Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny... Byliśmy we wtorek u gastrologa z aktualnymi wynikami badań kału Gabrysi. Potwierdził tą nietolerancje laktozy. Powiedział, że ma uszkodzone jelitka, dziury w jelitkach 😭 błona śluzowa jest uszkodzona, dlatego ma śluz w kupie. Do tego, kolejna warstwa jelit też, bo w lutym wyszły leukocyty w kupie. I jeszcze jakbym dalej dawała mm z laktoza i bmk, to mogłaby pojawić się krew i zrobić alergia. Jelitka się naprawiają 6 tygodni. Tyle czasu musi pić nutramigen. Pije już 3 tygodnie. Jeszcze ponad 3 do wizyty, która jest po świętach. Wtedy musimy powtórzyć badanie i zobaczymy co dalej. Może przejdzie na zwykle mm z bmk, ale dalej bez laktozy. Albo już na zwykłe z laktoza. Ale najpierw jelita muszą się zregenerować. Mogłaby pić już zwykle mm tylko bez laktozy, gdyby nie leukocyty w kupie. Powiedział, że niedługo powinna z tego wychodzić, tak ok 4-5 mca.
Źle mi z tym, że musi pić te ohydne mleko, że muszę jej je wciskać na siłę, bo nie chce pić, wypluwa, je z trudem po 60 ml... Jeśli odrzuci całkowicie to wspomniał o rd... Żeby zastąpić mm... Ale mi się to nie podoba, dlatego tak jeszcse jej wciskamy ten nutramigen, musimy przetrwać te ponad 3 tyg i mam nadzieję, że już będzie "normalnie".
I widzę poprawę. Spokojniej śpi. Już się tak nie rzuca. Wczoraj spala od 20 do prawie 2,więc rekord.. Mniej ulewa i nie ma tak często cofek... -
Anetko, bardzo mi przykro co do diagnozy dla Twojego taty. Mój teść ma stwardnienie rozsiane. Jest na wózku. Tylko mu się zaczęło jak mój mąż był małym chłopcem czyli jakoś ok 25 lat temu. Na wózku jest z 15 lat. Wtedy nie było lekarstwa. Medycyna już poszła do przodu, wierze, ze pomogą Twojemu tacie 😘
-
Anetko bardzo mi przykro ❤️a jakie badanie to wykryło? Masz rodzeństwo aby ewentualnie Cię wspomogli w opiece?
Tajka A ile lat miał teściu jak wykryto u niego sm? Było podjęte jakiekolwiek leczenie? Pytam bo w bliskiej rodzinie jest właśnie diagnozowany taki przypadek.12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zulu, rozmiarówka raczej standard, mam trampki cool club z wyprzedaży to wkładka taka sama. W sumie wkładka 24 jest taka jak w Nike 23,5 i Ricostach 23 ale one akurat mają większą rozmiarówke więc by się zgadzało. Jak chcesz to Ci mogę zmierzyć 😊
Tajka, tak, to te 😉 one z tyłu mają taką jasną, beżowa wstawkę 😊 -
Aneta bardzo mi przykro 🥺 życzę Twojemu tacie dużo zdrowia a Tobie dużo siły!
Jeżeli chodzi o wyjazd to ja zdecydowanie bym odpuściła, ale to dlatego że ja nie lubię długo jeździć autem, a jeszcze podróż z dzieckiem plus znajomi to już by dla mnie było za dużo 😅 zdecydowanie wole formę szybkiego lotu i odpoczynku jeżeli chodzi o wakacje z dzieckiem. Ale wiesz, że każdy lubi coś innego, wiec musicie patrzeć pod siebie
I zazdroszczę Wam wakacji! My w tym roku z wiadomych względów odpuszczamy niestety i trochę mi przykro, że nigdzie Gucia nie zabierzemy -
Lalia wrote:Zulu, rozmiarówka raczej standard, mam trampki cool club z wyprzedaży to wkładka taka sama. W sumie wkładka 24 jest taka jak w Nike 23,5 i Ricostach 23 ale one akurat mają większą rozmiarówke więc by się zgadzało. Jak chcesz to Ci mogę zmierzyć 😊
Tajka, tak, to te 😉 one z tyłu mają taką jasną, beżowa wstawkę 😊 -
Lalia jesteś najlepszą mamą dla swoich chłopaków! ❤️ niestety przyszły takie czasy, że wywierana jest na rodziców bardzo duża presja. Wszystko jest złe, bajki, grające zabawki itp. I oczekuje się, że będziemy dla dziecka i rodzicem i nauczycielem i psychologiem i jeszcze lekarzem najlepiej… Dwa to niestety porównywanie dzieci, sama widzę że niekiedy porównuje Gustawa do innych. A to jest zgubne i prowadzi do niepotrzebnej frustracji.
Myśle, że badanie słuchu to dobra decyzja. Syn mojej znajomej miał właśnie opóźniony rozwój mowy, ale oprócz tego on miał również takie bardzo agresywne zachowania. Okazało się, że właśnie miał jakiś problem ze słuchem. I przez to mówił mało ale tez był zły/ nerwowy bo nie rozumiał wszystkiego i tak to okazywał.
Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
U nas tez kryzys odpieluchowania. Totalnie Gustaw nie chce. On rozumie po co jest nocnik, co tam się robi. Nawet ostatnio kupiłam Pucia o nocniku. I zadowolony, że on tez chce i chce majtki czerwone. Wiec poszliśmy za ciosem i pojechaliśmy z nim kupić. Ale na nocniku usiadł raz i zrobił siku a potem już nie chciał. Siada na sekundę i zchodzi… miałam wizje, ze do porodu już będzie bez pieluchy ale ciężko to widzę.
Chyba będę musiała po prostu kiedyś zostawić go na kilka dni w domu. Ściągnąć na cały dzień pampersa i tak próbować. Jak się nie uda to trudno, za jakiś czasu znowu spróbuje -
A ja ostatnio mam spadki energii, coraz częściej mnie coś boli i niestety już czuje, że jestem w ciąży 😅 Jeszcze bez tragedii ale niestety wiem, że najgorsze przede mną 😬 Jedyny plus że Gustaw większość nocy przesypia całe, ale budzi się raz i wystarczy pójść do niego na chwile i spi dalej. Więc chociaż się wysypiam narazie.
I pytanie kiedy on mi tak urósł? 😍
Iryska, Tajka, Wik89, Zulugula, Lalia, dmg111, emdar, Enigvaa, edka85, Suszarka, asias86, Annia, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Inga, gdzie rekrutujecie do przedszkola?
Gustaw jak zwykle gustowny ❤️ słodki cukiereczek z niego.
Nie mam pojęcia… raczej zdecydujemy się na prywatne przedszkole koło nas. Zależy nam na tym żeby nie musieć już być uzależnionym od jazdy autem, bo przy dwójce wolimy żeby po prostu był na miejscu. Jest tez jedno publiczne koło nas, ale chyba szanse na dostanie się tam mamy marne
A wy już macie jakieś upatrzone? 😊
Gustaw dziękuje! ❤️ -
Gustaw przystojniak 😍😍 dziękuję Inga ❤️😘
Tajka, spokojnie mogą być dla Majeczki!! Dla mnie one są totalnie unisex 😊😊😊Inga28 lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Nie mam pojęcia… raczej zdecydujemy się na prywatne przedszkole koło nas. Zależy nam na tym żeby nie musieć już być uzależnionym od jazdy autem, bo przy dwójce wolimy żeby po prostu był na miejscu. Jest tez jedno publiczne koło nas, ale chyba szanse na dostanie się tam mamy marne
A wy już macie jakieś upatrzone? 😊
Gustaw dziękuje! ❤️
Boję się, że Pola do żadnego z nich się nie dostanie i będziemy musieli dać ją do prywatnego które też nie są wcale blisko nas.Inga28 lubi tę wiadomość
-
Tajka, stwardnienie rozsiane to co innego niestety i na rozsiane są leki a na stwardnienie boczne niestety nie ma. To jest wyrok w przeciągu 2-4 lat.
Ewa, nie mam rodzeństwa, mój tato nie jest z moją mamą i nie ma nikogo poza mną i kuzynką. -
Lalia wrote:Gustaw przystojniak 😍😍 dziękuję Inga ❤️😘
Tajka, spokojnie mogą być dla Majeczki!! Dla mnie one są totalnie unisex 😊😊😊 -
Anet.kaa wrote:A o którym prywatnym koło Was myślicie? Bo ja właśnie raczej będę rekrutować do tych koło Was (chyba) parasolki, Pitagorasa i koło mnie Zielona Łąka natomiast wszystkie są w okolicach 800m-1,2km od nas i szczerze po tym jak się przyzwyczailiśmy do dobrego mając żłobek pod blokiem to jest to dla nas duża odległość.
Boję się, że Pola do żadnego z nich się nie dostanie i będziemy musieli dać ją do prywatnego które też nie są wcale blisko nas.
Tez myślałam o Pitagorasie właśnie z publicznych. Prywatny to Misiowa Kraina, oni się niedawno otworzyli jest to żłobek z przedszkolem (na Pięknej) blisko właśnie Pitagorasa, mają jeszcze punkt na Gwieździstej i tam od znajomych dzieci chodzą i są zadowoleni. Ale wiadomo to już inny punkt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 18:04
-
nick nieaktualny
-
Anet.kaa wrote:Tajka, tym bardziej że ten sam model masz też inne kolory z dodatkami beżu itp
Kurcze, to nie wiedziałam, że boczne jest takie ☹️ -
Zamówiłam Mai chyba z 20 par butów 🤦♀️ różne kolory, różne rozmiary 😀 z hm, decathlon i ccc 🤦♀️ taka zdecydowana mamuśka ze mnie 🤦♀️
Paypo 🙏 dziękuję, że jesteśWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 19:39
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Zulu, ja czuję się mocno średnio już😒. Mocno opadłam z sił, nie ma tragedii, ale większość dnia to raczej poleguję sobie. Strasznie zaczęły mi włosy lecieć, myślę że nie utrzymam ich do końca chemii. Zwłaszcza,że od tego czepka chłodzącego mam permanentny katar, i czuję się podziębiona co dodatkowo wzmaga uczucie osłabienia. Więc na dwie ostatnie teraz chemię rezygnuję z tego czepka. Udało mi się utrzymać i tak długo włosy, wypadną to trudno, moje zdrowie ważniejsze.
Anetko, przykro mi z powodu diagnozy taty. Wierzę, że jakoś to wszystko poukładacie. Dużo sił dla Was❤️.
Co do wyjazdu ze znajomymi, to ja ( z moim Julkiem)nie zrobiłabym tego...bezdzietnym znajomym. A jeszcze opcja jednego samochodu to zupełnie odpada.
Inga, Gustaw cudowny 🥰.
Lalia, dziewczyny już wszystko napisały; jesteś cudowną mamą, a w życiu trzeba czasem odpuścić. Przytulam mocno❤️.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙