X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do walentynek, to my też jakoś nigdy specjalnie nie obchodziliśmy. Nawet pierwszych, mimo że byliśmy wtedy ze sobą trochę ponad miesiąc 😅 To było w 2015 roku i wtedy do kin weszło akurat 50 twarzy Greya. Mąż do tej pory wspomina, że obawiał się, że walentynki spędzimy w kinie oglądając to dziadostwo, bo nie znał mnie jeszcze na tyle żeby wiedzieć, że to ostatnia rzecz, którą chciałabym wtedy robić 🤣 Teraz zazwyczaj zapominamy że w ogóle jest takie święto, albo czasem otworzymy sobie jakieś winko i tyle. Staramy się, żeby u nas walentynki były przez cały rok 😈

A wstręt do tłumów to mam chyba od zawsze, ja nawet w sklepie prowadzę monologi wewnętrzne jak bardzo nienawidzę tam być, a co dopiero takie szaleństwo jak pójście do kina czy do restauracji w walentynki 😅 Nieee, to zdecydowanie nie dla mnie. My nawet jedzenie jeśli zamawiamy to raczej na wynos, bo nie cierpię jeść wśród ludzi 🤣

Edit: oczywiście nie mówię, że całkowicie nie lubię nigdzie chodzić, bo np. chętnie bym się wybrała do kina. Tylko najlepiej na prawie pustą salę 😁 Ale w kinie nie byłam już od kilku lat, bo najpierw covid, a później urodził się Olek i raczej nie mamy go z kim zostawić na razie, żeby sobie gdzieś jechać. Ale wierzę, że jeszcze sobie to kiedyś odbijemy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 14:06

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia ❤️❤️❤️

Karolina, Pszczółka ma też dzisiaj urodziny 🥳

My Walentynki obchodzimy, ale tak na luzie, w sensie np moje urodziny są dzisiaj, Walentynki we wtorek, więc w sobotę zostawiamy DWÓJKĘ dzieci u teściów na dwie godziny i jedziemy na obiad we dwoje 😁😁😁❤️❤️❤️ romantico, ale bez szału i kiczu 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 15:07

Clover lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!! Dostałam ta pracę!!!

emdar, Annia, KarolinaMaria, Anet.kaa, Iryska, Clover, Ewa88 , Enigvaa, edka85, MoTyLeK🦋, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 20:47

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, gratuluję! :D Kiedy zaczynasz? :D

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny!!!! Dostałam ta pracę!!!
    Ekstra! Od kiedy, jak? I za ile? 😜 nie pytam o kwotę, tylko czy bedziesz usatysfakcjonowana 🤑

Ounai lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałabym dokładnie 36% kwoty netto więcej niż obecnie na okresie próbnym i po tym okresie podwyżkę. Powiedziałam dzisiaj, że chcę mieć w liście intencyjnym zapis, że po okresie próbnym ma być umowa na czas nieokreślony i czekam na feedback. Po tej informacji podejmę decyzję. Ale na 90% jestem na tak.

KarolinaMaria, Clover, Annia, Ewa88 , Lalia, Wik89, MoTyLeK🦋, Suszarka, asias86, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, gratuluję i trzymam kciuki, żeby - mam nadzieję - nowy pracodawca się zgodził na Twoje warunki :) 🍀

Ounai lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai finansowo brzmi bardzo dobrze, mam nadzieję, że przystaną na twoje warunki co do zatrudnienia po okresie próbnym. I twój psychoszef się zdziwi!

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wszystkiego najlepszego i spelnienia marzen! 😍

Ounai gratulacje! :)

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 9 lutego 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepsze że wczoraj rozmawiałam z szefem i zapytałam co myśli o mojej kandydaturze na stanowisku na którym byłabym swoim szefem a dokładniejsze szefem osoby która zostałaby zatrudniona na moje miejsce i powiedział że mam złożyć cv. Więc dzisiaj rano wysłałam to cv a po południu dostałam telefon, że chcą mnie zatrudnić 🙈

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle Clover, wszystkiego najlepszego dla Olcia!!! Widziałamtez zdjęcia, to cudowny chłopiec!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 22:07

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba naprawdę im na mnie zależy bo dostałam ten czas nieokreślony. I teraz dziewczyna, mam pytanie. Czy wiecie jakie są konsekwencje jeśli podpiszę list intencyjny, ale z jakiegoś powodu nie podpiszę umowy o pracę? W liście nie ma zapisu na temat kar umownych itp

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w liście intencyjnym nie ma innej podstawy odpowiedzialności, tzn nie ma nic na ten temat, to odpowiadasz z Kodeksu cywilnego:

„Strona, która rozpoczęła lub prowadziła negocjacje z naruszeniem dobrych obyczajów, w szczególności bez zamiaru zawarcia umowy, jest obowiązana do naprawienia szkody, jaką druga strona poniosła przez to, że liczyła na zawarcie umowy.”

Także nie jest tak prosto pociągnąć do odpowiedzialności, ale z drugiej strony jesli już wiesz teraz, ze być może się wycofasz, to możesz zawsze poprosić o wpisanie w liście intencyjnym np terminu, do którego możesz ich poinformować, ze jednak rezygnujesz bez żadnych konsekwencji, albo o wpisanie w treści listu, ze to tylko np ma walor informacyjny, ale nie strony postanawiają, ze nie mozna z tego dochodzić roszczen (choć to wg mnie nie jest korzystne dla kandydata do pracy, wiec bym raczej tego nie wpisywała)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, chyba najlepszym wyjściem tutaj będzie przeciągnięcie podpisania tego dokumentu do końca miesiąca. Nie chcę wpisywać takich rzeczy, bo mam 3-miesieczny okres wypowiedzenia, którego na 100% mój pracodawca nie skróci, więc ryzykowałabym zbyt dużo. Hmmm, mam weekend żeby to wszystko przemyśleć.

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, możesz przeciagnac, przy czym, jeśli w tym liście nie ma nic o odpowiedzialności i niczego nie dopiszesz, to z samego faktu podpisania listu nikt do odpowiedzialności Cię nie pociągnie, musiałby wykazać to co zacytowałam wyżej, czyli de facto Twoje działanie w złej wierze
    Także gdybys jednak musiała podpisać to nie widzę tu jakiegoś dużego ryzyka ;)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    tak, możesz przeciagnac, przy czym, jeśli w tym liście nie ma nic o odpowiedzialności i niczego nie dopiszesz, to z samego faktu podpisania listu nikt do odpowiedzialności Cię nie pociągnie, musiałby wykazać to co zacytowałam wyżej, czyli de facto Twoje działanie w złej wierze
    Także gdybys jednak musiała podpisać to nie widzę tu jakiegoś dużego ryzyka ;)
    Jeszcze jedno mnie zastanawia. Czytałam, że jeśli w liście znajdują się takie informacje jak stanowisko, wynagrodzenie, wielkość etatu czy też ostateczna data podpisania umowy, wówczas mówi się, że list staje się umową przedwstępną i można dochodzić swoich praw w sądzie. Zgadza się? W moim liście oczywiście są takie zapisy i na koniec jest zapis, że ja zobowiązuję się rozpoczął u nich pracę najpóźniej 1 czerwca.

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już zależy od całokształtu tego dokumentu i okoliczności jego podpisania, ustaleń ustnych stron itp, ciężko mi powiedzieć w ciemno, czy będzie można uznać, ze wbrew nazwie nadanej przez strony jest to umowa przedwstępna a nie list intencyjny. To trzeba wykazać, wiec na pewno proste to nie jest:) Zwykle w listach jest dodawana formułka, ze to nie jest umowa przedwstępna właśnie w celu uniknięcia takich wątpliwości

Ania81 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wik! Podpiszę w tym tygodniu ten list chyba. Aż sobie zrobiłam prezent i kupiłam nowy dres :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 09:34

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? 😁

Dziewczyny, polecam Wam babski wypad na kolejną część Magic Mike'a. Jak zwykle jest na co popatrzyć. 😈

emdar lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 5425 5426 5427 5428 5429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ