Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dziękuję, że dzielicie się takimi historiami, to zawsze przestroga 🥺
Ja dorzucę historię swojej znajomej ze szkoły. Nie mam z nią kontaktu, ale jesienią podzieliła się swoim przeżyciem na fb. Ma 3 letniego synka, którego poparzył...balon z helem. Mieli w domu balony po jakimś festynie i w końcu chcieli je przebić, jak robili to już milion razy, przebiła jeden i on w momencie się zapalił przy twarzy jej synka. Miał lekko poparzoną twarz i nadpalone rzęsy. Byli parę dni w szpitalu. Hel nie jest palny, ale sprzedawcy często oszukują, bo jest drogi i napełniają balony helem z mieszaniną innych gazów (np. wodorem). Wystarczy przebić celafon i dochodzi do samozapłonu. Potem o tym trochę czytałam i w USA było kilka takich wypadków. Od tamtej pory zraziłam się do balonów z helem i na 2. urodziny już nie kupowałam. Jeśli kupować to tylko z pewnego źródła. Pamiętam, że na roczek mieliśmy balony z typowego sklepu z gadżetami, które bardzo długo trzymały się pod sufitem i na pewno nie były oszukane. Za to kiedyś dostaliśmy od kogoś balon, który szybko zrobił się flakiem i po historii tamtej koleżanki podejrzewam, że mógł być oszukany. Także balony tylko z pewnego źródła i nie przebijajmy ich przy dzieciach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 02:00
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Anetka, dziś mija równy rok od zakończenia kp, a Mati nadal ma bzika na punkcie moich piersi. Poklepuje je, jak leżymy to uderza w nie jak uczestnicy Familiady w grzybek, wtula się, ociera noskiem o sutki (przez moje ubranie), ale najgorsze co robi, to jak zasypia zawsze szuka ich dłonią i próbuje się bawić sutkiem. Śpię w staniku, nie pozwalam jej na to, zabieram rękę, tłumaczę, żeby tak nie robiła, żs mnie to boli, że robi mi kuku, ała i takie tam, ale efekt średni. Przestaje, ale na drugi dzień przy zasypianiu to samo. Jak mnie widzi nagą, to zawsze pokazuje 'cycy'. Wg mnie to jest jakieś natręctwo, tłumaczę ile mogę i w sumie nie wiem co dalej. Na pewno ją to wycisza. Samo wtulanie jest ok, gorzej jak zaczyna mi grzebać w dekolcie. Miałam Cię kiedyś o to pytać, ale było mi głupio. Nie cytujcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 02:12
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Irysko to jakaś masakra co opisujesz.. od razu przeglądam neta odnośnie pierwszej pomocy zadławienia dzieckastarania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Irysko współczuje sytuacji! Wiem po mojej Kornelii, ze to jest mega mega stresujące. Ja zawsze kilka tyg dochodzę do siebie po takich sytuacjach. Ostatnio jeszcze widziałam reportaż uwagi o dziecku, które zakrztusilo się w przedszkolu… i już w ogóle zaczęłam panikować.
-
Motylek, wierzę, że będzie dobrze. O ile pamiętam, to Filip już wcześniej był pod obserwacją i poddawał się badaniom z powodu węzłów. I nic złego się nie działo. Jestem dobrej myśli, że i tym razem to fałszywy alarm. Ale rozumiem twój stres. Moja córka ma kilka takich gulek w obrębie głowy, a najmłodszy również na szyi. Pediatra twierdzi, że takimi drobnymi węzłami nie ma co się przejmować... A Filip jakiej wielkości ma te węzły? I czy w tej morfologii są istotne odchylenia, czy tylko nieco ponad normę?
-
Moti ja również mam najdziemy Żr to okaże się nic poważnego, dużo zdrówka dla Was!
Dziewczyny czy możecie mi polecić coś na kaszel? Od 2 dni mam taki kaszel ze idzie się wykończyc a nic za bardzo brać nie mogę 😔😔MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Moti ja również mam najdziemy Żr to okaże się nic poważnego, dużo zdrówka dla Was!
Dziewczyny czy możecie mi polecić coś na kaszel? Od 2 dni mam taki kaszel ze idzie się wykończyc a nic za bardzo brać nie mogę 😔😔
Ja brałam w tej ciąży stodal, trochę pomagał. A tak to inhalacje z soli fizjologicznej, ale nie na wieczór tylko w ciągu dnia.patrycja92 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Ula, jak z mała? Widzę ze już 34 tc prawie skończony wiec jakie plany są? Na kiedy rozwiązanie?starania od 07.2019
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Dzięki Ula, jak z mała? Widzę ze już 34 tc prawie skończony wiec jakie plany są? Na kiedy rozwiązanie?
Póki przybiera (mało, bo mało, ale idzie w górę) i przepływy są dobre to będą trzymać ją w brzuszku ile się da ☺️
Takie są plany.
Mam mierzyć ciśnienie 3 razy na dobę, kontrolne usg Doppler przepływów raz w tygodniu i raz w tygodniu też ktg.
Ostatnią wizytę miałam w czwartek i Gabi ważyła 1,7kg.
A tak to kulam się, nie mogę nosić Julka, bo szyjka już miękka, krótka (1,5cm) i z rozwarciem na 2 cm także odpoczywam ile mogę, ale wiadomo jak jest 😂Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Moti, ale wcześniej wyniki Filipa były ok, prawda? Trzymam kciuki, żeby to była jakaś pierdoła, może efekt infekcji? Dobrze, że drążysz temat. Duzo zdrowia dla Was wszystkich.
-
edka85 wrote:Motylek, wierzę, że będzie dobrze. O ile pamiętam, to Filip już wcześniej był pod obserwacją i poddawał się badaniom z powodu węzłów. I nic złego się nie działo. Jestem dobrej myśli, że i tym razem to fałszywy alarm. Ale rozumiem twój stres. Moja córka ma kilka takich gulek w obrębie głowy, a najmłodszy również na szyi. Pediatra twierdzi, że takimi drobnymi węzłami nie ma co się przejmować... A Filip jakiej wielkości ma te węzły? I czy w tej morfologii są istotne odchylenia, czy tylko nieco ponad normę?
Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny długo mnie nie było, ale musiałam dopiąć wszystkie projekty do końca w obu pracach, wykończenie mieszkania nabiera tempa, więc po pracy często leciałam na spotkanie z architektem, po sklepach, ale wreszcie nadchodzi moment, żeby trochę odpocząć, wczoraj zaczął się 23 tyg, jutro mam wizytę i koniec z tą gonitwą. Teraz mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco. 💪
Emdar, jak się czujesz? Czy już skończyłaś cykle chemii, czy jeszcze jesteś w trakcie?
Lalia, jak u Was rzeczywistość z dwójką maluchów się układa?
Wik, jak się czujesz?
Ounai, kiedy możesz oczekiwać feedbacku rozmowy?
Motylku, trzymam kciuki, żeby okazało się, że to nic groźnego.
Mam kilka pytań:
1. Czy w drugiej ciąży też Wam tak wywaliło brzuch? Mam o wiele większy niż w pierwszej. Już się z tym źle czuje fizycznie, a jeszcze kilkanaście tygodni przede mną...
2. Do dziewczyn mających suszarki: czy ubrania bawełniane w nich się kurczą cokolwiek czy nic?
3. Jak wygląda rozmiarówka w Next i Mybasic? Mikołaj wyrósł mi skokowo z niemal wszystkich ubrań...Wik89, MoTyLeK🦋, emdar lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Hej hej! Annia, to zycze troche odpoczynku teraz 😘
Ja poki co ciagle kiepsko, tzn mam okropne mdlosci, ale wiem ze to po prostu w pewnym momencie minie... jeszcze kilka tygodni i oby bylo lepiej
Brzuch mam teraz juz widoczny, ale mam nadzieje ze to przez wzdecia i jeszcze sie zmniejszy, obym sie nie zdziwila 😅
Ale faktycznie slyszalam, ze w drugiej xiazy szybciej rosnac moze
Tez sie tego obawiam, bo mam jesCze duzo planow na maj i czerwiec i mam nadzieje, ze bede w miare w pelni sil
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023