Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia, to faktycznie skoro się za chwilę przeprowadzacie, to szkoda nosić to wszystko dwa razy. Ogarniecie się raz dwa już "na nowym". Moja mama pojechała trzy tygodnie temu do siebie,żeby trochę odpocząć, miała też jakąś rehabilitację na rwę kulszową już dawno zaklepaną; wróci do nas na Święta. Mąż pracuje tyle o ile, więc zajmuje się Julkiem non stop praktycznie; dajemy jakoś radę. Wiemy,że sytuacja jest chwilowa,więc nie narzekamy. W ogóle powiem Wam dziewczyny, że mam taką myśl ostatnio: naprawdę trzeba się cieszyć z małych rzeczy i nie szukać na siłę problemów. Wiem,że to na skutek choroby, ale jak zawsze miałam takie nastawienie do życia, tak teraz to już w ogóle....Jak sobie przypomnę jakimi pierdołami potrafiłam się martwić kiedyś to serio chce mi się śmiać z siebie samej. Takie tam, przemyślenia by#emdarCoelho z samego rana😘.
Ps. Nie ma 8:00 w SB, a ja już dwa prania ogarnęłam 😁.Annia lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulu ależ niespodzianka!! Gratuluje i trzymam ciuki zeby było dobrze już teraz ❤️❤️starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Zulugula wrote:Miał być ale dostałam okres 10dni wcześniej😳
Annia TP wychodzi na 17.11.
Mam nadzieję, że przeznaczone mi jest mieć listopadowe dzieci;)
Najgorzej, że nie mam jeszcze wynikow białka c i s, które będą decydujące czy dostanę zastrzyki z heparyną. Narazie biorę tylko lutkę
Skorpion ❤️ Mój mąż jest z 17.11 idealnie nieidealny człowiek o dobrym sercu 😜
Gratuluje 😘😘😘
Zulugula lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Ja po wizycie u gina. Jak zwykle pod górkę 🤦♀️
Uroslo mi 5 pecherzykow 🙈 z tego 3 pokaźne i jest za duże ryzyko mnogiej ciąży. Do tego moje endometrium stoi w miejscu, ma 6mm i w ogóle nie czuje ono owu, krawi jeszcze po zabiegu. Więc się rozjechało. Od dzidjja biorę wyciszenie (ala anty) na 10 dni i czekam na okres po tym czasieO ❤️
Z ❤️ -
Dziewczyny, ja też mam problemy z popękaną skórą dłoni, szczególnie zimą. Mi się te zmiany robią na wierzchu dłoni. Różnych rzeczy już próbowałam - zwykłe kremy i maści, sterydy, a nawet Olkowe specyfiki do skóry od alergologa. Pomogła mi w końcu kombinacja - maść ochronna z witaminą A i krem barierowy do rąk La roche posay Cicaplast mains. Najpierw nakładam tą maść i czekam aż się wchłonie, a następnie krem i nakładam rękawiczki. Robię to przed snem, bo w ciągu dnia nie mam czasu na takie zabiegi. Nie sądziłam, że takie coś może mi pomóc po tylu wypróbowanych kosmetykach, no ale jednak daje radę i udało mi się doprowadzić dłonie do całkiem niezłego stanu, przestała mi pękać skóra i jej kolor zaczął się wyrównywać (a była w podrażnionych miejscach już lekko brązowa). Oczywiście nie mówię, że i Wam się to sprawdzi, ale może warto spróbować
KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio rzadko się odzywam, ale podczytuję Was regularnie. Nie mam nastroju, bo nawarstwiło się u nas sporo problemów i średnio sobie z tym radzę. Jestem w trakcie załatwiania pewnej ważnej dla mnie sprawy i proszę Was o jakiegoś kciuka, żeby mi się udało
A, no i chorujemy całą trójką od tygodnia 😬 Luty był bardzo spokojny, Olek chodził prawie cały miesiąc do żłobka i już myślałam że będzie lepiej, a tu od początku miesiąca złapało nas wszystkich. Chłopaki już lepiej, z kolei ja gorzej bo mnie złapało jako ostatnią. -
Zulu, ja tam zawsze powtarzam, że czeskie piwo najlepsze 🍻 czekamy razem z Tobą na rozwój wydarzeń!
Meggi, podziwiam Cię za to, że ogarniasz to wszystko, swój cykl, leki. To musi się skończyć dwiema kreskami! Może też się fyrtnij do Pragi? 🤪
Wik, ja polubiłam za to, że szczerze piszesz o tym co czujesz. Preferencja płci to nic dziwnego i nic złego. Każda z nas pewnie tak miała. Mniej lub bardziej, ale jednak. Zresztą widać po reakcjach na forum, jak Inga napisała o dziewczynce to forum zawrzało 😁 natomiast zgadzam się z Suszi, że dzieci jednej płci to spore ułatwienie. Ja jakbym miała mieć kiedyś drugie dziecko to też chciałabym dziewczynkę, żeby miały razem pokój. Totalnie praktyczne podejście.Wik89, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Zulu, ja tam zawsze powtarzam, że czeskie piwo najlepsze 🍻 czekamy razem z Tobą na rozwój wydarzeń!
Meggi, podziwiam Cię za to, że ogarniasz to wszystko, swój cykl, leki. To musi się skończyć dwiema kreskami! Może też się fyrtnij do Pragi? 🤪
Wik, ja polubiłam za to, że szczerze piszesz o tym co czujesz. Preferencja płci to nic dziwnego i nic złego. Każda z nas pewnie tak miała. Mniej lub bardziej, ale jednak. Zresztą widać po reakcjach na forum, jak Inga napisała o dziewczynce to forum zawrzało 😁 natomiast zgadzam się z Suszi, że dzieci jednej płci to spore ułatwienie. Ja jakbym miała mieć kiedyś drugie dziecko to też chciałabym dziewczynkę, żeby miały razem pokój. Totalnie praktyczne podejście.
Chwilami mam już dość, ciągle coś. Dzisiaj to już nawet mi smutno nie było.O ❤️
Z ❤️ -
Wik, ja niby chciałam i chcę być "chłopczykową mamą", ale że sama jestem typową kobietą, to łapie mnie smuteczek czasami, że nigdy nie kupię tych słodkich spódniczek z tiulem, panterkowych ubranek czy domu dla lalek... więc trochę rozumiem to co czujesz. Pamiętaj zawsze możecie spróbować 3 raz. 🤣 Żartuję oczywiście.
Moja teściowa, mama dwóch synów mówi, że wolała synów, bo więcej kasy zostawało na jej ciuchy i przyjemności, bo chłopcy mają mniejsze wymagania niż nastoletnie dziewczyny. 😅
Meggi, przykro mi, ciągle masz pod górkę...Może właśnie jakiś relaks w dwójkę by Wam się przydał teraz?
Emdar, to że jesteś niesamowicie silną kobietą to sama wiesz, ale jeszcze masz w sobie taki zen, który aż czuć z daleka, taki balans wewnętrzny. ❤
emdar, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Wik, ja niby chciałam i chcę być "chłopczykową mamą", ale że sama jestem typową kobietą, to łapie mnie smuteczek czasami, że nigdy nie kupię tych słodkich spódniczek z tiulem, panterkowych ubranek czy domu dla lalek... więc trochę rozumiem to co czujesz. Pamiętaj zawsze możecie spróbować 3 raz. 🤣 Żartuję oczywiście.
Moja teściowa, mama dwóch synów mówi, że wolała synów, bo więcej kasy zostawało na jej ciuchy i przyjemności, bo chłopcy mają mniejsze wymagania niż nastoletnie dziewczyny. 😅
Meggi, przykro mi, ciągle masz pod górkę...Może właśnie jakiś relaks w dwójkę by Wam się przydał teraz?
Emdar, to że jesteś niesamowicie silną kobietą to sama wiesz, ale jeszcze masz w sobie taki zen, który aż czuć z daleka, taki balans wewnętrzny. ❤
Za 2 tyg wracam do jednej prscy już na cały etat i do jesieni m raczej urlopu nie wezme.
Zostały mi 2 cykle żeby znowu zrosty się nie zrobiły...O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
madziulix3 wrote:Emdar, Ty badalas betę jak już wiedziałaś ze to puste jajo?
Edit: aż, policzyłam,to było w 8 tc( pod koniec tygodnia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 15:13
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ounai wrote:Ja mam i na wnetrzu i na zewnątrz i w przestrzeniach miedzypalcowych
A powiesz mi jak to wyglada? Malwinie cos podobnego sie robi, mi to wyglada na AZS, pediatra mowila ze byc moze infekcja wirusowa, ale zadnych innych objawow 🤨 wnętrze dloni miala czerwone, teraz robi sie suche i skorka schodzi. Oczywiscie lokcie wysypane, w tym samym czasie dlatego to powiazalam.ale jeszcze sie nie spotkalam z tym na zywo.
🔸28 lat