X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, powiem Ci że ostatnio dochodzę do wniosku, że nie tylko mój zespół był toksyczny, ale przede wszystkim przełożony. Teraz przyjął 2 nowych chłopaków i aż mi ich żal bo tacy fajni są. Np ostatnio jedliśmy razem obiad (z szefem) i przez bite 30 min nawet nie popatrzył w moją stronę 😂 obracał sie cały czas do tej mojej toksycznej "koleżanki". Naprawdę, kto pracował z moim szefem ten w cyrku się nie śmieje 😂

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, podczytuje ale mało pisze, co u mnie, bo jeszcze trochę jestem jak za ściana przez mdłości. No i mam intensywnie w pracy. Ale czuje już, ze mijają powoli, tzn nie są już tak intensywne:) No w końcu zaczęłam II trym 😀
    Byłam na usg prenatalnym plus pappa w poniedziałek, wszystko jest ok, niskie ryzyka, bardzo się cieszę :) juz paru osobom powiedziałam w pracy i zaczyna być coś widać, juz nie zapne żadnych zwykłych spodni w pasie :P
    Planuje pracować do czerwca, tzn w czerwcu iść na zwolnienie

Lalia, Ounai, Zulugula, Inga28, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, u nas rollercoaster 🤣 życie z dwójką to jak skok ze spadochronem: wrażenia i przeżycia niesamowite, ale nie raz śmierć zagląda Ci w oczy 🤣 chłopaki to mega słodziaki, totalnie się spełniam jako mama dwójki i Mom of boys 💙 ale są dni, kiedy siedzę wpatrzona w zegar i klnę pod nosem dlaczego mój mąż wraca z pracy już 22 min skoro zazwyczaj wraca w ciągu 20 min 😤 haha 🤣
    Olek to już taki fajny chłopaczek, mega kumaty, mega zaradny i niesamowicie samodzielny i ... niezależny 🤣 tak mnie czasami bawi, że nie mogę z nim 🤣 jak ze wszystkim jest super i nie mam totalnie żadnych zastrzeżeń do jego rozwoju, tak ta mowa jest naprawdę daleko w tyle więc w kwietniu będę umawiać logo i pewnie badanie słuchu 😊 dzisiaj mam w planie Tour de przedszkola 😂 bo u nas wnioski składa się osobiście 😉 fajny z niego starszy brat, czasem Kacpra polaskocze w stópki, pobuja w nosidełku, przyniesie smoczek, woła że "Kaaa" płacze 😂💙 chociaż parę razy miałam też zawał, bo np budując bazę rzucił koc na Kacpra 😱 ale zawsze byłam w pobliżu i ratowałam sytuację 🙈
    Kacpi to słodziak 🤭 bije rekordy wagowe 🤣 waży już ponad 5,5kg i może to się nie wydaje zbyt dużo tak ogólnie, ale on urodzeniową miał 3280g a najniższą 3120g więc przybrał prawie 2,5 kg w 6 tygodni mimo że tak dramatycznie ulewa, że masakra 🙈 całkiem fajnie śpi w nocy, w dzień różnie, nie mamy problemów z karmieniem, zaczął się już świadomie uśmiechać 🥺💙 byliśmy też na wizycie profilaktycznej u fizjo i go mega wychwalila że nie ma żadnych odchyleń i super się rozwija jak na swój wiek 😊
    Ja jestem po kontroli u gina i u fizjo uroginekologicznej, oboje potwierdzili u mnie obniżenie szyjki macicy, co zasugerowała lekarka zaraz po porodzie 🥴 zdaniem gina nie jest źle i jak przestanę karmić piersią a estrogeny wrócą do normy to powinno się poprawić fizjo zleciła mi kupę ćwiczeń, na MDM, hipopresję i inne wzmacniające ciało i też uważa że powinno się poprawić 👍 mam na razie bana na siłownię, bo muszę się skupić na tym, ale myślę że od maja wrócę 😁 dlatego dziewczyny: niezależnie czy po CC, czy porodzie SN idźcie do fizjoterapeutki uroginekologicznej!! Mi to obniżenie nie daje kompletnie żadnych objawów (co też dobrze prognozuje poprawę) ale gdybym to zaniedbała to naprawdę mogłoby to mieć poważne konsekwencje i skończyć się nawet operacją!!

REKLAMA
    Przypominam, że Nowastaraczka i Leo mają mega firmę, która robi piękne rzeczy 😍😍😍 sama się o tym przekonałam, bo zamówiłam tabliczki do zdjęć miesięcznych i baloniki z metryczką (i dla Kacpra i dla Olka) na pamiątkę 💙💙💙 polecam serdecznie, na IG można zobaczyć jakie cuda wykonują, a mają produkty na naprawdę chyba każdą, możliwą okazję ❤️❤️❤️
    Kacpi Wam chętnie zaprezentuje na swoim miesięcznym zdjęciu 😎
    IMG-20230213-083620.jpg

Meggi110818, Wik89, Zulugula, Inga28, Enigvaa, dmg111, edka85, patrycja92, Nowastaraczka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai niezłe historie masz w tej pracy. Ale z tego co nam tu piszesz to faktycznie chyba zmiana będzie na plus.

Meggi koniak pomogl? <Meggi nie pisze bo się bzyka> 😁

Ja zaraz mam dostać okres i dołączam 🤭

Suszi jak sytuacja zdrowotna?

Ladyo co tam u Was?😘

Wik pracujesz jeszcze? Kiedy masz prenatalne?

Inga Annia pokażcie brzuchy :)

Lalia poopowiadaj coś 😀

Anetka a u Was jak tam? Wybraliście pkole?

Irysko bo nie pamiętam, Michałek idzie do przedszkola teraz czy jeszcze nie?

Ode mnie leci polecanko dla fanów motoryzacji i majsterkowania: traktor do składania john deer. U nas top one ostatnimi czasy. Fajnie trenuje rączki, bo można ręcznie wkręcać srubki, nie tylko za pomocą wkrętarki

Polecicie jakieś "niszowe" książeczki? Nie pucie , nie kicie,nie tosie , nie felusie. Nie z tych top ale tez wartościowe i przyjemne.

W sumie nie wiem, ale 2 dni mocniejszego okresu miałam, w sumie nadal mam. 5 dzień okres 🙈 ja tylko 3 dniowe miałam zawsze. Od wczoraj aromek biorę, we wtorek wizyta. Na razie mam zakaz bzykowania 😝, dopiero jak będzie czysto.

U Nas na topie są książeczki z morałem, ostatnio były w biedrze, cała serię zebrałam 😀 i książki "mały miś się złości itp"

Zulugula lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu dziękuje ze o nas pamiętasz 🥰 Jestem z Wami na bieżąco, ale nie zawsze mam czas się odezwać, wiecie jak to jest jak się człowiek wybije z rytmu. U nas wszystko w porządku. Melka rośnie jak na drożdżach, wczoraj na próbę założyłam jej dres 98 i w sumie był już dobry 😱 długonoga ruda wariatka. Nawija jak najęta, wszędzie jej pełno, wśród mojej rodziny ma przezwisko „Demolka”, ale rozrabia w tak uroczy sposób ze nie mogę się na nią napatrzeć :) Wczoraj organizowaliśmy spóźnione 15 urodziny Jagody, bo w dzień jej urodzin miała Covid. Obie przechodzilysmy go bardzo słabo. Na szczęście reszta domowników zdrowa. Myślimy żeby dac Mele do zlobkoprzedszkola, tylko ja chciałabym już od kwietnia a M. woli od maja, jak będzie miała 2 latka. W pracy na szczęście wszystko dobrze. I tak nam mija to zyćko :) zara wstawię na chwilkę jakaś aktualizacje foto :)

Zulugula, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w telefonie całe 1 zdjęcie z brzuchem 😅 Ale jest już mocno widoczny. Ja dalej w wirze porządków, w tym tygodniu wyprałam i wyprasowałam wszystkie firany i zasłony (nienawidzę tego🤡). Zrobiłam porządki u Gustawa w pokoju, pozbyłam się kilku zabawek. A teraz mam w planach mały remont sypialni i szukam właśnie jakiejś tapety 😊

Co to książek to my wałkujemy ostatnio „Proszę mnie przytulić”, Gustaw bardzo ją lubi :) a tak to niezmiennie Pucio i Jadzia 😅 Zamówiłam ostatnio serię o Pinku m.in Jesteś ważny Pinku, wydaje mi się, że to jednak dla trochę starszych dzieci, mi się podoba 😊 Ale Gustaw na razie średnio nimi zainteresowany.

Widziałam ostatnio któraś pytała o kapcie to u nas od zawsze kupujemy właśnie superfit, jesień/zima te wyższe, a wiosna/lato te niższe. Jutro ma być kampania na zalando lounge to może będą jakieś w fajnych cenach 😊

To te jedyne zdjęcie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 14:10

Ladyo, Enigvaa, Ounai, Zulugula, dmg111, Wik89, patrycja92, Lalia, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 18:32

Inga28, Enigvaa, Ounai, Zulugula, dmg111, edka85, Wik89, patrycja92, Lalia, Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj w HM jest -20% 😊

Ladyo, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga wooooooow 🥰🥰🥰 halooooo Strażak Sam proszę przyjechać na forum, bo robi się gorąco 🧑‍🚒🔥

Inga28, Zulugula, Lalia, Suszarka, Anet.kaa, Nowastaraczka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu i Meggi kciuki✊🏽 może będziecie porodową parą!! 😍

Zulugula, Meggi110818 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ja już po połówkowych, wszystko dobrze, mała rośnie prawidłowo i chyba wybraliśmy imię - Gaja ❤️

Na wizycie powiedział, że u mnie nawet nie ma tematu porodu naturalnego, więc na sto procent cc. I teraz mam dylemat co do szpitala. Bo tam gdzie rodziłam Gustawa i pracował mój lekarz to niestety szpital zamknęli. Mój lekarz obecnie nie pracuje w żadnym szpitalu. I coraz bardziej myśle o prywatnym, koszty mega duże ale stać nas wiec to nie problem. A chciałabym jednak mieć pewność, że trafie na dobry personel i nie będę znowu musiała użerać się z niemiłymi położnymi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 11:04

Ladyo, Wik89, dmg111, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu, Inga jaka rakieta! 🤩🔥🔥

Inga28 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 3 marca 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula, Michałek idzie od września do przedszkola 🙂

Ja Ci mogę polecić kilka książek nie-hitów bo moje dziecko nie czyta hitów i czyta aktualnie tylko książki z biblioteki wygrzebane z czeluści półek 😁

- Samochodzik Franek
    - Miś Tuliś
    - Magiczne koło -Emocje
    - Tupcio Chrupcio (chociaż to jest hit😁)
    - Co słychać w mieście
    - seria "Opowiem ci mamo"

Zulugula, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 20:40

Lalia, patrycja92, Iryska, Inga28, Nowastaraczka, Belie lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga 🚀🚀🚀🚀🔥🔥🔥🔥 imię piękne 😊 Gustaw i Gaja 💙❤️ mega!

Zulu, a znacie Plac budowy?? Tam w serii jest sześć książeczek: O rety ktoś nowy na placu budowy, Dzień rozbiórkowy na placu budowy itd. 😁 my mamy wszystkie, razem z Jadzia to hit 😁💪 pisane wierszem, super się czyta na dobranoc 👍

Inga28, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga jaka łaska z Ciebie, brak słów 🤤😀 Gaja super imię. Jak mi się uda teraz zajść w ciążę to dziewczynka będzie Inga 😝 a chłopiec Kacperek ( jedynie męskie imię które mi się w ogóle podoba 😂)

Dmg, jakie badanie męża? Dwa ciałka żółte, ja tam bym liczyła na bliźniaki 🤭🤫✊

Melcia jaka agentka ❤️ sto lat dla straszę córki. Ps śliczna jest ☺️

Ouani, czyli utwierdziłaś się tylko w tym, że dobrze robisz odchodząc. Szkoda życia na toksycznych ludzi😉

Zulu kiedy masz owu?♨️

Lalia Kacperek uroczy jest❤️. Macie już upatrzone logo? My 13.03 zaczynamy Elektrostymualcje 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 14:17

Lalia, dmg111, Ounai, Zulugula, Ladyo, Inga28 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 12:12

Inga28, madziulix3 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 12:12

dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 20:40

• veritaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu u nas wszyscy zdrowi z wyjatkiem męża bo ma COVID. Strasznie kaszle i wysoko gorączkuje siedzi w domu. Ja właśnie wyszłam z pracy i jadę po dzieciaki.

Ostatecznie mi wyszło dodatkowo obniżone białko S wiec dostałam heparynę od momentu serduszka. Bo z tym juZ nikt nie dyskutował. Wskazanie jest ewidentne.
    Dla hematologów same mutacje ( jeśli nie jest to Leiden ) to nie są wskazaniem . Niby literatura podaje ze Pai nie ma wpływu na zajście w ciazy i donoszenie jej wiem bo czytałam kilka artykułów na ten temat , moj ginekolog tez nie chciał dawać heparyny tylko dlatego ze są mutacje . Ale wiadomo to teoria …

Suszarko dużo zdrowia dla Was

Inga super wyglądasz ,na Boro robią super cięcie jak masz wskazania to bym tam poszła. Chyba ze chcesz mieć spokój psychiczny to faktycznie prywatne CC jest dobra opcja :)

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
‹‹ 5448 5449 5450 5451 5452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ