X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 08:59

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Madzia no mi też coś się nie chce wierzyć, że to puste jajo, jak jeszcze takie niewielkie. Sama pisałaś, że owulacja była później:) Trzymam mocno kciuki!
    W ogóle to koleżanka mi wyjechała z tekstem ze to obok pęcherzyka To wygląda jakby to był drugi pęcherzyk i w środku zarodek z pęcherzykiem żółtkowym 🫣

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to uwielbiam dzień kobiet, szczególnie w pracy, bo zawsze zapraszany chłopaków z działu na kawę i ciastko, dnióweczka szybko mija. I zawsze to oczekiwanie co w tym roku kupi zarząd (dziś dostałyśmy doniczki z ziołami do wyhodowania) 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 20:03

Ounai lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przykro mi :( ja miałam pusty pęcherzyk w pierwszej ciąży, niestety nie pamietam ile miał centymetrów. Ja wtedy badałam betę dwa razy i przyrost był prawidłowy. Potem gdy na wizycie okazało się, że jest pusty pęcherzyk to tez musiałam zbadać betę i przyrost wynosił już 30%, kilka dni później kolejna wizyta i niestety nic się nie zmieniło i pęcherzyk zaczął się już zapadać.

Jeżeli miałaś późniejszą owulacje to wiadomo, że wszystko jest możliwe! Musisz na pewno powtórzyć jeszcze usg, bo tak na prawdę to tylko tak będzie wiadomo czy jest dobrze. ❤️✊🏽

madziulix3 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie spóźnione gratulacje!! Dużo zdrówka dla Was💕

Belie lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam na dzień kobiet - gofrownicę 😅 Jest super! Już przetestowałam na kolacje 😍 Macie może jakieś sprawdzone przepisy? Wzięłam pierwszy lepszy ale muszę przetestować kilka i zobaczę który mi najbardziej podpasuje 😊

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja dostałam na dzień kobiet - gofrownicę 😅 Jest super! Już przetestowałam na kolacje 😍 Macie może jakieś sprawdzone przepisy? Wzięłam pierwszy lepszy ale muszę przetestować kilka i zobaczę który mi najbardziej podpasuje 😊

Moj faworyt

https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry/chrupiace-gofry

Inga28, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 8 marca 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Madzia przykro mi :( ja miałam pusty pęcherzyk w pierwszej ciąży, niestety nie pamietam ile miał centymetrów. Ja wtedy badałam betę dwa razy i przyrost był prawidłowy. Potem gdy na wizycie okazało się, że jest pusty pęcherzyk to tez musiałam zbadać betę i przyrost wynosił już 30%, kilka dni później kolejna wizyta i niestety nic się nie zmieniło i pęcherzyk zaczął się już zapadać.

Jeżeli miałaś późniejszą owulacje to wiadomo, że wszystko jest możliwe! Musisz na pewno powtórzyć jeszcze usg, bo tak na prawdę to tylko tak będzie wiadomo czy jest dobrze. ❤️✊🏽
    No właśnie dlatego umówiłam się na wizytę w piątek do innego lekarza. Ponoć ma super sprzęt. Mam nadzieje ze się okaże ze coś tam jednak jest. Chociaż więcej jest we mnie tych negatywnych emocji niż pozytywnych ☹️

Poronilas sama w domu czy w szpitalu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, jak coś to polecam te gofry dla malucha. Mój Jaś uwielbia! 😘
    https://alaantkoweblw.pl/gofry-marchewkowo-jablkowe-z-cynamonem/

Inga28, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Inga28 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nowastaraczka, Enigvaa lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    No właśnie dlatego umówiłam się na wizytę w piątek do innego lekarza. Ponoć ma super sprzęt. Mam nadzieje ze się okaże ze coś tam jednak jest. Chociaż więcej jest we mnie tych negatywnych emocji niż pozytywnych ☹️

Poronilas sama w domu czy w szpitalu?

Doskonale Cię rozumiem🥺 czekałam w domu około 2 tygodnie ale niestety u mnie nic samo nie ruszyło i musiałam iść do szpitala. Dla pocieszenia powiem, że na prawdę pusty pęcherzyk to sytuacja losowa i w większości przypadków jednak kolejna ciąża jest już prawidłowa. Ale u Ciebie jeszcze wszystko się może zdarzyć! Dobrze, że umowilaś się na piątek to będziesz miała już jasną sytuacje ❤️

madziulix3 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! W takim razie jutro na śniadanie testuje 🤤

age.png

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie polecacie kapciuszki do żłobka? :)

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    A jakie polecacie kapciuszki do żłobka? :)

U Nas w żłobku dzieciaki mogą biegać na bosaka albo w skarpetach, a do przedszkola to superfit, macalam na żywo i wydają się fajne, do tego na amazon można w dobrej cenie złapać 😏

Tajka lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy używali długo kapci Superfit. Niestety Iga się nabawiła problemów skórnych (to wyglądało jak grzybica trochę, miala bardzo czerwone między palcami u stóp). Skarpetki kupuję dobrej jakości więc to na pewno nie przez skary. Przerzuciłam się na kapcie Ren But, sandałki, przeleczyłam jej stopy i póki co jest ok. Zwróćcie uwagę, że długie przebywanie w zabudowanych butach może się właśnie tak skończyć, skóra jednak potrzebuje oddychać.

Jak macie ciotki wolnego kciuka to zaciśnijcie jutro, idę z J. do neurologopedy/terapeuty karmienia. Chyba nawet podejrzewam co powie. Dzień kobiet uwielbiam, bo kocham dostawać kwiaty 😁 a odkąd kwiaty dostają też moje córki, to serce się topi 😍 natomiast w tym roku moja szefowa zadbała, żeby był on wyjątkowo paskudny, poranek mi spieprzyła koncertowo. Przynajmniej się utwierzilam w przekonaniu że nie chcę tam wracać i nie ma takiej siły która mnie do tego zmusi.

Edit: goferki uwielbiam z przepisu MPM, dosłownie wpisuję w google "gofry mpm" i z niego robię 😍😍 u nas gofry to niedzielna tradycja śniadaniowa 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 21:08

Wik89 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja kupiłam Tomciowi kapcie emelki na zaś do przedszkola bo byla dobra cena😅 fajne są. a na teraz jeszcze dreptulki na sporadycznie wizyty na działce i u dziadkow, póki zimno.

Pisałyście, że nie obchodzicie walentynek a ja jakos nie przegadam za świętem kobiet. Jakby podarowanie wiechcia miało zrekompensować wszystkie nierówności, krzywdy czy coś.
    W pracy dostalam doniczkowego kwiatka a od męża tulipany, która sama sobie wczoraj wybralam w auchan bo akurat bylismy na zakupach i mówię do męża "a wez mi już kup dziś i z glowy" 😛

Ciocie i logo dostały od Tomcia tofifi 😀
    A ja myślę że to nie ma niczego rekompensować. To po prostu miły gest, tradycja.
    Poza tym ja np nie czuję się w żaden sposób gorszą od facetów, na pewno nie w naszym kraju. Uważam, że mam dokładnie takie same szanse na wszystko jak mężczyźni.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halooo kto zepsuł forum 😂

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ladyo, KarolinaMaria, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 5459 5460 5461 5462 5463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ