Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwalę się😁 Odpieluchowało mi się dziecko, częściowo bo częściowo ale jest sukces.. Nie spodziewałam się tego w ogóle 😁
W środę po południu przy przebieraniu odmówił założenia pieluchy, uczył się cały czwartek i od piątku pięknie wola siusiu i zero wpadek. Gorzej z kupką, nie ogarnia jeszcze tego, pieluchy też nie chce do kupki założyć, więc mamy problem... Ale mam nadzieję , że niedługo załapie o co chodzi i kupka będzie lądować do nocnika😀Lalia, emdar, dmg111, Wik89, Zulugula, asias86, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Clover, wszystkiego co najlepsze dla Olka!! 🥳🥳🥳
Irysko, gratulacje dla Ciebie i Michałka 😁😁😁
Dziewczyny, w moim mieście 1 marca, czyli za 3 tygodnie, startuje rekrutacja do przedszkoli 🙈 mój Olcio kandydatem na przedszkolaka 😱 🥺💙MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, emdar, Clover lubią tę wiadomość
-
My po wizycie, dopiero mam czas napisać. Dziękuje za Wasze kciuki ❤️
Jutro mamy kontrolne usg szyi, zeby zobaczyć czy obraz jakoś się zmienił od listopada.
Fifi dostał antybiotyk na 2 tyg, zeby potestować, czy w tym czasie znikną te węzły najbardziej widoczne, wiec od dziś bierzemy.
Morfologię lekarz ocenił na tak sobie, ale tez nie ma dramatu jeśli chodzi o te płytki krwi.
Za 3 tyg mamy do powtórki morfologię i cała listę badań z krwi dodatkowo.
A 7.03 mamy znów wizytę w poradni, lekarz patrząc na usg i wyniki zdecyduje, czy będziemy węzła usuwać chirurgicznie do badania hist-pat. Stwierdził, ze raczej tak, ale ostatecznie podejmie decyzje za miesiąc.
Jeśli Fifi do czasu wizyty będzie mocno osłabiony, będzie się skarżył na bóle brzucha, to mamy biegusiem wracać na onkologię tym razem…
Także proszę Was nadal o kciuki, modlitwę, dobra energię, whatever… bo choć nie są to fatalne wieści, to jednak z tylu głowy człowiek mega, mega się martwi…
A z przyziemnych spraw - pracodawca funduje mi certyfikat z języka niemieckiego, wiec zaczęłam właśnie kurs przygotowujący, trwa do końca czerwca, zajęcia mam 2x w tyg.
Przeprowadzka tuż za rogiem, w piątek odbieramy klucze, a w sobotę przewozimy rzeczy i będzie pierwsza noc na nowym
Dzieci tfu tfu zdrowe, Tyldzia śmiga do żłobka, Kornela do przedszkola. Aż im się uszy trzęsą. Oby ten stan potrwał jak najdłużej
Ja tez szykuje się pomału do szpitala. Mam się stawić 19.02. Tez mam stresik, nie wiem co planują, co chcą badać, ile czasu tam spędzę… ale biorę książki i będę wytrwale brać na klatę co powiedzą.
Pod koniec lutego czeka nas jeszcze zaległe szczepienie Matyldzi.
Jesteśmy tez po leczeniu dentystycznym Kornelii w narkozie (nadal kwota 7250zl mnie przeraża). Ma wyleczone 14 zębów, są zalakowane. Za 3 mce mamy się stawić na kontrol. Jutro będę nas umawiać.
Aaaaa no i zmobilizowałem się, umówiłam się do poradni na NFZ do gina, endo i diabetologa. W końcu, bo non stop dygan prywatnie, od czegoś te podatki są.. wiec zamierzam korzystać i na Nowy Rok się znów porządnie przebadać.
Diabetolog odstawiła mi zastrzyki twierdząc ze mam fajne wyniki, waga mi wróciła, także psychicznie znów podupadłam….
Tak wiec widzicie, u mnie od Nowego Roku tematy czysto medyczne, poza tym nic ciekawego się nie dzieje 😂Wik89 lubi tę wiadomość
-
A co tu taka cisza? Wszystkie się już szykujecie na Walentynki?😅😉
Motyl, dobrze ze jesteście pod opieką lekarza. Wierzę,że będzie dobrze wszystko. A co do tematów zdrowia, to czasem po prostu się tym zająć i już.
Irysko, super z tym odpieluchowaniem! Gratulacje!
Lalia, też jak pomyślę, że mój Julek będzie przedszkolakiem to mam gulę w gardle( chociaż pewnie mniejszą niż Ty, bo ja już swoje przeszłam przy żłobku 😂😘).Lalia, KarolinaMaria, MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar ja organicznie nie trawię Walentynek, nawet w okresie wczesnozwiązkowym ten dzień dla mnie był przereklamowany.
Cieszę się, że kolejna chemia z głowy, bo to jest kolejny zaliczony kroczek w kierunku wyzdrowienia.
Oby operację po chemii udało się szybko zrobić i w lecie, żebyś mogła się już cieszyć "nową Emdar bez chujka"! Niania zostaje z nami, Mikołaj pójdzie dopiero od 4 rż do przedszkola (będzie chodzić tylko na takie mini przedszkole 2 godziny dziennie 2 razy w tygodniu, żeby miał kontakt z dziećmi i na angielski), ja jednak boję się infekcji u niemowlaka. A jak Miki pójdzie do przedszkola to niania przejmie Juniora.
Lalia, nie miałam Ci czasu odpisać wcześniej na temat tego, że Olek "bije" po zobaczył to u teściowej. Wydaje mi się, że to jest taki głupi etap, bo parę miesięcy temu Mikołaj też nas kopał przy zmianie pampersa a im bardziej mówiliśmy mu, że to nie jest zabawne, tym bardziej zabawne jemu się to wydawało. Parę razy pacnął babcie ręką w głowę, a on to NAPRAWDĘ nie miał skąd odgapić tych zachowań. Samo przeszło przy naszym upartym tłumaczeniu, że tak nie wolno, jak będziesz tak robić to mama i tata muszą być na dystans, żebyś nas nie uderzył itp.
Ewa, Mikołaj ma teraz 98/104, spodnie 104, góry 98 są idealne, 104 z zapasem. Miałam już jakiś czas temu drugie prenatalne, ale chyba nie miałam czasu się pochwalić.W każdym układzie wszystko było ok, chłopak.
Clover, spóżnione sto lat dla Olka!emdar, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, dziękuję 😍
Emdar, tak, ostatnie z dwójeczką z przodu 🤭 dziękuję ❤️emdar lubi tę wiadomość
-
Ja siłą rzeczy muszę obchodzić walentynki, bo właśnie 14 lutego braliśmy ślub 😆
Clover, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ja też bojkotuję walentynki. Nie poszłabym na randkę w zatłoczone miejsce, nawet jakby mi za to dopłacili 😜
Lalia, wszystkiego najlepszego! 🥳🥳 któraś z dziewczyn do nas zaglądających też ma urodziny tego samego dnia, tylko nie pamiętam która. Najlepszego dla wszystkich jubilatek 😁
Annia, rozumiem decyzję z odłożeniem przedszkola w czasie. Jedno dziecko z katarem to dużo, a dwójka to już pewnie armagedon. Jak masz opcję pomocy niani, to tym bardziej jestem za. Żłobki i przedszkola to super miejsca dla dzieciaków, ale chorowanie to ich ogromny minus i mając maluszka w domu pewnie postąpiłabym podobnie.Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria ja właśnie też mam alergię na tłumy. Z wiekiem mi się nasila.
Coś co jako 19latce wydawało mi się koszmarem (np wakacje pośrodku niczego, spokój itp) to teraz jest opcją idealną. 😅 Nie ukrywam, że też chcieliśmy "zatrzymać" naszą nianię z nami dla drugiego dziecka, bo uważam, że drugiej takiej cioci byśmy nie znaleźli. ❤️
Edka, to rzeczywiście nie masz wyboru.Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023