Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Wy tu gadu gadu a nikt mi nie poleca łóżek 😄
Jakie macie wymiary?
Ale śpi tam tylko w dzień jak nie jesteśmy na dworze na drzemce. Więc mało przetestowane. Kuzynka i siostry (14l i 22l) też na nim kilka razy spały jak u nas na noc zostawałyZulugula lubi tę wiadomość
🔸28 lat
U nas, tak jak u DMG, pod tym właściwym łóżkiem jest stelaż drugiego. Ten stelaz ma z tyłu kółka a z przodu nie więc albo kleisz z przodu filc albo tak jak my delikatnie podnosisz i ciągniesz. Szuflady też są totalnie luzem, każda na czterech kółkach więc dowolnie można je wysuwać.
Jest tylko jedna kwestia, o ile na górne łóżko możesz mieć dowolnej grubości materac (my mamy chyba 15 albo 17 cm) o tyle na dolnym max 7/9cm. I na tym dolnym materacu nie da rady położyć poduszki i kołdry i z tym go wsunąć, więc musisz mieć przeznaczoną jedną szufladę na trzymanie pościeli do tego drugiego łóżka.
My mamy barierkę mniej więcej do połowy, Olek się mega wierci, ale spadł nam z tego łóżka chyba tylko dwa razy gdzieś na początku. Myślę że ta barierka 3/4 to strzał w dziesiątkę 👍Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulu, ja skłaniam się ku modelowi Amelka. Z tego co z nimi uzgodniłam, to w tym modelu przy wymiarze 180x80 barierka ma 142 cm i jest zdejmowana.
Lalia, a wy skąd macie materace?
To ile długości powinien mieć dolny materac przy wymiarze 180? 176 cm? Wymiar 180 będzie za długi?
-
Suszarko, super ze żłobkiem 🥰 ja wczoraj dopiero złożyłam wniosek do miejskiego. Tylko u nas trzeba dojechać, w korkach nawet z 30min. Niezawsze mąż będzie mógł ją odebrać, a nie widzi mi się z Gabrysia autobusem zasuwać.. I tak się zastanawiamy co od września...ten żłobek jest super, ma świetne opinie. Cenowo apora roznica, bo miejski ok 500 zl a ten 1300 plua wyżywienie.
Dzisiaj Majcia była na adaptacji z tatą. Na początku się wstydziła. Ale potem rozkrecila, ladnie bawila. Mąż dwa razy wychodzil na 10-15min. Nie było problemu, nie płakała. Panie bardzo ją chwaliły. Jutro ja ją odprowadzam, zostaje 15 min, a ona sama 3h...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2023, 13:28
-
My też mamy z domu daleko do żłobka. Rano przed pracą mąż będzie odwoził Jagodę, a odbierała ją będzie najpewniej moja mama, bo ma blisko z pracy a kończy wcześniej niż mój mąż. Mam nadzieję że uda mi się znaleźć zdalną pracę, to wtedy ja bym ogarniała z rana Igę do przedszkola bo mamy na tyle blisko że piechotą ogarniemy na luzie albo MPK dwa przystanki.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dmg, a wasza barierka ile ma długości? Podeślesz jeszxze raz zdjęcie proszę? Bo tak myślę, że jak w Amelii jest 142 cm to zostaje niecale 40 na wejście to nie wiem czy Maja się zmieści 😀