Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Wczoraj dużo stałam i siedziałam, bo zrobiłam zakupy, segregacja ubranek, obiad na 2 dni, spacer z Mikołajem i pierwszy raz zauważyłam, że mi spuchły. Nie były jakieś ogromne, mąż się śmiał, że w ogóle je wypatrzyłam, ale ja mam bardzo chude stopy, kostki i łydki i od razu wyłapałam. Rano jest lepiej, ale oczywiście kolejna "przyjemność" ciążowa się zaczyna.
W pierwszej ciąży spuchłam dopiero po CC...
Ulaaa ile Gabi już waży?
Ounai, jak Maroko?
Wik, Zulu, Patrycja, jak samopoczucie?Kiedy macie następne wizyty?
Meggi, Dmg, jak u Was?
Tydzień temu ważyła 2350g, ważę ją raz w tygodniu i dzisiaj wypada kolejne także wieczorem zaktualizuję info 😃 -
Lalia, przeglądałam ofertę lanomeble i nie mają takiej opcji wyboru długości barierki i też pisałam do nich, to kobieta potwierdziła, długość barierki dostosowana jest do rozmiaru łóżka 🤔
-
Tajka, tu dla przykładu masz łóżko z możliwością wyboru rozmiaru i koloru ze zdejmowaną barierką do połowy długości.
https://lanomeble.pl/pl/p/GALAXY-lozko-pietrowe-Lano-Meble/224
A tu możesz dokupić barierkę 3/4 w dopasowanym do łóżka kolorze:
https://lanomeble.pl/pl/p/Barierka-nakladana-pionowa/263
A to gdzie Ty którą barierkę gdzie zamontujesz to już zależy od Ciebie 😉dmg111 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a powiedzcie czy Wasze dzieci umieją same się przebrać czy nałożyć kurtkę/buty? Jak to u Was wyglada?starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Dziewczyny a powiedzcie czy Wasze dzieci umieją same się przebrać czy nałożyć kurtkę/buty? Jak to u Was wyglada?
Myślę że w przedszkolu będzie zmuszony się tego nauczyć bo podobno w naszym kładą duży nacisk na samodzielne ubieranie się 😃12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
patrycja92 wrote:Dziewczyny a powiedzcie czy Wasze dzieci umieją same się przebrać czy nałożyć kurtkę/buty? Jak to u Was wyglada?
Zdjąć skarpetki, czapkę, komin, buty, kurtkę i spodnie.
Ubrać tylko czapkę 🤣 -
U nas rozebrać umie kurtkę, zdjąć komin i czapkę, buty to zależy jakie, ale założyć też tylko czapkę 😜
Byliśmy u lekarza i kazała moczyć siusiaka w rumianku… a potem że wypisze jednak antybiotyk bo często przy tym jest tez zapalenie układu moczowego. Mówię jej że kiedyś już miał ZUM i wtedy miał wysoką gorączkę a teraz nie ma i czy zrobić badanie moczu. A ona że i tak badanie moczu wyjdzie źle bo jest miejscowe zapalenie. Ale sama nie wiem co z tym antybiotykiem… Żadnej maści do smarowania miejscowo nie dała. Dzisiaj dwa razy mu robiłam okład z rumianku, potem mu zrobiliśmy w sumie kąpiel w tym rumianku i zobaczymy rano. Na razie nie podaliśmy antybiotykuWik89 lubi tę wiadomość
-
Dobra już skumalam z tymi barierkami 😀 myślałam, że do każdego modelu można dobrać długość barierki jaki się chce 😀 a to kazdy model ma inną długość a jak chce inną to mogę dokupić 😊
Maja zdejmuje czaoke, komin, rozpina kurtkę, czasem uda jej sie ją zdjąć,rozpina buty, czasem zdejmie ale zależy jakie, skarpetki oczywiście zdejmjje już chyba od roku ciągle 😀 -
Kuba zdejmuje i zakłada czapkę, komin, niektóre buty, spodnie, skarpetki. Czasem jak ma ochotę to potrafi zdjąć i założyć bluzkęKuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Lalia, a Olek ile miał jak poszedł do tego łóżka? Ta barierka do połowy jest ok czy lepiej 3/4?
I jak jakościowo ten lanomeble wypada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 19:53
-
Ja dzisiaj już drugi raz usłyszałam od cioć w żłobku ze moje dziecko jest daleko w tyle od innych z rozbieraniem/ubieraniem.. nie powiem przykro mi się zrobiło 😢 mały umie zdjąć czapkę, komin, rozpina rzepy czasem zdejmie buty, potrafił założyć ale zimowe bo je łatwiej było rozsunac ale adidaskow już nie założy sam.
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Dzięki Zulu 😍 jedyna sukienka, która nie jest na nią za duża 🤭
Annia aktualizuję dane, Gabrysia waży 2650g 😍 w tydzień równo 300g przytyła 💪
To cycolenie 24h/dobę przynosi efekty 😃Wik89, Zulugula, Lalia, Nowastaraczka, asias86, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Ojej, to Gucio mało co potrafi zdjąć sam, sam zdejmuje spodnie i majtki i siada na nocnik a potem zakłada z powrotem, ale jeśli chodzi o zakładanie od zera spodenek czy majtek czy bluzki, kurtki, butów, to nie
Choć pomyślałam, żeby właśnie teraz zacząć z nim ćwiczyć to ubieranie i zakładanie butów, wcześniej jakoś nie czułam większej potrzeby:P
Nie wydaje mi się Patrycja, żeby z takimi umiejętnościami jak piszesz Twój synek odstawał jakoś od rówieśników. Może akurat w tym żłobku trafiła się taka samodzielna grupa dzieci:)II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Inga, ja tez bym nie dała teraz antybiotyku. Moze zrób jutro badanie moczu plus posiew (trzeba mieć dwie próbki) i zobacz
No i ocenisz tez, czy jutro wyglada to lepiej czy bez poprawyII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Inga, ja tez bym nie dała teraz antybiotyku. Moze zrób jutro badanie moczu plus posiew (trzeba mieć dwie próbki) i zobacz
No i ocenisz tez, czy jutro wyglada to lepiej czy bez poprawy
Chyba tak zrobimy właśnie, poszedł już spać i na razie nie dawałam. Antybiotyk wykupiłam i zobaczymy jutro czy uda się mi pobrać mocz