Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Mogę chodzić ale o kulach. Nie wiedziałam że chodzenie o kulach jest takie trudne😂 ale ogólnie mam zalecenie dużo odpoczywać z nogą wyżej. Jestem u mojej mamy teraz, bo sama z dzieckiem jak mąż w pracy nie dałabym rady 😕
Dziewczyny idziemy na chrzciny bratanka męża za miesiąc. Ile teraz daje się na chrzciny? Nie jesteśmy chrzestnymi.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziękujemy w imieniu Gai 🥰
Lalia tak są trochę do siebie podobni, na pierwszym zdjęciu jakie mąż jej zrobił po urodzeniu podobieństwo było największe 😊
Ja to cc znoszę gorzej niż pierwsze, jakoś bardziej mnie boli, biorę więcej przeciwbólowych… ale pocieszam się, że z każdym dniem będzie jednak lepiej. W ogóle podczas cięcia lekarka powiedziała, że mam macice cienką jak papier i że kolejna ciąża nie jest wskazanapatrycja92 lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, skąd polecacie majtusie takiego trochę lepszego gatunku niż pepco?
Smyk jest ok? -
Inga, Gaja na tym zdjęciu wygląda jakby miała już z 3 m-ce, tak mądrze patrzy 😍😍 śliczna dziewczynka ❤️ ja drugie cc też gorzej znioslam, bolało znacznie bardziej i dłużej dochodziłam do siebie.
Anniu, z miłością do dzieci mam dokładnie tak samo, przychodziła z czasem. Odnośnie chrztu, większość kopert z chrzcin Jagody to było 400-500zł i do tego jakiś drobiazg w stylu ubranko, mała zabawka, książeczka. Ale wiem że to zależy od regionu, zwyczajów w rodzinie, i oczywiście od sytuacji materialnej. Kiedyś na innej grupie była taka sama dyskusja i większość orzekła że nie dałaby więcej niż 300 bo to nie komunia/wesele i bez przesady. My mamy chrzest bratanka męża za miesiąc z hakiem, i mam zamiar przeznaczyć na prezent ok. 500zł właśnie.
Anetka, majtki ze Smyka są bardzoooo w porządku. Mamy już prane wielokrotnie i są super. Kupiłam teraz jeszcze z H&m to zobaczymy jak stamtąd. Z Sinsay i Pepco to raczej jednorazówki, na odpieluchowanie dobre do obsikiwania, ale zgadzam się że jak już dziecko ogarnia to lepiej kupić porządniejsze jakościowo.Annia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszi, dzięki, potwierdziłaś to o czym ja myślałam, 500 zł plus jakiś drobny prezent materialny dla dzidzusia.
Dziewczyny przykro mi, że gorzej się czułyście po 2CC.Inga za tydzień, dwa będziesz już śmigać. Zleci szybciej niż myślisz. A z tą macicą to ty mialaś niche przed ciążą?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Moja dzisiejsza beta 9114 😱 przedwczoraj była 3748. Już więcej nie badam, czekam na wizytę 11 lipca
Właśnie odebrałam Mele z przedszkola z gorączka 38.5, a rano Jagoda mi zemdlała przy pobieraniu krwi… Inga Gajusia jest naprawdę prześliczna! Trzymajcie się! Ja miałam 1 sn i potem cc i drugi porod tez wspominam gorzej, bardziej czułam obkurczanie macicy itp Irysko współczuje! Dużo zdrowia i cierpliwości! Aniu myśle ze 500 zł lub równowartość w prezentach
niedawno byłam chrzestna i zakładałam prezent za 1000 zł - kupiłam piękna metryczkę dziecka w pomalunki (polecam!!), resztę pieniądze
Annia, Iryska, Suszarka, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Ladyo, ja się naprawdę zdziwię jeśli to nie będą twinsy.
Gratuluję pięknej bety.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, damy 500 zł i może kupię małego króliczka Alilo jeśli uda mi się go upolować w dobrej cenie (dzidzia ma pół roku).Ladyo lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ladyo wrote:Moja dzisiejsza beta 9114 😱 przedwczoraj była 3748. Już więcej nie badam, czekam na wizytę 11 lipca
Właśnie odebrałam Mele z przedszkola z gorączka 38.5, a rano Jagoda mi zemdlała przy pobieraniu krwi… Inga Gajusia jest naprawdę prześliczna! Trzymajcie się! Ja miałam 1 sn i potem cc i drugi porod tez wspominam gorzej, bardziej czułam obkurczanie macicy itp Irysko współczuje! Dużo zdrowia i cierpliwości! Aniu myśle ze 500 zł lub równowartość w prezentach
niedawno byłam chrzestna i zakładałam prezent za 1000 zł - kupiłam piękna metryczkę dziecka w pomalunki (polecam!!), resztę pieniądze
-
Potwierdzam, moja młodsza siostra tez miała bardzo duży przyrost 🙈 wróżyliśmy bliźniaki ale będzie chłopak ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 19:28
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Dziewczyny, Gabi też złapała te zapalenie spojówek. Pytalam pediatry czy wtedy dać floxal, powiedziała że tak, ale nie zapytalam jaka dawka. Myslicie żeby jej dać, jaka dawka? 3xkropla?
-
Suszi, ja to bym zaproponowała żeby na czas wyjazdu Twoich rodziców, ciocia przeniosła się do Was. W zamian za pomoc przy babci miałaby np z głowy obiad który Ty i tak musisz pewnie zrobić dla Was. A ciocia nie wychodzi z inicjatywą chęci pomocy??
-
Suszi, to bardzo trudna decyzja aby komuś odmówić. Myśle ze ten byłoby mi ciężko zdecydować, zapewne bym się zgodziła a potem przeklinała siebie za brak asertywności. Masz dwójkę małych dzieci, które wymagają uwagi, stawianie Cię przed taka trudna decyzja jest nie w porządku. Tym bardziej ze to oczywiste ze 99% opieki nad babcia spadnie na Ciebie, to Ty z nią mieszkasz. Tez myśle ze na ten czas ciocia powinna się do Was wprowadzić. Twoi rodzice są z babcia cały czas wiec ten raz czy dwa razy do roku to ciocia może przejąć opiekę!