Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do walentynek, to my też jakoś nigdy specjalnie nie obchodziliśmy. Nawet pierwszych, mimo że byliśmy wtedy ze sobą trochę ponad miesiąc 😅 To było w 2015 roku i wtedy do kin weszło akurat 50 twarzy Greya. Mąż do tej pory wspomina, że obawiał się, że walentynki spędzimy w kinie oglądając to dziadostwo, bo nie znał mnie jeszcze na tyle żeby wiedzieć, że to ostatnia rzecz, którą chciałabym wtedy robić 🤣 Teraz zazwyczaj zapominamy że w ogóle jest takie święto, albo czasem otworzymy sobie jakieś winko i tyle. Staramy się, żeby u nas walentynki były przez cały rok 😈
A wstręt do tłumów to mam chyba od zawsze, ja nawet w sklepie prowadzę monologi wewnętrzne jak bardzo nienawidzę tam być, a co dopiero takie szaleństwo jak pójście do kina czy do restauracji w walentynki 😅 Nieee, to zdecydowanie nie dla mnie. My nawet jedzenie jeśli zamawiamy to raczej na wynos, bo nie cierpię jeść wśród ludzi 🤣
Edit: oczywiście nie mówię, że całkowicie nie lubię nigdzie chodzić, bo np. chętnie bym się wybrała do kina. Tylko najlepiej na prawie pustą salę 😁 Ale w kinie nie byłam już od kilku lat, bo najpierw covid, a później urodził się Olek i raczej nie mamy go z kim zostawić na razie, żeby sobie gdzieś jechać. Ale wierzę, że jeszcze sobie to kiedyś odbijemy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 14:06
-
Dziękuję za życzenia ❤️❤️❤️
Karolina, Pszczółka ma też dzisiaj urodziny 🥳
My Walentynki obchodzimy, ale tak na luzie, w sensie np moje urodziny są dzisiaj, Walentynki we wtorek, więc w sobotę zostawiamy DWÓJKĘ dzieci u teściów na dwie godziny i jedziemy na obiad we dwoje 😁😁😁❤️❤️❤️ romantico, ale bez szału i kiczu 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 15:07
Clover lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dostałabym dokładnie 36% kwoty netto więcej niż obecnie na okresie próbnym i po tym okresie podwyżkę. Powiedziałam dzisiaj, że chcę mieć w liście intencyjnym zapis, że po okresie próbnym ma być umowa na czas nieokreślony i czekam na feedback. Po tej informacji podejmę decyzję. Ale na 90% jestem na tak.
KarolinaMaria, Clover, Annia, Ewa88 , Lalia, Wik89, MoTyLeK🦋, Suszarka, asias86, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
A najlepsze że wczoraj rozmawiałam z szefem i zapytałam co myśli o mojej kandydaturze na stanowisku na którym byłabym swoim szefem a dokładniejsze szefem osoby która zostałaby zatrudniona na moje miejsce i powiedział że mam złożyć cv. Więc dzisiaj rano wysłałam to cv a po południu dostałam telefon, że chcą mnie zatrudnić 🙈
-
Chyba naprawdę im na mnie zależy bo dostałam ten czas nieokreślony. I teraz dziewczyna, mam pytanie. Czy wiecie jakie są konsekwencje jeśli podpiszę list intencyjny, ale z jakiegoś powodu nie podpiszę umowy o pracę? W liście nie ma zapisu na temat kar umownych itp
-
Jeśli w liście intencyjnym nie ma innej podstawy odpowiedzialności, tzn nie ma nic na ten temat, to odpowiadasz z Kodeksu cywilnego:
„Strona, która rozpoczęła lub prowadziła negocjacje z naruszeniem dobrych obyczajów, w szczególności bez zamiaru zawarcia umowy, jest obowiązana do naprawienia szkody, jaką druga strona poniosła przez to, że liczyła na zawarcie umowy.”
Także nie jest tak prosto pociągnąć do odpowiedzialności, ale z drugiej strony jesli już wiesz teraz, ze być może się wycofasz, to możesz zawsze poprosić o wpisanie w liście intencyjnym np terminu, do którego możesz ich poinformować, ze jednak rezygnujesz bez żadnych konsekwencji, albo o wpisanie w treści listu, ze to tylko np ma walor informacyjny, ale nie strony postanawiają, ze nie mozna z tego dochodzić roszczen (choć to wg mnie nie jest korzystne dla kandydata do pracy, wiec bym raczej tego nie wpisywała)II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik, chyba najlepszym wyjściem tutaj będzie przeciągnięcie podpisania tego dokumentu do końca miesiąca. Nie chcę wpisywać takich rzeczy, bo mam 3-miesieczny okres wypowiedzenia, którego na 100% mój pracodawca nie skróci, więc ryzykowałabym zbyt dużo. Hmmm, mam weekend żeby to wszystko przemyśleć.
-
tak, możesz przeciagnac, przy czym, jeśli w tym liście nie ma nic o odpowiedzialności i niczego nie dopiszesz, to z samego faktu podpisania listu nikt do odpowiedzialności Cię nie pociągnie, musiałby wykazać to co zacytowałam wyżej, czyli de facto Twoje działanie w złej wierze
Także gdybys jednak musiała podpisać to nie widzę tu jakiegoś dużego ryzykaII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:tak, możesz przeciagnac, przy czym, jeśli w tym liście nie ma nic o odpowiedzialności i niczego nie dopiszesz, to z samego faktu podpisania listu nikt do odpowiedzialności Cię nie pociągnie, musiałby wykazać to co zacytowałam wyżej, czyli de facto Twoje działanie w złej wierze
Także gdybys jednak musiała podpisać to nie widzę tu jakiegoś dużego ryzyka -
To już zależy od całokształtu tego dokumentu i okoliczności jego podpisania, ustaleń ustnych stron itp, ciężko mi powiedzieć w ciemno, czy będzie można uznać, ze wbrew nazwie nadanej przez strony jest to umowa przedwstępna a nie list intencyjny. To trzeba wykazać, wiec na pewno proste to nie jest:) Zwykle w listach jest dodawana formułka, ze to nie jest umowa przedwstępna właśnie w celu uniknięcia takich wątpliwości
Ania81 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023