X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, gratuluję z okazji narodzin córeczki, dużo zdrówka dla Was 🥰

Belie lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Gdzie dokładnie będziesz? 🥰

Ursynowo :)

🔸28 lat

Wysłany: 5 marca 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, śmiechłam z tego debila 😅🤣

U nas często takie kwiatki wychodzą. Olek na przykład nie powie "pizza" tylko "piźda" 😳🤣 Jak był dzień pizzy w żłobku to śmialiśmy się z mężem że dobrze, że Olek został akurat w domu z jakimś katarem, bo w przeciwnym razie bylibyśmy wzywani do żłobka 🤣🤣

On też często kiedy założy mu się buty to zaczyna tupać i mówi przy tym "tupa, tupa" co niestety bardziej brzmi jak "dupa, dupa" 🤣

No a ostatnio jak przyjechałam po niego do żłobka i czekałam aż żłobkowa ciocia go ubierze, to nagle wyskoczył z "mama pierdzi" 🥴🤣 Zamurowało mnie, dosłownie, bo nie wiem, skąd on to wziął w ogóle 🤣 Ale ciocia była bardzo taktowna, bo udawała chyba, że tego nie słyszała 😅

Lalia, Annia, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ursynowo :)
    Kochana, totalnie drugi koniec miasta😌. Ale dawaj znać, może uda się coś zorganizować( czerwiec to może ja będę jeździć na naświetlania do Centrum Onkologii na Ursynowie właśnie).

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kochana, totalnie drugi koniec miasta😌. Ale dawaj znać, może uda się coś zorganizować( czerwiec to może ja będę jeździć na naświetlania do Centrum Onkologii na Ursynowie właśnie).

A widzisz to stad skojarzyłam ursynowo 🙈 gdzies mi cos świtało 😅

🔸28 lat

Wysłany: 5 marca 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 08:57

KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, miałam Ci to napisać kiedyś ale ciągle zapominam.
    Chodzi o karmienie piersią.
    Nie wiem na ile to kwestia przypadku, na ile indywidualna cecha dziecka, a na ile fakt, że to drugie KP, ale po prawie dwóch miesiącach mogę Ci z czystym sumieniem napisać, że teraz jest o niebo lepiej i łatwiej.
    Olek się dość ciężko przystawiał, zwłaszcza do prawej piersi gdzie mam duuużo szybszy wypływ. Miałam mega silny odruch oksytocynowy i po prostu to pierwsze "zassanie" mnie bolało. Kilka razy miałam zatkany kanalik, a zastoi to nawet nie liczę. Kompresy czy lanolina na wygojenie brodawek były długo w użyciu. Zaczęłam Olka karmić na leżąco i zasypiać przy tym dopiero jak miał jakieś 3 miesiące, czyli dopiero wtedy to było na tyle łatwe i przyjemne. I z Olkiem te piersi się napełniały jak w zegarku: dosłownie co 2-3h jak złapałam się za piersi to wiedziałam którą karmiłam ostatnio, bo ta druga była twarda jak piłka i takie coś utrzymywało się mega długo, z 8 miesięcy aż się laktacja nie unormowała.
    Teraz z Kacperkiem jest kompletnie inaczej: owszem, pierwsze dwa dni musiałam rozkręcać laktację, w sensie bardzo często go w szpitalu przystawiałam, a potem jak się pojawił nawał to inne kwiatki z tym związane, tzn musiałam uważać przy karmieniu, bo nas zalewało i jeszcze odciągać między karmieniami bo tyle tego się produkowało. Ale tak naprawdę to był to max może tydzień taki problemowy. A tak to to Kacper dużo łatwiej się przystawia, ja prawie od początku karmię na leżąco i zasypiam często. Lanoline używałam dwa dni i to jeszcze w szpitalu. Jak mam dłuższą przerwę w karmieniu to nie mam tego uczucia napełnienia piersi że są twarde i bolesne. Zastój miałam raz w jednej piersi ale udało się go rozmasować wieczorem pod prysznicem więc była szybka sprawa. Kanalik ani razu mi się nie zatkał. A mleka na pewno nie mam mniej niż przy Olku, bo co prawda Kacpi dostaje MM raz na 2-3 dni raz dziennie, ale przybiera mi po 50-60g na dobę.
    Nie wiem czy każda tak miała, musiałaby być się wypowiedzieć Ula, Kic, verita a może nawet Belie .
    Jeśli zdecydujesz się na KP, to bardzo Ci życzę żeby tym razem wyglądało to tak jak u nas!!

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki. Dzisiaj mam tą rozmowę na to stanowisko menagerskie i krótko mówiąc jestem ob💩na na maksa 🫣😬

Mam nadzieję, że to będzie rozmowa jednoetapowa, bo już mam serdecznie dość tych wszystkich rozmow

emdar lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem dobrym przykładem jeśli chodzi o kp . Moje dwa przypadki były totalnie bezproblemowe. Nigdy nie miałam żadnego zapalenia, zastoju itp a dzieciaki tez ani nie ulewaly , dobrze przybierały, ssały. Wiec nie mam za bardzo co napisać 🤣🤣

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem. Marta zmieniła grupę na najstarszy od 1 lutego. I od tej pory codziennie jest problem z rana. Nie chce iść, wtula się we mnie, wisi na szyi. Po 5 min podobno jej przechodzi już. Jest zupełnie odpieluchowana, sama chodzi do toalety, śpi bez pieluchy więc zaczęłam się zastanawiać czy nie zapisać jej od maja do przedszkola (mamy miesięczny okres wypowiedzenia w żłobku).
    Co byście zrobiły na moim miejscu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 09:08

age.png

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Annia, miałam Ci to napisać kiedyś ale ciągle zapominam.
    Chodzi o karmienie piersią.
    Nie wiem na ile to kwestia przypadku, na ile indywidualna cecha dziecka, a na ile fakt, że to drugie KP, ale po prawie dwóch miesiącach mogę Ci z czystym sumieniem napisać, że teraz jest o niebo lepiej i łatwiej.
    Olek się dość ciężko przystawiał, zwłaszcza do prawej piersi gdzie mam duuużo szybszy wypływ. Miałam mega silny odruch oksytocynowy i po prostu to pierwsze "zassanie" mnie bolało. Kilka razy miałam zatkany kanalik, a zastoi to nawet nie liczę. Kompresy czy lanolina na wygojenie brodawek były długo w użyciu. Zaczęłam Olka karmić na leżąco i zasypiać przy tym dopiero jak miał jakieś 3 miesiące, czyli dopiero wtedy to było na tyle łatwe i przyjemne. I z Olkiem te piersi się napełniały jak w zegarku: dosłownie co 2-3h jak złapałam się za piersi to wiedziałam którą karmiłam ostatnio, bo ta druga była twarda jak piłka i takie coś utrzymywało się mega długo, z 8 miesięcy aż się laktacja nie unormowała.
    Teraz z Kacperkiem jest kompletnie inaczej: owszem, pierwsze dwa dni musiałam rozkręcać laktację, w sensie bardzo często go w szpitalu przystawiałam, a potem jak się pojawił nawał to inne kwiatki z tym związane, tzn musiałam uważać przy karmieniu, bo nas zalewało i jeszcze odciągać między karmieniami bo tyle tego się produkowało. Ale tak naprawdę to był to max może tydzień taki problemowy. A tak to to Kacper dużo łatwiej się przystawia, ja prawie od początku karmię na leżąco i zasypiam często. Lanoline używałam dwa dni i to jeszcze w szpitalu. Jak mam dłuższą przerwę w karmieniu to nie mam tego uczucia napełnienia piersi że są twarde i bolesne. Zastój miałam raz w jednej piersi ale udało się go rozmasować wieczorem pod prysznicem więc była szybka sprawa. Kanalik ani razu mi się nie zatkał. A mleka na pewno nie mam mniej niż przy Olku, bo co prawda Kacpi dostaje MM raz na 2-3 dni raz dziennie, ale przybiera mi po 50-60g na dobę.
    Nie wiem czy każda tak miała, musiałaby być się wypowiedzieć Ula, Kic, verita a może nawet Belie .
    Jeśli zdecydujesz się na KP, to bardzo Ci życzę żeby tym razem wyglądało to tak jak u nas!!

U mnie każde karmienie wyglądało inaczej, ale to też ze względu na inne porody i "przeboje" po nich.
    Ale rzeczywiście pierwsze kp było najbardziej problematyczne i trudne dla mnie, drugie po prostu naturalnie przyszło i było wręcz przyjemne, za trzecim razem Julek leżał 3 tygodnie na oiomie więc też inaczej, a przy Gabrysi wygląda to tak, że dopiero od dzisiaj karmimy się piersią, do tej pory była głównie butelka z moim pokarmem plus pierś bardziej tak do nauki. Od tej nocy coś się przestawiło i Gabrysia nie chce butli 😅

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, my "mieliśmy" w zeszłym roku trampki Mayorala. Bardzo bardzo wąskie, generalnie nie polecam.

Zulugula lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kapcie kupione, teraz pytanie o trampki i sneakersy 😃 co polecacie? pico 5 kolor który mi się podoba nie ma, revolution i stary są za miękkie dla T.
    Miała któraś z Was kontakt z trampkami z mayoral?
    Ja bylam bardzo zadowolona z trampek pablosky, ale teraz ciężko z nimi trafić
    Ja zamówiłam teraz Nike revolution, do bani są teraz te buty. Sztywne , twarde, no okropne😕

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 08:58

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.eobuwie.com.pl/trampki-mayoral-43301-marino-roj-23.html

Takie, tylko inny kolor. Jak dla mnie, bardzo słabe. Moze na drobną stópkę byłyby ok, ale dla Julka były zdecydowanie za wąskie, a nie ma on jakiejś wyjątkowo szerokiej stopy.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu ja na oku mam takie
    https://allegro.pl/oferta/3f-elf-denver-hydrofobowe-barefoot-rozowe-24-12619513966

Są też męskie kolory. Szukam tylko lepszej ceny albo promocji

Zulugula lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 5452 5453 5454 5455 5456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ