Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Irysko bawcie się dobrze, czekamy na jakieś zdjęcia. Ja nigdy nie byłam na Zakhyntos więc chętnie popatrzę.
Dziewczyny, które rodziły SN bez indukcji, tego nie da się przegapić, prawda? Jakby poród się zaczął to się skapnę, co nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 20:04
-
Verita, dmg, ale w sumie pojechaliście do szpitala, czyli jednak skapnęłyscie się że rodzicie, więc suma summarum wychodzi jednak na to, że porodu nie da się przegapić 😂
Swoją drogą albo macie prze...bane bóle miesiączkowe albo super lekkie porody. Bo u mnie to był tak nieziemski ból na każdym skurczu, że rwa kulszowa ostatnio w porownaniu do porodu to był pikuś. -
Ja tam boli miesiączkowych nie miałam. To był taki dziwny, tępy ból. Tyle, ze się powtarzał. Za każdym razem zdążyłam dojechać do szpitala i mimo skurczy co 4 min miałam praktycznie zerowe rozwarcie także ten…
Annia nie przegapisz! Moja największa rozkmina zawsze było, ze co jeśli mi wody odejdą pod prysznicem i nie poczuje 🤣 na szczescie odeszły mi przy pierwszym porodzie i to juz na izbie przyjęć 😅
-
Ounai wrote:Verita, dmg, ale w sumie pojechaliście do szpitala, czyli jednak skapnęłyscie się że rodzicie, więc suma summarum wychodzi jednak na to, że porodu nie da się przegapić 😂
Swoją drogą albo macie prze...bane bóle miesiączkowe albo super lekkie porody. Bo u mnie to był tak nieziemski ból na każdym skurczu, że rwa kulszowa ostatnio w porownaniu do porodu to był pikuś.
Ja pojechałam tylko dlatego ze mi odeszły wody i to już była u mnie sama końcówka . Urodziłam w 1h15 min od wyjścia z domu.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ja po wizycie i szyjka od ostatniej wizyty skróciła się z 2,8 cm do 2 cm 😕 założył mi pesser i mam nadzieje, że wytrzymamy jeszcze chociaż te 6 tygodni. Bo robi się tez od środka jakiś lejek 🤷🏻♀️
A ja ani prania jeszcze nie zrobiłam, nic nie wyprasowane… chyba muszę to ogarnąć pomału -
Inga28 wrote:Ania czyli zdecydowałaś się na poród SN? Trzymam w takim razie kciuki żeby wszystko się udało ✊🏽
Inga28, Wik89, KarolinaMaria, veritaa, Enigvaa, Zulugula, Lalia, Suszarka, dmg111, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, u mnie nie do końca spontaniczny poród, ale napiszę Ci tak:
Po wizycie u gina zaczęły mi się lekkie skurcze, takie jak na okres, tyle że się pojawiały i znikały i myślę, że od razu bym się zaczaiła że "oho, coś się zaczyna".
Po przebiciu i odpłynięciu wód zaczęły mi się takie skurcze, że za ch*ja nie dałoby się ich przegapić 😂
Po 40 min od odpłynięcia wód i takich hiper skurczy nagle, z d*upy pojawiły mi się skurcze parte i to takie, że w połowie zdania do położnej zaczęłam się drzeć "Ania, parte, wychodzi!" i jak położna zobaczyła że NAPRAWDĘ wychodzi, to krzyczała żebym nie parła 😂 Kacpi się urodził po 7 min 🤭
Ja tłumaczyłam mężowi i teściowej, że nie ma szans żebyśmy nie zdążyli do szpitala gdyby się samo zaczęło, ale prawda jest taka, że zaczęłam przeć 40 min od odejścia wód, a 7 min później Kacpi był na świecie. Do szpitala mam 40 min, jakbyśmy jechali z domu to albo urodziłabym w aucie albo na izbie przyjęć 🤣
Moja rada jest taka: jak zaczną się skurcze, to możesz zwlekać i czekać na regularne, ale jak odejdą Ci wody to jedź 🤭
P.s. Ja przyjechałam na IP bez regularnej akcji skurczowej ale z rozwarciem 6 cm. Moja położna mówiła że mam jechać jak odejdą wody albo jak skurcze będą co 12 min, bo to jednak drugi poród i może być szybciej. No i było 😅💪 -
nick nieaktualny
-
Lalia, te skurcze po odejściu wód to wiem, że rozpoznam bo je przeżyłam.
Je akurat było ciężko przegapić.
Belie, weź mnie nie strasz bo ja biorąc prysznic mam ciągle o to schizę. 🤣
W środę mam wizytę to zobaczymy jak szyjka.
Irysko jak tam podróż? Przetrwaliście nocny lot?Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi110818 wrote:Po jakim czasie Wasze dzieci wychodziły z ospa?
Taki piękny tydzień się szykuje, a my zamknięci w domu 🙈
Meggi, ja słyszałam że z ospą to 3 tygodnie w domu, bo nie można jej przeziębić czy coś takiego (moja przyjaciółka tak siedziała ze swoją dwulatką, któregoś dnia już tak dostawała pierdo*ca że wyszła sama na spacer jak mała zasnęła mimo że była ulewa 🙈).
Ostatnio u jednej pediatry na IG czytałam że można niby wyjść jak już wszystkie krostki bez wyjątku są wyschnięte 🤨