Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzudi i Suszarko, wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieci! Niech rosną nadal takie radosne!
Dmg w tym wszystkim to super wiadomość! Nic nie daje takiego spokoju jak świadomość że jest się pod dobrą opieką.
U nas znowu święta w domu, ale tak jak u Emdar bez spinki. Wczoraj jeszcze pracowaliśmy. W sklepach wszystko z wyprzedzeniem sobie pozamawiałam więc tylko musiałam odebrać. Zostaje nam skończyć porzadki i uklepac kotlety 😉
Ostatnio był temat fotelików rowerowych. Od czwartku jest promocja na hamax na limango, niestety przegapiłam start więc siesta już jest niedostępny. Ny zdecydowaliśmy się na wyższy model, zenith relax. Jest aktualnie po 335zl, co jest tylko nieznacznie wyższą ceną niż używany Siesta. Są też dostępne dodatkowe kostki montażowe.Dzudi, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria, emdar, Zulugula, Nowastaraczka, Annia, Lalia, dmg111, Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Meggi, muszę jeszcze zajrzeć jak to wygląda w BDO, dam znać po świętach!
Dmg, myślę,że to dobre wieści, bo masz plan. Wysłałaś męża na badania? Czy się wywinął? 🤣
Ja jestem lekko przeziębiona, wczoraj zrobiłam sernik, babkę i kokosanki. Sernik się trochę przypalił ;/ ale jest zjadliwy. Śniadanie jemy u moich rodziców, jedzenie na obiad zamówiłam i dziś odebrałam.
Wesołych Świat dla Was wszystkich!
Aaa, pytanko do Suszi, pochwal się co upiekłaś/przygotowałaś! Zawsze jestem pod wrażeniem tego jaka jesteś ogarnięta w kuchniemdar, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Wesolego Alleluja! 🥰
My swieta spędzamy po swojemu. Rsno idziemy do mojej mamy, po poludniu do znajomych. A w poniedzialek ma byc piekna pogoda wiec pojdziemy na rowery i moze zrobimy sobie piknikodpoczywamy i spędzamy czas razem i tyle
emdar, Ounai lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Sto lat dla synka Dżudi.
Mamacity, czy umiecie porównać mi Chicco Next2Me Dream, Magic, Essential? 🫠 Bo mózg mi się lasuje jak na to patrzę...
Engivaa zazdro pogody. Ja mam dość tej zimowiosny...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Moje dziecko nie chciało iść na święcenie. Myślałam, że wszystkie dzieci lubią takie rzeczy ale moje oczywiście zawsze musi być na "nie":-(
Wesołych i spokojnych świąt wielkanocnych wszystkim życzę 🙂emdar lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Btw. Mikołaj opanował i polubił układanie puzzli... 2-elementowych. 🤣 To tak w temacie jak bardzo dzieci się różnią od siebie, bo pamiętam, że są tu wymiataczki co już duże zestawy ogarniają.
Irysko, może za rok mu się bardziej spodoba ten pomysł.dmg111, Suszarka, Iryska, Zulugula, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KarolinaMaria wrote:Enigva, podeślij piękną pogodę do PL, właśnie wróciliśmy ze świecenia pokarmów. Pytam, gdzie ta wiosna??? 😳
U nas slonca nie ma ale te 13-16stopni wiec da sie zyc. Z tej okazji dzis zrobilismy 30km rowerem, jutro nie rusze sie pewnie 🤣 a w pon ma byc 19 stopni! Upragniona wiosna!🔸28 lat
Karo, w tym roku na spokojnie, zrobiłam sernik z brzoskwiniami, babkę marmurkową taką tradycyjną na ucieranym długo maśle, i ciasto leśna polana (leśny mech z dodatkowym przełożeniem z malin zblendowanych z galaretką). Chciałam ciastka z lemon curdem zrobić ale zabrakło mi czasu, zrobię je na Jagodowe urodziny. Sałatkę mam ala wieś mac i grecką. Tzn do sałatek mam wszystko przygotowane i pokrojone w pudełkach, sosy w słoiku, i bezpośrednio przed przyjściem gości będę układać tą hamburgerową i mieszać grecką żeby były dobre. Jeszcze będą skrzydełka w płatkach kukurydzianych z piekarnika na przekąskę. Mama upiekła szarlotkę, zrobiła żurek i chrzan z jajkiem. Jutro mamy gości, a w poniedziałek jedziemy do teściów.
Byliśmy oczywiście z koszyczkami, każda dziewczynka miała swój. Zrobiłam im zdjęcie pod dzwonnicą, moi rodzice prawie co roku robili identyczne zdjęcie mnie i mojej siostrze po świeceniu pokarmów. Dla mnie święta to właśnie te małe rodzinne akcenty, ukryte tradycje każdego domu... Jak robiłam dziś to zdjęcie to byłam bardzo wzruszona. Później byliśmy na spacerze ponad 2h, mąż odwiedził babcię w szpitalu, ja z dziewczynami poszłam do swojego dziadka na cmentarz (taki śmieszny akcent, u mnie w mieście szpital jest naprzeciwko największego cmentarza w mieście). Teraz uśpiłam Jagodę i może zejdziemy na chwilę do rodziców bo przyszła siostra mojej mamy z partnerem.Zulugula, KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszi widzę że u nas podobne menu. My też piekliśmy babkę marmurkowe i też mamy stripsy w płatkach kukurydzianych, ale to na Poniedziałek Wielkanocny na obiad. Jutro zjemy rano żurek z kiełbaska i jajkami, dla dzieci mamy pomidorową, a na obiad rolady wołowe z kluskami śląskimi. Ale ja na leniuszka. Mam sprawdzone kluski mrożone, ktore smakują dokładnie jak świeże, do tego rolady kupiłam gotowe. Gotowaliśmy żurek i piekliśmy babkę ale ze sprawdzonego przepisu w lidlomiksie, nie chciałby mi się bawić z makutrą 😉
Dzieci wczoraj były zachwycone malowaniem jajek a dzisiaj pomagali przy przygotowaniach. Marta nawet wytrwała w kościele, żeby nie zeżreć od razu królika z czekolady i podzieliła się z dziewczynką ozdobnymi kurczakami
Korzystając z okazji, niezależnie od tego jak zamierzacie spędzić te Święta niech to będzie czas przepełniony miłością i radością!
Btw, u Was Królik też chowa prezenty po domu i trzeba ich szukać? A przede wszystkim czekoladowe jajka? Bo na Śląsku jest taki zwyczajWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2023, 23:46
dmg111, KarolinaMaria, emdar, Wik89, Inga28, Annia lubią tę wiadomość
-
Suszarka, podbijam to co napisała Zulu, faktycznie "na spokojnie" ogarnęłaś to jedzenie 🤭(zawyżasz nam tu średnią mamuśkową co do ilości pracy w kuchni 😉😘). A zupełnie serio, to pełen szacun dla Ciebie 🫡😚.
Ounai, u nas w domu nie było tradycji niczego "na Zająca". Żadnych prezentów,słodyczy itd...
Jeszcze raz, Wesołych 🐣❤️.Wik89, Zulugula lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Wesolych Swiat dla Was Dziewczyny!🐣
Ounai, ja jestem teraz u tesciow na Warmii i tez jest zwyczaj Zajączka dla dzieci, u mnie w domu nie bylo tego nigdy
Gucio dzisiaj wstal o 6.05, choc poszedl wczoraj spac o 22 🙈 Nie rozumiem, dlaczego dzieci tak maja - w tygodniu nie da sie go dobudzic przed 8, a w weekend i od swieta wstaje tak wczesnie 😅😬emdar, Zulugula, Inga28 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023