Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Ula, póki jesteś, bo pytałam już wcześniej,może nie widziałaś; jak u Was? Jak Gabrysia?
Och przepraszam, może faktycznie nie zauważyłam, bo tak z doskoku raczej podczytuję forum ☺️
Na liczniku 35 tydzień, jeszcze w dwupaku. Gabrysia waży w tej chwili około 1,9kg więc to przybieranie na wadze zwalnia i dlatego też dostałam już skierowanie do szpitala na 2 marca. Także za 13 dni kładę się tam, ale nie mam pojęcia co mnie czeka, czy będą robić od razu cc czy jeszcze poczekają chwilę i spróbujemy sn 🤷♀️
Ja już sama nie wiem co by było lepsze, mam totalny mętlik w głowie, przygotowuję się na dwie opcje, ale do żadnej nie jestem przekonana. Boję się tego co będzie po porodzie, nie wiem czy będziemy mogły być razem, czy nie ukrywają się za tym słabym przyrostem jakieś choroby 😔 -
Edmar sto lat dla Julka!! 🎉
My dzisiaj byliśmy na bilansie 2 latka (trochę spóźnione No ar trudno) i mam do Was pytanie, ile wasze dzieci z miesięcy listopad-styczeń waza? Mój wazy 11,5kg i czy to nie mało?emdar lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Annia wrote:Ulaaa, ale przeciez robiłaś Nifty i było ok?
Emdar, pięknego dnia dla Was razem! Sto lat dla Julka.Coś planujecie dzisiaj?
Tak, ale Nifty nie wykrywają wszystkich chorób. Tylko te najpopularniejsze. A np wady serca ukryte, wytrzewienie jelit itp -
patrycja92 wrote:Edmar sto lat dla Julka!! 🎉
My dzisiaj byliśmy na bilansie 2 latka (trochę spóźnione No ar trudno) i mam do Was pytanie, ile wasze dzieci z miesięcy listopad-styczeń waza? Mój wazy 11,5kg i czy to nie mało?
U nas 12kg, ale znowu wzrost mamy tez raczej w niższym centylu. Według mnie jest okej 😊 -
Ulaa wrote:Tak, ale Nifty nie wykrywają wszystkich chorób. Tylko te najpopularniejsze. A np wady serca ukryte, wytrzewienie jelit itp
Patrycja, Mikołaj jest z września, waży 12.7kg teraz.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ale to z kolei chyba w USG byłoby widać? Miałaś ECHO serca u Gabi robione?
Patrycja, Mikołaj jest z września, waży 12.7kg teraz.
Miałam echo serca płodu. Natomiast wytrzewienie jelit nie zawsze widać w usg właśnie. 10 lutego urodziła moja koleżanka, synek na usg okaz zdrowia, wszystko było ok, a po porodzie okazało się właśnie, że ma wytrzewienie jelit -
Emdar, wszystkiego co najlepsze dla Julka! 🥳🥳🥳
Ula, trzymam kciuki żeby się okazało, że ta niska waga Gabi to tylko i wyłącznie kwestia "jej urody" 😘😘😘
Mój Oluś złapał jelitowke 🥺 męża złapało we wtorek, wymiotował całą noc, w środę był ledwo żywy, a Olcia złapało wczoraj w nocy, wymiotował całą noc, rano jeszcze biegunka 🥺 byłam z nim u pediatry, jest już troszkę odwodniony ale dostaliśmy leki i mamy próbować jeszcze ratować się w domu, jak objawy nie ustąpią to mamy też skierowanie do szpitala 🥺 zaczął troszkę jeść i pić i od 9:30 nie wymiotował więc mam nadzieję że najgorsze za nami 🙏Ulaa, emdar lubią tę wiadomość
-
Ula, rozumiem że się martwisz, taką nasza rola mamy, natomiast popatrz na nasz przykład - Polcia okaz zdrowia 💕 po prostu z natury mała dziewczynka (Patrycja Pola ma 10,4 kg ale zawsze była tu najmniejsza, wzrost 86cm)- wiadomo, cały czas mamy i będziemy mieć na nią oko bo mój mąż był na hormonie wzrostu w wieku dziecięcym więc musimy kontrolować wzrost który na razie jest wporzadku, a nawet wyskoczyła wyżej niż była w centylach.
Ulcia, pisałam Ci już w moim otoczeniu były 3 hipotrofie (Pola, I 2 dzieci znajomych). W tylko jednym przypadku poznano przyczynę, Obydwa przypadki poza Polą mamy miały sugerowaną aborcję.
Chłopczyk urodził się ponad 600g i wiadomo, rodzice mieli długą drogę aby wyjsc na prostą ale teraz jest 2 latkiem okazem zdrowia, Pola i druga dziewczynka to okazy zdrowia. Obydwie miałyśmy dzieci od razu przy sobie.
Będzie dobrze, Gabi to już duża dziewczynka. Pola w 35 tc też ważyła tyle ile Gabi.
W szpitalu podejmą najlepsze dla Was decyzję, pewnie wiesz ze w tym przypadku drogi są dwie, albo CC szybciej albo czekacie. Podejścia lekarzy są różne, te starsze chyba mówi o szybszym CC, tę nowsze aby czekać jeśli wszystko z przepływami jest wporzadku. Widzisz, u mnie chcieli czekać - ordynatorem był lekarz zajmujący się publikacjami na temat hipoteofii, mój lekarz miał inne zdanie. Pola zadecydowała sama.
Jestem pewna że wszystko będzie dobrze, Gabrysia będzie po prostu drobną dziewczynką, a Waszą rolą jako rodziców będzie po prostu ją kontrolować.
Polecam Ci od razu zaopatrzyć się w wagę która jest nieodłącznym elementem wyprawki mam hipotrofikówUlaa lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Tajka, a nie dałoby rady, żeby mąż wieczorami jak wróci z pracy więcej zajmował się Gabi, a ty żebyś miała czas dla Mai?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 13:44
-
Emdar, sto lat dla Julka! 😘 i dalej dużo zdrówka dla Ciebie, cieszę się z pozytywnych wyników 😘
Ula, to już ostatnia prosta, trzymam za Was kciuki i wierze, ze wszystko będzie dobrze z Gabrysia!
Tajka, a ile msc i tyg ma teraz Gabi? Może to skok rozwojowy? I pierwsze miesiące bywają straszne jeśli jest dyschezja i wiem, ze często nie udaje się tego wyeliminować mimo różnych sposobów, tylko czasściskam
Laila, o nie, współczuje! Zdrowia dla Was
Ja mam pare dni zaległości, byliśmy na urlopie i miałam reset, teraz będę bardziej na bieżąco, spróbujechoć męczą mnie nadal mdłości i przez to czuje się trochę jak za ściana (jak na kacu permanentnym
), brak chęci działania i kontaktów międzyludzkich 🙈 mam nadzieje, ze jeszcze pare tygodni i minie
Za ponad tydzień mam usg I trymUlaa, emdar lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023