X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, ja słyszałam że z ospą to 3 tygodnie w domu, bo nie można jej przeziębić czy coś takiego (moja przyjaciółka tak siedziała ze swoją dwulatką, któregoś dnia już tak dostawała pierdo*ca że wyszła sama na spacer jak mała zasnęła mimo że była ulewa 🙈).
    Ostatnio u jednej pediatry na IG czytałam że można niby wyjść jak już wszystkie krostki bez wyjątku są wyschnięte 🤨
    Zgadza się, też takie informacje dostaliśmy jak moje dzieci chorowały. Ale do wyschniecia to tak 2-2,5 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 19:41

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Lalia, te skurcze po odejściu wód to wiem, że rozpoznam bo je przeżyłam. ;) Je akurat było ciężko przegapić. :D

Belie, weź mnie nie strasz bo ja biorąc prysznic mam ciągle o to schizę. 🤣

W środę mam wizytę to zobaczymy jak szyjka. ;)

Irysko jak tam podróż? Przetrwaliście nocny lot?
    Ale ja już skurcze mocne miałam i na porodówce byłam 😂 pod tym prysznicem stwierdziłam że bym chciała znieczulenie, ale było już za późno bo urodziłam do tego czasu 😂

Ja miałam dwa porody spontaniczne i uważam, że to się nie da przegapić. masz daleko do szpitala?

Annia lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ale ja już skurcze mocne miałam i na porodówce byłam 😂 pod tym prysznicem stwierdziłam że bym chciała znieczulenie, ale było już za późno bo urodziłam do tego czasu 😂

Ja miałam dwa porody spontaniczne i uważam, że to się nie da przegapić. masz daleko do szpitala?
    Dwa które rozważam to ok. 30 km, czyli do 30 minut drogi.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 16:39

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej my po weekendzie urodzinowym 😊 urodzinki bardzo udane, wszystko wyszło super, Maja zadowolona, jedzenia oczywiście zostało więc dałam na wynos 😀
    Maja dostała od nas rowerek cariboo, na którym już prawie śmiga 😊 lodziarnię melissa doug, zestaw do kuxhni z lidla(toster, czajnik, ekspres, sztućce, filizanki - trochę plastik, ale najleosza zabawka😀), z 5 sukienek, 2 czapki z daszkiem, spinki, puzzle, play doh pizza, lalke, foremki do piasku, lego duplo, książeczki, kase i wieeeelka pluszową alpake do siedzenia, która jutro jedzie do teściów 😀 bo nie mam na nią miejsca 😀
    4f28ff32211a.jpg
    ee146e896de2.jpg
    fd3fc582d895.jpg

Zulugula, asias86, Nowastaraczka, Ounai, KarolinaMaria, dmg111, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:40

Zulugula, Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dzisiaj moja dwulatka w żłobku 😊 trochę smutna mina, ale od 8 już stała w drzwiach, w butach gotowa do wyjścia 😀 dzisiaj tylko 40 min adaotacji, cały czas ze mną, jutro też ale już z próbami rozłąki. Mai się chyba podobało, ogarnęła w 40 min chyba już wszystkie zabawki 😀 w środę zostaje już sama na 3 h, a w czwartek na cały dzień, z drzemka. Trochę obawiam się o drzemkę,niby zasypia sama, bez lulania, ale ktoś musi przy niej być.
    A moje wrażenia... Hmm.. Co drugie dziecko z gilem do pasa 🤦‍♀️ ale niestety muszę się z tym liczyć, coś za coś, pewnie zaraz dziewczynki będą już chore...
    Dużo miejsca, duże pomieszczenie, plac zabaw i duże pole trawnika w obrębie placówki, ale jakoś mało zabawek 😀 ja wiem, że to nie jest najważniejsze, qle jednak potrzebne, jakieś tam klocki, trochę książeczek, puzzle, kuchnia bez żadnych akcesoriów, ala tor przeszkód z materacy, jakiś jeździk na którym Maja jeździła pół czasu 😀
    Chyba że były pochowane gdzieś i nie widziałam.
    Ogólnie to żłobek ten prowadzi siostra zakonna, równa babka z zasadami.
    Gdyby nie opinie wśród znajomych i nie tylko to miałabym wieksze obawy, a tak jestem spokojniejsza. Najważniejsze, aby Mai się podobało. Nie jest to też decyzja na 'amen', zawsze można zrezygnować 😊
    ac6077df9936.jpg
    A no i większość to jednak dzieci mlodsze, niektóre nawet nie chodzą, może z 2-3 były w wieku ok 2 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 20:18

Iryska, Zulugula, KarolinaMaria, dmg111, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Polećcie proszę jeszcze raz firmy łóżek Waszych dzieci . Nadszedl i na nas czas, powoli będziemy wyprowadzać Tomcia ze sypialni do swojego łóżka.

Lalia dzięki, bo Twoje przemyślenia nt łóżka bardzo mi pomogły. To że wzięliście szersze żeby móc spać w dwójkę no i z materacem w szufladzie. Mam pytanie co do tego- czy tę szufladę trzeba do końca wysunąć żeby móc w niej spać czy niekoniecznie (w sensie czy wysuwa się od razu po ziemi bez żadnych zawiasow)?
    O też chętnie poczytam, bo jeszcze się nie zdecydowałam, ale chyba wezmę też z tego lanomeble jakiś zwykły model z barierkami na 3/4 długości, podwojne, wysuwane 80x180.

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, no nie przegapisz uwierz 😀
    Mnie skurcze złapały już w nocy z czwartku na piątek i pojawiały się co noc aż do poniedziałku 21 kiedy poczułam mocniejsze bóle, a urodzilam we wtorek o 15 😀 ale u mnie to długo się rozkręcało. Te pierwsze skurcze to takie bóle miesiączkowe - krzyżowe. A na porodówce to już nie ogarnialam co się działo.
    Drugi poród mimo że zakonczony cc i cały pod oxy to jednak bardziej świadomy, lepiej ogarnialam te skurcze, chociaż myślałam że umrę w pewnym momencir, bo mialam takie dawki oxy, ze na koniec już w ogóle nie miałam przerw, może z 20s maks.
    Na prwno poczujesz, też nie wiedziałam i sie stresowałam 😊
    Mnie w ogóle te porody nie zraziły, po Mai to bardzo chcialam jeszcze raz przeżyć naturalny poród, niestety się nie udało. I teraz po poridzie 2w1 też bym mogła jeszcze rodzić 😀 ale już nie będzie mi to dane, bo mój mąż mówi stop 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 20:27

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Z ospa w ogóle nie można wychodzić. Dopiero jak dziecko będzie zdrowe
    A zdrowe jak odpadnie ostani strupek?
    U nas jakoś szybko, bo 2 dni wyrzutu od 3-4 już strupki są

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, ja słyszałam że z ospą to 3 tygodnie w domu, bo nie można jej przeziębić czy coś takiego (moja przyjaciółka tak siedziała ze swoją dwulatką, któregoś dnia już tak dostawała pierdo*ca że wyszła sama na spacer jak mała zasnęła mimo że była ulewa 🙈).
    Ostatnio u jednej pediatry na IG czytałam że można niby wyjść jak już wszystkie krostki bez wyjątku są wyschnięte 🤨

W środę mamy kontrolę to się spytam i upewnię na jakim etapie jesteśmy.
    Sąsiadka po dwóch tyg puscila do żłobka, koleżanka też po 2 tyg. Ja myślę że do końca tyg już odpadną wszystkie strupki i że 3 dni bym ją w kolejnym tyg przetrzymała, ale zobaczę co lekarz powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 20:42

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    W środę mamy kontrolę to się spytam i upewnię na jakim etapie jesteśmy.
    Sąsiadka po dwóch tyg puscila do żłobka, koleżanka też po 2 tyg. Ja myślę że do końca tyg już odpadną wszystkie strupki i że 3 dni bym ją w kolejnym tyg przetrzymała, ale zobaczę co lekarz powie.
    Meggi, nie obraz sie, ale ospa to choroba zakazna, niebezpieczna dla maluchów, zwykle trwa 2-3 tyg a Ty zabierasz dziecko po tygodniu do kontroli co zwiększa ryzyko zarażenia innych dzieci, również takich maluszków. Po co? Wystarczy poczekać aż przestaną pojawiać się nowe wykwity. Ja to nawet po diagnozę nie szłam, żeby inne dzieci się nie zaraziły tylko przez teleporade załatwialiśmy leki i L4 dla mnie, a nie jestem świrem w temacie chorób i nawet dzieci z katarem do żłobka i szkoły puszczam. No ale jednak ospa to ospa, to nie jest przeziębienie czy jelitowka.
    Możecie mnie zlinczować, ale uważam, że tak nie powinno się robić, nie w przypadku chorób zakaźnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 20:51

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    No też tak myślę. Chociaż może być histeria w samolocie 😃
    Na lotnisko już chciał jechać rano dzisiaj bo mu powiedzieliśmy że tam są sklepy. A on kocha zakupy 😃
    Śpi już od 18 , może coś się wyśpi do tej północy🙂
    Marta też dziś zrobiła awanturę bo chce na zakupy. Trzeba ich kiedyś razem zabrać 😂

Iryska lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Meggi, nie obraz sie, ale ospa to choroba zakazna, niebezpieczna dla maluchów, zwykle trwa 2-3 tyg a Ty zabierasz dziecko po tygodniu do kontroli co zwiększa ryzyko zarażenia innych dzieci, również takich maluszków. Po co? Wystarczy poczekać aż przestaną pojawiać się nowe wykwity. Ja to nawet po diagnozę nie szłam, żeby inne dzieci się nie zaraziły tylko przez teleporade załatwialiśmy leki i L4 dla mnie, a nie jestem świrem w temacie chorób i nawet dzieci z katarem do żłobka i szkoły puszczam. No ale jednak ospa to ospa, to nie jest przeziębienie czy jelitowka.
    Możecie mnie zlinczować, ale uważam, że tak nie powinno się robić, nie w przypadku chorób zakaźnych.

Omg... Chyba przesadzasz!!
    Tak zabieram bo mam takie prawo. Jak ją wysypało też byłam żeby lekarz potwierdził i dał wskazówki. O jakich maluchach mówisz?
    U mnie w przychodni jest izolatka i tam lekarze takie przypadki przyjmują. Koleżanka nie poszła i teraz jest w szpitalu z po osopowym zapaleniem płuc, które ujawniło się po 2 tyg. Więc wybacz moje dziecko i ja zdbam o jego zdrowie. Ty nie miałas potrzeby/ochoty iść, Twoja sprawa, ale wybacz nie osądzaj mnie i Twojej rady nie posłucham. A teraz ugryzę się w język. Dobrego wieczoru życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 21:04

Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że masz prawo, ja również mam prawo mieć własne zdanie, jak każda z nas tutaj 😉

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Oczywiście, że masz prawo, ja również mam prawo mieć własne zdanie, jak każda z nas tutaj 😉

Tyle że to nie własne zdanie, Ty często narzucać komuś swoje racje, jakby one były jedynymi. Nawet teraz obarczając mnie za zarażenie innych dzieci. Dziwne tylko, że jak od miesiąca są przychodzące powiadomienia że żłobka to jest "potwierdzony medycznie przypadek ospy"- więc nie ja jedyna "matką panikara" jestem. Nie jestem też matką wszechwiedząca ( jak Ty) i najnormalniej na świecie potrzebowałam info od lekarza czy to ospa, bo tak ostani raz ospe widziałam u siebie, jak miałam 4 lata. Ale fakt mogłam zapamiętać lepiej jak wygląda 🙄. Jakby to było zabronione to przychodnie by nie przyjmowały przypadków takich, ale one są przygotowane na takie coś.

Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, przekręcasz to co napisałam. Rozumiem, że po diagnozę się idzie do lekarza. Ja po prostu nie rozumiem po co iść na kontrolę w połowie trwania choroby zakaźnej. Z resztą mówisz że idziesz na kontrolę bo martwisz się czy córka nie złapie zapalenia płuc a jednocześnie 2 posty wcześniej pytasz czy możesz ją wziąć na spacer bo jest ładna pogoda 🤷‍♀️ rób jak chcesz tak jak powiedziałaś, to Twoje dziecko, ale tak samo jak dużo dziewczyn tu się wkurza że w przedszkolach są kaszlace i zalatarxone dzieci tak samo mnie może się nie podobać to, że ktoś chodzi co tydzień do przychodni z dzieckiem chorym na ospę.

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai chyba trochę przesadzasz. Pamietam, ze jak J. miała ospę to lekarz tez kazał nam przyjść do kontroli. Podobnie było przy bostonce Amelki. Przecież przychodnie są na takie sytuacje przygotowane.

Lalia, Meggi110818 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
‹‹ 5532 5533 5534 5535 5536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ