesz. Podjęłaś próbę SN i nie udało się, trudno. Masz zdrowe dziecko i na tym się skup. 💪
Musieliśmy Mikołajowi dokupić buty przejściowe, te co kupiłam we wrześniu są już za małe...w butach za 199 zł z Elefanten pochodził 4 miesiące, super interes... W ogóle przeglądałam niektóre buty (np z Adidasa, Nike) i to się w głowie nie mieści jakie te buty mają podeszwy, jak z betonu. 🤯
veritaa, Ladyo, KarolinaMaria, Ewa88 , Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka co do tej oksytocyny, to to chyba dobrze ze na sile nie kazali ci rodzic sn? Mojej znajomej tak zrobili, lekarz na sali zwątpił, powiedzial ze szykuja ja do cc a drugi „da rade” i podkręcił… 21 szwow na szyjce macicy, mysleli ze jej cala macica pekla i beda ja operowac…
Nie ma co gdybać, Gabi urodzila sie cala i zdrowa i to jest najwazniejszeKarolinaMaria, Annia, Ewa88 , Suszarka lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Ania81, trzymaj się ciepło, rozumiem, że potrzebujesz oddechu, ale jeśli będzie miała ochotę, to odezwij się kiedyś i napisz co słychać. Ja bardzo lubię czytać doświadczenia mam żyjących poza PL, zaś nie lubię jak ktoś tak 'o' znika, dlatego bardzo dziękuję, że nam o tym napisałaś 😘 Dużo siły dla Ciebie!
Wik, trzymam kciuki za szybkie założenie karty ciąży!
Ounai, mój kolega wziął urlop rodzicielski po 4 miesiącach urlopu żony. A potem był jeszcze na wychowawczym. Zrobili tak ze względów finansowych, jego żona lepiej zarania i nie chciała wypaść z obiegu. To co ten czas z dzieckiem z nim zrobił to mi się nie mieści w głowie do tej pory. Przed narodzinami syna typ 'ja tu rządzę, żona nie ma nic do gadania, dzieci będą chodzić spać o 19, nie będą mi gówniaki wchodziły na głowę'. Po narodzinach syna i czasie z nim spędzonym (w tym rehabilitacji, bo maluszek był wcześniakiem), super kochający i opiekuńczy tata, fajny mąż, no wreszcie można z nim pogadać jak z człowiekiem. On miał złe wzorce z domu, teraz widzi, że rodzina to zespół, że czasem ktoś musi się poświęcić i nie zawsze musi być to kobieta, no i, że w domu z dzieckiem się nie siedzi, tylko to ciężka praca. Mają teraz w drodze 2 dziecko i na pytanie jak będzie miało na imię odpowiedział mi 'żona wybierze' 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 18:22
Ladyo, Zulugula, Annia, Ounai, Wik89, Suszarka, patrycja92 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Annia, zgadzam się, że kupno butów dla dziecka to marny interes. Ja o ile ubrania i inne rzeczy często kupuję/dostaję z drugiego obiegu, o tyle na butach nie oszczędzam, zawsze nowe i porządne. Ale teraz się złamałam. Za tydzień jedziemy na parę dni nad morze. Matylda ma zimowe mido (Miki chyba też je ma?), które się super spisują, nie przemakają, do wiosny w nich dociągnie (na to liczę) i jest mi ich najwyzczajniej w świecie szkoda na plażę, bo jak pierwszego dnia je nabije piachem to ich nie doczyszczę, a nie chcę jej pozbawiać możliwości spacerów i wygłupów. Pewnie będzie zimno, więc wypadałoby założyć ciepłe, zimowe buty. Przeglądałam oferty i jak mam jej kupić buty, choćby z decathlona za 100 zł, na kilka-kilkanaście godzin spacerów po plaży, to mi zwyczajnie szkoda. Pogadałam z koleżanką, znalazła mi dwie pary traperków po starszej córce i planujemy je wykorzystać na tym wyjeździe. A te 100 zł wydamy na kawę i gofry 😎
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 19:24
Lalia, Annia, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Annia wrote:Tajka nie obraź się, ale te rozkminy wiele nie wniosą. Może więcej oksy nie można było bo macica się zablokuje, albo i tak nie reagowała? Może dziecko się nie wstawiało bo było za duże? Może jakbyś się nie zgadzała na CC to doszłoby do niedotlenienia a może nie? Może jakbyś czekała do terminu bez indukcji do Gabi byłaby za duża do próby SN? A może, a może...? A może rzeczywiście w terminie urodziłabyś SN ale kosztem krocza? Albo może rzeczywiście wszystko by się udało i byłoby dobrze, ale tego nigdy się nie dowiesz. Podjęłaś próbę SN i nie udało się, trudno. Masz zdrowe dziecko i na tym się skup. 💪
Musieliśmy Mikołajowi dokupić buty przejściowe, te co kupiłam we wrześniu są już za małe...w butach za 199 zł z Elefanten pochodził 4 miesiące, super interes... W ogóle przeglądałam niektóre buty (np z Adidasa, Nike) i to się w głowie nie mieści jakie te buty mają podeszwy, jak z betonu. 🤯
-
Tajka myślę, że dużo zależy od charakteru, ja po prostu mam wrażenie, że ty się tym gdybaniem "zamęczasz" i takie rozdrapywanie wcale nie wychodzi Ci na dobre. Ale to tylko moja prywatna opinia, nie mam żadnego psychologicznego wykształcenia, więc wiesz. 😉
KarolinaMaria ja mam te śniegowce Mido, a jak 8 stopni jest na zewnątrz to wydaje mi się, że za ciepło na nie i Miki chodzi w takich adidasach skorkowych za kostkę z których wlaśnie wyrósł... Myślę, że jak Matylda kilka dni pochodzi w butkach "po kimś" to nic jej nie będzie, a przynajmniej więcej gofrów będzie mogła zjeść. 🤣 Dla mnie Bałtyk to niemal synonim gofrów. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 19:27
Tajka, Iryska, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu, betony to dobre określenie, dziś z ciekawości oglądałam w necie wiosenne buty i większość wydaje mi się właśnie twardymi betonami, a wcale tanie nie były, już nie mówiąc o butach z sieciowek ubraniowych 🙄 na myśl o tym, że zaraz znów trzeba będzie wybierać buty, jestem chora.
Annia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Annia, to nawet nie kwestia dni, a godzin. Nie sądzę byśmy siedzieli pół dnia na plaży w taką pogodę. Życia jej tym nie złamię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 19:35
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Dziewczyny synek ma zapalenie spojówek jedno oczko najgorzej całe w ropie byliśmy u lekarza i mamy przemywać solą i floxil krople z antybiotykiem ale jest dramat synek zaciska oko I nie idzie na siłę nawet otworzyć mu tego oka macie jakiś sposób inny ? ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 19:53
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7